Stephensová v Aucklandu vyhrála dva zápasy a získala svůj druhý titul

9. 1. 2016, 06:04
Aktuality 12
WTA AUCKLAND - Sloane Stephensová vyhrála hned první turnaj pod vedením nového trenéra. Dvaadvacetiletá Američanka dnes v Aucklandu zvládla semifinálovou dohrávku proti Caroline Wozniacké i finále s Němkou Julií Görgesovou a získala druhý titul na okruhu WTA.
Sloane Stephensová

Sloane Stephensová před sezonou přišla o věhlasného trenéra Nicka Saviana, který ji vedl v juniorech a pak celý loňský rok. Saviano odešel zpět do své akademie na Floridě, aby se znovu věnoval juniorům, a dvaadvacetiletá Američanka tak vstoupila do nového roku s novým koučem Kamuem Murraym.

A lepší začátek spolupráce si nemohli přát. Světová třicítka, jež si před třemi lety zahrála semifinále Australian Open a byla už i jedenáctou hráčkou světa, totiž vyhrála turnaj WTA International v Aucklandu. Stephensová v pěti zápasech ztratila jediný set ve druhém kole s Němkou Witthoeftovou.

Ve včerejším semifinále ji nezlomilo ani špatné počasí. Stephensová měla skvěle rozehraný zápas proti do té chvíle suverénní Dánce Caroline Wozniacké, neboť v prvním setu šla za stavu 5-2 podávat s dvěma brejky v zádech. Zápas ale přerušil déšť a dohrávat se musel dnes dopoledne. Druhý den už byl průběh utkání vyrovnanější, nicméně o tři roky mladší Američanka ho dovedla k výhře 6-2 7-6, když v druhé sadě dotáhla manko brejku a odvrátila jeden setbol.

Po necelých třech hodinách odpočinku Stephensová nastoupila podruhé v kariéře do finále turnaje WTA a proti Němce Julii Görgesové se prezentovala agresivním výkonem podpořeným skvělým servisem, o který ani jednou nepřišla. Od stavu 4-5 získala 9 z 11 gamů a zvítězila 7-5 6-2.



"Julia tu hrála celý týden opravdu dobrý tenis, ale já věděla, že když budu pokračovat ve svých výkonech, tak to dnes mohu dokázat. Jsem moc ráda, že jsem byla schopná posbírat síly a hrát dobře," řekl Stephensová. "Na začátku sezony nevíte, co od sebe můžete očekávat. Ale na začátku turnaje jsem se cítila dobře a natěšeně. To mi myslím hodně pomohlo."

Stephensová tak přetavila v triumf i své druhé finále, poprvé triumfovala loni na domácí půdě ve Washingtonu. Před Australian Open, na kterém si před třemi lety zahrála semifinále, se představí ještě příští týden jako nasazená jednička v Hobartu.

"Máme před sebou dlouhou sezonu - hrát budu až do října - takže vyhrát turnaj hned první týden v roce je úžasné. Ale v průběhu sezony budu mít spoustu dalších příležitostí a na všechny se moc těším," dodala Stephensová.

Sedmadvacetiletá Görgesová, jež v prvních kolech vyřadila Lucii Hradeckou a Barboru Strýcovou, hrála finále pošesté v kariéře a poprvé od podzimu 2012. Ve sbírce má dosud jen tituly z antuky, na které vyhrála v sezoně 2010 v Bad Gasteinu a o rok později ve Stuttgartu. Ve světovém žebříčku se bývalá světová patnáctka posune z 50. na 43. místo, což bude její nejlepší umístění po téměř třech letech.

Strýcová 18. deblový titul nezískala
Barbora Strýcová a Danka Koviničová první společný turnaj v titul nepřetavily. Česko-černohorská dvojice v Aucklandu prohrála až ve finále, ve kterém podlehla 6-2 3-6 5-10 belgickému páru Elise Mertensová a An-Sophie Mestachová.

Devětadvacetiletá Strýcová a o osm let mladší Koviničová dnes nejprve dohrály semifinálový zápas, v němž po dohrání tří fiftýnů porazily dvakrát 6-4 domácí Marinu Erakovicovou a Španělku Sílviu Solerovou.

Ve finále proti Belgičankám lépe začaly a vyhrály úvodní set, soupeřky však dokázaly utkání otočit. V rozhodujícím super tie-breaku si vypracovaly vedení 8-0 a už ho nepustily. Pro dvacetiletou Mertensovou to znamenalo premiérový titul na okruhu WTA, o rok starší Mestachová triumfovala poprvé loni v Québeku s Barborou Krejčíkovou.

• WTA INTERNATIONAL AUCKLAND •
Nový Zéland, tv. povrch, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (09. 01. 2016)
• Dvouhra - semifinále •
Stephensová (5-USA) - Wozniacká (3-Dán.) 6-2 7-6(3)
• Dvouhra - finále •
Stephensová (5-USA) - Görgesová (Něm.) 7-5 6-2
• Čtyřhra - semifinále •

Strýcová/Koviničová (ČR/Č. Hora) - Erakovicová,/Solerová (N. Zél./Šp.) 6-4 6-4

• Čtyřhra - finále •
Mertensová/Mestachová (Belg.) - Strýcová/Koviničová (ČR/Č. Hora) 2-6 6-3 10-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
turista
Hezky to Stephensová zvládla. Wozniacké nefandím.
Reagovat
rosm
tak je mi Wozniacka extremne nesympaticka i hrou nezazivnou. Sloane konecne ukazala svuj potencial, doufam, ze ho bude ukazovat vic.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Sloane, hrála tam nejlíp. Samozřejmě jsem si přál ve finále Caro nebo Anu, ale nakonec tam byly dvě hráčky, které se mi taky celkem líbí... Caro určitě chtěla dál, ale myslím si, že nezklamala. Škoda, že proti Sloane nevyšel ten 2. set... Ana naopak nepotěšila, i když je fakt, že narazila na výborně podávající soupeřku. Snad to napraví v Sydney...
Reagovat
EllNino
tam to bohužel bude zase velmi dobře servírující Kája :D ...
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, tak to jsi mě teda nepotěšil. :( Já jsem ten los doteď neviděl... Ana proti Karolíně neumí, i když v IPTL ji porazila, ale to se nedá s normálním zápasem srovnávat...
Reagovat
EllNino
bude to zajímavý, zítra poslední zápas pod umělým osvětleím na centru :)
Reagovat
tommr
Wozniacká že nezklamala? Pokud už nedokáže vyhrát ani malej turnaj kde neměla žádnou rovnocennou soupeřku jak chce ještě někdy vyhrát GS? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Herně až na 1. set proti Sloane rozhodně nezklamala. Prohrála s pozdější vítězkou a Sloane může jít zase nahoru, pokud bude takhle pokračovat...
Reagovat
kada.tom
Raději bych s titulem viděl Caro, ale co už :-)
Sloane to taky přeju :-)
Reagovat
bIbec
https://vine.co/v/ihtUrZMe3DE
Reagovat
Vojtaakk
:D :D jako bych se viděl
Reagovat
aligo
asi myslela že podává při pinčesu :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist