Strýcová: I mně by se tehdy divoké karty hodily, ale nejmenuju se Šarapovová

31. 3. 2017, 12:39
Aktuality 167
Návrat Marie Šarapovové na tenisové kurty je stále nejočekávanější událostí. Dojde k ní 26. dubna na turnaji ve Stuttgartu. Novináři ohledně celé záležitosti vyzpovídali Barboru Strýcovou, jež má s trestem za doping svou vlastní zkušenost. České tenistce se nelíbí, že Ruska dostává divoké karty a nejvíce jí vadí možnost Šarapovové odehrát první kolo až ve středu.
Barbora Strýcová

Do návratu Marie Šarapovové na tenisové kurty zbývá necelý měsíc. Ruská tenistka se vrátí po vypršení patnáctiměsíčního trestu za doping na halovém turnaji v německém Stuttgartu, kde k zápasu prvního kola nastoupí jako divoká karta ve středu 26. dubna.

A jak budou na návrat pětinásobné grandslamové šampionky reagovat samotné hráčky a tenisoví fanoušci? Sama Šarapovová si není jistá. "Moc toho ovlivnit zřejmě nemohu," řekla Ruska. "Jediné, co mohu ovlivnit, je můj výkon na kurtu. Věřím, že činy jsou více než slova," dodala.

Podobnou situaci prožila před čtyřmi lety Barbora Strýcová, jež se do hry vrátila rovněž ve Stuttgartu. Na konci sezony 2012 totiž byla pozitivně testována na zakázaný stimulant sibutramin a dostala půlroční trest.

Tehdy nastoupila v prvním kole kvalifikace proti Mirjaně Lučičové-Baroniové. S Chorvatkou prohrála a vzpomínala, jak se po třísetové bitvě cítila. "Nemohla jsem potom tři dny chodit. Je to úplně jiné než trénink."

"Můžete denně trénovat klidně šest hodin, ale k ničemu vám to nebude. Nikdy nenatrénujete to, co prožijete na turnajích. V zápasech máte nervy, víc přemýšlíte a tělo funguje úplně jinak než během tréninku. Přestože jsem se devět týdnů předtím poctivě připravovala, všechno mě bolelo."

Jednatřicetiletá rodačka z Plzně se však zřejmě s ruskou tenisovou hvězdou o své pocity a zkušenosti nepodělí. "Nejsme kamarádky. Nikdy jsme spolu nemluvily. Myslím, že Maria na okruhu žádné kamarádky ani nemá, protože s nikým nemluví."

Nešťastná událost v její tenisové kariéře možná Strýcové i pomohla. Zatímco dříve tolika úspěchů na ženském tenisovém okruhu nedosahovala, poslední dobou patří mezi nejlepší hráčky.

Před dopingovým trestem většinou figurovala ve druhé polovině první stovky žebříčku, zatímco letos dosáhla na žebříčkové maximum - 16. místo - a momentálně je členkou Top 20. V letech 2015 a 2016 pomohla českému fedcupovému týmu k zisku trofeje. "Na začátku jsem samozřejmě byla zklamaná z toho, co se stalo," svěřila se.

"Dva měsíce jsem doma jenom brečela a říkala si, že to není fér. Pak najednou přišel den, kdy jsem si řekla, že to prostě dokážu. Každý den jsem tvrdě trénovala. Měla jsem čas na normální věci, chodila jsem na poštu, prala si prádlo. Na okruhu máme vše připravené a nemusíme takové činnosti dělat. Jsme jak cirkus cestující po celém světě. Bylo fajn chvíli dělat něco jiného," doplnila.

"Byla jsem strašně šťastná, když jsem konečně zase začala hrát. Přišla jsem o spoustu bodů a byla jsem asi 230. na světě. Ve Stuttgartu jsem první utkání prohrála a jela jsem asi do 150 kilometrů vzdáleného Wiesbadenu, kde se konal turnaj ITF s dotací 25 000 dolarů. Mám ráda výzvy a tahle byla pořádná. Na konci roku jsem byla zpět v první stovce," vzpomínala.

"V ten moment, kdy jsem se vrátila na mě nikdo nekoukal jinak. Na druhou stranu se ukázalo, kdo je opravdu mým přítelem a kdo ne."

Strýcová se rozhodně před svým návratem nedočkala takové publicity ani divokých karet, jimiž pořadatelé jednotlivých turnajů ruskou hráčku doslova zahrnují. "I mně by se tehdy divoké karty hodily, ale nejmenuju se Šarapovová. Pro ní se nic ani po trestu nezmění. Může hrát stejné turnaje jako já."

"Podle mě to není správné. Když něco takového uděláte, měli byste být potrestáni. Ale je to Maria a co s tím můžete udělat? Nenechám se tím vytočit. Situace ohledně Stuttgartu mě sice dost překvapila, nicméně já s tím nic neudělám, a proto o tom nebudu ani přemýšlet."

Nejvíce ale českou tenistku štve možnost Šarapovové startovat ve Stuttgartu. "Proti Marii osobně nic nemám a pokud na ní na turnaji narazím, připravím se na utkání stejně jako vždycky. Celá kauza je její problém, ona to udělala, je to její kariéra," má jasno Strýcová.

"Co mi vadí je, že může první zápas odehrát až ve středu, zatímco my za sebou budeme mít náročný fedcupový víkend a musíme hrát už v úterý. Jak říkám, proti Marii osobně nic nemám, ale tohle je podle mě proti pravidlům," dodala.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

167
Přidat komentář
letityfanousek
Mnoho žen si vagínu vyplachuje, aby se umyly po menstruaci, nebo se zbavily výtoku či partnerova semene po sexu. Na ženském těle je ale skvělé to, že se o tyto věci dokáže postarat samo. Vagína se čistí sama i bez výplachů, takže se nemusíte uchylovat k mýdlům jen proto, abyste měla vagínu čistou a zdravou. Takže se Maruško o nic nestarej, vše se udělá jaksi samo a $$ se zase pohrnou.
Reagovat
Pedronegro
hm, zajímavý nový pohled na věc :)
Reagovat
blixa
Teda přátelé .... konečně jsem se dostal k tomu si to přečíst ... ehmmm .. tedy vyplodit tolik sraček v celkem nedlouhé diskusi ... chmmmm ... vyznamenáváte !!!! :D :D
Reagovat
brixner
Blixa, jsi tu asi poprvé, že? Jinak bys dáááávno věděl, že je plno webů, které jsou přeplněné méně inteligentními kousky, takže možností plno! Tady je to opak a jestli chceš i nadále zůstat mezi elitou, tak se omluv! Kajícně, rozumíš? Ty pacholku, sousedku vod Hasičárny na tebe, já už to mám za sebou a jsem teď tak hodný a empatický tvoreček, že i další sousedka mi jí už automaticky nelískne po tlamě, sotva mě zří! Proměna osobnosti, víš, co myslím :-))
Reagovat
blixa
No právě. Kdyby to byla běžná diskuze mentálně postižených, ani nepípnu, ale tady ? Špička elity, prostě materiál skvost, a výsledek ? No nechci přímo říct "bezcenný odpad" ale že by to k tomu mělo daleko ? :D :D

PS. hele, ty pacholku, ty na ty sousedky jednou dojedeš, co se takhle oženit ? Já to zkusil už třikrát a má to cosi do sebe ;-) :D
Reagovat
brixner
Blixa, ty extrémisto!!(ne, nemyslím neposednej baťoh na zádech...)
Fakts byl 3x ženatej??? Tos jako fakt třikrát z tlamy vypustil to posvátné ANO a pak si to rozmyslel a že jako NE??? Jsi dobrodruh, to musela bejt větší nirvána, než lézt volně na Salto de Angels :-) Já to chtěl zkusit taky už párkrát, jenže sovta votevřu tlamu, hned po ní vod sousedek dostanu s teoriema vo tom, že než si z někoho dělat prdel, tak ať ho raději pořádně vojedu a je to spolehlivější, než Archimédův zákon! Tady by ses měl jako v ráji, sousedek hromady, většinou už mají ty své bloudky, co taky furt chtěli říkat ANO, takže s tímhle výkřikem zoufalství bys teda fakt neuspěl! Ale zase bys slýchal Jo Jo...u těch slušněji vychovaných ANO ANO, prostě vobrácenej gard, no :-)
Reagovat
blixa
Jak "byl" ? Ještě jsem. Potřetí ;-) :D
Reagovat
Krisboy
To víš, prolhaná podvodnice je zatraceně kontroverzní...:D
Reagovat
brixner
Krisi, když drží tlamu a drží, vobčas se to i dá :-)
Reagovat
Pedronegro
brixnere, ty čuně, jsou tu i dámy :)
Reagovat
brixner
Měl jsem jednu sousedku, hezky kozatou, dávající...
Ale fetovala, mrcha!
Tak jsem jí naposledy vojel a vopustil, protože mám taky nějakou tu svojí hrdost, pověst a všechny tyhle pozitivní náležitosti!
Čekám, jestli přestane, když jó, tak jí asi i vodpustim a zase vojedu, i když už trochu s vodporem. Ale co je uvnitř, to se počítá, takže seru na fety a Fetku tuplem!
Fuj, to se mi ulevilo :-))
Reagovat
Herbert_Hoover
https://youtu.be/-sqLN2ZJCMk?t=485

:))
Reagovat
misa
Spíše mě zajímá, kdy bude oznámena česká nominace na Fed Cup.
Reagovat
Frick
Přání: Plíšková Ka., Šafářová, Strýcová, Siniaková,

Obava: Šafářová, Strýcová, Siniaková, Hradecká
Reagovat
misa
Přání? Myslel jsem, že jsi chtěl vidět Lucku v singlu...
Reagovat
Frick
Hm, to je fakt. Zapomněl jsem, že Pinďa nominuje dle žebříčku a blbostma jako aktuální forma, adaptace na povrch atp. se nezaobírá...
Reagovat
tommr
aktuální forma? Dovolil bych si tě upozornit, že Lucka zaostává za Bárou nejen v žebříčku, ale i v letošní Race. Pokud by si chtěla zasloužit nominaci na základě aktuální formy tak by musela předvést něco mimořádnýho v Charlestonu ...
Reagovat
Frick
Bářina forma zůstala v Austrálii. Od té doby se trochu hledá. Navíc Lucka je lepší antukářka i s více zkušenostmi z popelu.
Reagovat
EllNino
ty se hledáš chlape už pár měsíců ... Bára hraje svůj standard, 4. kolo v Miami je málo ?
Reagovat
Frick
Málo to neni, ale ČF po skalpu 4. hráčky světa je určitě více.
Reagovat
EllNino
kreténe
Reagovat
Frick
Ona jak dlaždič, ty jak dlaždič.
Reagovat
Frick
...chápu.
Reagovat
misa
Pokud Lucka ve FC nenastoupí, tak bude skoro měsíc bez singlu, což je dost špatné.
Reagovat
FulnekUltras
Problém je, že zrovna teď musíme hrát FC v USA a ne v Evropě. Ale pokud tam uspějeme, může nám být následující týden poněkud u zádi. Věřím, že pro drtivou většinu českých fandů je rozhodující, že jsi teď ani na okamžik nezapochybovala o své účasti v týmu. A až na Marii narazíš na kurtu, nezbývá než ji prostě vypráskat...no ne?
Reagovat
peggy
Myslim,ze uz toho bylo o Marii dost.Je to vec poradatelu zda dostane divokou kartu,verim,ze to pro ni bude tezky navrat,ale snad uspeje.To ji preji.Pani Strycova by se mnela zamyslet nad svym obcasnym vyjadrovanim a chvanim nakurtech.Ona by se nemusela zrovna o Marii starat.
Reagovat
Krisboy
Slečna Strýcová, nikoliv paní. A nestará se o tu prolhanou podvodnici, ale o sebe, jestli jsi to nepochopila.
Reagovat
smazaný uživatel
proces jak z vdane zeny udelat zase slecnu by me moc zajimal, ziju v bludu, ze po snatku lze uz jen menit rodinny stav.. :-))
Reagovat
Krisboy
Z toho si nic nedělej, svět je bludů plnej. Například, že dopingová aféra Báry a tý prolhaný megery je stejnej.
Reagovat
smazaný uživatel
ja si to ale nemyslim.. a dokonce ani kvuli tomu nemusim nikomu nadavat.. :-))
Reagovat
Krisboy
Ty ne, ale ta bláznivá peggy ano.
Reagovat
aligo
Nechápu proč se tu furt musi dokola psát o nějaký feťačce a jejím návratu....
Reagovat
fera
Tady se vede debata o tom kam WC ano, kam ne nebo komu ano a ne, popřípadě jestli začínat v úterý či ve čtvrtek.

Úplně se ale ztrácí podstata problému. Někde to tady už dobře zmínila Fandina, o té výšce trestu.

Bára dostala symbolický trest, za zakázanou látku v potravinovém doplňku (snad něco na hubnutí) což se i prokázalo. Máša prokazatelně několik let zobala (těm kecům o srdeční chorobě TOP hráčky nevěří snad nikdo)a ještě se stupidně vymlouvala na moc slov a malá písmenka v e-mailu. Dostala mírný trest a ten jí byl ještě (opět kvůli jménu)snížen. Teď se vrací po TRESTU a jedná se s ní jako s chudinkou, které někdo ukřivdil.

Já chápu, že pořadatelům jde o tržby a sponzory, ale WTA by v případě dopingu měla WC výslovně zakázat. Podívejte se na tresty v jiných sportech (ruští atleti na letních OH)
Reagovat
smazaný uživatel
podstata problemu je v tom, ze hracky tvrdi, ze to je proti pravidlum a je to nespravedlive, ale neni to pravda...
to vino, kteri nam vsichni tak nejak nalevaji, jedno z jake strany... neni uplne ciste...
A jestli jde o doping, tam je ta pravda asi takova...
Co je povoleno, to je povoleno, co je zakazano, to je zakazano...
Ten kdo bere to, co je povoleno a pomaha mu to, ma kliku...tomu komu to nepomaha ma smulu...(spravedlive to asi nikdy nebude, a asi bych tu spravedlnost tady ani nehledal...)
Reagovat
turista
No kdyby Nicole Vaidišová při svém návratu dostala pár WC a nemusela se prokousávat úplně zdola tak by možná dnes už v té první padesátce byla a zdravotní problémy by se poddaly.
Reagovat
Pedronegro
měla smůlu, nefetila a nedostala trest, jen si odpočala od tenisu, což je zřejmě větší provinění :)
Reagovat
smazaný uživatel
nebo opustela okruh na chvostu druhe stovky jako uz nezajimava vyhasla hvezdicka, ktera zdaleka nenaplnila ocekavani. Mozna.. :-)
Reagovat
VlS
Souhlas, je to neporovnatelné.
Reagovat
Pedronegro
jasně, a to ještě k tomu :)
Reagovat
Frick
Sorry, ale to jsou kecy. Prostě zdraví nedovolilo. Jsem přesvědčen, že se Nicole stala obětí neskutečně brzkého startu kariéry.

Dovedete si dnes předvstavit, že by třeba turnaj v Qubecu vyhrála holka narozená v roce 2002 nebo holka ročník 2001 by vyhrála Tokyo INT, Soul a Taškent?
Reagovat
VlS
Ano, dovedu. Podívej se kolik bylo Capriatti při prvním GS
Reagovat
Herbert_Hoover
Capriati je ročník 1976, tehdy to byl celkem trend :)
Reagovat
turista
No ruští atleti na OH to bylo bohužel uplatnění principu kolektivní viny takže závodit bohužel nesměli i ti, kteří nikdy nic nebrali.
Reagovat
smazaný uživatel
S výjimkou Darji.
Reagovat
FulnekUltras
zatímco speciálně šlechtění američtí macíčci v koulařském kruhu byli samozřejmě čistí jak slovo boží
Reagovat
smazaný uživatel
K tomu třetímu odstavci: Další, kdo nečetl rozhodnutí CAS...

BTW: Zajímalo by mě, na co profesionální sportovkyně potřebuje užívat přípravek na hubnutí...
Reagovat
Pedronegro
s rozhodnutím CAS jdi už do zádele, to zajímá jen tebe, papouškující moulo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pochopitelně, protože haterům se to nehodí do krámu. Vy jste zase rádi papouškovali rozhodnutí ITF, ale to podle CAS nebylo úplně objektivní. No a CAS > ITF, takže není co řešit...
Reagovat
Pedronegro
pochopitelně, protože každému s trochu zdravým rozumem, a kdo viděl tu tiskovku, se kecy v rozhodnutí CAS jeví jako kravina, která se ale zase hodí do krámu tobě, takže tady s tím furt vopruzuješ :)
Reagovat
fera
ale to je úplně jedno, jestli to bylo na hubnutí nebo jiný potrav. doplněk.
Důležité je, že tam ta zakázaná látka nebyla deklarována, což se prokázalo i od výrobce. Proto ten trest byl také symbolický "PŮL ROKU"
Reagovat
EllNino
byl to přípravek na čištění organismu, "čistička" ... cítila se vnitřně zaprasená, říkala to u Krause, tak si zjisti fakt, místo toho, abys tu plácal
Reagovat
smazaný uživatel
"Toho stresu na mě bylo moc. Loni na podzim jsem se cítila psychicky bídně a navíc jsem - jako někdy spousta ženských - právě měla dojem, že jsem tlustá," řekla Záhlavová-Strýcová. "A tak jsem si vytipovala Acai Berry Thin, antioxidant a prostředek podporující hubnutí. Distributor mě ujišťoval, že je naprosto čistý."
http://sport.idnes.cz/barbora-zahlavova-strycova-o-dopingu-dw3-/tenis.aspx?c=A130220_220640_tenis_ot

Tady máš fakt, blbečku.
Reagovat
Fandina
To se ale nevylučuje, naopak, cítila se plná, tlustá, tak se chtěla vyčisti.
Reagovat
EllNino
jo tak blbeček jo ? ... super, jak se snížíš k nadávkám, ikdyž spolu jinak vycházíme, v kauze Marie se chováš jako 10tiletej parchant
Reagovat
smazaný uživatel
My spolu vycházíme? Že jsem si nevšim (viz "přestaň děcko" a další tvoje kecy)... Víš, že mi vůbec nevadí, že jsme se tenkrát v Plzni nikdy neviděli? Teď už bych o to nestál...
Reagovat
EllNino
dobrý vědět :D
Reagovat
Frick
Měla si najmout radši nějakýho výživovýho poradce místo objednávání si pofidérních bonbónů-
Reagovat
Krisboy
Čím víc se o tý krávě píše, tím víc mě sere. Nikdy jsem ji neměl rád, ale poslední dobou na ní už jsem vyloženě alergickej. Ta už musí mít anál jak jeskyni, aby se ji tam všichni vešli.
Reagovat
smazaný uživatel
ty si podej ruku ze slepici franckou.
Reagovat
Frick
Hm, tak to já jsem nikdy o takto imtimní prefence tenistek nikdy nezajímal. Ale at dělá to, co ji těší.
Reagovat
FulnekUltras
hadovku a namazat
Reagovat
rusedski
Nejsem fanoušek Marie, ale myslím, že je rozdíl vracet se po půl roce a mít aspoň nějaký použitelný ranking (btw. nebylo to 230.místo, ale 160., odkud už na WTA turnaje není zas tak daleko), a vracet se po roce, kdy máš v žebříčku nulu a bylo by to (bez WC) možná tak na kvaldu v Antalyi nebo Heraklionu...to by možná ani pro Báru nebyla ta správná výzva o které mluví... :)
Reagovat
Torn
Přesně. :)
Reagovat
Fandina
Takže vlastně tím, že jedna měla vyšší trest, tedy vyšší provinění má být zvýhodňována proti té, která měla nižší, protože s trestem souvisí i úbytek bodů, takže té, která má vyšší trest hned dáme možnost, aby si ts body zpět vyhrála a ta, která má nižší, to nepotřebuje.
Reagovat
rusedski
To je logická námitka, souhlasím...ale prostě faktem zůstává, že tady máme Marii s nulou a jsou jen dvě možnosti co s ní... buď ji poslat hrát do pralesa, anebo jí prostřednictvím WC umožnit hrát na adekvátní úrovni... a mně pořád přijde rozumnější druhá možnost...
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně ta představa, jak Masha hraje ITF turnaj v nějakým zapadákově, kde mají v hledišti pár laviček. To bych chtěl vidět, co by pořadatelé dělali, až by se jim tam nahrnuli diváci... :D
Reagovat
Fandina
Zase to nepřeháněj, takový nával by zase nebyl. Pamatuji, když se tady hrála exhibice s Márií, Petrou a Šafi, tak plno nebylo a pak na FED se Srbskem bylo mnohem víc lidí.
Reagovat
smazaný uživatel
Plno nebylo, protože to bylo v O2 areně a ne třeba v Plzni na Slavii, že jo... :D
Reagovat
Fandina
Tady jde o to, že v poměru s FEDem byl o ní menší zájem.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady jde o to, že jsi jako obvykle mimo.
Reagovat
Fandina
Nerozumíš tomu.
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD
Reagovat
VlS
V Plzni na Slavii by se Vás všech 100 tlačilo, že?
Reagovat
Pedronegro
pořadatelé by byli jistě rádi, a jí by to prospělo, teda logika šulinů je neuvěřitelná :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, a diváci by asi vylezli na stromy u kurtu, ne? :D
Reagovat
Fandina
Dívali by se na streamu.
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD
Reagovat
Fandina
To si vážně myslíš, že by se hnali do Plzně davy lidí, aby viděli hrát Šarapovou? Ten kdo ji chtěl vidět, tak ji dávno viděl. Byla tady na exhibici i na FEDu. Nebuď naiva.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, ona totiž hraje v Plzni každej den...
Reagovat
Fandina
Třeba by hrála jen jeden den, kdyby se jí nedařilo.
Reagovat
Frick
By jí tam Pitrlon zazpíval :-D

https://www.youtube.com/watch?v=moZ6-oYf_Ws
Reagovat
smazaný uživatel
Lepší je verze s Burákem... :D
https://www.youtube.com/watch?v=_hXRqi1JO1A
Reagovat
rusedski
Taky si to nedovedu moc představit. Tam si sbíraj sami balónky, někdy v těch kvaldách ani nejsou sudí a pískaj si to sami hráči :D Podle mě by se ani nevracela, kdyby měla podstoupit tohle. Navíc de facto by byla další sezóna zabitá...
Reagovat
Pedronegro
naopak, to by jí velmi prospělo :)
Reagovat
lars
anebo omezeny pocet WC na kvaldy na wta turnaje , coz je optimalni reseni.
Reagovat
Torn
Tak je otázkou, kdyby to nebyla Šarapka, jak by to probíhalo, stejně tak celá ta situce. A ty nechápeš jednu věc, Bára nevyhrála GS a TM. Pravidla jsou pro všechny stejná. To má Šarapka říct: "Ne, chci začít od nuly, nechci využit možnosti žádosti o WC, protože se těším na turnaje do největších osad na světě." A když se podíváš na turnaje, kde Bára hrála po skončení trestu, tak ty ITF neobjížděla nějak dlouho, respektive už na konci roku 2013 byla cca na svém původním místě. A jinak už vidím ty nadšené tváře na nejnižších turnajích, kde by Šarapka začínala. :D
Reagovat
Fandina
Ale bylo by to spravedlivé, trest a ubytek bodů a začínat od nuly.
Reagovat
VlS
Neměň téma, rozhovor není o pravidlech, ale o tom, co Barča odpověděla na dotazy novinářů. Že se ta série divokejch karet nelíbí víc holkám - minimálně zde zazněly námitky Angie, Caro a teď Baruny, ( nebudu fabulovat, co znamená vyjádření Káji) zatímco názor hráčky Hurá, že má WC jsem teda nezaznamenal.
Reagovat
smazaný uživatel
nejlepsi odpovedi by byl uklid! At Kerber, Caro a Strycova s Marii zametou kurt a bude.. ;-)
Reagovat
Fandina
Já myslím, že není potřeba tak radikálně, zametat se může i bez úklidu, podle vzoru, jak tu často čtu, že ta nebo ten zametli s druhým. A Kerber a Bára ty poslední zápasy s Márií vyhrály a Caro předposlední, tak uvidíme, jak a kdo bude s kým zametat na kurtu za pár týdnů. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Strycova postoupila pres MaShu jeji skreci, predchozi dva zapasy prohrala. Takove poradky neberu, jen at si laskave vezme poradne koste.. :-)
Reagovat
Fandina
Tak to nevím, ale třeba se jí to teď povede, jí porazit, přece jenom hraje teď top :-)))
Reagovat
VlS
Sojko, všichni asi nějak zkousli celou kauzu, někdo s nadšením, někdo se skřípěním zubů. Je asi novinářsky zajímavý se v tom rejpat a rozvrtávat to, a zajímavý to je proto, že je to hodně kontroverzní. Tak je pak zbytečnej údiv, že jsou k tomu i negativní ohlasy - a samozřejmě - kdyby karty dostával otloukánek, kterej s každým hladce prohraje, tak by po tom neštěkl ani pes a ani holkám by to nevadilo. Netvrdím, že to je zrovna rytířskej přístup, ale jde o peníze, že?
Mě na tom vadí, že ten otloukánek by na tu kartu nemohl ani pomyslet. Prostě je to marketingovej nástroj a je tak používanej, se sportem to nemá společnýho nic. Věc původně vymyšlená na to, aby se před domácím publikem mohla ukázat domácí holka, která na to nemá ranking (a v 99% ani výkonnost) je najednou využívanej úplně jinak. WC jsou tudíž obecně zlo, jako každá off line system udělovaná výjimka.
Reagovat
smazaný uživatel
A me zase vadi, ze obecne na nekterych turnajich jsou W.O.cka pro nasazene, pak se stava i to, ze ta nasazena nejenze zacina trebas ve ctvrtek, ale obcas se i stane, ze zacne az v patek, bo ji nejaka vystavena souperka nenastoupila, a dokonce se i myslim Marion stalo, ze vlastne zacla hrat az v sobotu, bo ji dalsi skrecla v tzv. 2.kole po paru gemech...takze W.O. - nenastoupeni, skrec, a poradny prvni zapas uz o finale...kdy souperka mela uz fakt dost.
Rozdil v tech turnajich je potom podle mne neumerny, nebot na nekterych Intech. se jede bez W.O.cek, zadne ulevy...na nekterych turnajich tzv. vyssi kategorie se W.O. vyuziva, a podle mne na nekterych uplne nesmyslne...a obcas to vypada spis na komedii nez turnaj.
A tohle holkam jako NEVADI. Misto, aby resily prave tyhle zasadni veci, ktere obcas delaji peknou paseku...tak budou jak svihle resit pul roku nejakou buchtu z Ruska...a jeji WC....a start ve stredu...coz do toho burdolezniho sirokeho pojeti pravidel (na ktere se komicky Baruna a jine odvolavaji) uplne normalne zapadne...
Nakonec z toho navratu Sarapky bude jeste vetsi show, nez kdyby Serena v tomto roce vyhrala vsechny GS.
Ale jo, aspon novy sef WTA si muze mnout ruce...to zase jo...ma ten svuj holcici cirkus, a asi o to pujde i dal...bych se nedivil, kdyby jednou prisel s napadem, aby koucing mohli delat volne divaci a kdykoliv behem zapasu...
Reagovat
Frick
Je to BYE ne w/o
Reagovat
VlS
Kecáš, přečti si co vlk píše, on myslí WO ve druhým kole pi BYE v prvním kole.
Reagovat
Frick
"A me zase vadi, ze obecne na nekterych turnajich jsou W.O.cka pro nasazene"

Tady opravdu mluví o BYE....
Reagovat
Frick
Jinak ty BYE beru takovou úlitbu pro ty TOP hráčky, aby se nezlikvidovaly.
Reagovat
George_Renel
Ale ty nasazené to mají za odměnu, ne za (po) trest(u).....
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to muzete tak vypravet vnoucatum pred spanim...ze to je za odmenu.
Pokud tomu verite, OK respektuji, ale ja tedy tomu neverim...
Normalni trh z holkama, marketingove dostat co nejvice top hracek na co nejcice turnaju...a podle mne je jedno jestli to bude BYE, nebo W/O...
...za tzv. odmenu je hlavne nasazeni a hlavne samotne PM.
Pochopitelne, ze holky proti tomu protestovat nebudou, vetsinou kazda mysli o sobe...a ne o nejakych pravidlech BYE nebo WO, a u uz vubec ne zda to je fer...nebo neni...
Ideove jako pravidlo to neresi, a jestli neco resi, tak prave jen z toho osobniho pohledu, na coz narazim...a coz je podle mne o nicem....

*
Pro doplneni me nejvic bavi prispevky tohoto typu:
Jaky byl od ni klid, kdyz nehrala....(tomu se musim fakt uz smat, bo o ni se vic debatovalo (a casto nesmyslne) kolikrat vic, nez kdyz hrala...

Takze za mne, at uz hraje, aby byl uz konecne klid:)
A nejen paradoxne od ni...:)
Reagovat
Frick
No, tak BYE je zcela plánovaný volný los, kdežto W/O je mimořádnost, zpravidla vzniklá vinou zdr. indispozice. To mi přijde jako SAKRA velkej rozdíl.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobre, uz jsem se omluvil nize...
Ale jinak je pravda, ze ne vzdy musi dostat holka do prvniho kola LL.
A take jsem uz videl i misto BYE napsane WO...ale to me neomlouva...
Reagovat
VlS
Ale ani to bení odměna. V IW a Mia je to organizační opatření, aby byl turnaj zvládnutelný, protože ti sníží zátěž o 64 zápasů ( chlapi, baby dohromady), tj. cca 2 - 3 hrací dny. Praktické a pragmatické opatření, nic víc. 2 alternativa je, že vezmeš pavouka pro 64 a turnaj zkráti š o celékolo, jak je to na ostatních mandatory turnajích.
Reagovat
smazaný uživatel
V tom IW a Miami je to pochopitelne, byl by z toho dalsi GS...nejaky rozdil by mezi Masters/Mand. mel proste byt.
Krom toho jak pises spravne, musi to byt i organizacne zvladnute do tydne a pul...

Me jde fakt o ty dalsi turnaje, kdy to je casto pouzivane...a podle mne ta kvalita turnaje se stava obcas pofiderni.

Podle mne proste marketing, nic vic, nic min...proste obchod, jak dostat top hracky na co nejvice turnaju...
Reagovat
Frick
No, když jsou tam BYE, tak je nižší počet účastnic a tím je logicky cut výše...
Reagovat
smazaný uživatel
No rozhodne si nemyslim, ze to je kvuli tomu, aby se nezlikvidovaly top hracky...(nakonec i ty tzv. top hracky se celkem meni)
je to spis kvuli tomu, aby ty tzv. top hracky dostali na co nejvic turnaju.
A kdyby mysleli vic na hracky, spis by WTA snizilo pocet turnaju...
volne losy podle mne jsou casto mimo. Hlavne kdyz je tzv. pavouk na 32 hracek...
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych v tom složitosti nehledal. WTA je určitě něco jako dobře fungující podnik a k té podobě dospěl proto, protože to vyhovuje oběma stranám. Dostat se do TOP vyžaduje celoroční úsilí, motivaci se tam dostat. A že to má určité výhody je zřejmé, protože se to čas od času kritizuje. K té Marii mám takový neutrální postoj, nějaký proces proběhl, a vzhledem k tomu, jaké měla postavení před tou pauzou, je na pořadatelích, jak se rozhodnou, zda ji dají kartu nebo ne. Ostatně pokud to hráčkám tak vadí, tak není nic lepšího ji z toho kurtu vyprovodit porážkou. O motivaci budou mít postaráno. I samotnou Marii zřejmě nečeká nic lehkého, zase se do TOP hráček vůbec prokousat. I Bára tady říká, že je rozdíl trénink a zápasové vytížení.
Reagovat
VlS
No, ono je to jak kde. Třeba Madrid se hraje bez bye pěkně od prvního kola, jené turnaje to nají různě od 0 do 8 bye ( např Charleston). Osobně považuji Bye za zbytečné gesto pro 1. a 2. nasazenou, protože ušetřené 2 zápasy nemají praktický vliv a důvod a je to jen gesto. Ušetřenejch 8 zápasů - to jsou dva kurty za den bez meteo komplikací, tam už tu praktičnost vidím, protože 2 kurty na den, to je autobus rozhodčích a sběračů.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak lonský Madrid je takový krásný příklad, kde jim v prvním kole hukly hned první dvě nasazené. Otázkou zůstává, zda to je pro samotný turnaj a marketing je to dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
No, a to je zase pekny priklad v tom, ze jde spis o marketing a ne pravidlo...:)
Na coz narazim...
...jinak ten volny los je tim stejne pofiderni jako WC...
WC chapu na GS...vidim tam i nejake pravidla, volny los na IW a Miami chapu...ale jinak...
Jako Betku mam rad, ale trebas tedka dostala 2xWC za sebou na IW i Miami...podle mne trochu pofiderni...
Miami je aspon dobre v tom, ze to davaji vsem bez rozdilu statni prislusnosti...
Podle mne ty pravidla jsou dost marketingove elasticke, slusne receno. Proto bych byl radeji, kdyby ty holky, kdyz uz hovori o pravidlech, tak aby to bylo opravdu o pravidlech, a ne o jedne Sharapce... s tou at si to rozdaji potom na kurtu:) doufejme podle pravidel...coz v pripade Marie take pokulhava, nebot ji ten tajming pred servisem dost tolerovali...a mimozne...
Takze jsme zase u marketingu...
Nevim jestli to komlikuji, ale vidim tam celkem solidni burdel v tom:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já se snažím pochopit obě strany, tedy i pořadatele. Taky se může stát, že turnaje nebudou žádné. Ono se dobře kritizuje, ale zodpovědnost je na organizátorovi za výsledky. Však to znáš, pokud organizátor neprosperuje, těžko bude pořádat nějaké turnaje. A je to samozřejmě podmíněno známými tvářemi. Nemám nic protihráčkám z nižších pater, když např. taková Begu, bude hrát na turnaji skvěle a dostane se do semi a na tom turnaji pravidelně bude hrát skvěle, tak ty diváky do hlediště přitáhne. Na pražském turnaji WTA dostanou přednost také české hráčky, a to nikdo nezpochybnuje.
Reagovat
misa
... a Bethanie dostala WC i do Charlestonu :)
Reagovat
VlS
Vlku, náhrada odstoupivšího hráče ( tzv LL) může být použita jen u prvního zápasu hráčů, kde pavoukově určený hráč odstoupil před zahájením zápasu. Ve všech dalších kolech je v takovém případě WO - podle mě naprosto logicky a správně.
Reagovat
smazaný uživatel
V tom prvnim muze, ale obcas se nevyuzije...to je prave to siroke pojeti pravidel...

Jinak se omlouvam, ze jsem v tom udelal paseku, samozrejme myslim to BYE...ale WO jsem videl uz take napsane jako BYE...
Reagovat
Frick
Možná myslíš Stanfrod 2011?
http://www.tenisportal.cz/hrac/bartoli/?annual=2011

Tam ale v OF hrála regulérní zápas. Až potom ve ČF skreč soupeřky a v SF W/O...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi hlavně byla top hráčka naposledy v juniorkách...
Reagovat
EllNino
přestaň děcko ...
Reagovat
Torn
Tak hlavně ta situace je neporovnatelná. Kauza kolem Šarapky byla nechutně nafouknutá a dostala podstatně delší trest, takže by se propadla nevím kam. Kdyby Bára tehdy hrála trochu víc solidně, tak se za půl roku nepropadne na 230. místo. A jak koukám, tak ten trest dostala někde na podzim, v podstatě na konci sezóny a do Stuttgartu tam toho moc neobhajovala, bylo toho minimum, takže možná by se měla trochu zamyslet sama nad sebou. Poslední dobou mi je Bára těmi jejími výlevy už lehce protivná. A jestli brečela 2 měsíce za půlroční trest, kdy vlastně přišla "jen" o začátek sezóny, kde prakticky nic neobhajovala, tak to je trochu moc. Tím neobhajuji nějak Šarapku, ale Bára ať radši hraje na kurtu a na veřejně nikde nemluví. Vždycky když je s ní někde rozhovor, tak to vyjadřování je jako kdyby zůstala v pubertě.
Reagovat
Dobry-den
Ježiš mlč, podívej se do zrcadla a vypíchni si oči vidličkou. Tyhle povalečský hovna.
Reagovat
Torn
Vidíš, jak si to bereš k srdci. :D
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
aligo
Jste se hledali až jste na sebe zbyli vy dva :D
Reagovat
smazaný uživatel
Říkej si, co chceš, ale mně nikdo nevymluví, že Strýcová je sympatická českým tenisovým fanouškům jenom díky vlajce za jménem. Kdyby to byla třeba Slovenka, tak si klidně troufnu tvrdit, že by tady byla oblíbená asi jako Cibulková (hlavně u Kadlece :D)...
Reagovat
Fandina
Barča je sympatická, hlavně svojí šikovnou rukou a pestrou hrou a taky tím, že co na srdci to na jazyku. Takže ano, fandím jí proto, že je to obyčejná holka.
Reagovat
aligo
já bych jí měl rád i kdyby byla nevím co.. její bojovnost, šikovná ruka a to že všechno řekne na plnou hubu prostě miluju :P
Reagovat
aligo
PS. Cibulkovou mám taky rád :P taky je to velká bojovnice s citem pro míč
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, nedávno jsem tady psal, že mi přijde jednoduchá. Přeji jí, jen ptž je od nás :-)
Reagovat
Torn
Tak jde o princip. Já mám Báru taky rád, ale na jednu stranu mi dost vadí to její fňukání, a že si hraje na chudinku. Jako příjít o 1 a skoro půl sezóny a přijít v podstatě o období leden - duben, je podstatně rozdíl. Navíc jak bylo řečeno, kdyby Bára někdy vyhrála GS (ne jako juniorka), měla by taky WC. A ten její hrozný propad, v řijnu v roce 2012 byla 89. a v dubnu před Stuttgartem byla na 159. místě, jestli jsem to správně našel. :)
Reagovat
VlS
A ty víš, jak se jí novináři ptali, jak zněly otázky a jak přesně zněly odpovědi? Že má Mařena (podle vzoru Bařena Monty) protekci je jasný a co čekáš za odpovědi od někoho, proti komu je de facto namířena?
Reagovat
Torn
Co čekám za odpovědi. Třeba Karolína se k tomu vyjádřila dle mého pěkně. Ať si o ní myslí co chce, stejně tak i pořadatalích, měla by si to nechat pro sebe, protože si tím škodí hlavně sama sobě a živí tím média. Jako příjde mi tohle zbytečné, jedná věc být upřímná a přimá hráčka tenisu, druhá tupě skočit na otázky ohledně kontroverzních témat, což kauza "šarapka" je. Co s tím Bára udělá? Nic, akorát tím zbytečně vytváří dusno, podobně jako Murray a další. A zrovna Bára a její dodržování pravidel, případně obecně znalost pravidel hráček na okruhu WTA, je občas vtipná, protože dle mého polovina z nich ani neví, že za GS nebo TM mohou mít WC. :D
Reagovat
VlS
No, tak ono je pak potřeba se podívat, která agentura koho zastupuje a ovlivňuje " jeho svobodnou vůli", že? Karolínino: "názor na to mám a nechám si ho pro sebe" je docela hlasitý mlčení. Co řekla Barča jinýho, než řekla Caro, nebo Angie? Mě ten rozdíl uniká.
Reagovat
jirkomar
Za GS nebo TM mohou možná mít i celý dům a v něm třeba i dvě WC.
Reagovat
smazaný uživatel
"Bařena" není z mojí hlavy... :D
https://www.youtube.com/watch?v=hP_nM1nbYEE
Reagovat
VlS
Mařena taky není z mý hlavy, ale z mý hlavy jsem ji použil stejně jako ty Bařenu. Nevykrucuj se a buď trochu chlap.
Reagovat
smazaný uživatel
Strýcovou musíš chápat..Dokonce musela zajít na poštu a prát si, víš co to musí být pro rozmazlenou holku :))
Reagovat
Torn
Že by Marfuše záviděla, že i ona bez tenisu má personál na praní negližé? :D
Reagovat
Fandina
Tak si to dobře přečti, ona si to naopak chválila, že dělala obyčejné věci, byla ráda, na okruhu to nikdo nedělá, tam to dostanou pod nos.
Reagovat
Torn
Já si spíš myslím, že bylo naráženo na to, co Bára považuje za "obyčejné věci". Trochu to zavání..."žán přineste mi okno, chci se podívat do zahrady." V tom jak to podává, je to trochu vtipné...teda já se tím bavil. :D
Reagovat
Fandina
Napsala, jak to na okruhu chodí. Nauč se číst.
Reagovat
Torn
Já vim, každopádně i tak mi to přišlo vtipné. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Fandino sranda musí být a my se s Tornem lehce bavíme :-)) Spíš jsem narážel na to, jak je většina sportovců od mala rozmazlená..Zvlášť v tenise..Dneska hrají tenis většinou prominentní děti :-) Znal jsem jednoho tady a sám říkal, že to stojí spoustu peněz a ty jeho táta měl..Nevím, jak by to dělali rodiče, kde má dítě velký talent, ale sami peníze nemají :-)
Reagovat
Torn
Já si vždycky spíš říkal, od kdy jsou už tenisté nezávislí na penězích od rodičů a tak? A nebo, když prolítne vždycky v prvním kole, jak dlouho to jde ustát finančně?
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle fakt nevím..Do začátků potřebuješ solidní základ od rodiny, ale jak to je, když se prosadíš a začneš si sám na sebe vydělávat nevím..Neznám nikoho, kdo si tím vydělává..Ten kluk se neprosadil
Reagovat
smazaný uživatel
Mně šlo spíš o tu sportovní myšlenku..Chceš hrát stolní tenis, přijď, zaplatíš nějaký poplatek za tréninky a hraješ..Chceš hrát velký tenis, přijď, ale připrav si pořádné peníze na sezonu :-)
Reagovat
Fandina
Prominentní děti? Příběh Petry Kvitové je přece známý, žádné prominentní dítě, začala hrát po vzoru starších bratrů, protože táta myslím učitel tělocviku ho hrával a trénoval její bráchy, pak jí a začala jezdit na soutěže a v patnácti ji draftoval Černošek do Prostějova. Zbytek je znám. Spíš to chce lásku k tenisu a samozřejmě potom peníze na to, aby se mohlo začít jezdit na turnaje, nejdřív ITF a pak ty větší a trenéra.
Reagovat
Fandina
A pochopitelně peníze i do žáčků, pronájem kurtů je dostatečně znám, vybavení také, zadrmo to určitě není.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, že je tenis finančně náročný, je známo. Málo který tenista je z bohaté rodiny, momentálně mě napadá snad jedině Gulbis, ostatní je již podmíněno výsledky na turnajích, malých či velkých.
Reagovat
smazaný uživatel
Aby si ´uživil´ mladého tenistu, musíš mít hodně solidní peníze..Rozhodně větší než na jiné sporty..Kdyby se hrálo za kluby, kluby profitovaly z hráčů část peněz a platily by se cesty atd, byl by tenis otevřenější většině :-)) Takhle je to pro majetnější, což je škoda..Ten kluk, kterého jsem znal, má tátu podnikatele..Cesty na tréninky(asi 100 km) popřípadě ubytování, trenér, kurty..Tohle neutáhneš z výplaty 20 000 na měsíc :-) No a pak vidíš lidi jako je Strýcová, kteří se neumí ani chovat, tohle vše si uvědomíš a těžko se fandí..I přesto jim fandíš..Měly by si to holky uvědomit. Sport má být pro lidi..Kdyby si to hrály pro sebe a nikdo je nesledoval, tak ten spot nemá nic..:-)) To je vše co jsem myslel :-)) Stačí se podívat jak se chovají Lucka Śafářová, nebo Petra Kvitová, které si to třeba uvědomují..Jasně dřít musí všechny, ale druhá věc je i respekt, že máš něco, co jiní třeba nemůžou mít a podle toho se chováš :-)
Reagovat
VlS
Podívej se, je to o tom, co je kdo schopný a ochotný pro sport potomků objetovat. Otec Lucy nechal svou kariéru plavat a šel do Rakouska dělat správce krtů a trenéra pro rekreanty a Lucy tam byla x let s ním. Tím i něco vydělal a poskytl jí jako děcku skoro neomezený možnosti tréninku. Pak už se dostala ještě hluboko v dorosteneckým věku do Prostějova a v 15 hrála první WTA turnaj. Ale bez toho tátova přínosu by to nebylo. Podobně Kvita, Štěpánek, Plíšek - prostě všechno šlo do dětí, i za cenu života až na hraně a to jsou ty velmi šťastný případy, kdy se investice vrátila i s úrokem. Na každej takovej je určitě několik, kde se to prostě nevrátilo, chyběl kousek talentu, kousek štěstí atd. Podmínky na startu vůbec nejsou rovný, je jen otázka, co je rodina ochotná obětovat, aby handicap vyrovnala. A při tom probíhá výchova a ta se nějak projeví do dospělosti, vedle dispozic - introvertní Berďa, extrovert a komediant Štěpec, introvertka Karolína - extrovertka Bára. ( táta Báry chodil až za tu hranu a zvykl si ha to a skončil v base).
Bára je prostě pouliční rváč, z části háturou a zčásti určitě výchovou. Někdo jí za to nenávidí, někdo miluje, ale nikdo jí nepředělá. Jestli a případně proč jí budeš, nebo bebudeš fandit je jen na tobě. Já jí fandím právě proto, že je rváč typu :" ať jsem bit, jen když se peru".
No, a teď si projdi weby, co je zač táta Marie, co jí asi předal on a možná pak uvidíš i to meldonium v jinejch souvislostech.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za info :-) Super počtení. Mrknu se, jinak já nejsem fanoušek Marie :-)) Fandím našim
Reagovat
smazaný uživatel
Tak on byl trenér a měl přístup ne? To je výhoda..Kdyby to bylo jak ve fotbale, vše by platil klub..´Přitom kurty máš skoro všude a co potřebuješ je raketa..Zbytečně se z toho stal sport pro ´bohaté´.. Výjimky se jistě najdou :-)) Pak je druhá věc chování hráček a hráčů..Se nedivte, že si dělají co chtějí atd, když mají od mala vše :-) Kdyby jim nevyšel tenis, život se jim nezhroutí :)
Reagovat
PetaM
WC je pro suchary Báro! Pravá osobnost se dere nahoru z ITF! ;)
Reagovat
Krisboy
To bude něco pro peggy, tenhle článek.
Reagovat
24tomas
Tady nejde o to se tak jmenovat, ale být grandslamová šampiónka.
Reagovat
slacker
vsak to taky Strycova je - juniorska
Reagovat
tito
Přesně, takové lkaní je k ničemu.
Reagovat
smazaný uživatel
hlavne me fascinuje, ze to JMENO si zrejme clovek nevytvori vlastni vuli, drinou a uspechy, ale asi se da jen tak nejak lapit ze vzduchu, kdyz je shazovali a pak uz z neho jen bohapuste zit, klikarka Maria.. :-)
Reagovat
Pedronegro
no, nikdo jí úspěchy v mládí nebere, jen v tom výčtu vůle a dřiny ti chybí chronické cpaní se meldoniem posledních deset let, možná to nejen Bára ale i jiné hráčky, které jsou čisté, hodnotí jako ne až tak zářnou, ale spíše pokálenou kariéru, která domyšleno do důsledků poškodila za ta léta mnohé z nich, tak se tak nedivte, že je teď ještě zvýhodňování téhle podvodnické sviňuchy štve ....
Reagovat
smazaný uživatel
meldonium tech 10 let bylo zakazanou latkou? Takze na tomto zaklade ja zase ted vlastne ziju chronicky v nejistote a podezreni, napriklad totiz nevim, cim se cpou ostatni hracky, a co kdyz se ony prostredky casem ocitnou na seznamu a ciste bude pokalene.. :-(
Reagovat
Pedronegro
jo jasně, třeba jogurtem, ne? to je jedno, že to nebylo zakázané, ale nebrala to jako nezbytný lék, ale jako nepřirozený umělý podpůrný prostředek, tím si pomáhala celá léta oproti ostatním, které tyto srágory nezobaly, legrační je, že kdyby to na sebe nevykdákala sama na tiskovce, tak by se to celé možná bralo všeobecně jen jako mírný prohřešek, třeba srovnatelný s Bárou, takhle se ale zařadila někam vedle Armstronga ...
Reagovat
smazaný uživatel
tak vezmeme-li skutecne a do dusledku kazdy "nepřirozený umělý podpůrný prostředek".. :-))
Reagovat
Pedronegro
teď nevím přesně, co máš na mysli, ale jeden z pohledů na doping jsou látky jinak lidskému tělu nepřirozené, které ovlivňují chemické procesy a tvorbu žádaných látek v těle, asi tedy ne vitamíny v potravních doplňcích ...
Reagovat
Fandina
Na druhou stranu, pravidla mají platit pro všechny stejně.
Reagovat
milagros
Co ta stricova vyplakava organizatori ju nepozyvaju len tak z charitativnych dôvodov, ale robia hlavne z financnych medialnych dovodov. Na Sarapovovej určite este dobre zarobia a prilakaju ovela viac ludi ako na nejakej Stricovej.
Inak žensky tenis riadne upada.
Reagovat
Fandina
Já myslím, že ve Stuttgartu mají svých hvězd dost i bez Šarapové a na ní určitě tenis nestojí.
Reagovat
PetaM
WC nedostávají jen GS šampionky.
Reagovat
Tornes
to sice ne, ale gs sampionky jich logicky dostavaji vice a za lepsich podminek..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist