Suverénní Španělé v čele s Nadalem v Mexiku postoupili do 2. kola

27. 2. 2013, 13:29
Aktuality 7
ATP ACAPULCO - Letošní ročník antukového turnaje v Acapulku má tři španělské favority v čele s Rafaelem Nadalem. Pátý hráč světa po týdnu pauzy pokračuje ve svém návratu na kurty a v Mexiku začal hladkou výhrou nad Argentincem Schwartzmanem. Ve 2. kole jsou i trojnásobný obhájce titulu David Ferrer a dvojnásobný šampion Nicolas Almagro.
Rafael Nadal

Po finále ve Viňa del Mar a titulu v Sao Paulu Rafael Nadal podle plánu vynechal podnik v Buenos Aires, tento týden už ale znovu pokračuje ve svém návratu po dlouhé sedmiměsíční pauze bez tenisu. Na antuce v Acapulku, kde před 8 lety získal jeden ze svých prvních z celkem 51 titulů, zahájil hladkou výhrou 6-2 6-2 nad Argentincem Diegem Sebastianem Schwartzmanem.

Šestadvacetiletý Španěl proti 157. tenistovi světa od začátku potvrzoval roli favorita. Až ve druhém setu za stavu 4-1 měl poprvé potíže na podání, o které také přišel, další dva gamy ale znovu ovládl a podle očekávání postoupil bez větších problémů do 2. kola.



Nadal si na antuce vylepšil bilanci zápasů proti soupeřům mimo Top 100 už na 34-1. Jedinou porážku utrpěl v roce 2004 ve druhém kole turnaje v Palermu s Olivierem Mutisem (tehdy 113. hráč světa).

O postup do čtvrtfinále bude druhý nasazený Nadal bojovat proti dalšímu Argentinci Martinu Alundovi, se kterým před 14 dny v Brazílii ztratil set.

Nadal po zápase vyvrátil, že by měl vynechat další turnaj v Indian Wells. "Mým každodenním cílem je, aby se mi koleno uzdravilo na 100 procent. Až se mi to povede, budou moje další cíle stejné jako před zraněním. A když se to nepovede, budu se s tím muset vyrovnat a dál pracovat na návratu," uvedl Nadal.

Nasazenou jedničkou je v Mexiku David Ferrer, který na místním turnaji útočí na čtvrtý titul v řadě. Letošní ročník odstartoval snadnou výhrou 6-0 6-3 nad Chorvatem Antoniem Veičem a v Acapulku tak vyhrál už 16 zápasů v řadě.

Už jubilejní 300. výhru zaznamenal Nicolás Almagro. Španělský šampion z let 2008 a 2009 ve svém úvodním zápase deklasoval 6-0 6-1 domácího Cesara Ramireze.

"Za to číslo jsem šťastný a doufám, že výher přidám ještě mnohem víc," přeje si Almagro. "Chci si to teď trochu užít, ale hlavně potřebuju i nadále tvrdě makat," uvědomuje si rodák z Murcíi, kterého v boji o čtvrtfinále čeká krajan Tommy Robredo. S tím zatím všechny čtyři vzájemné duely vyhrál.

- ATP 500 ACAPULCO -
(Mexiko, antuka, 1.212.750 dolarů)
úterní výsledky (26. 02. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Ferrer (1-Šp.) - Veič (Chorv.) 6-0 6-3
Nadal (2-Šp.) - Schwartzman (Arg.) 6-2 6-2
Almagro (3-Šp.) - Ramirez (Mex.) 6-0 6-1
Fognini (It.) - Wawrinka (4-Švýc.) 6-2 7-6(3)
Kuzněcov (Rus.) - Bellucci (6-Braz.) 4-6 6-4 6-4
Lorenzi (It.) - Paire (7-Fr.) 4-6 6-3 6-4
Zeballos (8- Arg.) - Bolelli (It.) 7-5 6-1
Bedene (Slovin.) - Nalbandian (Arg.) 4-6 6-0 6-4
Odesnik (USA) - Kubot (Pol.) 6-3 6-4
Gimeno-Traver (Šp.) - Berlocq (Arg.) 6-3 6-2
Robredo (Šp.) - Volandri (It.) 6-2 2-6 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Dlouhý/Bracciali (ČR/It.) - Andújar/Robredo (Šp.) 7-6(7) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
carolyn
"rodák z Murcíi" .....co myslíte? :-)
Reagovat
Fandina
Má být správně rodák z Murcie?
Reagovat
carolyn
a proč to česky komolit a nenapsat z Murcia?
Reagovat
carolyn
ta věta se nepovedla, tak jinak:
proč to česky komolit? proč nenapsat normálně z Murcia? nezní to lépe?
Ale je to fuk, to je jako jsme tu řešili to počeštování jmen.....
jak to vůbec tenkrát dopadlo, vyřešolo se to nějak??
Reagovat
carolyn
ještě že to chudák nevidí :-D to by asi koukal :-DD

ale je fuk, jen to fakt zní divně :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nezní, protože v češtině se skloňuje. Taky neřeknete rodák z Barcelona nebo z Madrid
Reagovat
smazaný uživatel
prehledla jsem jazykovy koutek, no ps. Mam-li opravdu myslet, jak nas vyzyvas, tak dospivam k zaveru, ze je tvar Murcii spravne. ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist