Štěpánek mění spoluhráče, bude hrát s Pospisilem

5. 9. 2016, 12:54
Aktuality 16
Radek Štěpánek ukončil po vyřazení v prvním kole US Open spolupráci se Srbem Nenadem Zimonjičem. Český hráč dokončí sezonu ve čtyřhře v páru s Kanaďanem Vaskem Pospisilem. "Vašek je skvělý deblista a chceme spolu útočit vysoko," řekl sedmatřicetiletý český tenista.
Radek Štěpánek

S Pospisilem, synem českých rodičů, se Štěpánek domluvil na společném působení na zkoušku do konce roku s výhledem na celou příští sezonu. Představit by se měli poprvé v Asii, kde mají jistý start v Šanghaji. "Další asijské turnaje uvidíme podle situace na místě, protože oba budeme hrát i kvalifikace v singlech," uvedl bronzový olympijský medailista ze smíšené čtyřhry v Riu.

Podle Štěpánka si Pospisil přál zahrát si jednou s českým hráčem čtyřhru už jako teenager. "Před devíti lety byl můj táta Vaška v Kanadě jako mladého kluka trénovat a on mu tehdy říkal, že by se mnou chtěl hrát jednou deblové turnaje. Tehdy se to zdálo téměř vyloučené a teď se mu to vyplní," řekl Štěpánek, který po boku Pospisila už jeden zápas odehrál před dvěma lety v Bogotě.

Pospisil vyhrál předloni spolu s Američanem Jackem Sockem debl ve Wimbledonu. Štěpánek je dvojnásobným grandslamovým šampionem ve čtyřhře. V Austrálii 2012 i na US Open o rok později triumfoval s Indem Leanderem Paesem.

Se Zimonjičem hrál Štěpánek od května, kdy se rozešel s Kanaďanem Danielem Nestorem, a výrazně se neprosadili. "Se Zimonjičem jsme byli domluveni do US Open, a tak jsme se po vypadnutí v prvním kole rozhodli pro změnu," vysvětlil Štěpánek.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
patriks
A skutečně byl deblovém páru Štěpánek-Zimonjič horší Zimonjič ?
Reagovat
sprchon
Prej jo. Zimonjič je známej tím, že to spoluhráčům kazí. :D
Reagovat
Krisboy
Nedá se o něj opřít.
Reagovat
tommr
jsem rád, že Štěpcovi konečně došlo, že s důchodcema jako Nestor nebo Zimonjic může vyhrávat akorát tak na turnajích veteránů a našel si k sobě někoho mladšího. S Pospisilem by jim to mohlo jít, ale bude třeba aby spolu hráli pravidelně aby se taky trochu sehráli ... :)
Reagovat
Fandina
:-)) turnaj veteránů
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že s Vášou můžou dokázat velký věci, dobrá volba, Radku ;)
Reagovat
Kozoroh
Štěpánek potřebuje mít vedle sebe hráče s tvrdými údery, jakým byl Berdych v DC. Taková dvojice se skvěle doplňuje - jeden podává tvrdě, druhý variuje na síti. Snad se bude Radkovi dařit.
Reagovat
Fandina
Korda junior tátu nezapře.
http://www.tennis-arena.cz/korda-junior-prvni-vyhra-na-grandslamu-14106cz/
Reagovat
Fandina
podoba tu je
Reagovat
Krisboy
Podoba je veliká, akorát táta je Čech, mladej je Američan.
Reagovat
Fandina
jo jo v článku se o tom píše
Reagovat
Krisboy
No nevím, Vašek sice opravdu je skvělej deblista, ale v singlu už pár měsíců nehraje vůbec nic. Tak doufám, že se jeho singlová mizérie nepřenese do debla. Přeju samozřejmě jen to nejlepší a hromadu titulů!
Reagovat
Fandina
Výborně. Vaška mám ráda, oba jste už byli světovou čtyřkou v deblu, tak držím palce, ať se daří. Pojďte!!!
Reagovat
PetaM
Konečně sis našel hráče, který k tobě sedí Radku!!!! Rychlá a tvrdá hra Vaška je přesně to, co potřebuješ ;) Je jako Tomáš, tady cítím úspěch. Konečně jsi od dědků sáhl k mládí, to by mohlo jít skvěle! :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Drtivý forhend Jacka Socka nahradí kouzla variace Radka Štěpánka :) No, nevím, ale nechme se překvapit :)
Reagovat
Empe
Super. :) Tipovala jsem, že po tomhle kiksu půjdou od sebe.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist