Stuttgart: López zvládl další tříseťák a vybojoval postup do finále. O titul si zahraje s Pouillem

17. 6. 2017, 17:23
Aktuality 3
ATP STUTTGART - Feliciano López zdolal v semifinále na trávě ve Stuttgartu šestého nasazeného domácího Mischu Zvereva 6-7 7-6 7-5 a poprvé od srpna loňského roku postoupil do finále. O celkově šestý titul si aktuálně 33. hráč světa zahraje s Lucasem Pouillem, který přehrál 7-6 7-5 krajana Paireho.
Feliciano López

V semifinálové bitvě dvou levorukých tenistů byl úspěšnějším hráčem Feliciano López. Španěl sice s šestým nasazeným domácím hráčem Mischou Zverevem prohrál úvodní sadu, v dalších dvou dějstvích ale zvítězil, a nakonec po více jak dvou hodinách a pěti minutách hry proměnil svůj druhý mečbol a zvítězil 6-7 7-6 7-5.

Pětatřicetiletý aktuálně 33. hráč světa, jenž má na svém kontě celkem 5 turnajových vavřínů, postoupil do finále turnaje ATP poprvé od loňského srpna, kdy hrál o titul na turnaji v Los Cabos. Ve finálovém duelu však tehdy nestačil na Iva Karloviče. V německém Stuttgartu, kde ve čtvrtfinále přehrál i Tomáše Berdycha, zítra v boji o titul narazí na čtvrtého nasazeného Lucase Pouilleho, který v semifinále zvítězil 7-6 7-5 nad krajanem Benoitem Pairem. Pouille postoupil do finále turnaje ATP již potřetí v letošní sezoně, na trávě si však o titul zahraje vůbec poprvé.

"Od začátku do konce to bylo hodně těsné a rozhodovaly drobnosti," konstatoval po zápase López. "V posledních hrách jsem byl lepší na returnu a to pravděpodobně rozhodlo. Jsem rád, že jsem ve finále."

"Myslím, že jsem dnes odehrál parádní zápas. Bylo to těžké, ale já jsem se dokázal od začátku do konce koncentrovat na svou hru a věřím, že i díky tomu jsem dnes vyhrál," radoval se po postupu do finále Pouille. "Byl jsem silný v důležitých momentech a z toho mám asi největší radost."

• ATP 250 STUTTGART •
Německo, tráva, 701.975 eur
sobotní výsledky (17. 6. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
F. López (Šp.) - M. Zverev (6-Něm.) 6-7(2) 7-6(4) 7-5
Pouille (4-Fr.) - Paire (Fr.) 7-6(5) 7-5

Komentáře

3
Přidat komentář
horska.kraslice
Škoda Feli.....
Reagovat
smazaný uživatel
Lopez, finále??...

To si zas niektorí odborníci prišli na svoje a zostali prekvapení..
Reagovat
Herbert_Hoover
Je to divné no, kdo by to do nejlepšího španělského travaře řekl.. :) Lidi zmatení začátkem sezony, ignorovali Feliho vystoupení na nejneoblíbenějším povrchu, které bylo velmi důstojné :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist