Strýcová v Cincinnati končí s kanárem, Siniaková neudržela vedení

13. 8. 2018, 17:10
Aktuality 34
WTA CINCINNATI - Barbora Strýcová neúspěšně zahájila misi českých tenistek na turnaji v Cincinnati, když uhrála pouhé tři gamy proti Estonce Kontaveitové. Vedení pak neudržela Kateřina Siniaková, která neuspěla v souboji se švédskou kvalifikantkou Rebeccou Pettersonovou.
Barbora Strýcová

Českým tenistkám se minulý týden nedařilo v Montrealu a mizerně začaly i reparát na turnaji stejné kategorie WTA Premier 5 v Cincinnati.

Jako první vstoupila do bojů Barbora Strýcová a v soutěži singlistek vydržela jen hodinu a čtvrt. Dvaatřicetiletá Češka totiž prohrála jednoznačně 3-6 0-6 s Estonkou Anett Kontaveitovou a teprve podruhé v sezoně musela skousnout kanára. Naopak soupeřce se povedla odveta za předloňský Wimbledon.

Světová dvaadvacítka Strýcová sebrala Kontaveitové, o deset let mladší a o osm míst hůře v žebříčku postavené soupeřce, jako první servis. Při vlastním podání se jí ale nedařilo a zlomil ji osmý game. Poté co se Strýcové nepovedlo vyrovnat na 4-4 a prohrávala 3-5, nezískala už ani jednu hru.

Plzeňská rodačka tak v Cincinnati vypadla stejně jako loni hned v prvním kole a v letošní přípravě na US Open prohrála i svůj druhý zápas. Poslední šanci najít formu před posledním grandslamem roku bude mít ještě příší týden v New Havenu. V Cincinnati ji však čeká ještě čtyřhra s Andreou Sestini Hlaváčkovou, se kterou bojují o postup na Turnaj mistryň.

Kateřina Siniaková nezastavila sérii porážek ani na turnaji v Cincinnati. Rebecce Petersonové ze Švédska, která do hlavní soutěže postoupila z kvalifikace, podlehla po dvouhodinovém boji 6-2 4-6 1-6 a prohrála už čtvrtý zápas v řadě. V Cincinnati vypadla v prvním kole i loni při své debutu.

Siniaková
letos vyhrála dva grandslamy ve čtyřhře s Barborou Krejčíkovou, v singlu se nyní trápí. Proti Petersonové začala dvaadvacetiletá tenistka z Hradce Králové dobře, ovládla první set, jenže ve druhé sadě neudržela náskok brejku a od stavu 3-2 získala už jen dva gamy. 'Kanára' Siniaková ve třetím setu odvrátila až za stavu 0-5.

V Ohiu má Siniaková ještě druhou šanci zaútočit na post deblové světové jedničky. S Krejčíkovou, s níž už má jistý postup na Turnaj mistryň, je v prvním kole čeká dvojice Olaruová/Zvonarevová.


Další Češky do soutěže vstoupí v dalších dvou dnech a nečeká je nic snadného. Karolína Plíšková začne proti Polce Agnieszce Radwaňské, se kterou prohrává ve vzájemné bilanci 0-7. Na divokou kartu startující Markéta Vondroušová se střetne s Australankou Ashleigh Bartyovou, čerstvou semifinalistkou z Montrealu.

A Petra Kvitová bude už v utkání druhého kola hrát se Serenou Williamsovou. S bývalou světovou jedničkou prohrává ve vzájemné bilanci 1-5, jedinou výhru si česká jednička připsala v posledním střetnutí před třemi lety na antuce v Madridu.

• WTA PREMIER 5 CINCINNATI •
USA / Ohio, tv. povrch, 2.874.299 dolarů
pondělní výsledky (13. 08. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kontaveitová (Est.) - Strýcová (ČR) 6-3 6-0
Petersonová (Švéd.) - Siniaková (ČR) 2-6 6-4 6-1
Mladenovicová (Fr.) - Görgesová (10-Něm.) 6-4 3-2 skreč G.
Cornetová (Fr.) - Ostapenková (11-Lot.) 1-6 7-5 6-0
Keysová (13-USA) - Matteková-Sandsová (USA) 3-6 7-6(3) 6-4
Curenková (Ukr.) - Collinsová (USA) 6-0 6-2
Azarenková (Běl.) - Suárezová (Šp.) 6-7(5) 6-2 6-4
S. Williamsová (USA) - Gavrilovová (Austr.) 6-1 6-2
Kuzněcovová (Rus.) - Vögeleová (Švýc.) 6-4 2-6 7-6(5)
Sabalenková (Běl.) - Kontaová (Brit.) 4-6 6-3 6-4
Kužmová (SR) - Sasnovičová (Běl.) 6-0 4-6 6-1
Tomljanovicová (Austr.) - Beguová (Rum.) 4-6 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

34
Přidat komentář
Krisboy
Bára je v nějaký krizi. Osobní i tenisové. Snad se z toho brzo vyhrabe.
Reagovat
EllNino
simtě, 2 nepovedený turnaje ... předtim 4. kolo RG, semifinále Birmu a 3. kolo na Wimbledonu s velmi vyrovnanou bitvou s pozdější semifinalistkou ...

Tady prohrála s Rybárikovou a Kontaveit, tedy velmi nebezpečnými soupeřkami ... celkově letos ty prohry přišly většinou s těžkými soupeřkami, snad krom Mc Hale
Reagovat
Krisboy
Jasně, ale ty dobrý výsledky byly ještě před rozchodem s Krausem, ne? Ale jasně, že se z toho brzo oklepe a začně zase řádit. Teda řádit v dobrém - tenisově :D
Reagovat
tommr
až do stavu 3:2 30:15 ve druhým setu byla Katka jasně lepší a zdálo se, že si v pohodě dojde pro jasnou výhru. Pak ale udělala pár hloupých chyb, přeplo jí v hlavě a zbytek zápasu vyloženě odflákla ...

Kromě dalšího herního kolapsu se Katka prezentovala i chováním rozmazlenýho spratka. Zejména její chování vůči trenérovi bylo ostudný a jsem opravdu zvědav jak dlouho si to ještě Hughes nechá líbit ...
Reagovat
vendulkabendulka
Koukám, že holky maj před USO formu jak hrom.. :(
Reagovat
blixa
První kolo to jistí :D
Reagovat
EllNino
no tak v USA naše holky až na Karolínu a výjimečně Petru nikdy moc díru do světa neudělaly ...
Reagovat
peggy
Snad jiz Karolina se trefila a pomuze ji to,jinak je dobra.Pani Strycova ta ma myslenky jinde,kanarek jako kanerek.Siniakova zavahale,ale dere se vys a vys.
Reagovat
Patik
Ale čo ma ponich..:) Andy vypadol v prvom kole..Fńuk :(
Reagovat
Nola
Viki Kuzmova vyradila premozitelku Petry vo Wimbledone, okrem toho ma aj skalp Kamilky v kvalde
Reagovat
tommr
její případnej souboj s Petrou v osmifinále by moh bejt hodně zajímavej ...
Reagovat
dunphy
V Cinci byla odjakživa otřesná akustika a hudba z centr kurtu se rozléhala všude možně (viz úsměvné video), ale letos, jak to tam přestavěli, je to ještě horší. Koukám na Lucase proti Andymu a nejdřív slyším Katy Perry, jak kdyby zpívala mně přímo v pokoji a teď zas skoro každé slovo z pozápasového rozhovoru s Vikou. Nic moc teda.

https://www.youtube.com/watch?v=Kcl3RtJaELQ
Reagovat
EllNino
nejhorší turnaj na světě snad ...
Reagovat
dunphy
Nedá se to vydržet :D Taky ho nemám moc rád. Divný úhel kamery na centru letos změnili na snad ještě divnější, furt tam prší a nemůžu si vzpomenout, kdy tam naposled vyhrál někdo komu fandím.
Reagovat
dunphy
Musel jsem si to najít. Andy v roce 2011. Paráda :D
Reagovat
George_Renel
https://sport.idnes.cz/tenistka-pliskova-trener-krupa-rozchod-konec-rennae-stubbsova-pv4-/tenis.aspx?c=A180813_152636_tenis_elv
Reagovat
misa
Pokud se bude na kurtu ploužit tak jako v posledních měsících, nepomůže jí ani Lendl s Mouratoglem dohromady.
Reagovat
Jabadu
" ... a pak byl ten fořt, varhaník a výčepní. Celkem čtyři vraždy. Ale sadistický! ..."
Reagovat
tommr
radost z toho sice nemám, ale výsledky prostě nebyly a něco se udělat muselo ...
Reagovat
blixa
Navrhuji sníst psy !!! ;-)
Reagovat
Nola
tato zenska mi je vrcholne nesympaticka, ak uz si chcela najat babu mala siahnut trebars po Navratilovej, sice s Agou to nefungovalo, ale je to krajanka a mentalitou by si mohli sadnut
Reagovat
tommr
otázka je o kolik by si Navrátilová řekla (asi o hodně víc než Stubbsová) a jestli by vůbec měla chut trénovat na plnej úvazek ...
Reagovat
Dobry-den
Je to jen můj názor, ale mám pocit, že s Navrátilkou by si moc nesedly. Ta se tehdy do Káji po RG pěkně pustila ;-)
Reagovat
Marduch
Vidim to stejne, autoritativni Martina a svojska az samoliba Karolina, to by podle me jakoze vubec:)
Reagovat
misa
byla nedávno taky objektem českého bulváru, těžko říct, jestli se to na hráčkách nějak projevuje.
Reagovat
George_Renel
Ta je objektem bulváru tak často, že musí být splachovací.
Reagovat
tommr
Kontaveitová hraje tužku, ale Bára toho zatím nedokázala využít ...
Reagovat
tommr
a přišel zaslouženej trest ... :(
Reagovat
EllNino
vždyť není favoritka, výhra by byla celkem překvapení, vzheldem k tomu, jak na betonu posledí turnaje hrála
Reagovat
tommr
ze začátku ale měla Bára hodně šancí. Ted už je v podstatě po zápase ...
Reagovat
EllNino
no já se začal dívat od stavu 3:4 no, předtím koukám 40:0 na returnu a i předtim ztratila servis ...

Ale Anett je už jasně lepší, Báru ten maratonskej gem zlomil
Reagovat
tommr
první set mohla Bára klidně vyhrát kdyby nebyla tak zbrklá a nezahazovala šance. Ted to vypadá že jí Kontaveit vyprovodí kanárem ...
Reagovat
tommr
a už je tam ...
Reagovat
Dobry-den
Anetka vyhraje. A Katka snad už konečně taky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist