Štěpánek se kvůli problémům s okem odhlásil z Brisbane

1. 1. 2013, 07:23
Aktuality 0
Radka Štěpánka nepustily zdravotní problémy do prvního turnaje sezony. Zkušený český tenista měl dnes v australském Brisbane nastoupit proti domácímu Hewittovi, kvůli infekci v oku se ale musel na poslední chvíli odhlásit.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek se měl dnes představit v prvním soutěžním utkání od heroického výkonu ve finále Davisova poháru, ve kterém čeští tenisté slavili po 32 letech zisk 'salátové mísy'. 

Čtyřiatřicetiletý rodák z Karviné ale musel svůj start do nové sezony odložit. V Brisbane, kde před čtyřmi lety triumfoval, měl nastoupit proti domácímu Lleytonu Hewittovi, pořadatelům turnaje se však na poslední chvíli omluvil. Jako důvod uvedl infekci oka, potíže tak mohly vyvolat tenistovy kontaktní čočky. 

Před Australian Open by se měl Štěpánek představit alespoň příští týden v Sydney.

Proti Hewittovi se místo Štěpánka postavil lucky loser Igor Kunicyn a domácího hráče potrápil ve třech setech. Bývalá světová jednička Hewitt ale překvapení nedovolil a vyhrál 6-3 4-6 6-2.

Hewitt po utkání přiznal, že ho změna soupeře na poslední chvíli zaskočila. "Když se tři čtyři dny na někoho připravujete a pak se to změní, tak je to těžké. A zejména proti někomu, kdo už si tu zahrál dva nebo tři zápasy v místních podmínkách," řekl jednatřicetiletý Australan.

Ve druhém kole se Hewitt utká s Uzbekem Denisem Istominem, který smetl hladce 6-1 6-2 nejlepšího slovenského tenistu uplynulé sezony Martina Kližana.

- ATP 250 BRISBANE -
(Austrálie, tv. povrch, 436.630 dolarů)
úterní výsledky (01. 01. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Melzer (7-Rak.) - Kudla (USA) 2-6 6-4 6-4
Istomin (Uzb.) - Kližan (8-SR) 6-1 6-2
Goffin (Belg.) - Ebden (Austr.) 6-2 6-2
Robredo (Šp.) - Harrison (USA) 6-4 7-6(4)
Millman (Austr.) - Ito (Jap.) 6-4 6-1
Falla (Kol.) - Levine (USA) 6-1 7-6(8)
Dimitrov (Bulh.) - Baker (USA) 6-3 7-6(8)
Hewitt (Austr.) - Kunicyn (Rus.) 6-3 4-6 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist