Štefková začala v Shenzhenu hladkou výhrou

14. 3. 2017, 09:40
Aktuality 2
ITF SHENZHEN - Barbora Štefková svou premiéru na turnaji ITF 60k v čínském Shenzhenu zvládla. Česká tenistka v úvodním utkání smetla 6-3 6-0 Julii Gluškovou z Izraele. O postup do svého prvního letošního čtvrtfinále si zahraje se třetí nasazenou Jekatěrinou Alexandrovovou z Ruska.
Barbora Štefková; © WomensTennisBlog.com

Barbora Štefková vyhrála na předchozích šesti letošních akcích pouze jeden zápas v hlavní soutěži. Na čínské půdě startovala již minulý týden, kdy ovšem v Zhuhai vypadla s ve výborné formě hrající Ons Jabeurovou z Tuniska. Další vítězství přidala až dnes.

Jednadvacetiletá rodačka z Olomouce se rozhodla na asijském kontinentu setrvat a tento týden se zúčastnit dalšího podniku ITF 60k, tentokrát v Shenzhenu. V čínské metropoli začala pohodlnou výhrou, když v prvním kole v premiérovém vzájemném měření sil smetla izraelskou tenistku Julii Gluškovou.

S žebříčkově o téměř sto míst níže postavenou Izraelkou neměla Štefková žádné větší potíže. Získala úvodní tři gamy a i když náskok brejku v sedmé hře ztratila, v dalším průběhu utkání nepovolila soupeřce jediný game a vyprovodila ji kanárem.

Štefková se zdržela na kurtu pouhých 77 minut a pošetřila tak síly na další zápas, který bude určitě mnohem náročnější. O své první letošní čtvrtfinále si česká tenistka zahraje se třetí nasazenou Jekatěrinou Alexandrovovou. S Ruskou oba předchozí duely ve třech setech prohrála.

• ITF 60k SHENZHEN •
Čína, tv. povrch, 60.000 dolarů
úterní výsledky (14. 3. 2017)
Dvouhra - 1. kolo
Štefková (ČR) - Glušková (Izr.) 6-3 6-0
Alexandrovová (3-Rus.) - Fangzhou Liu (Čína) 2-6 6-1 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

2
Přidat komentář
tommr
výhra nad Glushkovou byla povinností. Proti Alexandrovový to bude mít Bára mnohem těžší. Bára bude navíc pod tlakem, protože tento týden obhajuje lonský finále z Mildury a pokud by prohrála tak příjde o dost bodů a zase se o něco propadne v žebříčku ...
Reagovat
janek_da
Máš smůlu Baru. Nikdo tady nebude psát. Musíš trochu sypat. Kdo nesype, nejede.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist