Světový pohár družstev končí. Nahradí ho turnaj ATP

2. 10. 2012, 11:04
Aktuality 2
Už před rokem měl tradiční Světový pohár družstev namále a až na poslední chvíli jeho pořadatelé zachránili letošní ročník, když se dohodli s novým sponzorem. Tentokrát už podnik s 35letou tradicí opravdu končí. Od příštího roku se místo něj podle agentury SID bude hrát v Düsseldorfu turnaj ATP Tour nejnižší kategorie 250 pod názvem Power Horse Open.
Düsseldorf

Světový pohár bojoval s existenčními potížemi poté, co předloni přišel o generálního sponzora, jímž byla pojišťovna ARAG. Letos zaštítil soutěž výrobce energetických nápojů Horse Power, který bude sponzorovat i turnaj mužského okruhu ATP.

Čeští tenisté promarnili možnost stát se posledními vítězi Světového poháru. V květnu Tomáš Berdych, Radek Štěpánek a František Čermák podlehli ve finále Srbsku 0:3 na zápasy.

V historii samostatné republiky čeští hráči neuspěli ani v jednom z pěti finále, která v Düsseldorfu odehráli. O jediné dva triumfy se postaral československý tým v letech 1981 a 1987. Nejúspěšnějším účastníkem soutěže jsou s pěti triumfy domácí Němci.

Tradiční generálka před Roland Garros doplácela v posledních letech na menší zájem kvůli neúčasti největších hvězd.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
Tominoo
sorry , ale ked som si precital, ze horse open .. napadol ma radek stepanek xD
Reagovat
tommr
tenhle turnaj stejně neměl žádnej smysl - jako soutěž družstev bohatě stačí DC s mnohem větší tradicí ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist