Štěpánek: Jsem strašně rád, že můj olympijský sen žije dál

17. 7. 2016, 18:35
Aktuality 42
Radek Štěpánek prožil hektický víkend. Nejdříve si vyzkoušel olympijskou kolekci a už se viděl Riu. O olympijský sen pak ale vzápětí skoro přišel, když se Tomáš Berdych odhlásil a on najednou neměl parťáka do čtyřhry. Byl jsem v šoku, přiznal. Nakonec se ale podařilo dojednat, že sedmatřicetiletý veterán bude v Brazílii hrát s Lukášem Rosolem. Jsem za to nesmírně šťastný, řekl novinářům.
Profily hráčů
Radek Štěpánek (© daviscup.com)

"Posledních čtyřiadvacet hodin jsem toho moc nenaspal, klíží se mi oči, ale jsem strašně rád, že můj olympijský sen žije dál," oddechl si Štěpánek v rozhovoru s novináři po daviscupovém čtvrtfinále, ve kterém Češi v Třinci podlehli Francii.

Štěpánek se dozvěděl, že se Berdych odhlásil z olympiády kvůli obavám z viru zika, po prohrané sobotní čtyřhře. "Bylo to šokující," přiznal, protože si okamžitě uvědomil, že na olympiádu jet nemusí. Do dvouhry se totiž pro Rio nekvalifikoval.

Od Berdycha, s kterým hrávají úspěšně čtyřhru v Davis Cupu a mysleli na olympijskou medaili, neměl dopředu zprávu, že se chystá hry vynechat. "Vůbec," řekl Štěpánek. Nechtěl ale rozhodnutí osmého hráče světa komentovat. "Vzal jsem tu zprávu na vědomí a podle toho jsme se zařizovali všichni dál," řekl jen.

Český tenisový svaz rozhodl, že Štěpánek vytvoří pár s Rosolem, a generální sekretář svazu změnu vyjednal s mezinárodní federací ITF. "Všichni zainteresovaní odvedli skvělou práci a jsem rád, že můžu se lvíčkem na prsou odjet na olympiádu. Mám z toho strašně velkou radost a cítím opravdu velkou úlevu," pronesl Štěpánek.

Paradoxně mu hrozilo, že bude vracet olympijské vybavení. To si zkoušel v pátek večer. "Měl jsme při tom husí kůži a už jsem se viděl jednou nohou v Riu. Věci mi padly a jsem strašně rád, že tu tašku nemusím vracet," řekl s úsměvem karvinský rodák, kterého po Pekingu 2008 a Londýnu před čtyřmi lety čeká třetí olympiáda v kariéře.

Věří, že i s Rosolem může pomýšlet v olympijském turnaji vysoko. V sobotu v daviscupové čtyřhře hráli pět setů s deblovými světovými jedničkami. "Lepší test jsme nemohli mít. Zatlačili jsme je do kouta, setsakramentsky jim zatápěli a museli proti nám vytáhnout to nejlepší. To nám dodá důvěru, že se budeme moct rovnat všem párům, které tam budou hrát. Nemám o nás strach," řekl sebevědomě Štěpánek.

Berdych, Karolína Plíšková či další tenisté a třeba i golfisté se omluvili z olympijských her kvůli viru zika. Štěpánek žádné obavy nemá. "Kdybych je měl, tak tam nejedu. Spíš to bude nafouknuté. Kdyby tam byla taková hrozba, tak nás tam ani nepustí," měl jasno a doplnil: "Nahlížím na to jenom jedním směrem, že tam jedu reprezentovat českou vlajku na olympijské hry. To je jediný důvod, proč tam jedu."

Komentáře

42
Přidat komentář
horska.kraslice
Takže rozhodující byl den, kdy se fasoval olympijský mundur. Někdo si ho vyzvedl a někdo ohlásil, že do Ria nejede.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu, proč lidé vyčítají Berdychovi jeho rozhodnutí a považují to za zradu vůči Štěpánkovi. Když se řešilo, proč není Berdych na svatbě Štěpánka, tak nebyl to právě on, kdo řekl, že si na turnajích popřejí štěstí, ale přátelé to nejsou?
Reagovat
smazaný uživatel
Tím on myslím Štěpánek.
Reagovat
smazaný uživatel
tvl, tohle není o přátelství, ale o elemntární lidské slušnosti.
Reagovat
a.magerova
Anebo.... pokud je tenis jejich práce, tak si přece domluvili nějakou pracovní činnost na OH, takže by bylo vhodné, říct pracovnímu parťákovi dopředu: "Hele montérky čili "hadry na OH" si ani nevyzvedávej, bo nejedu a tím pádem ani Ty nejedeš!!!"
Reagovat
Lunej..
Přijde mi, že Tomáš je kritizovaný za vše co dělá nebo neudělá. Zajímavé.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je v pořádku, že má každý na to svůj pohled. Někdo víc kritizuje a někdo zase víc chválí. A za co bys ho pochválila v poslední době ?
Ano, je tady úspěch - SF Wimbledonu 16, kde je podepsána značka Tomáš Berdych. Ale jako na rovinu, kdo trochu sleduje tenis, takový los byl hratelný pro každého hráče TOP 10 - Tsonga, Čilič. Navíc dost neštastný přístup, během DC.
Reagovat
Lunej..
Já nemám potřebu ho kritizovat, protože do jeho života mi nic není a jak se on rozhoduje je jen a jen jeho věc. Já mu fandim a jsem rada, že hraje. A že bohužel nemá výsledky, které bych si přála není pro mě něco, co bych nepřežila.
Reagovat
lars
A 1. nasaz. Jokerovic nemel hratelny los ve Wimblu letos ?
Reagovat
smazaný uživatel
Novak měl v poslední době takové, úspěchy, že kdyby letos už nic nevyhrál, tak mu nikdo nemůže říct ani ň.
Reagovat
lars
toto neni odpoved na uved. moji otazku.
Reagovat
Pedronegro
jj, samozvané známé osobnosti to mají holt těžké; )
Reagovat
misa
má prostě skvělý charakter.
Reagovat
smazaný uživatel
Tím spíš by pro nás měl být motivací.
Reagovat
lars
mozna odplata za nepozvani na svatbu Radka :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle nesmyslný plivání nechápu..
Reagovat
darek.vrana
Radek není strašně rád, ale strašidelně rád:).
Reagovat
Frick
Náno, hysterická.
Reagovat
smazaný uživatel
To je od Tomáše blbé jednání, že nedal Radkovi vědět předem, apsoň to by si zasloužil. Asi to tím pádem bylo docela spontánní rozhodnutí.
Reagovat
horska.kraslice
Třeba dostal nějakou novou informaci ..... (jakoukoliv)
Reagovat
a.magerova
Jj vzpomněla jsem si, jak jsi u jiného článku psal: "Pokud vím, nominace se dá ještě upravit, takže tím nikoho nepoškodí. A nemyslím si, že by třeba Tomáš nedal Radkovi vědět, že si to rozmýšlí."

A vidíš tutlal a poškodil, momentálně Jirku... :-/
Reagovat
horska.kraslice
Taky jsem myslela na Jirku. Snad se pro něj najde aspoň náplast v mixu?
Reagovat
lars
tezko Jirka bude hrat mix na OH nebude na to asi mit ranking
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, nakonec mu to bohužel vědět nedal. Jirka by se s tím podle mě mohl vyrovnat, je mlaďoch, ještě bude mít doufejme dost příležitostí.
Reagovat
bIbec
musím říct, že je mi fuk, jestli hraje / nehraje DC nebo OH, ale že se to Radek (a Jirka) dozvěděl vlastně tak "nepřímo", je prostě neslušné.. palec dolů pro Tomáše.
Reagovat
Kytka
Přesně, to se mi také nelíbí. Pochopím důvody proč nehraje DC nebo proč nepojede na OH. je to jeho věc, jeho život, i když se připravuje na 99,9% o poslední šanci na jakoukoliv medaili z OH. Ale to, že se to Radek dozvěděl z médií a ne od něho je prostě hnusné jednání. To u mně ztratil body.
Reagovat
smazaný uživatel
On neměl žádnou povinnost mu to hlásit.
Reagovat
darek.vrana
Ne, slušnost není ničí povinnost.
Reagovat
Kozoroh
Ty jsi ale kretén...
Reagovat
smazaný uživatel
A ty pseudomoralista.
Reagovat
George_Renel
Podle Expresu již nějakou dobu zadělává...
http://www.expres.cz/tomas-berdych-a-karolina-pliskova-zika-dh6-/celebrity.aspx?c=A160718_120953_dx-celebrity_kp#utm_source=idnes&utm_medium=banner&utm_content=300x600
Reagovat
misa
Sátorová s tou její postavou otěhotnět snad ani nemůže.
Reagovat
smazaný uživatel
Expres nemůžeš brát vážně, vedle toho je Blesk seriózní médium.
Reagovat
bIbec
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13754165_1174593379229004_8007768013450562833_n.jpg?oh=18a9bc8eebbfc0ffef572bb2444d8955&oe=582930F9

"Vyvrátil však, že by se tenista nákazy bál, protože v blízké době plánuje s manželkou Ester miminko. "Ne, ne. O tom, že bychom s Hankou měli být děda a babka, tak to zatím opravdu ne", smějě se Berďa senior."
Reagovat
Meceon
moc tomu nerozumím....nebo vlastně jo...podraz
Reagovat
darek.vrana
Berdychovo jednání je dost nesolidní. Aby se to Radek dozvěděl někde z Twitteru, to je docela trapas. Nejdřív kvůli olympiádě nepřijede na DC a pak udělá tohle, u mě tím teda hodně klesnul.
Reagovat
horska.kraslice
Taky to načasování, v průběhu zápasu DC. Radek se to dozvěděl po skončení čtyřhry. Jirka možná o něco málo dříve. A teď se 24 hodin řešil plán B pro debl na OH, atmosféra určitě zhoustla, a to v době, kdy by bylo žádoucí věnovat se psychické přípravě zápasů DC na příští den. Na Jirkovi se to možná taky trochu podepsalo.
Reagovat
EllNino
hodím to sem ....Honza Mertl si a 45. pokus vybojoval první účast na turnaji ATP :)) rozhodně uspěch, ale moc nechápu, že se mu to nepovedlo už dřív :)
Reagovat
EllNino
navíc Yann Martí v 1. kole by nemusela bejt konečná :)
Reagovat
Kamikadze
co bys cekal od takoveho drevaka? :D
Reagovat
EllNino
podle mě dost zbabral karieru antukovejma challengerama a futures turnajema, jeho hra podle mě daleko více pasuje na hard ...
Reagovat
Meceon
a ted další cíl...útok na top ten
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist