Štěpánek nestačil na Gulbise a končí

7. 10. 2009, 09:22
Aktuality 1
Český tenista Radek Štěpánek dohrál v Tokiu už v prvním kole. Šestý nasazený hráč vydržel na turnaji jen 65 minut, během nichž podlehl Lotyši Ernestsi Gulbisovi dvakrát 4-6.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek byl v japonské metropoli nasazen jako číslo šest, ale v dnešním utkání roli favorita nepotvrdil. Jednadvacetiletý Ernests Gulbis proměnil v prvním vzájemném duelu oba brejkboly, které si vypracoval, zatímco český tenista neuspěl z pěti možností ani jednou.

Poslední šanci sebrat 98. hráči světového žebříčku podání měl Štěpánek v závěrečném gamu za stavu 40:30, ale Gulbis vyrovnal a dalšími dvěma míči za sebou zápas rozhodl. Tenistovi, jenž se do tokijského turnaje probojoval z kvalifikace, pomohlo k vítězství i třináct es.

"Bohužel jsem začal hrát dobře až na konci sezony," řekl talentovaný Gulbis, jenž se zatím dostal nejvýš do čtvrté desítky světového pořadí. "Doteď jsem při hře vypadal jako Španěl - stál jsem dva metry za základní čárou a nic nedělal," dodal s úsměvem syn lotyšského multimilionáře, který podle agentury Reuters prý občas létá na turnaje soukromým tryskáčem.

Lotyš rovněž ocenil přínos svého nového trenéra Hernána Gumyho, který v minulosti pomáhal s přípravou i světové jedničce Maratu Safinovi. "Dal mi spoustu dobrých rad, jak se zlepšit," poznamenal o argentinském kouči Gulbis, který letos na turnajích ATP ještě nedokázal vyhrát dva zápasy za sebou. "Když vyhráváte, moc o hře nepřemýšlíte. Ale já jsem o ní přemýšlel až moc," dodal.

V druhém kole Japan Open s dotací 1,23 milionu dolarů se tak z české dvojice představí pouze obhájce loňského titulu Tomáš Berdych. Jeho soupeřem bude Němec Andreas Beck, který v třísetovém souboji přehrál krajana Rainera Schüttlera. Hrálo se pod střechou, protože v Tokiu hustě pršelo.

Výsledky - Tokio (tvrdý povrch, dotace 1,226.500 dolarů):

1. kolo:
Gulbis (Lot.) - Štěpánek (6-ČR) 6:4, 6:4, Tsonga (2-Fr.) - Zverev (Něm.) 6:4, 6:3, Monaco (Arg.) - García-Lopez (Šp.) 5:0 skreč, Gasquet (Fr.) - Petzschner (Něm.) 6:3, 6:2, Južnyj (Rus.) - Bellucci (Braz.) 6:2, 6:3, Beck - Schüttler (oba Něm.) 6:3, 4:6, 7:6 (7:3).

2. kolo:
Monfils (4-Fr.) - Chiudinelli (Švýc.) 7:6 (7:5), 6:3, Wawrinka (7-Švýc.) - Greul (Něm.) 6:3, 6:2.

Čtyřhra - 1. kolo:
Iwabuči, Suzuki (Jap.) - Damm, Lindstedt (2-ČR/Švéd.) 6:1, 3:6, 10:6.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
to je ale forma zubáku ))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist