Svitolinová byla vyhlášena Hráčkou měsíce února

10. 3. 2017, 18:02
Aktuality 7
Ukrajinská tenistka Jelina Svitolinová získala ocenění pro nejlepší hráčku měsíce února na okruhu WTA. V tříčlenné finálové nominaci ankety dostala přednost před Francouzkou Kristinou Mladenovicovou a českou reprezentantkou Karolínou Plíškovou.
Jelina Svitolinová

Dvaadvacetiletá Svitolinová v únoru odehrála sérii 13 zápasů bez porážky, během níž získala tituly v Taipei a Dubaji, kde slavila šestý a dosud nejcennější triumf v kariéře. Porazit dokázala i bývalé světové jedničky Angelique Kerberovou z Německa a Caroline Wozniackou z Dánska a poprvé pronikla do první desítky pořadí WTA.

"S tím, jak teď hraju, jsem velice spokojená. Je samozřejmě spousta věcí, na kterých potřebuju ještě pracovat, ale těším se na nové výzvy," řekla na webu WTA Svitolinová, jež v žebříčku WTA Race figuruje na druhém místě.

Svitolinová v anketě získala 63 procent hlasů fanoušků. Třiadvacetiletá Mladenovicová dostala 27 procent, šampionku z Dauhá Plíškovou volilo deset procent.

Zatímco Mladenovicová, jež si v posledních týdnech zahrála dvakrát ve finále a to v Petrohradu proměnila v životní triumf, získala alespoň cenu útěchy v podobě výhry v anketě o Průlom měsíce, Plíšková se neprosadila ani v hlasování o Výměnu měsíce. V té fanoušci vybrali Němku Angelique Kerberovou.

Výsledky anket WTA za únor 2017
• Hráčka měsíce •
1. Svitolinová (63%)
2. Mladenovicová (27%)
3. Kar. Plíšková (10%)
• Průlom měsíce •
1. Mladenovicová (56%)
2. Svitolinová (26%)
3. Bartyová (12%)
4. Bellisová (6%)
• Výměna měsíce •
1. Kerberová (41%)
2. Mladenovicová (22%)
3. Wozniacká (20%)
4. Kasatkinová (11%)
5. Kar. Plíšková (6%)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Krisboy
Sice jsem hlasoval pro Káju, ale Elině to přeju. S úderem měsíce jsem vítězku trefil. Jsem vám říkal, že ta pravačka rozhodne :) Průlom měsíce no comment.
Reagovat
lars
prulom je divny
Reagovat
Krisboy
Ale tak vyhrála svůj první WTA titul, ne? Tak se to dá pochopit...
Reagovat
Alexandria
Prave stratila set vs Wang Q.ale v druhom E.Svitolina vedie
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Elina vyhrála Premier 5 a ještě k tomu int. navíc je mladší než Kikina která už byla ve ČF na US Open to byl její největší průlom né vítěztví v Petrohradu
Reagovat
lars
Barty vyhrala taky 1. titul
Svitolina ma poprve top10 a P5
Reagovat
Krisboy
Už jenom za tohle ji miluju :D

https://www.youtube.com/watch?v=JV9FKS0cqaE

ten smích na konci :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist