Štěpánek se po dvou letech dočkal trofeje, v Bogotě vyhrál čtyřhru s Rogerem-Vasselinem

26. 7. 2015, 21:52
Aktuality 3
ATP BOGOTA - Radek Štěpánek poprvé od triumfu na předloňském US Open slaví zisk trofeje. S Francouzem Edouardem Rogerem-Vasselinem vyhráli čtyřhru v Bogotě, když ve finále porazili duo Pavič/Venus.
Radek Štěpánek a E. Roger-Vasselin

Radek Štěpánek má za sebou rozhodně nejpovedenější týden od dubnového návratu na kurty. V Bogotě si zahrál po roce čtvrtfinále ve dvouhře a ve čtyřhře dokázal dokonce vybojovat první titul od triumfu na US Open 2013.

Šestatřicetiletý rodák z Karviné si pro svou celkově 18. deblovou trofej došel společně s o pět let mladším Francouzem Edouardem Rogerem-Vasselinem, se kterým nikdy předtím nehrál. 

Radek Štěpánek a Edouard Roger-VasselinČesko-francouzský pár byl v kolumbijské metropoli nenasazený, přesto byl ve všech čtyřech zápasech papírovým favoritem. Štěpánek s Rogerem-Vasselinem neztratili v průběhu turnaje ani set, v dnešním finále přehráli 7-5 6-3 Chorvata Mateho Paviče s Novozélanďanem Michaelem Venusem.

"Není lepšího pocitu, než vítězství na turnaji," radoval se zkušený Štěpánek. "Teď tady stojíme s titulem, byl to skvělý týden pro nás oba a doufáme, že si spolu ještě někdy zahrajeme," dodal rodák z Karviné, který se okamžitě přesouvá do Atlanty, kde je přihlášen jen do dvouhry. V prvním kole ho vyzve domácí devatenáctiletý outsider Christopher Eubanks, který nefiguruje ve světovém žebříčku.

Jednatřicetiletý Roger-Vasselin získal devátý deblový titul s osmým parťákem. "Je to skvělý pocit. Vyhrát tady byl náš cíl a splnili jsme ho. Co víc si přát. Před dvěma lety jsem tu ve finále prohrál, takže jsem se musel vrátit a vyhrát," řekl francouzský tenista. "Byly tady dobré týmy, ale věděli jsme, že bychom mohli být lepší než ostatní."

• ATP 250 BOGOTA •
Kolumbie, tv. povrch, 768.915 dolarů
nedělní výsledky (26. 07. 2015)
• Čtyřhra - finále •
Roger-Vasselin/Štěpánek (Fr./ČR) - Pavič/Venus (3-Chorv./N. Zél.) 7-5 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
kada.tom
Bernieeeee obhájil :-)
Super, vypadá to, že se mu v Bogótě daří :-)
Reagovat
a.magerova
Reagovat
sprchon
Tak gratulace ještě tady. :) Hezky se na to koukalo...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist