Strýcová se Šafářovou si musejí na bronz den počkat. Počkáme moc rády, shodly se

13. 8. 2016, 23:40
Aktuality 3
Deblistky Lucie Šafářová a Barbora Strýcová si musí na svou bronzovou medaili ze čtyřhry žen den počkat. Cenný kov si sice zajistily už dnes, slavnostní vyhlášení se v Riu de Janeiro uskuteční až v neděli po finálovém utkání. Je to splněný sen, řekly české tenistky po utkání.
Lucie Šafářová a Barbora Strýcová

"Těšíme se na medaili moc a počkáme si moc rády," hlásily jednohlasně po výhře v boji o bronz nad krajankami Andreou Hlaváčkovou a Lucií Hradeckou. "Ale abys na to viděla," dobírala si Šafářová Strýcovou, aby nepřehnala oslavu.

Šafářová a Strýcová se dozvěděly teprve čtrnáct dnů před olympiádou, že spolu budou hrát čtyřhru. Původně měla místo Strýcové nastoupit Karolína Plíšková, ale ta kvůli obavě z viru zika cestu zrušila. "Hrály jsme spolu jednou v juniorkách a Fed Cup za rozhodnutého stavu, ale to se už tak nebojuje," řekla Strýcová.

Obě patří k předním deblistkám, Šafářová loni získala s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou dva grandslamové tituly. I proto si věřily. "Před odletem jsem řekla, že jedeme pro medaili," řekla Šafářová a připomněla Strýcové, že ta se na ni přitom zle podívala. "Jsem laik, no," smála se Strýcová.

Do turnaje vstoupily s velkou motivací a chutí a v prvním kole nečekaně vyřadily největší favoritky americké sestry Serenu a Venus Williamsovy. "To nás nakoplo," řekla Strýcová. "I když pak byly věci, které to zkomplikovaly, tak jsme pořád táhly jedna druhou a výborně jsme se doplňovaly," přidala Šafářová.

Blízko vyřazení se ocitly ve čtvrtfinále. S italskou dvojicí Roberta Vinciová, Sara Erraniová už prohrávaly 4-6 a 0-3. "To už bylo hodně nahnutý," řekla Strýcová. Nakonec však Češky prohrály až v semifinále s Ruskami Jekatěrinou Makarovovou a Jelenou Vesninovou. "Ten zápas měl vysokou kvalitu. Trošku mě to mrzelo, ale tím, že jsme prohrály, tak jsme měly ještě větší motivaci tu medaili získat."

"Mrzela nás prohra v semi, ale věděly jsme, že se musíme zkoncentrovat. Placka byla pořád ve vzduchu a hrozně jsme ji chtěly," konstatovala Šafářová, kterou sužovaly v olympijském turnaji střevní potíže a skrečovala 2. kolo dvouhry. "Debl jsem vzdát nechtěla. Prostě jsem chtěla hrát za každou cenu," dodala.

Pro Šafářovou i Strýcovou je olympijská medaile určitým zadostiučiněním po různých problémech, kterými si v kariéře prošly. Loňská finalistka dvouhry na French Open Šafářová bývala často nemocná a i do letošní sezony vstoupila se zpožděním. "Myslím, že v těchto chvílích je člověk vždycky tak nějak odměněný za to, čím vším těžkým si prochází - tréninky, odříkáním, nemocemi. Když vstane a jde dál a získá placku na olympiádě, tak to je důvod, proč to děláme, proč tu jsme," řekla devětadvacetiletá Šafářová.

Strýcová si musela na přelomu let 2012 a 2013 vytrpět půlroční trest za doping, protože měla v těle zakázaný stimulant sibutramin, který byl obsažen v potravinovém doplňku. "Samozřejmě mi to blesklo hlavou. Hrozně moc a často. Přemýšlela jsem, čím vším jsem si musela projít, jak jsem se vracela. Medaili mám i proto, že jsem vydržela, trénovala každý den - a už se mi chce brečet," komentovala dojatá Strýcová.

Na olympiádě si spolu dojdou na stupně vítězů pro bronz, ale na turnajích jako pár v dohledné budoucnosti hrát nebudou. Šafářová tvoří dál dvojici s Američankou Mattekovou-Sandsovou a Strýcová nově se Saniou Mirzaovou z Indie. "Teď to všechno je tak jako škoda, ale třeba do budoucna. Víme, že nám to jde a to je super zjištění," uvedla Strýcová.

Komentáře

3
Přidat komentář
FulnekUltras
Jestli si tu medaili někdo zasloužil, byly jste to vy...
Reagovat
a.magerova
https://www.sport.cz/loh/tenis/clanek/801772-bronzova-lavina-zavalila-cesky-dum-pulka-medaili-byla-z-papiru.html#hp-sez
Reagovat
misa
úmorné pouti. Bára v poslední době svou reprezentační kariéru posouvá do netušených výšin, Lucka zase v posledních dvou letech dosáhla v deblu na výjimečné úspěchy.

Lucie dosáhla ve své kariéře na řadu úspěchů, o kterých sní tisíce začínajících tenistů: hrála finále singlového gs., vyhrála několik titulů, dostala se na TM i do světové desítky, z deblu má doma dva gs. tituly, výrazně se podílela na zisku několika Fed Cupů a za pár hodin si prohlédne i olympijskou medaili. Má být na co hrdá.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist