Štěpánek vyhrál už 12. zápas v řadě, ve Vídni postupuje i Rosol

14. 10. 2013, 18:28
Aktuality 11
ATP VÍDEŇ - Radek Štěpánek od US Open stále nenašel přemožitele. Již 12. výhru v řadě si po daviscupovém skalpu Mónaka a dvou triumfech na challengerech připsal na halovém podniku ATP ve Vídni, kde dnes odstartoval vítězstvím nad domácím Martinem Fischerem. V rakouské metropoli postupuje i Lukáš Rosol.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek má po US Open skvělou formu. Nejprve výrazně pomohl českému daviscupovému týmu k postupu do finále, když bodoval ve dvouhře proti Juanu Mónakovi i v deblu po boku Tomáše Berdycha, a následně vyhrál všech deset utkání na halových challengerech v Orleánsu a Monsu.

Menším turnajům v Evropě dal čtyřiatřicetiletý Štěpánek přednost před prestižnějšími podniky v Asii, kde neměl jistou účast v hlavní soutěži, a se svým rozhodnutím musel být spokojený.


Dnes karvinský rodák na vítěznou šňůru navázal i na turnaji ATP ve Vídni, kde coby turnajová pětka potvrdil roli favorita proti domácímu Martinu Fischerovi. Rakušana navzdory čtyřem ztraceným servisům porazil za 101 minut 7-5 6-3.

O 13. výhru v řadě a postup do čtvrtfinále se 46. hráč světa utká buď s dalším domácím tenistou startujícím na divokou kartu Geraldem Melzerem, nebo Slovákem Lukášem Lackem. V případném čtvrtfinále by se svěřenec Petra Kordy mohl utkat s druhým nasazeným Tommym Haasem. Německý tenista, který má ještě ještě na Turnaj mistrů, v rakouské metropoli triumfoval už před 12 lety-

Zkušeného Štěpánka čeká náročný závěr sezony. Po turnaji ve Vídni naskočí do kvalifikace v Basileji a Paříži a pak už ho bude čekat vrchol roku: Turnaj mistrů ve čtyřhře s Indem Paesem a finále Davisova poháru v Srbsku.

Lukáš Rosol dnes zvládl úvodní kolo už na čtvrtém z posledních pěti turnajů ATP. Osmadvacetiletý český tenista, který v létě prohrál 10 zápasů v řadě, si poradil ve dvou setech s Jessem Huta-GalungemOsmý nasazený Rosol nastřílel 13 es a nizozemského soka zdolal 6-3 7-5.

Ve druhém kole ho čeká vítěz duelu Michael Russell - Mirza Bašič.

Posilnit svou pozici v boji o Turnaj mistrů ve Vídni může Jo-Wilfried Tsonga. Předloňský šampion má v úvodním kole volný los, stejně jako Ital Fognini a Němci Haas s Kohlschreiberem.

- ATP 250 VÍDEŇ -
(Rakousko, tv. povrch / hala, 571.755 eur)
pondělní výsledky (14. 10. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (5-ČR) - Fischer (Rak.) 7-5 6-3
Rosol (8-ČR) - Huta-Galung (Niz.) 6-3 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
tommr
minimálně ještě jeden zápas by k ní moh Radek přidat - v příštím kole narazí nejspíš na Lacka, kterýho by měl porazit. Pak už ovšem příjdou na řadu tenisový těžký váhy počínaje Haasem a to už bude jiný kafe ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Radek si strihl chalengry a ted bude pomalu pritvrzovat asi, tak doufejme, ze vystoupa spolu s formou zase na lepsi pricky zebricku ATP. Tihle hraci jako on nebo Llodra mi tam chybi. Jsou zpestrenim turnaju, tak doufam ze se bude darit a uvidime je casteji...
Reagovat
smazaný uživatel
v Stokholme hra Joachim Johansson,moj niekdajsi velmi oblubeny hrac,byvala svetova deviatka,skoda tych zraneni,mohol by sa vratit aj Soderling
Reagovat
Reti64
Joachim postoupil bez ztráty setu z kvalifikace. Kurz na vítěze turnaje je na něj 34,0.
http://www.pinnaclesports.com/
Reagovat
Reti64
Sázky na vítěze turnaje:

M. Raonič 2,53; D. Ferrer 5,25; E. Gulbis 8,50; G. Dimitrov 12,0; J. Janovicz 12,5; K. Anderson 16,0; B. Paire 19,0; I. Dodig 21,0; F. Verdasco 21,0.
Reagovat
Reti64
J. Janowicz:-)
Reagovat
gigin
Na Ernestka nějak málo, teda..
Reagovat
Reti64
Sázky na vítěze turnaje:

J-W. Tsonga 2,53; T. Haas 6,25; P. Kohlschreiber 7,75; G. Monfils 8,0; R. Štěpánek 16,0; F. Fognini 17,5; F. Mayer 21,0; V. Pospisil 22,0.
Reagovat
smazaný uživatel
Laura Robson
Bit of news... Miles and I have decided not to continue our partnership. I want to thank Miles for stepping in on quick notice to be my coach this summer. I have great respect for him and a person and coach and look forward to continuing our friendship. I will take a couple weeks off to refresh my mind and body and will keep my fans updated on my coaching situation. Thanks for all the support!

Ach jo, už by konečně potřebovala pořádně zapadnout, najít dlouhodobého trenéra začít ustálovat výkony, porazit dvakrát do roka top hráčku prostě nestačí.
Reagovat
Fandina
Radek, Lukáš super. Tak držím palce a jen tak dál kluci. Pojď!
Reagovat
VlS
bohužel Jirka Veselý v Moskvě vypad.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist