Štěpánek skončil ve čtvrtfinále

1. 2. 2008, 20:34
Aktuality 0
Aktualizováno 22:48 - Jürgen Melzer. V prvním kole challengeru ve Wroclawi byl blízko vyřazení. Dostal se však už do semifinále. A dnes tento rakouský tenista vyřadil nejvýše nasazeného Radka Štěpánka. Ten si tak dá dva dny volna před společnou týmovou přípravou na Davis Cup.
Radek Štěpánek
Štěpánek polské pořadetele sám požádal o přidělní divoké karty. Ti samozřejmě neváhali a získali tak největší hvězdu challengeru. Český tenista podal dobré výkony proti Rogeru-Vasselinovi a Bobbymu Reynoldsovi. Dnes však s podvědomím, že už za týden začíná Davis Cup, nedal do zápasu všechno. Šestý nasazený Melzer toho využil a ve čtvrtfinále odehrál výsledkově zatím nejjednodušší zápas. "Oba jsme výborně podávali. V každém setu se mi naskytla jedna šance k prolomení soupeřova podání, a obě se mi podařilo využít. V druhé sadě jsem při vlastním servisu prohrával už 0-40, ale nakonec jsem to zvládl. Psychicky mi to pomohlo," zhodnotil své překvapivé vítězství Melzer.

Beck rozlámal raketu
Další třísetový zápas odehrál slovenský tenista Karol Beck. Narozdíl od zápasů s Pákistáncem Quereshim a Čechem Dlouhým dnes nestačil na Němce Schüttlera. Tento bývalý pátý hráč světa v letošní sezoně podává slušné výkony. V Polsku porazil Gabashvilliho, Darcise, Becka a zítra se o finále utká s Rakušanem Melzerem.

Zápas Schüttlera s Beckem rozhodl až třetí set. Slovenský tenista šel za stavu 5-4 podávat na vítězství. Tento game však nezvládl a rozhodující sada dospěla do tie-breaku. V něm si Karol Beck vypracoval dva matchbally. Slovák však situaci opět psychicky nezvládl, rozlámal raketu o kurt a po čtyřech zkažených úderech v řadě prohrál 3-6 6-4 6-7 (6-8).

Belgický daviscupový reprezentant, který příští víkend přijede do Česka, Kristof Vliegen, si zahraje semifinále. Dnes totiž porazil španělského tenistu Garciu-Lopeze ve dvou setech. Garcia-Lopez ztratil v úvodu každého setu své podání. Proti dobře hrajícímu soupeři se mu naopak servis prolomit nepovedlo. V druhé sadě se sice Španěl dostal k několika breakballům, ale žádný nevyužil. Naopak Vliegen proměnil druhý matchball a zítra se střetne s pátým nasazeným Italem Bolellim. Ten porazil Stakhovského.

Wroclaw - výsledky 5. dne:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Schuettler Rainer (GER) - Beck Karol (SVK) 6-3 4-6 7-6 (8-6)
Vliegen Kristof (BEL) - Garcia-Lopez Guillermo (ESP) 6-3 6-4
Melzer Jurgen (AUT) - Štěpánek Radek (CZE) 6-3 6-4
Bolelli Simone (ITA) - Stakhovsky Sergiy (UKR) 6-7 (1-7) 6-4 7-6 (7-1)

Čtyřhra - semifinále:
Eschauer (AUT) / Melzer (AUT) - Mahut (FRA) / Roger-Vasselin (FRA)  4-6 6-3 10-5

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist