Strýcová s Mirzaovou dobyly Tokio a mají druhý společný titul

24. 9. 2016, 11:21
Aktuality 26
WTA TOKIO - Barbora Strýcová a Sania Mirzaová proměnily třetí společný turnaj v již druhý titul. Česko-indický pár tento týden ovládl Tokio, když ve finále deklasoval čínské duo Chen Liang a Zhaoxuan Yang.
Sania Mirzaová a Barbora Strýcová

Sania Mirzaová a Barbora Strýcová spojily síly teprve minulý měsíc a domluveny jsou jen do konce sezony, ale po třech odehraných turnajích mají na kontě dva tituly a zdá se, že by jejich spolupráce mohla fungovat i v příštím roce. 

Indicko-český pár v srpnu vyhrál bez zráty setu turnaj WTA Premier 5 v Cincinnati a tento týden slaví triumf také na podniku WTA Premier v Tokiu. Mirzaová se Strýcovou, které startovaly jako nasazené dvojky, byly v japonské metropoli ve všech čtyřech zápasech papírovými favoritkami a své postavení pokaždé potvrdily. 

Cestou do finále sice ztratily dva sety, ale dnešní souboj o titul proměnily ve zcela jednoznačnou záležitost, když čínský pár Chen Liang a Zhaoxuan Yang deklasovaly za 51 minut hry 6-1 6-1.

"Od začátku do konce jsme hrály skvěle. Hlavně v prvním setu jsme nedělaly žádné chyby a na kurtu jsme se cítily vážně skvěle. Byl to asi náš nejlepší společný zápas," zářila po zápase Strýcová.

Devětadvacetiletá Mirzaová s o necelý rok starší Strýcovou odehrály zatím třináct společných zápasů s bilancí 12-1. Jedinou porážku utrpěly ve čtvrtfinále US Open s nasazenými jedničkami Francouzkami Caroline Garciaovou a Kristinou Mladenovicovou.

Třicetiletá Strýcová, jež v srpnu získala s Lucií Šafářovou bronzovou medaili z olympiády v Riu, hrála ve svém 31. deblovém finále a získala jubilejní 20. titul. Ty vybojovala s devíti různými partnerkami, jeden z nich slavila i s Ivetou Benešovou před šesti lety právě v Tokiu. 

Trojnásobná grandslamová vítězka ve čtyřhře žen Mirzaová, která vévodí deblovému žebříčku, si připsala svůj celkově 40. triumf. Na Toray Pan Pacific Open vyhrála potřetí po úspěších s Jihoafričankou Carou Blackovou v letech 2013 a 2014.

Příští týden se úspěšný pár představí na turnaji v čínském Wuhanu, kde bude Strýcová hrát i ve dvouhře. V té vyzve Italku Saru Erraniovou, s níž prohrává ve vzájemné bilanci 1-7.

• WTA PREMIER TOKIO •
Japonsko, tv. povrch, 1.000.000 dolarů
sobotní výsledky (24. 09. 2016)
• Dvouhra - semifinále •
Wozniacká (Dán.) - A. Radwaňská (2-Pol.) 4-6 7-5 6-4
Ósakaová (Jap.) - Svitolinová (Ukr.) 1-6 6-3 6-2
• Čtyřhra - finále •
Mirzaová/Strýcová (2-Ind./ČR) - Liang/Yang (Čína) 6-1 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
brixner
A Bára taky!
Ne, jako H+d
Reagovat
PetaM
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2016/1075/OP.pdf

Zítra hraje singl Lucka a Katka, obě od cca 08:00 (našeho času) :) Ve stejný čas bude hrát i Kája debla :)

Jako třetí zápas bude hrát debla Květa a po ní na stejném kurtu ještě Katka :)
Reagovat
EllNino
snad ude stream z Centru a jedničky :)
Reagovat
PetaM
Snad ...
Reagovat
Frick
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfl1/v/t1.0-9/14370122_1115818708512934_433717506724644476_n.jpg?oh=8e66b0203f2d97c0dcc12ae69ae0424d&oe=586BA1E6&__gda__=1484492004_df54d93c3c737af1f93c33a060b9fa8c

Jak se tu občas mluví o tetnistkách a jejich problémech, které je stíhají jedno do měsíce. Dobře, že ty to problémy maj jen tenistky. Protože jinak...
Reagovat
Frick
1) Karolína Plíšková
(WTA 470 Tokyo R16, 1 b.)

Než toto, tak si radši Kája měla o pár dní déle odpočinout a z té astronomické PM z US Open zasanovat i případnou pokutu. Toto bylo fakt nedůstojné. "Plný počet" to není díky tomu, že soupeřka prý hrála dobře - zápas jsem neviděl.

ZNÁMKA: 4- (2/10)

2) Petra Kvitová
(WTA 470 Tokyo R16, 55 b.)

Zápas pro Brengle ještě vyšel, odveta za Rio už ale ne, kdy navíc ztratila dobře rozehraný mač. Petra se nám tedy stále hledá, stále hledá...

ZNÁMKA: 3- (4/10)

3) Bára Strýcová
(WTA 470 Tokyo R16, 55 b.)

Pozici favoritky zvláda Bára v prvním kole bez problémů, v tom dalším bohužel opět nedokázala překonat komplex Radwanská, přestože ve třetí sadě měla několikrát náskok brejku včetě podávání do zápasu. Ale bohužel, neskončilo to dobře.

ZNÁMKA: 3 (5/10)

4) Lucie Šafářová
(WTA 470 Tokyo R32, 1 b.)

Určitě to nebyl od Lucky vyloženě zlý zápas, získala první set, ale v koncovce zápasu byla bohužel Dominika o něco koncentrovanější, zatímco Lucka rozhodující míče zkonila. Co se dá dělat. Není ale rozhodně na místě žehrat na los. Cibuli prostě měla dát a hotovo. Pokud se tedy Lucka chce podívat aspoň zpět to dvacítky.

ZNÁMKA: 3- (4/10)

5) Kateřina Siniaková
(WTA 280 Kanton R32, 1 b.)

Zbytečně to hnala přes závit. Víc bych to ale neřešil.

ZNÁMKA: N

6) Denisa Allertová
(WTA 280 Kanton R32, 1 b.)

Promarnit vedení 4:0 ve třetím je trestuhodné. A Denisa to pocítí opuštěním TOP 100. Co se dá dělat. Snad bude ta příští sezona lepší.

ZNÁMKA: 4 (3/10)

7) Kristýna Plíšková
(WTA 280 Soul R32, 1 b.)

Bohužel, další Týnina "tradiční" prohra ve třech setech. Kirsten určitě byla k zdolání. Je to škoda.

ZNÁMKA: 3- (4/10)
Reagovat
Frick
8) Bára Štefková
(ITF 115 Albq. R16, 10 b.)

První kolo Bára zvládla, poté přišel během posledního 1/4 roku již třetí zápas s Mandy, který bohužel Bára opět nedala. Co se dá dělat, snad na lepší bodový zisk bude mít Bára šanci příští týden.

ZNÁMKA: 3 (5/10)

9) Tereza Martincová
(WTA 280 Soul R32, 1 b.)

To stejné jako u Katky, nemá smysl hodnotit.

ZNÁMKA: N

10) Tereza Smitková
(ITF 100 St. Malo R16, 9 b.)

Tereza se příjemně uvedla drtivou výhrou nad Shinikovou, ve druhém kole ale přišla vcelku jasná porážka od domácí hráčky ze čtvrté stovky. Takhle to nahoru nepůjde :-(

ZNÁMKA: 3- (4/10)

11) Jesika Malečková
(ITF 100 St. Malo R16, 9 b.)

Pozici favoritky Jesulda v R32 zvládla, v tom druhém již ale přišla porážka. Také nic moc výsledek. Nicméně od hráčky, co se sotva podívala do kvaldy GS, čekám o něco méne než od GS osmifinalistky, proto ten rozdíl v hodnocení.

ZNÁMKA: 3 (5/10)

12) Bára Krečíková
(ITF 12 Brno QF, 2 b.)

Těžko hodnotit. Jedno číslo na úvod - turnajová dvojka byla o 318 míst za Bárou! Nakonec místo výmlatu skončila skrečováním ČF. Vymazat to z paměti!

ZNÁMKA: N

13) Marie Bouzková
(ITF 115 Albq. Q W + QF, 26 bodů)

Vydařený turnaj pro Marušku. Po vítězné kvaldě další dva skalpy v MD vč. Metráčka, nakonec prohra s Mandy. Tak snad v Las Vegas bude ještě lépe...

ZNÁMKA: 2 (7/10)
Reagovat
janek_da
Fricek

známka 3- (minulý týden +3)

Chtělo by to ten program nějak záasadněji oživit. A to nemyslím rozšiřování slovní zásoby nebo obyčejnou úpravou parametrů.
Reagovat
rusedski
Krejčíkový bych dal pětku. Ať si holky nezvykaj, že když je kule na spadnutí, tak stačí skrečnout a je z toho Nko...
Reagovat
lilly
Gratulace,konečně Barča našla super partnerku do debla ?
Reagovat
lilly
To nemel byt otazník ale vykřičník
Reagovat
blixa
Dokud budou úspěchy tak jo. Jak nebudou, bude to od Sanii s rozběhem :D
Reagovat
lilly
Přesně
Reagovat
sprchon
http://www.tenisportal.cz/hrac/makarova-569de/

Ještě nedávno hráčka top 10 a nemá ani fotku...
Reagovat
EllNino
měla ji tam ....ale oni ji pak zaměnili s jinou Makarovou, uplně stejné jméno a od tý doby tam tu fotku nemá, nechápu :)
Reagovat
sprchon
Aha, tak až takovej přehled nemám. :D Přitom tahle nová Makarova hrála letos dva ITF turnaje v ČR.
Reagovat
EllNino
jojo a figurovala v nějakým pavouku starší Ekaterina právě místo ní ;) :D
Reagovat
sprchon
Aha. :D
Reagovat
dadaft
to říkám furt, že tenhle pár má na tituly. ))
Reagovat
tommr
si začíná v deblu kompenzovat neúspěchy v singlu podobně jako Lucka Šafářová. V Race to Singapore jsou spolu s Mirzou už na 15.místě i když mají odehraný jen 3 turnaje a ještě by se na TM mohly kvalifikovat. Tím by vznikla hodně zajímavá situace ... :)
Zajímavý je i to, že po rozchodu hvězdnýho páru Hingis-Mirza získala Mirza už tři tituly (dva s Bárou a jeden s Niculescu) zatímco Hingiska ještě žádnej. To se Hingisce asi nebude moc líbit ... :)
Reagovat
EllNino
jj souhlas, až na to, že Báry singlová sezona je trochu někde jinde oproti Lucčině a stále je v Race v top 20 :)
Reagovat
tommr
Bára je v top-20 hlavně díky výsledkům z první poloviny sezóny. V poslední době se jí ale v singlu nějak přestalo dařit ...
Reagovat
EllNino
no většinou prohrává až se silnými jmény, krom US Open, kde měla nepříjmenou Niculescu, a OH, kde měla noční můru Errani, to byla povětšinou hráčka top 10, se kterou vypadla, bráno od července :)
Reagovat
tommr
proti těm silnějším soupeřkám je ale často úplně bezradná nebo zápas v závěru pokoní jako naposledy proti Radwanský. Snad to proti Erraniový konečně zlomí ...
Reagovat
sprchon
Errani není ve formě, Barča by mohla mít dobrou náladu po tom deblovém titulu. Ale známe jí, s Agou to byl jen jeden z mnoha příkladů...
Reagovat
kada.tom
Holky si Číňanky pěkně vychutnaly :-)
Gratulace ke druhému společnému titulu :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist