Strýcová prohrála se Sevastovovou a končí ve skupině. Do semifinále postupují také Bartyová a Vandewegheová

2. 11. 2017, 09:24
Aktuality 22
WTA ELITE TROPHY - Barbora Strýcová úvodní utkání v čínském Zhuhai nezvládla. Česká tenistka podlehla Anastasiji Sevastovové, která tak postupuje do semifinále. Mezi nejlepší kvarteto se dostala také Ashleigh Bartyová, jež na úvod dnešního programu jasně přehrála bývalou světovou jedničku Angelique Kerberovou. CoCo Vandewegheová v posledním dnešním souboji porazila Jelenu Vesninovou a stala se další semifinalistkou.
Barbora Strýcová

Barbora Strýcová zahájila své působení na WTA Elite Trophy v čínském Zhuhai porážkou 3-6 4-6 s Anastasijí Sevastovovou, která českou tenistku porazila vůbec poprvé, stává se vítězkou Kaméliové skupiny a zahraje si semifinále. Strýcová se zítra o druhé nepostupové místo utká s vítězkou letošního US Open Sloane Stephensovou.

Jednatřicetiletá rodačka z Plzně přitom do utkání vstoupila nadějně, když díky aktivní hře získala první dva gamy. Poté se ale vývoj zápasu kompletně otočil ve prospěch Lotyšky, jež poté hrála téměř bezchybně a naopak Strýcová kupila příliš velké množství nevynucených a hlavně zbytečných chyb.

Sevastovová už poté Strýcové v úvodním dějství povolila jedinou hru. Ve druhé sadě Strýcová s Lotyškou dlouho držela krok, v sedmém gamu však přišla o podání a manko brejku smazat nedokázala. Na tři týdny starý triumf v Linci tak nenavázala a šesté vítězství v řadě nepřidala.

Strýcová stejně jako loni končí ve skupině. Tehdy první zápas ve skupině vyhrála a následně prohrála přímý souboj o semifinále s krajankou Kvitovou, která si nakonec došla až pro trofej.

Sevastovová prožívala od čtvrtfinále US Open velkou krizi, když na dalších třech turnajích ztroskotala hned na první soupeřce. Životní sezonu ale zakončí minimálně semifinálovou účastí v Zhuhai.

Ashleigh Bartyová při své premiéře na WTA Elite Trophy v čínském Zhuhai neztratila set ani s Angelique Kerberovou, kterou porazila 6-3 6-4, oplatila jí letošní porážku z Brisbane a suverénně postupuje coby vítězka Růžové skupiny do semifinále.

Jednadvacetiletá Australanka dnes výborně servírovala. V úvodním dějství nečelila jedinému brejkbolu. Na podání se ovšem dařilo také Kerberové a nakonec rozhodnul jediný brejk ze šestého gamu.

Druhou sadu odstartovala Bartyová rychlým brejkem, nicméně v dramatické druhé hře o výhodu přišla, když Kerberová využila v pořadí šestý brejkbol. Další maratonský servisový game absolvovala ve čtvrté hře a tentokrát podání udržela. Vzápětí dvojnásobnou grandslamovou šampionku brejkla a náskok si udržela až do konce utkání. Zápas zakončila v pořadí 10. a 11. esem.

Kerberové po loňské životní sezoně, během níž vyhrála Australian Open a US Open a zakončila ji jako světová jednička, hrozí vypadnutí z Top 20, pokud zítra zvítězí její krajanka Görgesová. Devětadvacetiletá Němka si letos zahrála jediné finále a sezonu zakončila bez titulu.

Bartyová naopak po návratu k tenisu prožívá životní rok a nadále stoupá žebříčkem. Po dnešní výhře je ve virtuálním žebříčku na novém kariérním maximu - 16. místě.

CoCo Vandewegheová v posledním souboji čtvrtečního programu porazila 6-3 6-2 Jelenu Vesninovou, vyhrála i druhý duel v rámci Bugenvileové skupiny, poprvé od US Open zvítězila dvakrát v řadě a postoupila do semifinále.

Američanka dnes výborně servírovala. Ruské soupeřce nasázela 11 es, po prvním podání ztratila jen 7 z 38 fiftýnů a odvrátila všechny čtyři brejkboly. V každém setu navíc Vesninovou dvakrát brejkla.

Vesninová přece jen měla šanci s vývojem utkání něco udělat. Zmíněnými čtyřmi brejkboly totiž disponovala v první polovině druhé sady, kdy byla chvíli lepší hráčkou než Vandewegheová. Ani jednu ze čtyř možností však neproměnila a poté už neuhrála jediný game.

Vandewegheová se tak přidala k Sevastovové a Bartyové a stala se třetí semifinalistkou. Semifinálové kvarteto zítra zkompletuje vítězka Azalkové skupiny, kterou určí duel mezi Julií Görgesovou a Kristinou Mladenovicovou. Turnajová jednička Mladenovicová, jež má na kontě 11 porážek v řadě, by musela rozjetou Němku porazit ve dvou setech.

O druhé místo Kaméliové skupiny, které je však nepostupové, si v pátek zahraje Barbora Strýcová. Rodačka z Plzně změří síly s vítězkou letošního US Open Sloane Stephensovou. Jelena Vesninová bude bojovat o druhou pozici v Bugenvileové skupině proti domácí divoké kartě Shuai Peng.

• WTA ELITE TROPHY •
Zhuhai, Čína, tv. povrch (hala), 2,280.935 dolarů
čtvrteční výsledky (2. 11. 2017)
• Kaméliová skupina •
Sevastovová (5-Lot.) - Strýcová (11-ČR) 6-3 6-4
Průběžné pořadí skupiny:
# JMÉNO Z V P S G B
1. Sevastovová 2 2 0 4-0 25-15 2
2. Stephensová 1 0 1 0-2 8-13 0
3. Strýcová 1 0 1 0-2 7-12 0
• Růžová skupina •
Bartyová (9-Austr.) - Kerberová (8-Něm.) 6-3 6-4
Konečné pořadí skupiny:
# JMÉNO Z V P S G B
1. Bartyová 2 2 0 4-0 24-12 2
2. Pavljučenkovová 2 1 1 2-3 20-23 1
3. Kerberová 2 0 2 1-4 18-27 0
• Bugenvileová skupina •
Vandewegheová (2-USA) - Vesninová (6-Rus.) 6-3 6-2
Průběžné pořadí skupiny:
# JMÉNO Z V P S G B
1. Vandewegheová 2 2 0 4-1 27-16 2
2. Shuai Peng 1 0 1 1-2 11-15 0
3. Vesninová 1 0 1 0-2 5-12 0
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

22
Přidat komentář
FulnekUltras
tak aspoň CoCoNut... ;)
Reagovat
COMEON
Neskutočne sklamanie, čo sa týka semifinále. Stále som bol voči tomuto turnaju skeptický ale po minule roky to vyhrali Venus a Petra, tak to bola aspon z časti vyhra ale tento rok to je bieda.

Julka vyhraj to, prosím.
Reagovat
sprchon
Tak ještě ta Jule zejtra a všechny semifinalistky postoupí po dvou výhrách. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska Julia slavila - https://www.instagram.com/p/Ba-zL9lB5LW/?hl=cs&taken-by=wtaelitetrophy
Tak snad bude slavit i zítra - postup :-)
Reagovat
sprchon
:)
Reagovat
tommr
končí po nevýrazným výkonu na turnaji hned po prvním zápase. Proti Stephensový už bude hrát jen o prestiž ... :(
Reagovat
com
a na takovej zapas, kterej je o nicem ja teda kaslu
Reagovat
tommr
já se teda rád podívám, ale pokud bude Bára hrát tak jako dneska tak dostane jen další výprask ...
Reagovat
EllNino
viděl jsi hrát Stephens v poslední době ? od US Ope neuhrála set
Reagovat
tommr
viděl jsem jí hrát proti Sevastovový a určitě s ní sehrála vyrovnanější zápas než Bára. Pokud se Bára nějak nezlepší tak s ní nejspíš prohraje ...
Reagovat
sprchon
Tak bohužel...
Pořád je ale šance zakončit sezonu výhrou proti druhé SS ve skupině.
Reagovat
slacker
vyhazovana od Strycove
Reagovat
Paseka
Kerber je ted totálně mimo mísu !!
Reagovat
Krisboy
Dořitě, nestihl jsem to vsadit :(((
Reagovat
lvicek
Barca se s tim pekne pere tedka, tak pojd jeste zabojovat! Sevastova mi pripada super nesympaticka.
Reagovat
sprchon
To je jen první dojem u tý Stázky. ;)
Reagovat
lvicek
No ja nevim, uz jsem ji videla hrat vickrat a furt to tak nejak trva... :). Nejak se mi asi nezda ten jeji body language.
Reagovat
sprchon
Mně taky ještě tak před půlrokem nic neříkala, ale pak jsem jí trochu přišel na chuť. Je zajímavá. Ale samozřejmě teď doufám, že Barča otočí. :)
Reagovat
lvicek
Tak nic no...
Reagovat
tommr
zakončila nepovedenou sezónu stylově třema porážkama v řadě. Pokud Goergesová zítra porazí Mladenovicovou stane se novou německou jedničkou a vystrnadí Kerberovou z první dvacítky. Takovej strmej pád světový jedničky asi historie nepamatuje ...
Reagovat
sprchon
Doufám, že se Angie příští rok vrátí silnější. A i kdyby ne, tak to, co dokázala loni, jí už nikdo nevezme. :)
Reagovat
sprchon
Hezky Ash. :)

A teď... Bařeno trhej!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist