Svitolinová si v Birminghamu zahraje o první semifinále na trávě

20. 6. 2018, 23:27
Aktuality 2
WTA BIRMINGHAM - Elina Svitolinová v Birminghamu porazila i díky odvrácení všech pěti brejkbolů Francouzku Alizé Cornetovou, s níž počtvrté v řadě neztratila ani set, a podruhé v kariéře postoupila do čtvrtfinále turnaje na trávě. O premiérové semifinále si světová pětka zahraje Rumunkou Buzarnescuovou.
Elina Svitolinová (© j48tennis.net)

Tráva je pro Elinu Svitolinovou nejméně oblíbeným povrchem, v Birminghamu ale roli favoritky zatím potvrzuje. Po třísetové výhře nad Chorvatkou Donnou Vekičovou si dnes poradila 6-4 6-2 s Francouzkou Alizé Cornetovou a teprve potřetí v kariéře vyhrála na zeleném pažitu alespoň dva zápasy po sobě.

"Očekávala jsem dobrý zápas. Ona hraje proti Top hráčkám dobře, v minulosti jich spoustu porazila. Věděla jsem, jak hraje a co mám očekávat. Se svým výkonem jsem spokojená," komentovala Svitolinová, jež ve čtvrtém vzájemném duelu v řadě neztratila ani set. 

Ve svém druhém čtvrtfinále na trávě bude usilovat o premiérové semifinále proti Rumunce Mihaele Buzarnescuové.

"Na každém turnaji je mým cílem získat titul. Jdu den po dnu, ale v mysli mám vždy jen ty nejvyšší cíle," přiznala světová pětka. "Pro každého je cílem hrát konzistentně, protože sezona je velmi dlouhá. A pokud chci být na vrcholu žebříčku, musím hrát dobře na každém turnaji bez ohledu na povrch," dodala třiadvacetiletá Ukrajinka.

Ve čtvrtek budou o postup do čtvrtfinále bojovat také dvě Češky. Petra Kvitová se utká s Australankou Darjou Gavrilovovou, Barbora Strýcová vyzve nasazenou jedničkou a úřadující wimbledonskou šampionku Garbiñe Muguruzaovou.

• WTA PREMIER BIRMINGHAM •
Velká Británie, tráva, 871.028 dolarů
středeční výsledky (20. 06. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Svitolinová (2-Ukr.) - Cornetová (Fr.) 6-4 6-2
Rybáriková (SR) - Mladenovicová (Fr.) 3-6 6-2 6-1
Jakupovičová (Slovin.) - Ósakaová (Jap.) 6-3 skreč Ó.
Buzarnescuová (Rum.) - Martičová (Chorv.) 4-6 6-3 6-2
• Čtyřhra - 1. kolo •
Krejčíková/Siniaková (4-ČR) - Görgesová/Kar. Plíšková (Něm./ČR) 6-4 6-4
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Melicharová/Peschkeová (USA/ČR) - Kasatkinová/Muguruzaová (Rus./Šp.) 1-6 7-6(5) 14-12
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
bIbec
Vesnina se odhlásil z Eastbourne a Wimbledonu.

Normálně bych na to asi ani neupozorňoval, ale zrovna Vesnina v minulosti na obou turnajích slavila velké úspěchy. Takže celkem smůla pro ni..

http://www.wimbledon.com/pdf/Ladies_Singles_2006182.pdf
Reagovat
tommr
na singl to nebude mít žádnej vliv, ale v deblu to bude na 99% znamenat, že po Wimbledonu bude nová deblová jednička. Šanci budou mít i naše hráčky ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist