Suárezová je po půl roce v semifinále, vyzve v něm Kerberovou

8. 4. 2017, 07:53
Aktuality 27
WTA MONTERREY - Překvapení se nekonala, do semifinále turnaje v Monterrey postoupily všechny čtyři nejvýše nasazené hráčky. Poprvé od loňského října je mezi kvartem nejlepších po zranění se vracející Carla Suárezová, která smetla Francouzku Cornetovou a dosud neztratila set. O finále si zahraje se světovou jedničkou Angelique Kerberovou.
Carla Suárezová

Carla Suárezová vstupovala do letošní sezony s bolavým ramenem. Vyhrát dokázala jen svůj první zápas na Australian Open proti Slovence Čepelové. V dalších čtyřech duelech uhrála jediný set, z několika turnajů se odhlásila. 

Formu bývalá světová šestka našla až tento týden při své premiéře v mexickém Monterrey. Osmadvacetiletá Španělka ve třech zápasech prohrála pouze deset gamů a bez ztráty setu postoupila poprvé od loňského října do semifinále. 

Ve čtvrtfinále aktuálně 25. hráčka světa Suárezová nedala šanci Alizé Cornetové. Francouzku deklasovala za necelou hodinu hry dvakrát 6-1 a ve vzájemné bilanci se ujala vedení 5-4

"Každým kolem hraju lépe a lépe. Takhle dobře jsem se už dlouho necítila, takže si to tady samozřejmě užívám," řekla spokojená Suárezová.

O své celkově 11. finále a první po 14 měsících si vítězka dvou turnajů WTA ve dvouhře zahraje s Angelique Kerberovou. Se svou německou vrstevnicí prohrává ve vzájemné bilanci 3-5, když poslední duel loni v Cincinnati vyhrála soupeřka, která dokonala obrat kanárem.

"Už jsem spolu odehrály spoustu zápasů, vždy jsou to těžké bitvy. Myslím, že i tady to bude další dobrý zápas," řekla Kerberová. "Vím, že budu muset hrát dobrý tenis. Mým cílem je užít si semifinále a samozřejmě pokusit se vyhrát další zápas."

Světová jednička Kerberová, která získala svůj poslední titul loni na US Open, bude usilovat o své první finále od loňského Turnaje mistryň.

Ve čtvrtfinále Kerberová vyřadila loňskou šampionku Heather Watsonovou, proti které odvrátila všech osm brejkbolů a zvítězila dvakrát 6-4. 

"Myslím, že to byl dobrý zápas, hlavně v závěru. Obě jsme bojovaly. Snažila jsem se hrát agresivně, ale proti obhájkyni titulu to bylo těžké. Jsem šťastná, že jsem to zvládla a postoupila do semifinále," uvedla Kerberová, jež bude usilovat o své 26. finále. Jedno už si v Monterrey zahrála - při své poslední účasti v roce 2013.

Také druhou semifinálovou dvojici vytvořily dvě papírové favoritky. Šampionka z let 2010, 2011 a 2013 Anastasia Pavljučenkovová ve čtvrtfinále zdolala 6-2 3-6 7-5 vítězku turnaje z roku 2012 Maďarku Timeu Babosovou a poprvé v sezoně postoupila do semifinále. 

Pětadvacetiletá Ruska, která si letos zahrála čtvrtfinále na Australian open či v Indian Wells, si o své 14. finále a první od podzimu 2015 zahraje s Caroline Garcíaovou, s níž ve dvou vzájemných duelech neztratila ani set. Třiadvacetiletá Francouzka ve čtvrtfinále porazila 6-3 6-2 Američanku Julii Boserupovou.

"Během zápasu jsem začala pociťovat únavu, přesto jsem zůstávala klidná," přiznala Pavljučenkovová. "Ona šla do každého úderu a skvěle podávala, má jeden z nejlepších servisů na okruhu. Mě se podařilo zůstat v klidu a bojovat o každý míček do poslední výměny," dodala rodačka z Moskvy.

• WTA INTERNATIONAL MONTERREY •
Mexiko, tv. povrch, 250.000 dolarů
páteční výsledky (07. 04. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Kerberová (1-Něm.) - Watsonová (Brit.) 6-4 6-4
Pavljučenkovová (2-Rus.) - Babosová (Maď.) 6-2 3-6 7-5
Garciaová (3-Fr.) - Boserupová (USA) 6-3 6-2
Suárezová (4-Šp.) - Cornetová (7-Fr.) 6-1 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
Fandina
Angel z 4:0 na 6:6, ale nakonec TB dala. Karlička hrála hezký jednoručák, pěkný teni, ale Angel TB zvládla.
Reagovat
Hector21
Karla vedla 4:2 v Tb, nakonec Kerberos 8:6 ale super mač
Reagovat
Hector21
Enží, tak to už je snad desáté prasátko
Reagovat
Hector21
super zápas Carla - Angie
Reagovat
Hector21
Karla se vrátila do setu a Kerberos teď všecko oře...
Reagovat
EllNino
nedala ani čuchnout, opět zafungoval tak probííraný genius loci :) Parádní výkony v průběhu celého týdne, titul by slušel, letos hraje opravdu stabilně oproti minulým sezonám :)
Reagovat
Hector21
parááááááda, Nastěnka mi udělala velkou radost :)
Reagovat
Fandina
Caroline Garcia začla vyměňovat, to nevidím dobře, s Nasťou si jen říká, kdy jí to tam pošle.
Reagovat
Fandina
Tatínek to teď do ní hustil, ale nějak Carolině moc nevěřím, Nasťa je lepší.
Reagovat
Fandina
Tak nic, čísílka dobrá, ale jinak prohra. Nasťa byla lepší.
W/UE Caroline 22/16 Nasťa 20/10
Reagovat
Hector21
brejkni a davai!
Reagovat
Hector21
ještě jeden takovej Nasti, vymázni jí
Reagovat
Fandina
Caroline Garcia hraje dneska njak hodně pomalu a s rozvahou, nicméně, zatím je Nasťa lepší, první set 6:2 a ve druhém skore 1:1, ale herně se mi o5 zdá lepší. Tak uvidíme, jestli se Caroline ještě podaří otočit.
Reagovat
Davor1
Konečne je Karla späť, jej tenis mi už dosť chýbal. V semifinále samé moje obľúbenkyne, až na Garciu, snáď s ňou Nastenka pozametá kurt :-)
Reagovat
Fandina
A já zase doufám, že Caroline se nedá a konečně začne letos vítězit!!!
Reagovat
Krisboy
Dá - nedá, prostě dostane na prdel!
Reagovat
Fandina
To se uvidí!!!
Reagovat
Hector21
je to rodačka ze Samary ne z Moskvy...

pfff ale byl to boj s Timeou...ale supr, že se Nasti nevyházela a otočila to ve třetím...

prostě to celé vyhraje a basta ;)
Reagovat
skott
Konečně Nasťa prolomila tu čtvrtfinálovou bariéru, která jí poslední víc než rok trápila. Zatím měla lehčí soupeřky, Babos byla první prověrka a celkově velmi dobrý zápas. Na konci asi měl být tie-break, Nasťa tam měla při jedné výměně štěstí, že v Monterrey není k dispozici hawkeye, když jí rozhodčí nezahlásili při shodě out a ona se dostala k mečbolu, který hned využila.
Reagovat
Hector21
Timea pak nepodala ruku na umpire, to jsem viděl, ale ten sporný balon ne...
Reagovat
skott
no, vypadalo to v té výměně jako out, myslím, že i obě chtěly přestat hrát, ale když rozhodčí nic nehlásili, Babos ještě stihla na poslední chvíli vrátit míč přes síť, ale Nasťa ho snadno zabila. Být to v jiný moment, tak by to asi Babos přešla, ale takhle jí to vysloveně stálo zápas.
Reagovat
Fandina
Také jsem viděla to nepodání ruky a rychlý odchod Timey z kurtu. Nevěděla jsem, co se stalo.
Reagovat
EllNino
První 4 nasazené se dostaly do semifinále, to letos a obecně nebývá moc zvykem :D

Ale zápasy slibují super podívanou, Nasťa s Caroline a Angie s Carličkou :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak snad me Carlicka :-)) nezklame a semi si uziju i ja, nejen ona a Kerber.. ;-)
Reagovat
bIbec
Karlička jede jak pila. A to ještě nehraje na antuce. Bude to hvězda letošního jara.
Reagovat
Krisboy
Doufejme. Moc bych jí to přál. Mám ji rád, zejména její kultovní backhand :)
Reagovat
FulnekUltras
nějak osvalená... ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist