Svitolinová je v Brisbane nadále suverénní. Konjuhové nedala šanci a je ve čtvrtfinále

3. 1. 2018, 05:39
Aktuality 7
WTA BRISBANE - Jelina Svitolinová pokračuje na akci WTA Premier v australském Brisbane v suverénních výkonech. Světová šestka v dnešním utkání druhého kola hladce přehrála Chorvatku Anu Konjuhovou a postoupila do čtvrtfinále. V něm nasazená trojka a loňská semifinalistka vyzve turnajovou pětku Johannu Kontaovou.
Profily hráčů
Jelina Svitolinová

Jelina Svitolinová má za sebou životní sezonu a ve skvělých výkonech pokračuje také v té letošní. Třiadvacetiletá Ukrajinka, jež je momentálně šestou nejlepší hráčkou světa, v prvním kole nedala šanci Španělce Suárezové a suverénně si poradila také s agresivní hrou Any Konjuhové. Chorvatku za 65 minut hry porazila 6-3 6-1 a přiblížila se obhajobě loňských semifinálových bodů.

Úvodní sadu rozhodl jediný brejk. Dočkala se ho ve čtvrtém gamu favorizovaná Svitolinová, která zaznamenala první potíže na servisu až při podávání do setu, když musela odvracet čtyři brejkboly. Trpělivě si ale se všemi hrozbami poradila a následně využila hned první setbol.

Druhé dějství odstartovala rychlým brejkem. Konjuhová si sice dokázala ztracený servis čistou hrou vzít zpět, nicméně v dalším průběhu utkání vinou mnoha nevynucených chyb a přesné hry soupeřky už neuhrála jediný game. Zápas zakončila dvěma dvojchybami.

Svitolinová tak potvrzuje, že se jí v Brisbane dlouhodobě daří. Při dvou posledních účastech postoupila mezi nejlepší kvarteto. O třetí semifinále v řadě si Ukrajinka zahraje s Johannou Kontaovou, s níž ještě neprohrála.

Zatím výborný turnaj prožívá Aliaksandra Sasnovičová. Běloruská kvalifikantka v prvním kole vyřadila trápící se Francouzku Mladenovicovou a další obrat předvedla dnes proti Anett Kontaveitové z Estonska. V dalším kole se střetne s loňskou finalistkou Cornetovou.

Ve výborném návratu do horních pater žebříčku pokračuje šampionka ročníku 2012 a letošní kvalifikantka Kaia Kanepiová. Bývalá světová patnáctka a aktuálně 99. hráčka světa ve druhém kole přehrála 6-4 6-3 Lesju Curenkovou z Ukrajiny.

Svůj úvodní zápas letošní sezony zvládla suverénně obhájkyně titulu Karolína Plíšková. Česká jednička na závěr dnešního nedala šanci talentované Američance CiCi Bellisové.

• WTA PREMIER BRISBANE •
Austrálie, tv. povrch, 894.700 dolarů
středeční výsledky (3. 1. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kar. Plíšková (2-ČR) - Bellisová (USA) 6-1 6-1
Svitolinová (3-Ukr.) - Konjuhová (Chorv.) 6-3 6-1
Sasnovičová (Běl.) - Kontaveitová (Est.) 1-6 7-6(2) 6-3
Kanepiová (Est.) - Curenková (Ukr.) 6-4 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Elina je pořádnej kus, ty prosincový fotky její, to byla lahoda...
Reagovat
EllNino
mně přišly teda celkem štětkoidní :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ty vole, ale jsme chlapi, to se nám přece, občas, líbí ne? :-D
Reagovat
EllNino
jako některý byly dobrý, ale některý byly trochu za hranou :) ale zase oceňuju odvahu hele :D
Reagovat
smazaný uživatel
Level Ashley Harkleroad nepřekonala podle mě...
Reagovat
EllNino
to nikdo :D
Reagovat
jirkaS
Ashley neznám, vyhledal jsem a....
u mně vítězí Elina ... echt ramlice
;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist