Strýcová je po skreči Kasatkinové ve druhém kole. Postupuje také Siniaková. Šafářová končí

15. 5. 2017, 12:58
Aktuality 84
WTA ŘÍM - Barbora Strýcová měla k postupu do druhého kola turnaje WTA Premier 5 v Římě ještě daleko. Její soupeřka Darja Kasatkinová se však bohužel při jednom z dokluzů zranila a utkání musela za stavu 6-4 3-4 skrečovat. Ve druhém kole je po vydřené výhře 5-7 6-3 7-6 nad Shuai Zhang také Kateřina Siniaková. Lucie Šafářová v třísetové bitvě podlehla 5-7 6-4 3-6 Mirjaně Lučičové-Baroniové..
Barbora Strýcová

Barbora Strýcová letos pojedenácté zvládla úvodní vystoupení na turnaji. Jediný neúspěch zaznamenala v únoru v Dubaji. Dnes v Římě ale vylepšení své letošní bilance v prvních kolech kvůli zranění Darjy Kasatkinové rozhodně slavit nemohla.

Loňská čtvrtfinalistka Strýcová má na antuce zatím vyrovnané výsledky. Ze Stuttgartu i Madridu odjížděla s bilancí 1-1. Největšího letošního úspěchu na oranžové drti dosáhla v pražské Stromovce, kde poprvé v kariéře postoupila mezi nejlepší čtyři.

Kasatkinová zahájila antukovou sezonu fantasticky. V Charlestonu si došla pro svůj premiérový titul na okruhu WTA. Od té doby se ale trápí. Ve Stuttgartu, Madridu a teď i Římě vypadla hned v prvním kole.

Obě hráčky si v úvodu vyměnily ztracená podání. V první polovině prvního setu byla ve výměnách o něco lepší Strýcová, která dělala méně nevynucených chyb a měla několikrát blíže k brejku.

Brejkbol a vzápětí vedení 30-0 na returnu ovšem nevyužila a sama v sedmém gamu o servis znovu přišla. Manko brejku už smazat nedokázala, přestože disponovala celkem čtyřmi brejkboly.

Také druhá sada byla vyrovnaná. Jako první šla do brejku mladší z obou tenistek. Brejk ale nepotvrdila a bylo opět srovnáno. V sedmé hře čelila Strýcová třem brejkbolům v řadě.

Při třetím brejkbolu zavadila Kasatkinová při dokluzu jednoho z kratších míčků z rakety Strýcové o lajnu a po pádu si musela nechat ošetřit pravý kotník a další odřeniny. Ruska zvládla odehrát ještě šest fiftýnů a poté v slzách utkání skrečovala.

Strýcová se svou soupeřku pro utkání druhého kola dozví až zítra. Jednatřicetiletá Češka změří síly s lepší z duelu Timea Babosová - Timea Bacsinszká. S oběma hráčkami ani jednou neprohrála. S Babosovou má bilanci 3-0, s Bacsinszkou dokonce 4-0.


Siniaková vydřela postup
Kateřina Siniaková zahájila letošní sezonu fantasticky. V čínském Shenzhenu nenašla přemožitelku a poprvé tak triumfovala na okruhu WTA. Poté se však na kurtech dlouho hledala.

Obrat k lepšímu nastal na domácí půdě v Praze, kde jednadvacetiletá Češka letos teprve potřetí vyhrála dva zápasy v řadě. Ve čtvrtfinále ji zastavila krajanka Barbora Strýcová.

Dobrou formu si česká tenistka přivezla také do Madridu, kde smetla Pauline Parmentierovou a sahala po skalpu Angelique Kerberové. Po dnešní vydřené výhře nad Shuai Zhang si v Římě vylepšila své maximum, kterým bylo ještě před pár minutami první kolo z roku 2015.

Shuai Zhang se letos po výborné loňské sezoně zatím trápí. Své úvodní vystoupení na turnajích letos nezvládla včetně dnešní prohry už posedmé. Na antuce navíc vyhrála jen jedno utkání, když v Charlestonu přehrála ještě více se trápící Misaki Doiovou.

Siniaková i Shuai Zhang si vesměs bez problémů hájily servisy. Jediné dva brejkboly musela v šesté hře likvidovat Češka. Další šance na brejk nabídla čínské tenistce ve dvanáctém gamu.

První setbol ještě zvládla fantasticky odvrátit, nicméně druhý v pořadí už byl nad její síly. Po chybě z bekhendu úvodní dějství za 50 minut hry ztratila.

Siniaková poté opustila kurt, aby se převlékla. Delší pauza jí rozhodně pomohla. Hned v úvodní hře druhého dějství poprvé soupeřku brejkla, suverénně si držela podání a v devátém gamu druhou sadu ukončila čistou hrou na returnu.

Také v rozhodujícím setu měla navrch Češka. Rychle vedla 3-0, ovšem od stavu 4-1 začala kupit nevynucené chyby a o náskok přišla. V deváté hře navíc prohrávala 15-40 a čelila dvěma brejkbolům. Ty ještě dokázala smazat, nicméně o dva gamy později servis ztratila.

Číňanka ale zápas dopodávat nedokázala, a proto musel o vítězce dvouapůlhodinového souboje rozhodnout tie-break. V něm získala první minibrejk Shuai Zhang, Siniaková však nakonec obrat dokonala a dramatickou zkrácenou hru vyhrála poměrem 8-6.

Na druhou výhru proti Číňance se tak Siniaková dost nadřela. Dnešní utkání ani trochu nepřipomínalo pár měsíců starý duel z Tokia. Ve druhém kole Češka vyzve Světlanu Kuzněcovovou. S Ruskou, jež v Římě plní roli nasazené sedmičky, obě dosavadní vzájemná měření sil prohrála.


Šafářová ztratila vedení proti Lučičové-Baroniové
Lucie Šafářová začala po dlouhé době sbírat slušné výsledky po letošním Australian Open. V Tchaj-peji si zahrála semifinále, v Budapešti dokonce finále a na prestižní akci WTA Premier Mandatory v Miami se blýskla čtvrtfinálovou účastí.

Od konce března se ale bývalé světové pětce příliš nedaří. Na vině jsou zčásti také zdravotní problémy. Po osmifinále v Charlestonu prodělala finalistka French Open 2015 spálovou angínu a na obhajobu loňského triumfu v pražské Stromovce nebyla po fyzické stránce dostatečně připravená.

Po vydřené výhře nad Kristinou Kučovou se musela z jediného podniku WTA na českém území odhlásit. Síly evidentně postrádala také v duelu prvního kola v Madridu proti Barboře Strýcové.

Další porážka v prvním kole, letos teprve druhá, přišla na právě probíhající akci WTA Premier 5 v Římě, kde Šafářová čelila šestnácté nasazené Mirjaně Lučičové-Baroniové, s níž v předchozích čtyřech utkáních neztratila set.

Statistiky zápasu
Šafářová - Lučičová-Baroniová
5 esa 6
4 dvojchyby 7
64% 1. podání do kurtu 52%
64% úsp. po 1. podání 61%
41% úsp. po 2. podání 59%
22 vítězné míče 31
29 nevynucené chyby 38
5/9 brejkboly 6/11
čas 2:00

Pětatřicetiletá Chorvatka letos zazářila postupem do semifinále na Australian Open. Další přidala v Acapulku a Charlestonu. V Miami si stejně jako její dnešní soupeřka zahrála čtvrtfinále.

Poté měla ovšem smůlu na los. Ve Stuttgartu schytala hned do prvního kola v životní formě hrající Kristinu Mladenovicovou a v Madridu vracející se Marii Šarapovovou. Sérii tří porážek tak dnes v Římě výhrou nad Češkou úspěšně přerušila.

Šafářová v úvodní sadě dokonale využívala mizerného výkonu Chorvatky a zaslouženě vedla už 5-1. Poté však přišel nepochopitelný zkrat.

Lučičová-Baroniová sice svůj výkon o hodně zlepšila, nicméně Šafářová se nemohla dostat do hry. V následujících šesti hrách uhrála pouhých šest bodů a poprvé v pátém vzájemném duelu s Chorvatkou ztratila set.

Rovněž ve druhé sadě si vypracovala vedení brejku jako první česká tenistka. O brejk v šestém gamu ale přišla. Od stavu 4-4 ovšem neztratila jediný fiftýn a dvěma čistými hrami poslala utkání do rozhodujícího dějství.

V něm přišly první brejkboly v pátém gamu. Lučičová-Baroniová pomohla Šafářové k náskoku brejku šestou dvojchybou. Ztracený servis si však ihned vzala zpět a v dalším průběhu dvouhodinové přestřelky neztratila jediný game.

Lučičová-Baroniová tak podruhé v kariéře a po dlouhých 19 letech vyhrála zápas v hlavní soutěži římského turnaje. Naposledy se radovala v roce 1998, kdy postoupila až do semifinále.

Ve druhém kole se podruhé během dvou týdnů a celkově potřetí utká s Marií Šarapovovou. Ruska, která se do tenisového kolotoče po vypršení patnáctiměsíčního dopingového trestu vrátila ve Stuttgartu, si dnešní výhrou zajistila přímou účast v kvalifikaci Wimbledonu. Zítra se dozví, zda dostane divokou kartu na French Open.

• WTA PREMIER 5 ŘÍM •
Itálie, antuka, 3,076.495 dolarů
pondělní výsledky (15. 05. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Strýcová (14-ČR) - Kasatkinová (Rus.) 4-6 4-3 / skreč K.
Siniaková (ČR) - Shuai Zhang (Čína) 5-7 6-3 7-6(6)
Lučičová-Baroniová (16-Chorv.) - Šafářová (ČR) 7-5 4-6 6-3
V. Williamsová (9-USA) - Švedovová (Kaz.) 6-4 7-6(4)
Qiang Wang (Čína) - Vesninová (11-Rus.) 6-2 6-4
Pavljučenkovová (12-Rus.) - Stosurová (Austr.) 6-4 6-7(5) 6-1
Siegemundová (Něm.) - N. Ósakaová (Jap.) 6-2 6-4
Putincevová (Kaz.) - Puigová (Portor.) 6-2 7-5
Šarapovová (Rus.) - McHaleová (USA) 6-4 6-2
Curenková (Ukr.) - Chiesaová (It.) 7-5 6-2
Barthelová (Něm.) - Shuai Peng (Čína) 6-1 3-6 6-3
Garciaová (Fr.) - Vekičová (Chorv.) 7-6(2) 3-6 7-6(6)
Jankovičová (Srb.) - Riskeová (USA) 6-3 6-3
Cornetová (Fr.) - Erraniová (It.) 6-3 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

84
Přidat komentář
sprchon
Wow! Venus jede. :)
Reagovat
sprchon
Hezky jsem to zakřikl. :D Teď prohrála 8 fiftýnů v řadě.
Reagovat
smazaný uživatel
Zítra potvrdit H2H
http://www.tenisportal.cz/detail-zapasu/?id=1559256
a vstříc lepším týdnům!
Reagovat
pockerface
Christopher Clarey? @christophclarey
Roger Federer just withdrew from the French Open!!
Dear Fans..
Regrettably, I've decided not to participate in the French Open. I've been working really hard, both on and off the court, during the last month but in order to try and play on the ATP World Tour for many years to come, I feel it's best to skip the clay court season this year and prepare for the grass and hard court seasons. The start to the year has been magical for me but I...
Zobrazit další
Christopher clarey @christophclarey
Roger Federer se právě odhlásila z French Open!! ????
Vážení fanoušci..

Bohužel, rozhodla jsem se k účasti na French Open. Pracoval jsem opravdu tvrdě, oba na hřišti i mimo něj, během poslední měsíc, ale aby to zkusit a hrát na atp World Tour po mnoho let, cítím, že je to nejlepší přeskočit clay court sezónu v tomto roce a Připravte se na trávě a tvrdě soudu sezón. Začátek roku byl kouzelný pro mě, ale musím uznat, že plánování bude klíčem k mému dlouhověkost kupředu. Tedy, můj tým a dospěl jsem k závěru, že dnes hraje jen jednu událost na clay nebylo v nejlepším zájmu mé tenis a fyzické přípravě na zbytek sezóny. Bude mi chybět francouzské fanoušky, kteří byli vždy tak podporující a těším se, až je uvidím na Roland Garros příští rok
Reagovat
pockerface
Jo a ten překlad není můj. Je to automaticky přeloženo. Je to převzatý z facebooku. Tak jen, aby mě tu někdo nebombardoval, jak jsem to překládal :-)
Reagovat
FulnekUltras
jj, hned první věta ukazuje, že aut. překladače ještě lidskou pracovní sílu hned tak nenahradí ;)
Reagovat
Hector21
je to boj...udrž teď hlavně...
Reagovat
Hector21
hmm :(
Reagovat
Hector21
ježkovy voči...z 5:4 na 5:7 v TB...tak to je nemilé :(
Reagovat
Lunej..
No vida, co jsem ti psala? :)
Reagovat
A.R.R.
Samička zabrala!!!! Ještě jeden, ještě jeden!!!!!!
Reagovat
Lunej..
Kdes byl, zase chlastat co?:)
Reagovat
A.R.R.
jsem pracoval, ale už mám otevřenou flašu bílého, tak to dáme :-D
Reagovat
Lunej..
To nevim, co dame, leda Sam facana, je to 0:3.
Reagovat
A.R.R.
No koukám, že jsem asi zvolil špatnou značku vína :-( Ale jeden brejk a bude vyrovnáno, třeba se ještě hecne holka jedna :-)
Reagovat
Lunej..
No comment:(
Reagovat
A.R.R.
hm...to byla zase jízda :-(
Reagovat
Hector21
hraješ to jak gubelík Nasti, jdu spát
Reagovat
Hector21
to mohlo bejt fakt jednodušší...
Reagovat
EllNino
:D Elena se asi po titulu z IW uspala ...
Reagovat
VlS
To tak bejvá
Reagovat
EllNino
Jsem zvědav, jestli uhraje s Yaninou aspoň pár gemů, to bude uplně jiný level než Svatiková, Schmiedlová atd ... :)

A 3 Češky ze 3 v jedné čtvrtince, to už je vyloženě výsměch :D
Reagovat
Enterprise
Defacto 4 holky v jedné čtvrtině, Ekaterina Alexandrova bude brzo taky Češka :-)
Reagovat
Enterprise
Aha sorry, ta je v jiné čtvrtině.
Reagovat
Hector21
ty to drbeš, brejkni zpátky, okamžitě...
Reagovat
Haitik
Program na zítřek.. :-)

https://pbs.twimg.com/media/C_4ld2SXoAAovpl.jpg:large

Maruš od půl 8.. V 7 se dozvíme jestli dostane WC na RG s hned potom zápas.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Čas dobrej (myslím toho zápasu :D). Nebude to kolidovat s hokejem... :)
Reagovat
Haitik
Jj, taky mě to hned napadlo.. :D
Reagovat
Hector21
udržet Nastíku...
Reagovat
Hector21
a ještě jeden
Reagovat
Lunej..
Zapomen, ted bude australska jizda:)
Reagovat
Hector21
australská jízda na další štaci do Paříže?
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska jsem neměl šanci vidět zápas Mashy, stejně jako Katky a Monči. Donnu jsem viděl ten nešťastný závěr...

U Mashy to beru tak, že vyhrála ve dvou setech, což je v pohodě. V minulosti už proti McHale odehrála vyrovnané zápasy. Druhé kolo proti Lucic bude zase přestřelka, ale snad bude Mashe víc vyhovovat Řím než Madrid a Lucic přesně naopak. Taky jsem rád, že si Masha zajistila účast ve Wimbledonu... Katka to na rozdíl od Donny nakonec urvala a určitě je to trochu vzpruha po těsné prohře proti Angie. Ve 2. kole se Světlanou to ale bude dost těžké... No a Monče už by někdo měl říct, že hraje na olympiádě, jinak asi vyhrávat nezačne. Ona teda neprohrává proti vyloženě slabým soupeřkám (většinou jsou v žebříčku před ní), ale Putintseva je zrovna hráčka, kterou dřív porážela (na rozdíl třeba od Davis)...
Reagovat
VlS
No, tak zrovna v Římě na hluboký hlíně to Monica proti motorový myši " všechno doběhnu, všechno vrátím" odehrála líp, než se dalo čekat. Řím ranařkám moc nesvědčí. Maša, Serena jsou spíš velká výjimka a asi tam svoje hrál psychologickej moment ( už v šatně vede 1:0 na sety). Monica rozhodně nehrála špatně.
Reagovat
Lunej..
Není náhodou antuka tvůj nejoblíbenější povrch? Já jen, že to není moc znát....
Reagovat
Lunej..
Co to bylo za podani?:) Chtela nekoho sestrelit?:)
Reagovat
VlS
No, antuka, Ono spíš bejvávalo, ne?
Reagovat
Lunej..
Ono tak nejak vsechno bejvavalo...
Reagovat
Hector21
ale tak nemládneme, děvče....
Reagovat
Lunej..
Ale jo, co bych ja dala za jeji vek, jen v tom sportu je to takove smutne, kdyz ti starne tvuj oblibenec.
Reagovat
Jabadu
Tak mě napadlo, holomci ... holoto venkovs ...
Furt se řeší Maruška, Dženýý alias Holena ji zkopala prde .. do špičata, další se na ni chystají, ale co Brixner?
Ten holomek někde úpí v 5000 m nad mořem, mozkové buňky mu odumírají a nikdo si nevzpomene!
(osobně to nepovažuji za sport, ale za posedlost a hazard s vlastním životem). Ale, kdo chce kam ...
:-)
Reagovat
FulnekUltras
jaaak nevzpomene??? sleduju skoro denně

http://www.accuweather.com/en/np/nepal-weather

tento týždeň bude že vraj kľúčový... ;)
Reagovat
Hector21
davai Nasti, jedu na ty nohy...
Reagovat
Lunej..
Nasta mi nevadi, ale dneska ji nemam rada:)
Reagovat
Hector21
nj, dneska jdeme proti sobě ;)
Reagovat
Lunej..
Tvrde:)
Reagovat
Hector21
ehm, měkce to moc nejde...
Reagovat
Lunej..
Co?:)
Reagovat
Hector21
radši nic..;)
Reagovat
Lunej..
:D ja to chapu, jen te chytam za slovicko:)
Reagovat
Hector21
já vím, ale není po desátý, aby nebyl průser...
Reagovat
Lunej..
Kdyz vidim, co tu nekteri dokazou napsat, tak jsme proti tomu zabari.
Reagovat
Hector21
právě proto, je tu spousta děcek, abysme je nějak neohrozili v jejich (ne)morálním vývoji...;)
Reagovat
FulnekUltras
na Šíleného Hurvínka nemá momentálně nic... ;)
Reagovat
VlS
nervózní u Dony s Caroline.
Reagovat
Fandina
Jj a Dona se docela snaží. Caroline se letos vůbec nedaří, ale pořád doufám, že tentokrát vyhraje.
Reagovat
tmora
Caroline ma super sestrih ...
Reagovat
Jabadu
"Ale tééé lííípy se nevzdááám! ... No, ono v prázdném sále to tak nezní, počkejte, až přijdou lidi. ... Apropos, kde se nachází dámská část ansámblu? ..."
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Donna
Reagovat
VlS
A jak se to čte?
Reagovat
Haitik
Výborně Maruš! Zápas jsem bohužel neviděl, pač jsem měl zkoušku.. :D Tak ale příští zápas už si ujít nenechám.. TOP 200 je doma!! :D
Reagovat
smazaný uživatel
O moc si nepřišel, nebyl to zrovna přesvědčivý výkon, ikdyž skore je poměrně jasné :) V prvním setu hodně chyb, naštěstí se na konci setu v důležitou chvíli projevila zkušenost a vyšší level Mashy :) druhý set už byl lepší, ale občas tam nějaké kiksy byly, hlavně první podání uplně nefungovala. Uvidíme, co v dalším zápase s Lučič, snad to bude o něco lepší :)
Reagovat
Jabadu
Zkouška v květnu?! ... ??? ... Plzeň? ... UJAK Praha? ...
(pardon)
:-)
Reagovat
Haitik
Plzeň.. :-)
Reagovat
Jabadu
Tak to ti chválím. Když může Chovanec ... atd. ... Ty přeci nejsi žádnej blbec!
:-)
Reagovat
aligo
Jakto ze nehrála s bet? :O snad se nerozešli
Reagovat
dadaft
má těžký problém -- strach z výhry.
Reagovat
tmora
Tesil jsem se na souboj Lucka s Mashou..
Reagovat
tommr
opět končí už v prvním kole. Na rozdíl od Madridu se tentokrát nemůže vymlouvat na dobrej výkon soupeřky nebo na únavu. Dneska prostě předvedla žalostnej výkon. V prvním setu trestuhodně promarnila náskok dvou brejků a i ve třetím vedla o brejk a poslední 4 hry soupeřce doslova odevzdala. Lucicová přitom hrála celej zápas tužku ... :(
Jsem zvědavej co ted bude Lucka dělat, protože v Římě nehraje ani debla. Půjde do FO nerozehraná nebo si před ním ještě zahraje nějakej turnaj?
Reagovat
smazaný uživatel
opustil okruh ATP. Trosku smutny pribeh, ten zaver kariery.

Dear Friends, Dear fans;

Although it creates me a lot of nostalgia I am sure I am making the right decision. One wonderful and very important part of my life has arrived to the end.

I retire from professional tennis.

There are so many feelings that it is very difficult to write them down on a piece of paper.

Pride to have faced so many challenges during many years.

Thanks for what tennis gave to me: education, discipline, friendship and unforgettable moments.

Sadness because I will really miss the tennis courts.

Happiness to have had the chance to work in what I really loved since I was a kid.

Knowing that dedication, sacrifice, tenacity and compromise have always been my engine, I leave with the satisfaction to have given all I had and I want to let you know that I enjoyed until my last match.

Thanks to all of you for joining me in this wonderful trip which lasted 14 years.

Pico Mónaco

https://www.facebook.com/juanmonacoofficial/
Reagovat
smazaný uživatel
1.
ooo...will be miss you,Juan Monaco!! Thanks for all emotions!!! Big hug from POLAND !!.Good luck in future!

2.
I'm really sadness. You come many times to Japan.
Pls come and visit Japan again.

3.
Really sad day for me...wish you all the best for your future!! Kisses from Hamburg, Germany..

4.
You had a wonderful career. I was honored to see you play in Cincy 2012. We were Pico's chicas. Thank you for all you gave tennis. Best of luck!

Tenis jako sport asi vzdycky dokazal nejlepe prekrocit ty hranice:)
Reagovat
Frick
Po tom ČF v Miami Lucka doslova paběrkuje :-(
Reagovat
Frick
...asi by to fakt chtělo zkusit požádat o WCMD do Strasburku nebo Norimberku.
Reagovat
Fandina
Šafinka si bouchla raketou o zem, to si nepamatuji, kdy udělala, sice trochu ale bylo to a vlastně se jí ani nedivím, protože to bylo prasátko na MB Lucic. Jinak jsem viděla závěr zápasu a je škoda, že to Lucic nakonec otočila a dohrála.
Reagovat
tommr
snad se už po tom neuvěřitelně zpackaným prvním setu probrala. Soupeřka dneska hraje tužku - byla by strašná škoda takovejhle zápas prohrát ...
Reagovat
George_Renel
Kasatkinová mě trochu šokla, když chtěla pokračovat po té docela hrůzné distorzi kotníku. Naprosto nesmyslné.
No, ale možná tam být Bouchard, žaluje pořadatele za to, že lajna moc vystupovala .-b.
Jinak to zranění může být nepříjemné, vzpomeňme na Andreu Petkovič.
Reagovat
sprchon
Mně se stalo to samý před 6 tejdny a taky jsem nepokračoval. Teprve před pár dny jsem začal znovu chodit. A nepříjemný to rozhodně je. ;)
Reagovat
tommr
snad to nebude nic vážnýho a do FO se dá do pořádku. Dneska byla Kasatkina až do toho zranění lepší a Bára by to jen těžko dokázala otočit ...
Reagovat
janek_da
haha (s tou Bouchard)
Reagovat
Fandina
Uklouznout ve sprchách na saponátu, který tam být neměl je přece úplně něco jiného.
Reagovat
Atoidi1
Proč nehraje Lucie debla s BMS?
Reagovat
tommr
Lucka se zřejmě po tý nemoci ještě necítí na to, aby mohla hrát singla i debla současně. Je to ale jen můj dohad a sám jsem zvědavej co nám k tomu Lucka řekne ...
Reagovat
Lunej..
měla jsi z ...... kliku.
Reagovat
FulnekUltras
to musí být zezadu nádherný pohled... ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist