Štěpánek v New Yorku vzdal zápas prvního kola proti Ilhanovi

31. 8. 2015, 19:43
Aktuality 19
US OPEN - Radek Štěpánek končí na US Open čtvrtý rok po sobě hned na prvním soupeři. Letos šestatřicetiletý rodák z Karviné vzdal za stavu 0-6 6-2 4-6 a 2-3 Turkovi Marselu Ilhanovi kvůli problémům s krční páteří. Podle prvních zpráv by se mělo jednat o zatuhlé svaly a neměl by snad přijít o start ve čtyřhře.
Profily hráčů
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek dnes vstoupil do svého třináctého US Open, už počtvrté v řadě se však loučí hned po vystoupení v prvním kole. Letos pro něj poslední grandslam sezony skončil skrečí ve čtvrtém setu úvodního zápasu, v němž měl problémy s operovanou krční páteří.

Šestatřicetiletý Čech,
jehož maximem ve Flushing Meadows ve dvouhře bylo osmifinále z roku 2009, vzdal duel s Marselem Ilhanem po téměř dvou a půl hodinách hry. S tureckým soupeřem v té chvíli prohrával 0-6 6-2 4-6 a 2-3.


Štěpánkovi se začala motat hlava za stavu 1-1 ve čtvrté sadě. "Když jsem se ve čtvrtém setu podíval nahoru, tak se mi točil celý svět. Za tři čtyři gamy jsem nemohl dál pokračovat, bylo to na sílu vůle," řekl tenista.

Nepomohlo mu ani ošetření na dvorci. "Mysleli si, že to je kvůli vlhkosti a počasí, ale to s tím nemělo nic společného. Říkali, že to je svalového rázu. Kdyby to tak bylo, tak by to bylo zlatý," řekl. 

Deblový šampion z roku 2013 doufá, že nastoupí do čtyřhry, do které je přihlášen v páru s dalším veteránem, sedmatřicetiletým Tommym Haasem z Německa. "V úterý se mi pokusí svaly uvolnit. Doufám, že to není nic vážného a za den dva budu v pořádku a budu hrát debla," doufal Štěpánek.

Zbylí tři čeští tenisté do turnaje vstoupí v úterý. Tomáš Berdych se utká s domácím Bjornem Fratangelem, Lukáše Rosola čeká další Američan Jared Donaldson a Jiří Veselý vyzve Itala Paula Lorenziho.

• US OPEN 2015 •
USA / New York, tv. povrch, 20.102.700 dolarů
pondělní výsledky českých tenistů (31. 08. 2015)
• Dvouhra - 1. kolo •
Ilhan (Tur.) - Štěpánek (ČR) 6-0 2-6 6-4 3-2 skreč Š,
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nemám dobrý pocit ze Štěpánkova zdraví. Jarním návratu měl problémy už několikrát a obávám se, že mu tohle definitivně ukončí singlovou kariéru. V deblu ještě může uhrát zajímavé výsledky, ostatně už letos stihl získat titul. Teď ale visí otazník nad jeho účastí v DC, ale je možné, že ten krk půjde "opravit" podobně, jako to šlo na loňském AO.
Reagovat
Chrenda
Štěpánek je definitivně OUT. Normálně už nestačí a pokud by byl soudný, tak už to zabalí. Ale on si myslí bůh ví co, ale jen se ztrapňuje. Ano v deblu může hrát ještě 10 let, to ani není tenis, jak se to dneska hraje, to můžou hrát důchodci.
Reagovat
Roger_Federer
Meles hovna
Reagovat
Chrenda
Však uvidíš, jaký hovna bude Štěpec dál produkovat. Vždyť je to hrůza co hraje, nedá se na to vůbec koukat.
Reagovat
darek.vrana
Tys ho viděl včera? Já ho viděl v Bogotě a rozhodně to žádný "hovna", jak ty říkáš, nebyly.
Reagovat
darek.vrana
No v Bogotě to vypadalo slibně, spláchnul Grotha a měl mečbol na Karloviče, který je v životní formě. Pak se nějak zasekl...
Reagovat
Chrenda
Tak ani jeden z nich není žádný zázrak. Když jim nejde servis, tak jsou třetinoví. Takže to bych nepřeceňoval. Fakt myslím, že jestli chce být jako Jagr v hokeji, tak to by musel být sakra jiná váhová kategorie. Jednoduše už nestíhá. Tak což, svý si odehrál a pár super zápasů vyhrál. Nevím, jestli je důstojné se v 36 letech motat ve třetí stovce a vypadávat v prvních kolech na challengerech. No když ho to baví, proč ne. Jeho pověst.
Reagovat
darek.vrana
Pověst nepověst. Jeho prostě baví tenis, tak proč by ho nehrál na té nejvyšší úrovni, které je schopen?
Reagovat
smazaný uživatel
Se singlem mel skoncit uz drive. Aby si tim huntovanim zdravi nezavreĺ dvere i pro 4 hru.
Reagovat
Denis92
lol Nishikori..o to viac ma stve, ze ho nemal Roger vo svojej polke :/ Mohol mat volnu cesticku az do finale. Takto ju ma nadherne vymetenu Novak.
Reagovat
Roger_Federer
nekdo pred 14 dny psal ze ceka ze NIsi poleti v prvnim kole.
tusim Forehend

smekam.
Reagovat
gigin
A tomasinho psal, že Nishi dojde do semíčka s prstem v nose.
Reagovat
Roger_Federer
mozna do nebicka:)
Reagovat
gigin
tomasinho
Se podívej jakou pohodičku mají Niši a Nole, pořádně nemusí pořádně zabrat a musí dát SF oba dva snad i bez ztráty kytičky.

:DDD
Reagovat
stopan
ktovie, mozno dnes poleti domov aj Nadal :D !?
Reagovat
Roger_Federer
hm...tesne vedle
Reagovat
smazaný uživatel
Stane se no :D Spoléhal jsem na Pairovu labilitu a nestabilitu.
Reagovat
gigin
Jas, v klidu :-D
Reagovat
darek.vrana
Já to psal taky!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist