Strýcová v maratonské bitvě vydřela výhru nad Erraniovou a v Aucklandu postupuje

2. 1. 2018, 05:13
Aktuality 16
WTA AUCKLAND - Poslední česká zástupkyně ve dvouhře na turnaji WTA International v Aucklandu Barbora Strýcová se na postup do druhého kola pořádně nadřela. Nasazená trojka letošního ročníku a loňská čtvrtfinalistka udolala Italku Saru Erraniovou až po více než tříhodinovém boji, když si utkání s bývalou světovou pětkou sama zkomplikovala, a počtvrté v řadě v novozélandské metropoli zvládla vstup do sezony.
Profily hráčů
Barbora Strýcová

Barbora Strýcová počtvrté v řadě zahájila sezonu na turnaji WTA International v Aucklandu a i počtvrté úvodní zápas zvládla, přestože dnes musela se svou nepříliš oblíbenou soupeřkou Sarou Erraniovou bojovat přes tři hodiny. Italku nakonec ale v maratonské bitvě udolala 6-4 6-7(3) 6-4, ačkoli už ve druhé sadě podávala na vítězství. Bývalou světovou pětku porazila potřetí v řadě, znovu ve třech setech, a stáhla její náskok ve vzájemné bilanci na 4-7.

Jednatřicetiletá rodačka z Plzně se dnes představila poprvé pod vedením svého nového kouče Davida Kotyzy, který loni spolupracoval s českou jedničkou Karolínou Plíškovou a v minulosti dovedl ke dvěma wimbledonským vavřínům další Češku Petru Kvitovou.

Strýcová sice do utkání vstoupila šesti prohranými fiftýny v řadě, nicméně se poté rychle dostala do vedení 4-1 a v zádech měla hned dva brejky. O jeden z nich okamžitě čistou hrou přišla. Vyrovnat skóre ovšem Erraniové nedovolila, přestože Italka v desátém gamu disponovala brejkbolem.

Také ve druhé sadě byla o něco lepší Strýcová. Aktuálně 23. hráčka světa se v sedmé hře dočkala kýženého brejku, ale za stavu 5-4 nezvládla zápas doservírovat a pustila žebříčkově o více než 100 míst níže postavenou Erraniovou zpět do hry. Bývalá světová pětka, jež od pořadatelů dostala divokou kartu, se šance chopila a suverénně vyhrála zkrácenou hru.

Rozhodující dějství bylo do poslední chvíle vyrovnané. Ani jedna z aktérek maratonské bitvy nedokázala soupeřce utéct o dva gamy. Až v samotné koncovce se to povedlo Strýcové. Češka v deváté hře přerušila sérii čtyř ztracených podání a následně Italku brejkla čistou hrou.

V dalším kole se Strýcová utká s Johannou Larssonovou. Se Švédkou, která dnes přehrála 7-6(5) 6-3 Japonku Kurumi Naraovou, má pozitivní bilanci. Poslední souboj se uskutečnil loni v Miami a česká tenistka tehdy zvítězila až v tie-breaku rozhodujícího setu.

Nasazeným hráčkám se ale jinak letos v Aucklandu moc nedaří. Do druhého kola sice postoupila také turnajová dvojka Julia Görgesová, nicméně dnes na raketách svých soupeřek skončily sedmička Mona Barthelová, obhájkyně titulu a nasazená pětka Lauren Davisová a šestka Julia Putincevová. Již včera se s novozélandskou metropolí rozloučila osmička Donna Vekičová.

Alespoň částečně napravila reputaci favoritek Agnieszka Radwaňská. Nasazená čtyřka v prvním kole zdolala 6-2 4-6 6-2 Beatriz Haddad Maiaovou. O postup dnes bude teprve bojovat nejvýše nasazená Caroline Wozniacká.

• WTA INTERNATIONAL AUCKLAND •
Nový Zéland, tv. povrch, 226.750 dolarů
úterní výsledky (2. 1. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Strýcová (3-ČR) - Erraniová (It.) 6-4 6-7(3) 6-4
A. Radwaňská (4-Pol.) - Haddadová Maiaová (Braz.) 6-2 4-6 6-2
Vickeryová (USA) - Davisová (5-USA) 6-1 6-2
Bonaventureová (Belg.) - Putincevová (6-Kaz.) 6-3 6-3
Lepchenková (USA) - Barthelová (7-Něm.) 6-2 6-2
Keninová (USA) - Fettová (Chorv.) 6-4 6-4
Cepedeová (Par.) - Arruabarrenaová (Šp.) 6-3 6-3
Larssonová (Švéd.) - Naraová (Jap.) 7-6(5) 6-3
Townsendová (USA) - McHaleová (USA) 1-6 6-4 6-4
Hercogová (Slovin.) - van Uytvancková (Belg.) 6-4 7-5
• Čtyřhra - 1. kolo •
Erraniová/Schoofsová (It./Niz.) - Muhammadová/Štefková (USA/ČR) 6-4 6-2
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

16
Přidat komentář
EllNino
Prosívás, nevíte, kdo komentoval zápas Errani - Strýcová na O2 tv ? :) Celkem otřes
Reagovat
peggy
To snad Lucka nemysly vazne,hrat s pani Strycovou.To se chce Lucka uplne zakopat.
Reagovat
Holahej
..píše se...Lucka spojuje síly s Bárou na turnaj v Sydney a Australian Open!
Reagovat
EllNino
kde ? :)
Reagovat
Haitik
http://tennis.life/2017/12/29/safarova-reteams-strycova-oz/?platform=hootsuite
Reagovat
Haitik
A dneska byl i zveřejněn entry list pro čtyřhru na AO a Bára s Lucka opravdu budou hrát spolu! :-))
http://www.tennisforum.com/79837600-post26.html
Reagovat
smazaný uživatel
Laura + CoCo! :-)
Reagovat
misa
Snad zase nedojde na nějaké scény ze strany Báry...
Reagovat
George_Renel
Opravdu slušný výkon. Pořád jsem čekal kdy přijde ten výpadek a ono nic :-). Vše klaplo, včetně povolání kouče před posledním gamem. (I když to bylo skoro na me too ban .-))).
Zlepšený pohyb a konstantní servis byly základem úspěchu. Paradoxem je, že v podstatě rozhodl již druhý game zápasu. Ostapenko znervózněla a Kristýna nezhalepovala.
Reagovat
EllNino
Ať byla Penko hodě za svými možnostmi a dělala rozně moc chyb, výhra nad ní se prostě počítá :) A začít rok výhrou ad hráčkou top 10, která před pár dny porazila Serenu, to nezní špatně ne ? :D (trocha nadsázky) ...

Snad dojde na český čtvrtfinále :)
Reagovat
EllNino
Tak konečně můžou na kurt Týna a Penko :D .... Zarina během zápasu prohospodařila vedení o set a brejk, vedení v tiebreaku 5:1, ve třetím setu stav 3:1 40:15 na servisu, až nakonec za stavu 5:4 40:0 na returnu nejprve přerušila rozhodčí výměnu pro údajný aut Zariny (jasná lajna, Zarina mohla mít výhodu ve výměně a mohla vehrát o 2 míčky dříve, nechápu, co rozhodčí viděla, ale asi bych jí v tu chvíli zadupal do země :D), následně zahrála Suai nechutné prasátko a třetím mečbolem naštěstí pro Zarinu zápas skončil ...
Reagovat
EllNino
Aljona zatim hraje naprosto otřesně, nesoustředěná, nedá servis, rozhazuje rukama, prohrála si servis, který trval 15 minut, Týna hraje ale zatím velmi dobře :)
Reagovat
EllNino
Jenže kdyby byla co k čemu, tak je to teď 6:1 5:2 a ne 6:1 3:4
Reagovat
EllNino
tak nejen že Petru Martič trénuje Biljana Veselinovic, ale Polonu Hercog, která má zase o pár tetování na ruce víc, trénuje Željko Krajan, který ještě nedávno pomáhal Aně Konjuh
Reagovat
EllNino
Uff.... hodně to bolelo, ale výhra se počítá, každý takový zápas sice sebere spoustu sil, ale pokud je to proti soupeřce, která skoro nekazí a proti které navíc nemáte pozitivní bilanci, bere se jakkoli vyhraný zápas proti ní jako cenný úspěch ...Sara sice už není v první stovce, ale dokáže se vyhecovat, jak jsme dneska viděli, a předvést bojovný výkon ...

Nakoneci naštěstí odešel servis, Sara byla ve 3. setu 3x brejk nahoře, ale to u ní nic moc neznamená, takže nakonec Bára doreturnovala čistou hrou a zhluboka si oddechla :))

Bohužel, v dalším kole s Johankou Larsson to nebude o nic lehčí :)
Reagovat
FulnekUltras
pro naše barvy - tak doufám, že si teď i další naši vezmou z nezdolné bojovnice Barči ten správný příklad.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist