Su-Wei Hsieh utekla Barthelové z mečbolů, o titul si zahraje s Vichljancevovou

16. 12. 2016, 13:23
Aktuality 6
ITF DUBAJ - Mona Barthelová nevyužila v semifinále na turnaji ITF s dotací 100 000 amerických dolarů v Dubaji dva mečboly proti Su-Wei Hsieh a zápas nakonec ztratila 6-3 5-7 1-6. Su-Wei Hsieh si o titul zahraje s Natalií Vichljancevovou, jež už v prvním semifinálovém utkání přehrála Lesley Kerkhoveovou 6-1 7-6.
Su-Wei Hsieh

Su-Wei Hsieh se v letošní sezoně nedařilo tak, jak by si přála. Největšího úspěchu dosáhla na domácím turnaji WTA v Kaohsiungu, kde došla až do semifinále. Jinak se ale bývalá 23. hráčka světa spíše trápila.

Rodačka z Tchaj-wanu zatím drží na turnaji ITF v Dubaji s dotací 100 000 amerických dolarů reputaci nasazených hráček. Jediná nasazená, která přošla sítem prvního kola, utekla v dnešním semifinále své soupeřce Moně Barthelové ze dvou mečbolů a podruhé si letos zahraje o titul.

Přitom v dnešním utkání byla jediný game od vyřazení. Barthelová od stavu 3-3 v první sadě excelovala. Vyhrála dvanáct z posledních čtrnácti výměn a získala první set.

Úderovou jistotu si Němka držela i ve druhém dějství a rychle vedla už 5-1. Jenže vzápětí přišel nečekaný kolaps vítězky tří titulů na okruhu WTA Tour. Barthelová podávala na vítězství a měla dva mečboly, které však nevyužila, a situaci následně psychicky nezvládla.

V dalším průběhu utkání se zmohla na jediný game, zbylých 12 her ze 13 odehraných ztratila a přišla o možnost startovat ve svém prvním letošním finále. Su-Wei Hsieh se zítra pokusí o reparát. Ve svém dosud jediném letošním finále v Marseille totiž neuspěla.

Už v prvním semifinálovém souboji si své třetí letošní finále zajistila Natalia Vichljancevová. Ruská tenistka bez větších potíží přehrála Lesley Kerkhoveovou a pokusí se v zítřejším finále proti Su-Wei Hsieh prodloužit svou letošní finálovou neporazitelnost.

• ITF DUBAJ •
SAE, tv. povrch, 100.000 dolarů
páteční výsledky (16. 12. 2016)
Dvouhra - semifinále
Su-Wei Hsieh (5-Tchaj-wan) - Barthelová (Něm.) 3-6 7-5 6-1
Vichljancevová (Rus.) - Kerkhoveová (Niz.) 6-1 7-6(5)

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

6
Přidat komentář
EllNino
Gratulace k titulu, bylo to nakonec celkem snadné, s Natalií ve finále byla jasně lepší :)
Reagovat
EllNino
docela kolaps bohužel pro Monu pro ni celkem typický ... titul podle mě vybojuje Vikhlyantseva, jsem zvědav, kdo nakonec poslední větší turnaj sezony ovládne :)
Reagovat
smazaný uživatel
se ji divym že tam vubéc jezdila když nakoněc utekla to ja byh neutek a bojovál byh jako lev protože mam dobrou bojovou náturu víte
Reagovat
VlS
Tenisti furt trénujou utíkáni , tak proč by neutíkala, když to má natrénovaný?
Reagovat
smazaný uživatel
tak to my nenapadlo asy udělalá dobře že zdrhla vono asy neni vo co stád víte
Reagovat
smazaný uživatel
jen my to trohu zaskočylo ja byh asy za ty prachi neutek a to mam taky docela natrenovano trenuju furd víte
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist