Strýcová v Tokiu vyhrála maraton s Kontaveitovou, potřebovala osm mečbolů

20. 9. 2018, 08:26
Aktuality 41
WTA TOKIO - Barbora Strýcová na turnaji WTA Premier v Tokiu v maratonské tříhodinové bitvě po proměnění až osmého mečbolu zdolala Anett Kontaveitovou, oplatila jí letošní porážku ze Cincinnati a obhájila loňské čtvrtfinále. O premiérové semifinále v japonské metropoli bude usilovat proti vítězce US Open Naomi Ósakaové.
Barbora Strýcová

Barbora Strýcová prožila nejlepší sezonu na grandslamech, ale na turnajích se jí příliš nedaří, na kontě má jediné semifinále z Birminghamu. O další postup mezi nejlepší kvarteto se pokusí na právě probíhající akci WTA Premier v Tokiu. Dvaatřicetiletá Češka v dnešním souboji druhého kola zdolala 7-6(5) 3-6 7-5 Anett Kontaveitovou, které oplatila letošní porážku ze Cincinnati.

Strýcová vstoupila do zápasu ztraceným servisem, ovšem poté vyhrála pět her v řadě. Úvodní dějství si však zbytečně zkomplikovala. V dalších gamech nevyužila dva setboly a dovolila Kontaveitové skóre srovnat. Pro zisk prvního setu si nakonec došla až v tie-breaku.

Ve druhé sadě dokázala Strýcová srovnat z 0-2 na 2-2, ale v osmé hře znovu přišla o podání a Estonka stav utkání srovnala. V rozhodujícím dějství rodačka z Plzně neudržela vedení 4-1 a k postupu do čtvrtfinále potřebovala celkem osm mečbolů. První šanci měla už za stavu 5-4.

Při pátém mečbolu málem rozhodčí připravili Češku o výhru. Bekhend Kontaveitové totiž skončil v autu, což potvrdil záznam kamery, jenže česká tenistka už neměla žádnou výzvu jestřábího oka a umpirová rozhodčí Čičaková přiznala bod Kontaveitové, přestože seděla těsně od dopadu míčku. Strýcová se nakonec výhry dočkala, když po chybě Kontaveitové proměnila osmý mečbol.

Strýcovou čeká ve čtvrtfinále obrovská výzva. Nastoupí totiž proti domácí Naomi Ósakaové, která vyhrála letošní US Open a na kontě má už osm výher v řadě. S dvacetiletou Japonkou má vyrovnanou bilanci. Semifinále v Tokiu by si Strýcová v případě úspěchu zahrála poprvé.

Strýcová je druhou českou zástupkyní ve čtvrtfinále letošního ročníku. Mezi nejlepší osmičku již včera postoupila Karolína Plíšková.

Strýcová si dnes připsala výhru i ve čtyřhře. Po boku krajanky Andrey Sestini Hlaváčkové ve čtvrtfinále čtyřhry porazila 6-4 6-2 Miharu Imanišiovou a Annu Zajaovou.

Caroline Wozniacká pokračuje od triumfu na trávě v Eastbourne ve velkém trápení. Světová dvojka a vítězka letošního Australian Open končí na svém oblíbeném turnaji, kde v posledních dvou letech získala titul, už po prvním zápase, v němž nestačila 2-6 6-2 4-6 na Camilu Giorgiovou.

"V důležitých momentech mi chybí sebevědomí. Hraju málo zápasů a točím se v začarovaném kurtu. Musím dál makat a věřit, že to ještě do konce sezony zlomím," posteskla si Wozniacká.

Italka ve čtvrtfinále narazí na Viktorii Azarenkovou. Běloruska si vyšlápla na nasazenou Ashleigh Bartyovou. Australanku v premiérovém souboji porazila 6-4 6-2 a potřetí v sezoně postoupila do čtvrtfinále.

"Dnes jsem odehrála velmi solidní zápas. Ale prostor pro zlepšení tak určitě byl, takže do zítra mám na čem pracovat," řekla Běloruska.

• WTA PREMIER TOKIO •
Japonsko, tv. povrch / hala, 799.000 dolarů
čtvrteční výsledky (20. 9. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Strýcová (8-ČR) - Kontaveitová (Est.) 7-6(5) 3-6 7-5
Giorgiová (It.) - Wozniacká (1-Dán.) 6-2 2-6 6-4
Azarenková (Běl.) - Bartyová (7-Austr.) 6-4 6-2
Vekičová (Chorv.) - Kontaová (Brit.) 6-3 7-5
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Sestini Hlaváčková/Strýcová (1-ČR) - Imanišiová/Zajaová (Jap./Něm.) 6-4 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

41
Přidat komentář
Frick
https://www.novinky.cz/kultura/483823-cesky-slavik-letos-nebude-kvuli-hlasovani.html
Reagovat
PetaM
To spíše Gott. Lucka nic takového nepotřebuje :D
Reagovat
bIbec
nebo těch dvacet trollů, co teďkom dva nebo kolik roků hlasovali pro ty Ortel (a stejnak to stačilo na první místo v anketě kapela roku, páč tam hlasujou jenom 60+ panimámy a monty25 - pamatuju so, že to tady jednou psal, že tam hlasuje)
Reagovat
bIbec
jo a ty panimámy hlasujou jenom v té anketě zpěvák roku a ani nevědí, že existuje i nějaká kategorie kapela roku. Pak to dopadá jak to dopadá.
Reagovat
Fandina
Nedělej z 60+ hlupky, že neví o co jde, nebo že hlasují v anketě, až ti bude tolik, pochopis, že věkem nehloupnes, pokud nejsi nemocny. Lidi, kteří nehlasovali v mládí,ve stáří nezačnou. Můj případ.
Reagovat
bIbec
tak to neznamená, že sou hloupí. Se zajímaj o toho Káju akorát. Já taky nevím, co mě nezajímá.
Reagovat
Fandina
Když se díváš na slavíky, tak tam vidíš různé kategorie. To zase nedělej z druhých blby.
Reagovat
EllNino
Fandino, z nikoho blby nedělá, tak se kroť
Reagovat
Fandina
Neraď mi, co mám dělat. Opravdu ti o to nestojím.
Reagovat
EllNino
o 4 příspěvky výše si přečti ten imperativ, který jsi použila na blbce :) ... a pak kdo komu radí ...
Reagovat
Fandina
Nereaguj na mě. Opravdu jsi úplně mimo.
Reagovat
slacker
KRAAAAAAAAAVO
Reagovat
Fandina
zalez
Reagovat
bIbec
klid uz tady bude.
Reagovat
Fandina
nebude
Reagovat
com
jo letos mohla byt konecne prvni :) ..ted se o ni mluvi, je vsude v bulvaru, urcite by Bilou prekonala a takhle ma smulu :D
Reagovat
Frick
Tak, tak.
Reagovat
milik254
Nepřekonala.
Reagovat
Fandina
Baruška to má zase do konce roku našlapané. Teď Tokio, pak Wuhan, Peking, Linz, Moskva. Vloni v Moskvě nehrála, v Linci měla titul a pak hrála Elite Trophy. Letos ještě připadá v úvahu finále FED Cupu.
Reagovat
tommr
a s největší pravděpodobností bude hrát i deblovej TM ...
Reagovat
Fandina
Jj, to doufám a předpokládám, že pokud to nebude jisté, budou hrát s Andrejkou turnaje viz výše v deblu.
Reagovat
blixa
Tak businessu je třeba. Na důchod si asi nic neplatí ;-)
Reagovat
Frick
Jakej to rozdíl oproti Lucii.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
blixa
Aspoň že prdelka moje mi dělá sem tam radost ;-) :D
Reagovat
com
woznacka ten zaver sezony taky nejak flaka :D
Reagovat
kada.tom
Bára pěkně a Vika naprosto skvěle!
Reagovat
gigin
Génius jede jak pila. V příštím kole může být La Monf nebo Soeda. Tak uvidím no.
Reagovat
Aussie
... má nohy až kamsi do nebes! Pohledná to holčice, jen co je pravda. A začíná také být docela nebezpečně dobrá.
Reagovat
turista
Karolína Plíšková ji zastaví pokud přejdou obě přes další soupeřky.
Reagovat
gigin
Stopro. Navíc jí Kokki "unaví" do tej doby.
Reagovat
tommr
ty si taky číslo. Chvíli mi trvalo než mi došlo co je to za "hráčku" ... :)
Reagovat
gigin
:)))
Reagovat
blixa
Myslíš že Kokki je "unstoppable sex machine" ? :D
Reagovat
gigin
Jako eunuch asi nebude :D
Reagovat
jirkaS
vzápětí přidává výhru v deblu ;-)
Reagovat
tommr
jj deblovej TM je zase o kousek blíž ... :)
Reagovat
dunphy
Tak nám paní Strýcová po delší době zase vyhrála nějaký ten maratonský zápas. Super a jen tak dál! Zápas proti Naomi má výborný potenciál, tak snad to bude dobrá podívaná.
Reagovat
Fandina
pěkně. Pořád si šla za svým, líbilo se mi, že i když v prvním a třetím setu, které jsem většinou viděla, přišla o vedení, ale pak to stejně dala. Gratulka. Na mac s Naomi jsem zvědavá, ale ta je rychlejší a tvrdší, takže tomu moc nevěřím, ale držím palce. Pojď!
Reagovat
tommr
cenná a zasloužená výhra o kterou ale Bára kvůli svý labilitě málem přišla. Ve třetím setu už vedla 4:1, ale o brejk přišla i když při svým servisu už vedla 40:15. Pak si postupně vypracovala 7 mečbolů při podáních soupeřky, ale všechny bud zahodila nebo jí o něj v případě toho pátýho připravily rozhodčí, který neviděly jasnej out Kontaveitový. Spravedlnost ale nakonec zvítězila když se Kontaveitová při 8. mečbolu sama vyhodila ...
Reagovat
turista
Výhra je velmi cenná, protože Anett je moc těžká soupeřka.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist