Štefková i Bouzková v Burnie vyhrály, o čtvrtfinále si zahrají proti sobě

31. 1. 2017, 12:49
Aktuality 34
ITF BURNIE - Do turnaje ITF v australském Burnie vstoupily vítězně obě české tenistky, které už v druhém kole čeká vzájemný souboj. Sedmá nasazená Barbora Štefková na úvod smetla Bulharku Najdenovovou, Marie Bouzková otočila zápas s domácí nadějí Fourlisovou.
Barbora Štefková

Barbora Štefková v úvodu sezony zkoušela štěstí v kvalifikacích větších turnajů WTA. V Aucklandu tříkolovým sítem prošla, v hlavní soutěži pak nestačila na Barboru Strýcovou. V Sydney a na grandslamu v Melbourne byla kvalifikace nad její síly.

V Austrálii však zůstala a první výhru v hlavní soutěži zaznamenala dnes na podniku ITF v Burnie. Jednadvacetiletá Češka porazila snadno 6-2 6-1 Bulharku Alexandrinu Najdenovovou, když nečelila jedinému brejkbolu a sama proměnila čtyři z pěti šancí na brejk.

Štefková je 155. hráčkou světa a pokud v Burnie dojde do závěrečných kol, má šanci se poprvé posunout do Top 150.

O postup do čtvrtfinále si Štefková zahraje v prvním vzájemném střetnutí s krajankou Marií Bouzkovou. Osmnáctiletá Češka se do Austrálie, kam zavítala poprvé v životě, přesunula po dvou vystoupeních na antukových turnajích v Americe, kde z druhé akce před druhým kolem odstoupila.

Vítězka dívčího US Open z roku 2014 Bouzková v Austrálii nejprve potrénovala v Melbourne, kde se v průběhu Australian Open vyfotila i s pozdějším šampionem Rogerem Federerem, a pak se přesunula na turnaj do Burnie. Svou druhou výhru v sezoně zaznamenala dnes proti domácí sedmnáctileté naději Jaimee Fourlisové.

O rok mladší Australanku, která si na Australian Open odbyla díky divoké kartě grandslamovou premiéru a porazila Američanku Tatišviliovou, zdolala po úspěšném obratu 3-6 6-4 6-2. 

Bouzková za celý ápas přišla šestkrát o servis. V prvním setu neudržela vedení 3-1, ve druhém přišla dokonce o náskok 3-0 a za stavu 3-6 a 3-3 čelila dvěma brejkbolům. Dokázala je však otočit a nakonec zvítězit.

• ITF 60k BURNIE •
Austrálie, tv. povrch, 60.000 dolarů
úterní výsledky (31. 01. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Štefková (7-ČR) - Najdenovová (Bulh.) 6-2 6-1
Bouzková (ČR) - Fourlisová (Austr.) 3-6 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

34
Přidat komentář
smazaný uživatel
:)
Reagovat
Haitik
Tak holky na streamu dnes nebudou.. :-(
Reagovat
tommr
tak to je škoda. Zápas se vyvíjí docela zajímavě ... :)
Reagovat
Haitik
Jo no.. :D Zatím se to vyvíjí pro Marušku celkem snadně.. Upřimně jsem čekal, že to bude přesně naopak.. :-) Ale Pojď Maruš!!
Reagovat
tommr
já to taky čekal přesně obráceně. Obrat z 0:2 na 6:2 pro Bouzkovou během pár minut je trochu podezřelej. Není Štefková nějak indisponovaná?
Reagovat
EllNino
Super ! :) 6:4 4:6 6:4 ... jen tak dál :)
Reagovat
tommr
Markéta zdolala favorizovanou Němku ve dvouapůlhodinový bitvě plný brejků a prodloužila tak svou šnůru vítězství po návratu po zranění na 9 v řadě ... :)
Reagovat
tommr
ve druhým setu Markéta ani jednou nevyhrála svůj servis a tak soupeřce stačilo na zisk druhýho setu jednou získat vlastní podání ... :(
Reagovat
tommr
stal se zázrak a Markéta první set dopodávala i když předtím nebyla celej set schopná svůj servis udržet. Doufám, že ted už to nějak dotáhne ... :)
Reagovat
bIbec
Fungují vám? Chtěl sem mrknout, jestli už hraje Markéta a jak se jí daří a tak, ale nechtějí se mi načíst.
Reagovat
bIbec
ha, už to maká. Tak sorry.
Reagovat
bIbec
jinak je to 4-4. Hráčky se zatím brejkujou pořád. 3-3 na brejky. Takže to asi nebude prča.
Reagovat
tommr
jj je to extrémní brejkovaná. Škoda, že není stream - zajímalo by mě jestli má Markéta nšjaký potíže se servisem nebo jestli soupeřka tak dobře returnuje ...
Reagovat
tommr
když se naše hráčky na turnaji potkají takhle brzo je to vždycky nepříjemný a to i pro fanoušky. Normálně bývám v takovýchto případech neutrální, ale tentokrát budu přát Báře Štefkový. Bouzková mě naštvala tím jak na AO fandila Lucicový proti Karolíně ... :)
Reagovat
Haitik
Ále :DD
Doufám, že dneska budou hrát opět na kurtu s kamerami.. :-)
Reagovat
tommr
už se ví v kolik budou hrát? :)
Reagovat
Haitik
O půlnoci.. :-)
Reagovat
tommr
tak na to si počkám. Snad bude nějakej stream ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem se schválně podíval na její Twitter, abych se přesvědčil. :D No co, tak každej holt nefandí podle vlajky. Za tohle má u mě Bouzková plus. :D
Reagovat
tommr
u tebe mě to vůbec nepřekvapuje ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je dobře. :D
Reagovat
Frick
Navíc jsou obě ve spartě.
Reagovat
ptpc
To vážne?
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/MarieBouzkova/status/824164954869821440
Reagovat
EllNino
některý věci prostě nepochopíš, každej si snad může fandit, komu chce ...:) Chápu, že si víc rozumí s rozjařilou Mirjanou než se studený čumákem Kájou
Reagovat
smazaný uživatel
Já to chápu. :D Pokud je to její dobrá kamarádka, tak je jasný, že by jí fandila asi proti komukoliv kromě sebe. :D
Reagovat
EllNino
asi tak :D
Reagovat
slacker
ano neketere veci nepochopis, ale je to presne naopak co je k nepochopeni
Reagovat
Fandina
říkám to nerada, ale teď s tebou musím souhlasit
Reagovat
smazaný uživatel
Bouzková trénuje s Lučič delší dobu na Floridě. A to zmínila i sama Chorvatka ve studiu z AO, kde na ni přímo upozornila.

Pro upřesnění, jak se věci mají. Každopádně to fandění nemusela prezentovat, tak moc při tak sledovaném utkání...
Reagovat
ptpc
Tak to je potom celkom pochopitelne...

Diky za vysvetlenie.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tak, kdyby slo o FC, OH nebo ligu, tak jiste...
Pokud jde o jakykoliv turnaj, je to trochu jine. Ovsem jejich vztah az tak dopodrobna neznam. To musi vedet nejlepe Maruska...proc ji tleska, a nejak nechapu proc bychom ji meli v tomto pripade za to ocenovat.

Na klubove urovni na turnaji jsem taky zatleskal kamosovi, co hral v konkurencnim klubu proti borcovi z naseho...a to se ty kluby fakt moc nemusely, ale bylo to vpohode...ovsem pokud se hrala liga proti sobe. Uz to melo jiny naboj. Pro mne osobne nic prijemneho, jak proti nemu nastupujes, ale jasne, je tu jina situace, a stvari se nakonec i takova zdrava rivalizace... nebot se nehraje jen za sebe, ale za tzv. klubovou vlajku a byla u toho i sranda;)
Rozhodne z te strany hracky/ce je to opravdu jine, nez ze strany divaka...at jde o jakykoliv individualni sport.
Marusky se nechci nejak zastavat, je svepravna, tak snad vi co dela;) Pokud ma s Mirjanou nejaky hezky vztah, tak to chapu...a je jedno jestli ten zapas je sledovany nebo ne, preci se nebude na to ohlizet, a tvorit nejake pokrytectvi.
Reagovat
VlS
Hlavně ať dobře hraje, proč a komu fandí je její věc.
Reagovat
smazaný uživatel
;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist