Stylové potvrzení: Štěpánek je trenérem Djokoviče!

30. 11. 2017, 21:27
Aktuality 22
Radek Štěpánek je novou posilou trenérského týmu Novaka Djokoviče. Srbský vítěz dvanácti grandslamových turnajů a bývalý český reprezentant to dnes společně oznámili v živém vysílání na instagramu.
Radek Štěpánek a Novak Djokovič

Štěpánek získal nové angažmá krátce poté, co v 38 letech ukončil kariéru. V Djokovičových službách doplní Američana Andre Agassiho, který bude bývalou světovou jedničku doprovázet hlavně na velkých turnajích.

Někdejší osmý hráč světa a dvojnásobný vítěz Davisova poháru se dnes sešel s Djokovičem v Monaku a v přípravě se mu bude věnovat denně. "Ta každodenní práce bude na mně. Jsme všichni na jedné lodi, rozumíme si ve všech věcech, které chceme dělat," komentoval svou roli.

O česko-srbské spolupráci měla média jasno už minulý týden, ale až dnes ji potvrdili i sami tenisté. A nebyli by to šoumeni Djokovič se Štěpánkem, kdyby spolu nesehráli divadýlko.

Djokovič spustil na přímý přenos na Instagramu a nic nenasvědčovalo důležitému oznámení. Nejprve zavolal dvěma fanynkám, než s nadšením zjistil, že se na sociální síti může spojit i se svým bývalým kolegou z kurtu Štěpánkem.

"Co děláš, připravuješ se na novou sezonu," zeptal se Štěpánek. "Právě jsem v posilovně, ale co dělám, ti říct nemohu, jsi přeci můj rival," reagoval Djokovič.

"Ale já už tvůj rival nejsem. Nevím, jestli jsi sledoval zprávy, ale ukončil jsem kariéru," vysvětloval karivnský rodák. "To je náhoda, protože zrovna hledám trenéra. Nechtěl bys to vzít?," nabídl Djokovič lukrativní job.

Štěpánek se ovšem nechtěl dát, padaly vtípky o platu, Djokovič mu musel slíbit několik kokosů navíc. Když se nějak domluvili, připomněl Srb českému daviscupovému hrdinovi, že už je potřeba co nejdřív začít. "Na kurtu musíme být v podstatě už zítra," varoval.

Na Štěpánka si ale nepřišel. "Já můžu hned, už na tebe čekám," hlásil svému novému svěřenci. A když Djokovič otevřel dveře z posilovny, narazil přímo na rozesmátého českého tenistu...

Djokovič letos kvůli přetrvávající bolesti v lokti ukončil sezonu již v červenci. Naposledy vzdal čtvrtfinále Wimbledonu s Tomášem Berdychem. Proto je aktuálně ve světovém žebříčku až dvanáctý.

Novou sezonu by měl začít v prosinci na exhibičním turnaji v Abú Zabí, kde mají hrát třeba i Stan Wawrinka a Rafael Nadal.

Štěpánek měl už jako hráč s Djokovičem přátelské vztahy, na turnajích spolu občas trénovali. Konkrétní nabídka ale přišla až poté, co Štěpánek 14. listopadu ohlásil konec kariéry. První impulz vzešel od Agassiho, který Djokovičovi navrhl, aby o Štěpánkovi jako kouči přemýšlel. "Ty změny přicházely tak rychle, že jsem nestačil vstřebat jednu a už byla další. Je to pro mě čest, že jsem takovou nabídku dostal a vážím si toho. Je to pro mě nová výzva, obrovská," řekl Štěpánek.

Největší změnou pro něj bude, že na rozdíl od dob hráčské kariéry se nebude všechno točit kolem něj, ale bude muset vyhovět Djokovičovým představám a požadavkům. "Vím, jak se moji trenéři chovali ke mně. S Markem (Všetíčkem) jsme se o tom bavili. Vím, jaké ty pocity jsou i na druhé straně," uvedl Štěpánek.

Letošní Djokovičovu sezonu ovlivnilo zranění lokte, které ho trápilo ještě před tím, než Berdychovi vzdal čtvrtfinále Wimbledonu. Pro rok 2018 bude mít nový Štěpánkův svěřenec ty nejvyšší tenisové cíle. "My se mu budeme snažit pomoci je naplnit. Myslím, že Novak se vrátí s o to větší chutí vyhrávat a znovu atakovat nejvyšší příčky na žebříčku a hlavně grandslamové tituly," dodal Štěpánek.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

22
Přidat komentář
Pe3k
Štěkovič..?
Reagovat
PetaM
Djopánek.
Reagovat
Kozoroh
Už se nemohu dočkat návratu Serbinátora! Snad ho Radek s Andrem pořádně restartovali :)
Reagovat
turista
Taky se nemůžu dočkat návratu Novaka a doufám, že brzo začne překopávat současný žebříček a v létě už bude No1.
Reagovat
Roger_Federer
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/4795--video-trva-ti-to-djokovicova-dlouha-priprava-na-servis-valcuje-internet
Reagovat
Marduch
tak to mě rozesmálo:) Ale s Rafou a jeho "kousky" by to bylo ještě o level zábavnější:)
Reagovat
Krisboy
:DDD
Reagovat
Roger_Federer
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/4811--nejvtipnejsi-oznameni-roku-djokovic-se-spojil-v-primem-prenosu-se-stepankem-ten-cekal-za-dvermi
Reagovat
ttopi
Naučí se Djokovič od Radka ty jeho zábavné kousky? Poskakování po kurtu, pumpování, to by byla paráda :D
Reagovat
turista
To není potřeba. Bavit Djoker umí. Ať mu Radek pomůže s přípravou a s motivací na vystřídání Nadala na pozici světové jedničky. Když bude fit a bude mít dost motivace tak to pro Djokera nebude žádný problém. Novak nikdy neměl malé cíle.
Reagovat
tito
A zdá se je při chuti :)
Reagovat
Marduch
Ehm, tak nejaky ty fun videa tehle dvou jsem postupne ocekaval, ale vypada to, ze v tomhle směru opravdu neztraceji cas :)
Reagovat
ludmilaosfka
Tak Radek určitě nebude Novaka učit hrát základy tenisu. Bude to společný trénik, nový pohled na hru a hlavně nadšení, kterého měl Ráďa vždy nadbytek. Jestli je na okruhu někdo, kdo je plný elánu, tak je to Radek. A pak, pokud si spolu lidsky rozumí, je to výborné, protože někdy stačí blízkost někoho, kdo mi rozumí a ví, co v danou chvíli potřebuju slyšet. Já věřím, že by to mohlo fungovat. Držím pěsti.
Reagovat
turista
Souhlasím a taky držím pěsti.
Reagovat
Marduch
Vychází mi z toho jedine. Aby tenis, potažmo cely ten tour kolotoč, zacal Djokera zase bavit.
Reagovat
Roger_Federer
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/4790--konec-uspesne-kariery-wawrinka-svolal-na-patek-mimoradnou-tiskovku
Reagovat
Marduch
Tomu nevěřím..Kdyby se ta operace a navrat nevydarily, ale sotva začal trénovat...
Reagovat
PetaM
Tipuju těhotenství. Nebo meldonium.
Reagovat
smazaný uživatel
Konečne ide oznamit, ako to bolo s nepozvaním Federera na svadbu.
Reagovat
Fandina
Jj, tajně miluje Mirku.
Reagovat
ipko
no, osobne si neviem predstaviť čo by Radek mohol Djokovičovi, ale tak Rogerovi to funguje s Ljubičičom, tak sa nechajme prekvapiť..
Reagovat
a.magerova
Už před Wimbledonem se o tomto spekulovalo... takže pro mě to až taková novina není... i na té rozlučkové tiskovce bylo na Radkovi vidět, že neumí moc dobře lhát, když se ho na TO ptali... tak jsem na vás, chlapci, zvědavá.... ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist