Štěpánek vyhrál i challenger v Monsu, Siniaková slavila v Budapešti

6. 10. 2013, 21:21
Aktuality 5
Radek Štěpánek týden po triumfu v Orleánsu ovládl i halový challenger v belgickém Monsu, kde soutěží prošel bez ztráty setu. Ve finále český tenista porazil Nizozemce Igora Sijslinga. Na antuce v maďarské Budapešti se dařilo také talentované Kateřině Siniakové, jež si připsala třetí titul mezi ženami.
Profily hráčů
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek dal letos na podzime přednost halovým challengerům v Evropě, místo toho, aby letěl na prestižnější turnaje do Asie. A svého rozhodnutí teď rozhodně nemůže litovat. Poté, co minulý týden z pozice turnajové trojky vládl v hale ve francouzském Orleánsu, prošel jako nasazená jednička bez ztráty setu i turnajem v belgickém Monsu.

Čtyřiatřicetiletý rodák z Karviné si postupně poradil s Italem Giustinem, Belgičanem Authomem, Rumunem Ungurem, Francouzem Gicquelem a v dnešním finále porazil 6-3 7-5 turnajovou trojku Igora Sijslinga z Nizozemska. 



Letos tak Štěpánek na challengerech vyhrál všech 15 zápasů, neboť v červnu triumfoval i na domácí antuce v Prostějově. V zítřejším vydání světového žebříčku by se svěřenec Petra Kordy měl posunout ze 43. na 38. místo.

Příští týden má zkušený český tenista volno, ve kterém bude nabírat síly na náročný závěr sezony. Nejprve se představí na halovém turnaji ATP ve Vídni, následně zkusí štěstí v kvalifikaci podniku v Basileji, účast na Masters v Paříži nepotvrdil, a pak už ho bude čekat vrchol roku: Turnaj mistrů ve čtyřhře s Indem Paesem a finále Davisova poháru v Srbsku.

Kateřina SiniakováČeskou stopu zanechala v Budapešti také Kateřina Siniaková. Sedmnáctiletá Češka, jež v maďarské metropoli startovala jako nenasazená, se bez ztráty setu dostala do finále a v něm porazila 3-6 6-2 6-1 o šestnáct let starší Italku Albertu Briantiovou.  

Talentovaná rodačka z Hradce Králové, jež letos s krajankou Barborou Krejčíkovou vyhrály tři grandslamové turnaje ve čtyřhře dívek, si na podniku s dotací 25 tisíc dolarů připsala třetí triumf na turnaji ITF žen. V únoru Siniaková triumfovala ve švýcarském Frauenfeldu, v srpnu pak v belgickém Westendu-Middelkerku.

Díky vítězství v Budapešti by se česká tenistka měla v žebříčku WTA posunout o zhruba 35 příček někam k 230. místu.

- CHALLENGER MONS -
(Belgie, tv. povrch / hala, 106.500 eur)
nedělní výsledky (06. 10. 2013)

Dvouhra - finále:
Štěpánek (1-ČR) - Sijsling (3-Niz.) 6-3 7-5

- ITF BUDAPEŠŤ -
(Maďarsko, antuka, 25.000 dolarů)
nedělní výsledky (06. 10. 2013)

Dvouhra - finále:
Siniaková (ČR) - Briantiová (It.) 3-6 6-2 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
lars
Nevite nekdo, proc Radek nejel letos do Asie ?
Paes hraje v Shanghaji s Nestorem
Radkovi zase odectou:
- 180 bodu pristi tyden za neobhajeni QF v Shanghaji.
- 1000 za vitezstvi v deblu Shanghaji
Reagovat
PetaM
Radkův a Leanderův cíl byl se dostat na TM. Tam se dostali díky triumfu na US Open. A Radek se chce ve zbytku sezóny věnovat singlovému postavení na žebříčku, aby nemusel hrát kvalifikace Masters 1000. :)
Reagovat
Titan
Siniaková vyhraje turnaj a dostane 3.202 dolary, poražená v prvním kole Australian Open dostane 27.600 dolarů.
Chápu rozdíl v turnajích a jejich kategorizaci, ale vůbec se mi stále se zvětšující disproporce nelíbí. US Open letos navýšilo odměny, AO navýší v lednu a přitom tam prakticky žádné finanční motivace nejsou. Začínající hráčky jsou nuceny dřít bídu, vázat se k reklamní mafii. A kdyby vítězka GS dostala o 10 Siniakových méně prize money, tak by si určitě cestu ke klokanům nerozmyslela...
Reagovat
PetaM
Gratulace Radkovi a Katce, ale co takhle přidat ještě Barču Krejčíkovou? Ta taky vyhrála ITF turnaj. Nebo to je Barča méně zajímavá, než Katka? ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Také mě to napadlo. Je to asi i v sebepropagaci samotných tenisek. Katka S. umí o sobě dávat docela dobrou formou vědět a Bára K. myslím zatím tak nečiní. Ale je nepochybné, že o ní budeme asi v budoucnosti slyšet častěji.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist