Stoprocentní Češky v Pekingu! Do osmifinále postoupily Kvitová, Strýcová i Kar. Plíšková

3. 10. 2017, 09:39
Aktuality 84
WTA PEKING - České tenistky dnes byly na turnaji WTA Premier Mandatory v Pekingu v utkáních druhého kola stoprocentní. Petra Kvitová zvládla beze ztráty setu i druhý zápas, když přehrála svou oblíbenou soupeřkou Varvaru Lepchenkovou. Na úspěch Kvitové navázala o něco později Barbora Strýcová, jež si letos i potřetí poradila s Julií Görgesovou. Českou stoprocentní úspěšnost dokonala Karolína Plíšková vítězstvím nad německou kvalifikantkou Andreou Petkovicovou.
Petra Kvitová (© WTA)

Petra Kvitová zvýšila své vedení nad svou oblíbenou soupeřkou Varvarou Lepchenkovou už na 8-0. Americkou kvalifikantku ve druhém kole turnaje WTA Premier Mandatory v Pekingu porazila dvakrát 6-4 a postoupila do osmifinále.

Česká tenistka se dnes trápila hlavně na druhém podání. I vinou osmi dvojchyb ztratila v utkání dvakrát servis, nicméně zápas měla celou dobu pod kontrolou a Lepchenkovou do brejku ani jednou nepustila. Jakmile Kvitové fungovalo první podání, tak Američanku k ničemu nepouštěla. Navíc výborně využívala slabšího druhého servisu soupeřky a celkem čtyřikrát ji brejkla.

Úvodní sadu mohla Kvitová zakončit již na returnu, nevyužila však tři setboly. Rozhodit se nenechala a první set zakončila čistou hrou na podání. Bez ztráty fiftýnu doservírovala rovněž druhé dějství.

Ani ve druhém duelu v Pekingu tak sedmadvacetiletá Češka neztratila set. V prvním kole v českém derby přehrála Kristýnu Plíškovou. Zdá se, že se po zklamání ve Wuhanu, kde v roli obhájkyně titulu prohrála v prvním kole tie-breakovou bitvu s domácí Shuai Peng, dostává zpět do formy.

V osmifinále loňská čtvrtfinalistka a finalistka ročníku 2014 celkově podvanácté vyzve nasazenou pětku Caroline Wozniackou, kterou naposledy porazila na loňských olympijských hrách v Rio de Janeiru. Na betonech má s Dánkou bilanci 4-2.

Barbora Strýcová si letos i potřetí poradila se svou bývalou deblovou parťačkou Julií Görgesovou a zvýšila své vedení ve vzájemné bilanci na 6-4. Jednatřicetiletá Češka zvítězila ve druhém kole turnaje WTA Premier Mandatory v Pekingu hladce 6-4 6-2 a poprvé v kariéře si v čínské metropoli zahraje osmifinále.

Aktuálně 29. hráčka světa Strýcová nedokázala v první polovině úvodní sady využít celkem pět brejkbolů a sama o servis přišla. Od stavu 2-4 však začala dominovat, vyhrála čtyři hry v řadě a šla do vedení 1-0 na sety.

Šňůru vyhraných gamů nakonec protáhla až na devět, když se ve druhé sadě ujala rychlého vedení 5-0. Poté si vývoj zápasu zbytečně zkomplikovala, jelikož v následujících dvou hrách nedokázala využít celkem dva mečboly. Pro vítězství si nakonec došla v osmé hře na returnu.

O čtvrtfinále si rodačka z Plzně zahraje s Darjou Gavrilovovou, která do osmifinále postoupila po skreči Coco Vandewegheové za stavu 3-6 0-2 z pohledu Američanky. Strýcová naturalizovanou Australanku porazila po třísetové bitvě letos v Torontu.

Strýcová tak potvrzuje výbornou formu, která ji na podzim v Asii zatím provází. V Tokiu přehrála Rybárikovou a Kontaovou a ve třech setech prohrála čtvrtfinále s pozdější finalistkou Pavljučenkovovou. Ve Wuhanu smetla Jabeurovou a statečně vzdorovala grandslamové šampionce Ostapenkové. V prvním kole v Pekingu měla trochu i štěstí, protože světová jednička Muguruzaová kvůli nemoci utkání ve druhé sadě vzdala.

Strýcová si letos i potřetí poradila s Görgesovou; © China Open

Karolína Plíšková ve druhém kole potvrdila roli favoritky. Česká jednička přehrála německou kvalifikantku Andreu Petkovicovou dvakrát 6-4 a s bývalou světovou devítkou srovnala vzájemnou bilanci.

Česko-německý souboj byl od začátku do konce velmi vyrovnaný. Plíšková v úvodním gamu nevyužila dva brejkboly a v šesté hře musela sama jednu šanci Petkovicové likvidovat. V sedmém gamu slavila první brejk a ten si udržela až do konce setu, přestože v závěrečné hře musela odvracet další dva brejkboly.

Němka v pátém gamu smazala tři brejkboly Plíškové a v následující hře měla na returnu náskok 40-0. Plíšková si však nakonec se šňůrou tří brejkbolů a vzápětí i čtvrtou hrozbou poradila bravurně.

Za stavu 6-4 3-3 15-15 si Petkovicová lehce podvrtla levý kotník a nechala se ošetřovat. Pauza českou jedničku nerozhodila, Němku nakonec brejkla, na závěr duelu stejně jako v koncovce prvního setu odvrátila dva brejkboly a následně využila hned první mečbol.

Plíšková bude v dalším zápase útočit na šesté čtvrtfinále v řadě a vůbec první v Pekingu proti Soraně Cirsteaové. Rumunka si ve druhém kole poradila 7-6(4) 6-0 s americkou kvalifikantkou Christinou McHaleovou. Proti Cirsteaové se Plíšková pokusí navázat na tři roky starou výhru.

Magdaléna Rybáriková neměla proti Simoně Halepové ve druhém kole sebemenší šanci. Slovenku očividně trápila nemoc, kvůli níž utkání za stavu 1-6 1-2 skrečovala. Halepovou v osmifinále čeká osmý vzájemný souboj s Marií Šarapovovou, kterou nikdy nedokázala porazit.

Vítězka ročníku 2014 Šarapovová musela i ve druhém zápase na turnaji do tří setů, ovšem mečbol tentokrát odvracet nemusela. Jekatěrinu Makarovovou porazila 6-4 4-6 6-1 a svou krajanku přehrála i v osmém vzájemném duelu.

Také loňská šampionka Agnieszka Radwaňská prošla druhým kolem. Světová jedenáctka porazila po téměř dvou hodinách dvakrát 7-5 domácí Shuai Zhang, se kterou si beze ztráty setu poradila i počtvrté. V osmifinále se poprvé utká s Darjou Kasatkinovou.

• WTA PREMIER MANDATORY PEKING •
Čína, tv. povrch, 6,381.679 dolarů
úterní výsledky (3. 10. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kar. Plíšková (4-ČR) - Petkovicová (Něm.) 6-4 6-4
Kvitová (12-ČR) - Lepchenková (USA) 6-4 6-4
Strýcová (ČR) - Görgesová (Něm.) 6-4 6-2
Halepová (2-Rum.) - Rybáriková (SR) 6-1 2-1 / skreč R.
A. Radwaňská (11-Pol.) - Shuai Zhang (Čína) 7-5 7-5
Gavrilovová (Austr.) - Vandewegheová (14-USA) 6-3 2-0 / skreč V.
Kasatkinová (Rus.) - Arruabarrenaová (Šp.) 6-4 7-5
Šarapovová (Rus.) - Makarovová (Rus.) 6-4 4-6 6-1
Vesninová (Rus.) - Ying-Ying Duan (Čína) 6-3 6-2
Cirsteaová (Rum.) - McHaleová (USA) 7-6(4) 6-0
• Čtyřhra - 1. kolo •
H. Chan/Cornetová (Tchaj-wan/Fr.) - Ninomijaová/Voráčová (Jap./ČR) 1-6 7-6(7) 11-9
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

84
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ještě jsem viděl, jak Masha nedopodávala 1. set, potom jsem musel jít do práce. Tu první sadu si zase zbytečně zkomplikovala. Kromě toho, že to nedotáhla za stavu 5:3, tak ještě předtím vedla 4:2, 40-15 a pak se vyházela. Naštěstí teda ten 1. set dala a sice musela hrát zase tříseťák, ale aspoň ten 3. set byl v pohodě. Asi ještě kouknu na záznam od devíti na SuperTennisu...

Zítřejší zápas proti Halep můžu bohužel sledovat jenom přes livesport. Ty časy na asijských turnajích jsou fakt nevýhoda...
Reagovat
Haitik
Ve druhém setu Kaťa hrála o trochu líp, než v prvním setu, ale Maria se opět začla vyhazovat.. Pak opět přišla taková vlna, že to půjde a mohla by to ještě otočit (prohrávala o dva brejky), ale v posledním gemu opět vyhodila dva celkem jednoduché returny a Kaťa už to dotáhla.. :-) Třetí set jsem viděl jen první gem..

Ale s tím zdramatizováním setů je už fakt hrozná.. :D Ten první set, 4:2 a 40:15, tam to prostě měla dotáhnout, na Káťě bylo vidět, jak je dole, jak je podělaná.. Na Marii bylo naopak vidět, jak si věří, hrála v pohodě, pak blik a najednou 4 UE jak z partesu a musela znova bojovat.. Doufám, že se jí tohle proti Simoně zítra nestane.
Reagovat
smazaný uživatel
Za stavu 4:2, 40-15 čtyři UE a z toho dvě dvojchyby, jestli si to dobře pamatuju... Proti Halep na US Open mohla v pohodě vyhrát ve dvou setech, ale v tom druhým si to taky zbytečně zkomplikovala. Zahrát proti ní umí, ale teď má za sebou dva dlouhý zápasy, naopak Halep bude po dnešku odpočatá. Tak snad Masha zopakuje výkon z New Yorku bez toho výkyvu...
Reagovat
tommr
zápas Sharapova-Halep bude bezesporu vrcholem zítřejšího dne takže si ho určitě nenechám ujít. Doufám, že Sharapova Halepku zase spráská ... :)
Reagovat
janek_da
Spráskat ji spráská. Která ale postoupí?
Reagovat
tommr
no já doufám, že postoupí Sharapova to je snad jasný. Nemám ale křištálovou kouli ... :)
Reagovat
Pedronegro
hm, že by dostávala na prdel meldoniová ? :)
Reagovat
tommr
průběžnej singlovej žebříček WTA k dnešnímu dni - po částečně odehraném druhém kole turnaje v Pekingu...
Všem hráčkám už byly odečteny body za lonské výsledky z Pekingu ...
Hvězdička (*) znamená, že hráčka je v Pekingu ještě ve hře ...
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Karolínu Plíškovou ...

1. Muguruza 6135 (+530)
2. Halep 5645 (+40) *
------------------------------------
3. Plíšková, Karolína 5605 *
------------------------------------
4. Svitolina 5315 (-290) *
5. Williams, Venus 4642 (-963)
6. Wozniacki 4640 (-965) *
7. Ostapenko 4130 (-1475) *
8. Kuznetsova 4005 (-1600)
9. Konta 3795 (-1810)
10. Cibulková 3330 (-2275)
11. Kerber 3181 (-2424)
12. Mladenovic 3035 (-2570)
13. Garcia 2870 (-2735) *
14. Keys 2823 (-2782)
15. Vandeweghe 2819 (-2786)
16. Stephens 2722 (-2883)
17. Radwanska, Aga 2370 (-3235) *
18. Vesnina 2300 (-3305) *
19. Sevastova 2295 (-3310)
------------------------------------
20. Kvitová 2262 (-3343) *
------------------------------------
21. Pavlyuchenkova 2245 (-3360)
22. Barty 2031 (-3574) *
...


Karolína Plíšková se posunula na třetí místo a má opět šanci na návrat do čela žebříčku pokud získá v Pekingu titul ...

Petra Kvitová klesla na 20.místo a bude mít co dělat, aby se v první dvacítce udržela ...

Světovou jedničkou zatím zůstává i nadále Muguruza, kterou ale můžou z trůnu sesadit vedle Karolíny i Halepová nebo Svitolinová pokud získají v Pekingu titul.
Halepový by k tomu mohlo stačit i finále pokud v něm neprohraje se Svitolinou ...
Reagovat
smazaný uživatel
a nánina dnes opět trpí samomluvou.
Reagovat
Fandina
Nezáviď.
Reagovat
Fandina
Reagovat
Fandina
Program v Pekingu na zítra. Z našich holek hrají jen deblistky Květa s Groenefeld proti Bertens, Goerges a Bára s Katkou proti Chan, Cornet.

http://wtafiles.wtatennis.com/pdf/draws/2017/1020/OP.pdf
Reagovat
Fandina
A Andrejka s Babos proti Stephens Watson, ty začínají.
Reagovat
Andrew89
poletí jak papír pokud to Zhang vydrží
Reagovat
Andrew89
bože ta Aga hraje h*vno...jen vrací. Dřív byla i občas utočná..ale ted tam jen stojí a čeká až se vyhází. A taky že se Zhang vyházela:D
Reagovat
tommr
však se to taky projevuje na jejích výsledcích. Pokud nějak zázračně neožije tak letos vypadne poprvé od roku 2007 z top-20 ...
Reagovat
Andrew89
jojo...letos hraje fakt naprosto otřesně...všude. ..hold je asi opravdu zamilovaná a myšlenkama je jinde:)))
Reagovat
Enterprise
Náhodou hraje perfektně, přesně jak potřebuji :-)
Reagovat
bIbec
super. Neviděl sem ani míček, ale aspoň bude příležitost jiný den na holky kouknout.
Reagovat
tommr
pokud je chceš vidět tak si udělej čas ve čtvrtek dopoledne. Zítra nehrajou a v pátek už taky můžou být všechny z turnaje venku ... :)
Reagovat
tommr
Na WTA Finals do Singapuru si Karolína Pliskova údajně vezme jako trenérku Rennae Stubbsovou, bývalou vynikající australskou deblistku ...
https://t.co/okn3arwYDh
Reagovat
Andrew89
vůbec netušim o koho jde:D
Reagovat
smazaný uživatel
No preci Stubova,,, ta je celkem proflakla
https://www.youtube.com/watch?v=IqtKYT8DE6A
Reagovat
Andrew89
:D
Reagovat
janek_da
jóóó, už si vzpomínám :D
Reagovat
tommr
byla to deblová světová jednička a na kontě má 6 GS titulů (4 v deblu, 2 v mixu) a 60 deblových titulů celkem. V současnosti pracuje jako TV komentátorka ...
Reagovat
Fandina
Koukám, že má hodně bohatou deblovou kariéru, Lysa Raymond, Cara Black, Květa Peschke, Sam Stosur, ale také Helena Suková, Steffi Graf, Gigi Fernandez, Davenport.

https://en.wikipedia.org/wiki/Rennae_Stubbs
Reagovat
Fandina
Lisa
Reagovat
Torn
Je to docela zajmavé, že si jí Kája vybrala. By příjdou docela somatotypově podobně, sice nebyla tak vysoká, ale na tu dobu 178 cm..je asi něco jako dneska Kája s 186 cm.. :) Musím říct, že mne to mile překvapilo. Trénovala někoho ta rennae už?
Reagovat
Kytka
Tak Tomáš nakonec utrpěl výhru. Co vyváděl v druhém setu pořádně nevím. Za stavu 0:3 a 0:30 na jeho podání jsem znechuceně odešla a vrátila se na začátek třetího. Ale Donaldson je šikovný tenista.
Reagovat
Torn
Si Tomáš asi vzpomněl na Laver cup :D:D
Reagovat
Kytka
Na Laver Cupu proti Kyrgiosovi hrál dobře a prohrál, dnes hrál nic moc a vyhrál. A co se počítá?
Reagovat
peggy
Hlavne velke blahoprani Marii,at se v teto sezone dostane pod stovku.Cesky Karolina a Petra hraly dobre.Pani Strycova se zase predvedla jako vzdy.
Reagovat
Fandina
Barča hrála dobře. Celkem v pohodě Julču přehrála. Vždycky to tak jednoduché není.
Reagovat
Fandina
Stoprocentní Češky dneska v Pekingu a i co se týká setů, všechny ve dvou. A teď koukám na Voryni s Ninomiyou v deblu proti Chan Cornet, mají první set. Tak by to chtělo ještě jeden. Pojď a go!
Reagovat
Fandina
Deblík je na O2 v MD. Voryně s Ninomou měly už tři nebo kolik MB, ale nakonec je druhý v TB. Tak pojď a go!
Reagovat
Fandina
Tak bohužel, druhý set prohrály v TB, Chan s Cornet prokázaly svou zkušenost a teď STB. Tak jsem zvědavá, jak to dopadne.
Reagovat
Fandina
Tak nakonec ve druhém setu i s TB to bylo 5 MB, ale STB také bohužel prohrály.
Reagovat
George_Renel
Mně se dnes Karolína docela líbila. Ano, pokazila pár jasných míčků (ale která ne?), ale běhala snažila se, výměny byly hodně tvrdé a často dlouhé. A Andrea hrála jak za mlada, minimum chyb.
Reagovat
Fandina
Jj. Od Káji to nebyla žádná extra střílečka, ale byla lepší a hezky se na to dívalo.
Reagovat
tommr
se nakonec k tý výhře přece jen potrápila, ale herně to dneska nebylo ono. Rozdíl mezi čtvrtou a sto sedmou hráčkou žebříčku na kurtu skoro nebyl vidět ...
Reagovat
slacker
nebyl tvuj deda Goebbels? 5 novych prizpevku z toho 3 tvoje s furt tim samym tvrzenim.
Reagovat
vendulkabendulka
Nebyl tvůj děda "přizpěvatel" Grammar Nazi Party?
Reagovat
VlS
Co je přiZpěvatel? To je někdo, kdo zpívá 2. hlas?
Reagovat
tommr
to by ses měl zeptat spíš slackera, ne? Ten začal něco mlít o "přízpěvcích" ...
Reagovat
smazaný uživatel
Prskale, zlackere, co cmrndáš? :-D
Reagovat
slacker
a heleme nizka lidska existence 3atlet se svym primitivnim cmrndanim, pro nej vrchol diskuze na ktery dosahne.

A zbytek reagujicich jsou do jednoho ukazka lidske ubohosti, ani jeden z vas neresil obsah ale panackuje na forme. Ja sem disgrafik tak ten kdo dokola resi zmnenena pismenka je u me myslenkove impotentni vul a ne partner do diskuze
Reagovat
Fandina
pravopis ale nesouvisí s disgrafií, správně je změněná
Reagovat
slacker
disgrafie a prib.uzna disorthografie se casto doplnuji
Reagovat
Fandina
to je možné, ale stejně každý, kdo dělá chyby vypadá jako blb, já taky
Reagovat
smazaný uživatel
Pskale, vrchlem slackerových komentářů je jen a pouze navážení se do jiných a nebo fňukání při prohrách českých tenistů/-ek.
Pokud chceš poměřovat inteligenci, tak to zkus třeba komentáři k Ash:
"NO nevim nevim, nejak ten "talent" se topil ve druhe stovce. Me prisla od pohledu divna." SLACKER - http://www.tenisportal.cz/zpravy/bartyova-si-v-18-letech-dava-od-tenisu-odpocinek-15106/
A srovnej s mým komentářem tady - http://www.tenisportal.cz/zpravy/od-kriketu-zpet-k-tenisu-bartyova-slavi-premierovy-titul-a-posun-do-top-100-20158/.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Těším se na slackerův první pozitivní komentář k tenisu! :-)
Reagovat
lars
A proc ta 107. postoupila mezi 32 nejlepsich tenistek na tomto turnaji ?
Reagovat
blixa
Adrejka prostě hrála dobře, což se jí v poslední době moc často nestává. Tommr poněkud přehání, jako ostatně skoro vždy.
Reagovat
aligo
Navíc Andrea není obyčejná hračka, hraje nepříjemně a když má den tak může vyhrát i turnaj šampionek v Sofii...
Reagovat
aligo
Navíc má se současnou světovou jedničkou bilanci 3:0 :D
Reagovat
Fandina
nakonec porazila Petko ve dvou setech. Takže super a jen tak dál!!!
Reagovat
tommr
výsledek dobrej, ale hra špatná ...
Reagovat
Fandina
Teď to má s Petko 2:2. Ona byla skoro všude, kam Kája zahrála. To je potom těžké. Ale dobře to dopadlo.
Reagovat
tommr
snad to doservíruje a ukončí to trápení ...
Reagovat
tommr
hraje čím dál tím hůř ... :(
Reagovat
com
no ale ted uz pochroumanou Petkovic dodela, kdyz nebude moct behat
Reagovat
tommr
pochybuju, že to bylo něco vážnýho. A Karolína jí to navíc hraje stejně všechno do středu takže Petkovicová ani moc běhat nemusí ...
Reagovat
com
ale simte, vidis, hned ji brejkla:)
Reagovat
Fandina
Dala jsem si to zpátky a Andrea zaškobrtla, možná, že jí to bolelo. Takže uvidíme, jak se to vyvine. Ale Kája je podle mě stejně lepší. Nakonec to tak dopadlo v prvním setu.
Reagovat
George_Renel
Vůbec jsem si nevšiml, proč skrečla Cocotka?
Nic jsem na ní nepozoroval.
Reagovat
sprchon
Už musím pryč, tak to nestihnou zkouknout. Ale co jsem si všiml, tak skoro neběhala už od začátku.

Tady je kdyžtak video.
https://www.youtube.com/watch?v=TwCOYVtCua0
Reagovat
George_Renel
Možná záda, ale extra limitovaná mi nepřišla.
Reagovat
tommr
tak první set je doma, ale Karolína se k němu doslova protrápila. Ve druhým setu by to chtělo na Petkovicovou vlítnout hned od začátku a co nejrychleji jí zlomit ...
Reagovat
tommr
napodruhé už Karolína brejkboly využila. Doufám, že už první set dotáhne na svým podání ... :)
Reagovat
George_Renel
Věřím tomu, Andrea zatím hrála hodně nad své současné poměry.
Reagovat
tommr
jj dalo se čekat, že se proti Karolíně hecne ...
Reagovat
Pavlis
Petra dala velký počet dvojchyb, nevyužila dost brejkbolů, přišla o tři setpointy, ztratila dvakrát servis, ale celkově slušná na returnu. Rovná se jasná výhra, byť na začátku 2 setu mohla jít na 2-0, ale komplikace musí být. Zápas s Caroline Wozniacki bude zajímavej.
Reagovat
Andrew89
zítra kdyby Petra porazila Caro,tak je parádní šance!
Reagovat
George_Renel
Asi spíš pozítří.
Reagovat
Andrew89
jojo spíš pozítří
Reagovat
tommr
ještě to ale není jistý, protože zítra se už začne hrát i třetí kolo ...
Reagovat
tommr
hned na úvod promarnila dva brejkboly a zbytečně tím dodala soupeřce sebevědomí. Aby toho ještě nemusela litovat ... :(
Reagovat
aligo
Fňuk...
Reagovat
tommr
doufám, že napodobí Petru a Báru a zvládne to ve dvou setech. Petkovicová je ale pro ní nepříjemná soupeřka. Sice v poslední době nic nehraje, ale proti Karolíně by se mohla vytáhnout ...
Reagovat
Fandina
také super. Julču dneska v pohodě přehrála. Tak držím palce dál a české čtvrtfinále by se mi moc líbilo. Pojď!!!
Reagovat
kada.tom
Petra i Bára potěšily výhrou, Rybáriková potěšila prohrou :-)
Reagovat
aape
trapný
Reagovat
tommr
kdyby se soustředila na hru a zbytečně nebuzerovala sběračky tak už mohlo bejt po zápase ... :(
Reagovat
Fandina
super, oba sety dopodávala čistou hrou, takže v pohodě, i když průběh setů bylo střídavě. Gratulka a držím palce proti Caro. Pojď!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist