Štěpánek udolal Fallu, v Tokiu postupuje

4. 10. 2010, 14:27
Aktuality 4
Radek Štěpánek si po více než měsíci připsal vítězství na turnaji ATP. Český tenista bojoval v Tokiu o postup do druhého kola téměř tři hodiny a Kolumbijce Fallu nakonec udolal 2-6 7-6 a 7-6.
Radek Štěpánek

Jednatřicetiletý Radek Štěpánek porazil Alejandra Fallu v obou předchozích vzájemných duelech, aniž s ním ztratil set. Dnes se ale na výhru hodně nadřel.

Zápas začal lépe Falla, který o sobě dal letos nejvíc vědět ve Wimbledonu, kde byl velmi blízko jednomu z nejpřekvapivějších výsledků v dějinách slavného turnaje. Kolumbijec nechal Štěpánka v úvodním setu uhrát při svém servisu pouhých šest výměn a v tie-breaku druhé sady mohl rodáka z Karviné poslat domů.

Radek Štěpánek ale ve zkrácené hře prokázal pevnější nervy stejně jako ve třetím setu, ve kterém si oba hráči znovu jednou navzájem sebrali podání. Po téměř třech hodinách tak o osudu zápasu znovu rozhodl tie-break, který český reprezentant vyhrál opět v poměru 7:5.

Dvaatřicetiletý Štěpánek tak poprvé od podniku v New Havenu postoupil do 2. kola turnaje ATP. V něm se utká buď s Francouzem Michaelem Llodrou, nebo se Švýcarem Marcem Chiudinellim.

V dobrém nebude na turnaj v Tokiu vzpomínat loňský vítěz US Open Juan Martín del Potro. Ten se sice ještě před koncem sezony stihl vrátit po operaci zápěstí, které ho letos vyřadilo na osm měsíců ze hry, i ve svém druhém zápase ale prohrál.

Zatímco minulý týden svedl s Olivierem Rochusem vyrovnaný souboj, proti šestému nasazenému Felicianu Lopezovi dnes uhrál pouhé tři gamy. V utkání se Španělem proměnil jediný z 12 brejkbolů a za 81 minut prohrál 3-6 0-6.

"Je těžké se vrátit a hrát proti takovým hráčům," konstatoval po své porážce Del Potro, který na začátku druhé sady prohrál 16 výměn v řadě. "Spousta jich je velmi dobrých, zvlášť Feliciano na takovém povrchu. Ale jsem rád, že jsem konečně zpátky. Potřebuju víc času, abych se zlepšil a hrál na takové úrovni jako loni. Dobré ale je, že se zlepšuju," dodal Argentinec.

Výsledky - Tokio (tvrdý povrch, dotace 1,100.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (ČR) - Falla (Kol.) 2:6, 7:6 (7:5), 7:6 (7:5), F. López (6-Šp.) - Del Potro (Arg.) 6:3, 6:0, Tursunov (Rus.) - Gulbis (7-Lot.) 6:3, 6:4, Gimeno-Traver (Šp.) - Schwank (Arg.) 6:4, 6:4.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
štěpánek - Ljodra to bude zajímavej mač. oba hrají často na síti
Reagovat
weak
...a kdy a kde se to hraje, pane lopata? ... :O
Reagovat
smazaný uživatel
no ty jsi mi ale exprd:)
Reagovat
smazaný uživatel
lopata opet projevil svou zaostalost a tenisovou naivitu!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist