Suverénní start veterána. Štěpánek v Brisbane přejel Lajoviče

5. 1. 2016, 07:24
Aktuality 16
ATP BRISBANE - Zatímco ve čtyřhře se mu vstup do nového roku nepovedl, v první letošní dvouhře zaznamenal suverénní výhru. Sedmatřicetiletý Radek Štěpánek na oblíbeném turnaji v Brisbane smetl 6-0 6-3 Srba Dušana Lajoviče a postoupil do 2. kola. V něm se střetne s domácím Tomicem.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek včera začal sezonu porážkou ve čtyřhře. Tu utrpěl na úvod spolupráce dvou veteránů s kanadským deblistou Danielem Nestorem, se kterým letos chtějí zaútočit na Turnaj mistrů. Česko-kanadský pár prohrál dvakrát 3-6 s finsko-australskou dvojicí Henri Kontinen a John Peers.

Dnes si však sedmatřicetiletý rodák z Karviné spravil náladu ve dvouhře. V té nedal šanci Dušanu Lajovičovi, kterého smetl 6-0 6-3 a vyhrál s ním tak i druhý vzájemný duel. Před třemi lety ho smetl i v rozhodujícím zápase finále Davis Cupu.


Štěpánek zatím všechny čtyři starty v Brisbane proměnil minimálně ve čtvrtfinále. V roce 2009 triumfoval, o rok později prohrál ve finále a další rok skončil v semifinále.

"Tady toho panáčka z chodby jsem už někde viděl. To už je šest (oprava, 7) let... Ale snad nestárnu, když dnes s Lajovičem 6:0, 6:3. To nám ten rok pěkně pokračuje!," napsal spokojený Štěpánek na facebooku při pohledu na portrét šampiona na zdi v útrobách stadionu z roku 2009.

Letos se o postup mezi osmičku nejlepších utká s domácí nasazenou sedmičkou Bernardem Tomicem, s nímž ve třech zápasech na okruhu ATP ještě neprohrál ani set. Třiadvacetiletý Australan, jenž je 18. hráčem světa, si dnes poradil 6-4 6-3 s Francouzem Nicolasem Mahutem.

• ATP 250 BRISBANE •
Austrálie, tv. povrch, 461.330 dolarů
úterní výsledky (05. 01. 2016)
• Dvouhra - 1. kolo •
Štěpánek (ČR) - Lajovič (Srb.) 6-0 6-3
Goffin (6-Belg.) - Bellucci (Braz.) 6-4 6-4
Tomic (7-Austr.) - Mahut (Fr.) 6-4 6-3
Thiem (8-Rak.) - Duckworth (Austr.) 3-6 6-4 6-3
Troicki (Srb.) - Johnson (USA) 7-6(3) 6-1
Dodig (Chorv.) - Anderson (Austr.) 6-3 6-2
Pouille (Fr.) - Nišioka (Jap.) 4-6 6-3 7-5
Kukuškin (Kaz.) - Istomin (Uzb.) 6-2 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
peggy
Radku,letos Te ceka dobra sezona i zraneni nebudou.Makej.
Reagovat
steve79
Radek ve velkým stylu. Bylo by dobrý, kdyby se dostal aspon do čtvrtfinále a získal nějaký body. Hodně jsem zvědavej na Fedexe a taky jestli bude znát nějaká změna od Ljubičiče.
Reagovat
Frick
Koukám na to dvojčíslí.... Radkův vrstevník?
Reagovat
Frick
Protože ho před týdnem zdravě vyhecoval na Floridě jeden sportovní kmet :o)
Reagovat
smazaný uživatel
nevíte,kde najdu seznam hráček(ů) do MD a QD Austal.open?
Reagovat
Fandina
Neviděla jsem to, ale vzpomínka na finále DC v Bělehradu mi Štěpce vrátila do nedávné minulosti, kdy Lajovice porazil, tak snad to tak bude i nadále. Ráďo pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Stepec lesk, pekne.. :-) Pavlasek sedy mat, koukam, ze se neudrzi s Doktorem ani v banalni vymene a projev lekla ryba. Mlady kluk, nechapu.. :-(
Reagovat
George_Renel
Začal dobře, vedl, měl brejk a potom, po prvním nezdaru hluboké nic....
Reagovat
smazaný uživatel
ja videla prave az to nic. Jsem timhle vyhasnutim vzdycky otravena, sama tohle teda neznam.
Reagovat
George_Renel
Jak píšeš, leklá ryba. Není divu, že takové ženské jako Petra nestačil. .-)
Reagovat
Fandina
Dneska jsem ho neviděla, ale jindy, v reálu tedy jako leklá ryba nepůsobí.

A jinak ač mladší, Petru v tenise prý porážel ... úsměv
Reagovat
George_Renel
Nevěřím, že bys nerozuměla, jak jsem to s tím nestačením myslel, když šla potom za kancem Radkem . O tenisu to určitě nebylo. :-)
Reagovat
Fandina
Radka zase vyměnila za jiného ... úsměv

Jinak samozřejmě poznámka o nestačení není k přehlednutí ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
:-)) aaale, ja bych na tohle moc nesahala. Byla to asi takova detska laska, nekde jsem videla starou fotku Petry, jak si ho objima a hycka coby (proti ni) maleho kloucka, je to hezka vzpominka do "suplicku".. :-)
Reagovat
Fandina
první lásky jsou nejkrásnější, zrovna nedávno jsem bilancovala a zjistila jsem, že ty do dvacítky byly nejlepší ... úsměv
Reagovat
George_Renel
Já bych ještě možná o 3 roky ubral. Méně reality, více romantiky a zajímavé, že člověk častěji vzpomene i na ty ne úplně naplněné .-).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist