Štěpánek padl s Murraym v pěti setech, Berdych a Veselý v Paříži postupují

24. 5. 2016, 13:15
Aktuality 77
Radek Štěpánek byl na French Open dva míče od senzačního vítězství nad Andym Murraym, na výhru nad světovou dvojkou ale nedosáhl. Český veterán v dohrávce včerejšího utkání podlehl favoritovi 6-3 6-3 0-6 3-6 a 5-7 a s grandslamovým turnajem se rozloučil. Dál jde naopak Tomáš Berdych, který si v Paříži připsal první vítězství nad Kanaďanem Pospisilem.
Radek Štěpánek (© rolandgarros.com)

Radek Štěpánek rozehrál své utkání s Andym Murraym už včera a po dvou setech se začalo schylovat k obrovskému překvapení. Druhý hráč světa se vzpamatoval, ve třetí sadě nadělil českému tenistovi "kanára" a ve čtvrté šel rychle do vedení. Obrat ale dokonat nemohl, protože za stavu 4-2 pro Murrayho přerušili organizátoři zápas kvůli tmě.

Do dnešní dohrávky vstoupil Štěpánek dobře, hned v první hře si vypracoval dva brejkboly, jenže své příležitosti neproměnil a set už nezachránil. Zápas se tak dostal do rozhodující sady, v níž český hráč držel s favoritem dlouho krok. Výborně četl hru a Murrayho proháněl od základní čáry k síti a zase zpět, čímž skotského rodáka dováděl k zuřivosti. Brit si po jednom z es českého hráče strhl vztekle čepici z hlavy a následně zbytečně trefil nahraný míč do sítě.

Za stavu 5-4 byl Štěpánek při shodě dva míče od výhry, ale Murray prokázal v důležitých chvílích pevné nervy. Brit dobře servíroval, v další hře prolomil Štěpánkův servis a po třech a tři čtvrtě hodinách si vypracoval první mečbol. Murrayho dvojchyba ještě vrátila Štěpánka do hry, při dalším mečbolu však karvinský rodák poslal volej do sítě.

Z centrálního dvorce Philippa Chatriera odcházel Štěpánek za potlesku a jeho přemožitel v rozhovoru na kurtu uznale řekl: "Je neuvěřitelné, co dokáže. Loni měl zranění a v sedmatřiceti pořád takhle hraje a bojuje. Neumím si představit, že bych tohle v takovém věku předváděl. Jsem rád, že jsem prošel dál."

Jen málo chybělo a Štěpánek by se stal v 37 letech a 191 dnech nejstarším hráčem od roku 1992, který vyhrál zápas na grandslamu. Na US Open to tehdy dokázal slavný Američan Jimmy Connors ve věku 40 let a 11 dnů. Další šanci snad český hráč dostane ve Wimbledonu.

Tomáš Berdych byl na rozdíl od svého krajana v prvním kole favoritem a svou roli proti Vasku Pospisilovi bez problémů potvrdil. Český tenista, který oba předchozí zápasy s Pospisilem prohrál, měl dnešní duel od začátku pod kontrolou. V úvodní sadě sice přišel o svůj rychlý náskok, ale vzápětí znovu sebral soupeři servis a závěr setu už zvládnul.

I v dalším dějství se Berdych dostal rychle do vedení, které tentokrát ho už nepustil. Rozhodující sadu už osmý hráč světa jasně ovládl: Pospisil si ani jednou neudržel podání a za hodinu a čtyřicet minut prohrál 3-6 2-6 1-6.

"Hrál jsem tenis, co jsem chtěl a měl hrát, co mě zdobilo a co fungovalo v poslední době nebo i dřív. Bylo tam dost pozitivních věcí," řekl serveru iDnes.cz Berdych, který si pomohl 26 vítěznými údery.

O třetí kolo si Berdych zahraje s Tunisanem Malekem Džazírím, který dnes porazil Floriana Mayera z Německa.

Bez ztráty podání, po němž prohrál pouze sedmnáct výměn, zvládl svůj úvodní zápas Jiří Veselý. S Američanem Rajeevem Ramem, pro něhéž není antuka oblíbeným povrchem, sice prohrál set, ale nečelil ani jednomu brejkbolu a zvítězil 6-4 6-4 6-7 6-0.

Dvaadvacetiletý Veselý tak již vyrovnal své pařížské maximum. O vyrovnání nejlepšího grandslamového výsledku si zahraje se Španělem Nicolasem Almagrem, kterému v jediném vzájemném střetnutí loni na antuce v Kitzbühelu podlehl ve třech setech.

Prvním kole French Open tak nakonec prošlo trio z pěti českých tenistů. Už včera se z úspěšné grandslamové premiéry radoval Adam Pavlásek, naopak vypadl Lukáš Rosol.

Dvouhra - 1. kolo:
Berdych (7-ČR) - Pospisil (Kan.) 6:3, 6:2, 6:1
Veselý (ČR) - Ram (USA) 6:4, 6:4, 6:7 (5:7), 6:0
A. Murray (2-Brit.) - Štěpánek (ČR) 3:6, 3:6, 6:0, 6:3, 7:5
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

77
Přidat komentář
Rip.win
úsměv>Fandina
Reagovat
Fandina
jo
Reagovat
Roger_Federer
RIP
Reagovat
Fandina
nevnucuje se
Reagovat
Roger_Federer
Zdechni
Reagovat
Fandina
chudáčku maličký
Reagovat
Rip.win
nezáviď
Reagovat
Fandina
nejsem ty
Reagovat
Rip.win
Tak nebuď
Reagovat
Fandina
Zítra držím palce
Petra > Su-Wei Hsieh
Šafi > Golubic
Baruška > Polona
Adam proti Chardymu, bojím bojím
Háčka > Puig Falconi
Gasquet > Fratangelo
Stephens > Royg
Caroline Garcia proti Radwě
Dias proti Halep
pak ještě v deblu Veselkovi s partnerem a Rosolovi s partnerem a jsem zvědavá na mač Kája Julča proti Květě s Groenefeld
Reagovat
smazaný uživatel
Zítra to neuvidím, na toho no nama by to mělo stačit, ale je třeba velké zlepšení. Radek hrál výborně, ale hlavní příčina jeho skoro úspěchu je matný výkon Andyho. Minimum variability, FH příšerný, kopce, žádné úhly, krátké. BH po lajně neexistoval, přitom by právě vyhození z rytmu platila na s prominutím staříka. Mats to řekl dobře, není to poprvé, co zbytečně ztrácí Andy síly v prvních kolech a pak mu chybí v závěrečných. Díky bohu za ten los, s tímhle se musí postoupit až do čtvrtfinále v pohodě, ale a Nišiho budeme muset přidat fakt pořádně.
Reagovat
Olympiada
Fanousci kde dohledame statistiky zapasu ? Vzdy to bejvalo v pavouku.....
Reagovat
Fandina
http://www.rolandgarros.com/en_FR/scores/index.html
Reagovat
Patri.k
I když to našim hráčům celkem jde,t ak boužel i tak vypadavají, často po těsných bitvách, je to velká škoda... každopádně ti největší favoriti pokračují, tak určitě se nudit nebudem.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes bojovala škoda konce, moc jsem ji fandil, myslím, že do tohp dala
víc než Kája
Reagovat
jranda
Proč máte ve výsledcích French Open Nara - Alertová 1:0, když to v Expres zprávách máte naopak a správně? Opravte si to!
Reagovat
kada.tom
tak Rafovi odpadl z cesty Fabio :-))
Reagovat
Mayo
jedna legenda a postrach padla uff (:
Reagovat
smazaný uživatel
Este Thiem, Djokovic a Murray a začnem verit..A aj Nishikori..
Reagovat
Mayo
Ešte k Andymu, ja si myslím, že toto bol jeho najnáročnejší zápas na turnaji.
Reagovat
Mayo
alebo bude
Reagovat
Fandina
Veselý ve čtvrtém setu kanára. Super, ve třetím projel TB a teď tohle. Nádhera a gratulka!!!
Reagovat
turista
Jirka výborně! Takové vyhrané zápasy mu mohou pomoci.
Reagovat
historik
ošetřování mimo kurt. Ach jo, kdyby tahle holka neměla pořád nějaké zdravotní trable:-(
Reagovat
Empe
Zrovna jsem to zapnula. :( Škoda, mám ji ze všech našich mladých hráček nejradši. Ta a Cetka, kdyby jim víc přálo zdraví!
Reagovat
PetaM
http://www.rolandgarros.com/en_FR/scores/schedule/p_schedule10.pdf

Petra zítra jako první na Lenglenové :) Aspoň nemusíme čekat :D

Lucka jako druhá na kurtu č. 1, hezky bude navazovat na Petru. Teda pokud Petra nemá v plánu opět tři sety :D

Na kurtu 6 Adam jako druhý a Barča jako čtvrtá :)

A zítra začínají i debly ... Budou hrát Květa, Kája, Háčka, Jirka ... No a jestli ještě někdo, to zjistíte v programu :D
Reagovat
Fandina
Jirka má brejk ve čtvrtém setu, tak snad ho udrží a dopodává.
Reagovat
HAJ
Měl by zalézt ještě dál za plot. Alespoň o 10 m dál od kurtu a bý ještě pasivnější a čekat a čekat až prohraje další dva sety.
Reagovat
tmora
Gavrilova je OUT - parada
Reagovat
smazaný uživatel
Pičo, Fogna, neser, těšil jsem se na grotesku v 3. kole s Rafou...
Reagovat
kada.tom
Pablo Careno vyřadil Delbonise, paráda :-)
Reagovat
Fandina
Máš radost z výhry Pabla nebo vyřazení Delbonise?
Reagovat
kada.tom
radost z výhry Pabla :-)
Reagovat
Fandina
Aha, já to nepochopila. Já mu občas fandím, on je podobný jednomu mému příbuznému a docela se mi líbí, jak hraje, ze Španělských tenistů je asi můj nejoblíbenější.
Reagovat
Fandina
španělských
Reagovat
smazaný uživatel
"V Prostějově by chtěli hrát Španělé Nicolás Almagro a Guillermo García-López, kteří bojují o olympiádu v Riu de Janeiro. Původně organizátoři oslovili i Argentince Juana Martína del Potra, s nímž jednali v Miami. ?Chtěl hrát, ale odhlásil French Open a prohlásil, že se připravuje na travnatou část sezony, tak už bylo zbytečné ho znovu kontaktovat,? řekla Černošková."

To jsem neměl číst, to je obrovská škoda, ta představa, že by dorazil DelPO!
Reagovat
Lunej..
To by bylo co? Já právě jezdím raději v prosinci než v červnu, to bývají atraktivnější tenisti, tedy myslím pro mě. Ale možná se letos vydám, po delší době. Třeba opět uvidím Radka a oblíbeného Lukáše :D
Reagovat
makro99
aktuální světová 444:
https://www.instagram.com/katieswan99/?hl=cs
Reagovat
Frick
https://scontent-fra3-1.cdninstagram.com/t51.2885-15/e35/11821323_1608131359451153_1500238326_n.jpg?ig_cache_key=MTA1MjM1ODYwOTUxODQ0OTUwMQ%3D%3D.2

Urostlá dívenka. :o)
Reagovat
George_Renel
Stream na Denisu?
Plete se mi tam něco jiného.....
Reagovat
Lunej..
http://www.fixalen.tv/20160521/vv-1345732-tennis-5740bcef8dd160.85843950.html
Reagovat
George_Renel
Díky :-).
Reagovat
Lunej..
nemáš zač, mně funguje :)
Reagovat
Lunej..
pěkně, francouzský Radek to dneska dotáhl do vítězného konce, gratulka :)
Reagovat
Krisboy
J1rka Vá1ec Vese1ý vyučuje. No3e už si nervózně okusuje nehty.
Reagovat
Kozoroh
No1e má Jirku v zádeli, neboť Veselka je v spodní půlce pavouka :-)
Reagovat
Krisboy
Štěpec je borec. Škoda, že to nedotáh do vítěznýho konce, ale super výkon. Pěkně ho potrápil.
Reagovat
Kozoroh
První překážka na cestě za pařížskou trofejí odstavena, mírně vyrovnaný byl úvodní set, ale pak už Djoker na kurtu Philippa Chatriera úřadoval. Další na řadě je Darcis.
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj, nevíte někdo, kdo by měl startovat v Prostějově? Nebo, kdy vydají nějaký "playlist"? Slyšel jsem, že prý na divošku mají podle FO přijet podle vývoje buď GGL, nebo Allmagro. Na ofiko stránkách turnaje zatím nic není.
Reagovat
Fandina
Na stránkách píší, že divošku Kolář, Tipsa a někdo ze Slovenského svazu a pak se uvidí podle vývoje na RG, zájem má Almagro a Garcia-Lopez viz odkaz.

http://www.czech-open.cz/index.php?novinka=477&lan=CZ&PHPSESSID=10a95b9cdb5f0fda9563f0962d300b12

Jinak Entry list je tady

http://www.menstennisforums.com/19-challenger-series/793609-week-22-prostejov-czech-republic-[entry-list].html
Reagovat
smazaný uživatel
Díky. Celkem zajímavý entry list. :) Ale nejvíc mě dostalo, že BErankis je už na 50. místě žebříčku. To hledím.
Reagovat
Kozoroh
Výborný zápas, Radek v prvních dvou setech Andyho dobře přehrával, body na síti ho deptal, ale na dalším průběhu zápasu se podepsala Radkova únava. Nejlepší duel 1. kola na RG.
Reagovat
kada.tom
Novak i Pablo své své soupeře ve 1. kole zvládli, jen tak dál :-))
Reagovat
yenda1
Škoda Radku, krásnej výkon. Jinak Murray se místy chová jako strašnej buran, afektovanej.
Reagovat
makro99
no tak zase, ne že by radek nebyl bez afektu, emocí, patosu...
Reagovat
Fandina
Tak nějak, Radek hrál super a takové to divadélko k němu nějak patří.
Reagovat
fera
Radek předvádí "divadélko" a to je super diváci se baví, podobně jako Monfils, ale to že se Murray chová jako buran je fakt a bavit to může zase jen ...nevím koho
Reagovat
Fandina
Divadélko je hezké, ale mě nevadí ani projevy Andyho, je to jeho věc.
Reagovat
yenda1
Emoce je něco jinýho, ty já beru, ale minutový, protahovaný, přehrávaný řvaní při nevynucený chybě soupeře je prostě.....
Reagovat
pgbass
Pro mě to Štěpec vyhrál :-)
Reagovat
tommr
od Pospisila jsem rozhodně čekal větší odpor i když vím, že antuka není jeho oblíbený povrch. Pro Tomáše je to dobrej vstup do turnaje a snad už tímto hodil ten debakl s Goffinem za hlavu a vrátí se ke svejm spolehlivejm výkonům z dřívějška ... :)
V příštím kole ho čeká Jaziri se kterým ještě nehrál což je vždycky ošidný. Rozdíl ve výkonnosti mezi soupeři je ale příliš velikej na to, aby se toho zápasu musel Tomáš nějak obávat ... :)
Reagovat
Kozoroh
Trochu si to Djoki v 1. setu zkomplikoval, když přišel o brejk za stavu 4:3, ale hned poté to napravil. Pozitivní je, že dobře servíruje.
Reagovat
rosm
Zasloužené vypadnutí Štěpánka, včerejší divadlo s tmou a naprosto nesoustředěný výkon na konci zápasu je typický pro něj.
Reagovat
smazaný uživatel
bez si dát hlavu pod vodu na chvíli, typický čech, nadávat umí každý, ale to, že tam držel na kurtu 3h světovou dvojku ve 37 letech na to už se zapomene, ale co ještě že takové jako ty nikdo nevnímá, zaslouženě dostal standing ovation, jak tam honil Murrayho po kurtu, já jsem hrdý na to jak zahrál a neudělal ostudu ČR narozdíl od tebe tvými řečmi.
Reagovat
rosm
ty si ji vytahni ze zadku, kdyz chces byt radoby nezaujaty. Chovani vcera bylo otresne a ja se za nej stydim, stejne jako za fuckace co delal na DC, hnus jako vzdy.
Reagovat
Roger_Federer
;), uz si doblil?
Reagovat
rosm
jo už jo
Reagovat
Fandina
super, jen tak dál, až k titulu. Držím palce, Berďo pojď!!!
Reagovat
Permonik
Nedávno dostal Berďa dva kanáry. Vím, že každý zápas je jiný, ovšem titul, a zrovna z Roland Garros?????? I když ... nepravděpodobnost titulu Leicesteru v letošní sezóně je srovnatelná s případným Berdychovým vítězstvím na French Open 2016.
Reagovat
makro99
ty ses musels před minutou zaregistrovat, že jo? :)
Reagovat
Fandina
:-)))))
Reagovat
misa
Až vypadne Djokovič, Murray, Wawrinka, Nadal, Nišikori a deset dalších, dalo by se možná o titulu uvažovat.
Reagovat
Fandina
Jen, aby ses nedivil.
Reagovat
misa
Až se to stane, tak se divit budu.
Reagovat
Fandina
Proto jsem to psala.
Reagovat
Rip.win
Aby ses nedivila
Reagovat
turista
Berďa konečně jasná výhra. Na ten pitomý Řím může zapomenout.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist