Štěpánek z Tokia odstoupil. Má problémy se zády

6. 10. 2016, 06:38
Aktuality 23
ATP TOKIO - Radek Štěpánek odstoupil z turnaje v Tokiu. Kvůli zranění zad dnes nenastoupil k utkání druhého kola ve dvouhře proti Nicku Kyrgiosovi ani ke čtvrtfinále čtyřhry s Tomášem Berdychem.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek v Tokiu prošel na šestém turnaji v řadě kvalifikací, v úterý v prvním kole smetl Stephana Roberta a zajistil si návrat do Top 100. Další zápas už však Japonsku neodehrál.

Český veterán, který v listopadu oslaví 38. narozeniny, kvůli zranění zad odstoupil ze dvouhry i ze čtyřhry. V singlu nenastoupil k utkání 2. kola proti šestému nasazenému Australanu Nicku Kyrgiosovi, v deblu měl na druhém společném turnaji v sezoně s Tomášem Berdychem bojovat už o postup do semifinále.

"Moc mě mrzí, že nedošlo na souboj generací s Nickem Kyrgiosem. Moje záda si bohužel vybírají daň za letošních 80 zápasů, které se mnou zvládla," napsal smutný Štěpánek na facebooku. "Nasedám do prvního letadla směr Praha svěřit se do kouzelných rukou profesora Koláře. Věřím, že to nebude trvat dlouho a budu brzy zpět na kurtech," dodal.



Zdravotní problémy Štěpánka limitovaly už před týdnem v čínském Chengdu. Tam sice také prošel kvalifikací, ale pak i vinou virózy prohrál už v prvním kole hladce ve dvou setech s Tchajwancem Yen-Hsun Luem.

Turnaj ATP 500 v Tokiu pro české tenisty skončil. Berdych zaváhal už v prvním kole a Veselého v osmifinále vyřadil Belgičan David Goffin.

Jednadvacetiletý Kyrgios, vítěz letošních turnajů v Marseille a Atlantě, se ve čtvrtfinále utká s Gillesem Müllerem. Lucemburský přemožitel Tomáše Berdycha si dnes poradil i s Kypřanem Marcosem Baghdatisem, kterého přehrál 6-3 6-4. Ve druhé sadě přitom prohrával 1-4 a kvůli podvrtnutému kotníku si vyžádal pauzu na ošetření.

Roli papírového favorita potvrdil druhý nasazený Gaël Monfils, byť ho už ve druhém kole čekal neoblíbený sok. Nejlepší francouzský tenista současnosti v japonské metropoli porazil 6-1 6-4 krajana Gillese Simona a v osmém vzájemném střetnutí si připsal teprve druhou výhru.

Třicetiletý semifinalista US Open Monfils, jenž má letos velkou šanci kvalifikovat se poprvé v kariéře na Turnaj mistrů do Londýna, sice vinou mnohem aktivnější hry udělal více nevynucených chyb (30-24), ale na vítězné údery Simona přestřílel drtivě 24-3. 

Ve čtvrtfinále se osmý hráč světa Monfils utká s Chorvatem Ivem Karlovičem, nad kterým vede ve vzájemné bilanci 4-2. Naposledy ho porazil letos ve finále ve Washingtonu, kde získal svůj nejcennější titul kariéry.

Sedmatřicetiletý Chorvat dnes zdolal dvakrát 7-6 Srba Janka Tipsareviče. Karlovič tak na svém prvním turnaji od US Open odehrál pět setů a všechny vyvrcholily v tie-breaku, z nichž čtyři vyhrál. V prvním kole udolal Argentince Delbonise.

"Loni jsem spoustu tie-breaků prohrál. Ale letos jsem v nich mnohem více uvolněný a snažím se nepanikařit," řekl Karlovič, který nyní věří v úspěšnou odvetu proti Monfilsovi. "Ve Washingtonu jsem byl set a brejk nahoře. Technicky jsem hrál dobře a trefoval jsem tvrdé údery, což mu nevyhovovalo. Doufám, že zítra tak budu hrát znovu a tentokrát vyhraju," dodal Chorvat.

• ATP 500 TOKIO •
Japonsko, tv. povrch, 1.506.835 dolarů
čtvrteční výsledky (06. 10. 2016)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kyrgios (6-Austr.) - Štěpánek (ČR) bez boje
Monfils (2-Fr.) - Simon (Fr.) 6-1 6-4
Karlovič (7-Chorv.) - Tipsarevič (Srb.) 7-6(9) 7-6(5)
Müller (Luc.) - Baghdatis (Kypr) 6-3 6-4
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Klaasen/Ram (2-JAR/USA) - Berdych/Štěpánek (ČR) bez boje
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
smazaný uživatel
super Grigor, aj by som mu priala titul (viem, že nebude), ale je možné, že sa stretne s Rafom a tam ho musím opustiť. Rafa je Rafa.
Reagovat
kada.tom
Bitva jako řemen! Grigor prohrával 6-7 4-5 a Lucas podával na vítězství v zápase, ale Grigor se neskutečně vzchopil, sebral mu podání, pak si v klidu udržel to svoje a Lucas pak jen stěží doservíroval na TB, ve kterém neuhrál ani bod! Takže 3. set :-)
Reagovat
kada.tom
jooo, Grigor byl lepší i ve 3. setu a nakonec Lucase porazil, paráda!! :-)
Reagovat
janek_da
Ti nevadí, že Bulharsko bylo na straně Osy? A navíc napadlo společně s Německem Řecko a Jugoslávii.
Reagovat
VlS
A souvislost s Grigorem je .?
Reagovat
janek_da
Kadovi to totiž myslí politicky a fandí hráčům podle politiky a historie.

Takže Cibulku( a Slováky obecně) asi nejvíc nenávidí na WTA, kvůli tomu, že Slovensko bylo spojencem Německa.
Tak mě zajímá, jaktože fandí Bulharovi, jehož země aktivně bojovala proti spojencům.
Reagovat
VlS
Aha, tak to jo
Reagovat
panzer.dragon
na prvních 4 místech atp žebřícku jsou hráči co jsou na svých kariérních maximech to je super, všichni sou happy že sou nejvýš co kdy byli
Reagovat
Krisboy
Zajímavej postřeh!
Reagovat
PetaM
Tak Nadal může ještě Keie přeskočit.
Reagovat
Kozoroh
Nerad ti kazím radost z "objevu", ale dnes 4. hráč světa Nadal byl 141 týdnů na 1. místě :-P
Reagovat
Tornes
Kolega mluví o live rankingu a nepřesně se vyjádřil. Jak to dopadne dál záleží jen na Rafovi, Nishi už je venku. Pokud Rafa postoupí alespoň do finále (tj. porazí Dimitrova a jednoho z čtveřice Raonic, Jaziri, Carreno-Busta a Gasquet), tak se dostane zpět před Keie a ve skutečném žebříčku tato situace nikdy nenastane. Pokud do finále nepostoupí, tak opravdu nastane daná situace.
Reagovat
panzer.dragon
Jj
Reagovat
Kozoroh
Když se píše o žebříčku bez toho, že by psali o race nebo live žebříčku, tak má čtenář logicky za to, že pisatel píše o oficiálním žebříčku. Je to každopádně ze strany panzera nepřesné.
Reagovat
Krisboy
Samozřejmě že myslel live ranking, to zas nebylo tak těžké pochopit. Ale máš pravdu, je to nepřesné vyjádření, jak vidno, leckoho to zmátlo.
Reagovat
panzer.dragon
ten Ivo musí mít nervy ze železa pořád jet TB, v prvním setu to otočil v TB a ve druhym to zase trochu smrdělo ale ustál to, jede jak pila, doufam že to tam všechno vyhraje
Reagovat
VlS
není už čas to zapíchnout, než se zmrzačíš? A trénovat Kyrgiose musí bejt taky dobrej adrenalin.
Reagovat
Krisboy
Bohužel, obávám se, že Radkův konec se blíží stále rychleji...možná, kdyby si vzal do parády Gyrose, bylo by to lepší. Dost by mě zajímala taková spolupráce :) Ale Radek (po poradě s Kolářem) ví nejlépe, co by měl dělat.
Reagovat
VlS
No, Kolář někde říkal, že sportovci moc jeho dobrý rady někdy neposlouchají
Reagovat
Krisboy
Už zase záda?
Reagovat
smazaný uživatel
I stroj se unaví, natož potom člověk.
Reagovat
Krisboy
No jo, ale se zádama měl velký problémy nedávno, dlouho se dával dohromady. Vlastně pořád ještě se snaží vrátit na pozice, který měl před zraněním zad. A ještě, než se vrátí úplně, ozve se to znovu. Vidím to špatně :(((
Reagovat
Lunej..
Kei ma taky casto problemy a to je podstatne mladsi. Radek po te operaci zacal zase hrat, evidentne tenisem zije, tak snad zna sve limity. Ted se mu darilo, tak doufam, ze jeste nejaky patek vydrzi.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist