Ta nejistota byla strašná. Měla jsem slzy v očích, přiznala po návratu Azarenková

10. 3. 2018, 11:11
Aktuality 2
Viktoria Azarenková má za sebou velmi náročné období. Běloruska, jež se se svým bývalým partnerem soudí o právo na péči o syna, přišla kvůli soudním tahanicím o druhou polovinu loňské sezony i o vstup do té letošní. Až včera se bývalá světová jednička konečně dočkala, když nastoupila na oblíbeném podniku v Indian Wells a vítězně se vrátila na okruh WTA. Mám v sobě spoustu emocí, ale teď jsem šťastná, přiznala běloruská tenistka.
Profily hráčů
Viktoria Azarenková

Viktoria Azarenková měla v sezonách 2014 a 2015 problémy s chodidlem, ale do své nejlepší formy se po zdravotních trablích dokázala vrátit, když před dvěma lety triumfovala v Brisbane, Indian Wells a Miami. Předloňskou sezonu zakončila skrečí na French Open s vynikající bilanci 26 výher a pouhých tří porážek. V červenci pak ale oznámila, že kariéru přerušuje kvůli těhotenství.

V prosinci 2016 porodila syna Lea a chystala návrat na kurty. První vystoupení po porodu absolvovala v červnu 2017 na trávě na Mallorce a poté se představila ještě ve Wimbledonu, kde skončila v osmifinále. Mezitím se ale rozešla se svým partnerem a otcem dítěte a od nejslavnějšího turnaje světa kvůli soudnímu sporu o péči o syna nehrála. Přišla tak o grandslamové US Open, zbytek loňského roku i o začátek letošní sezony.

`Další` návrat na kurty si tak bývalá světová jednička odbyla až včera v Indian Wells. A vrátila se vítězně! Běloruska ve slunné Kalifornii přehrála 6-4 6-2 Britku Watsonovou a postoupila do druhého kola. "Jsem šťastná, že jsem zpět. Je krásné být znovu v té rutině a v tom prostředí, které se pro vás stalo domovem," konstatovala po utkání Azarenková.

"Dlouho jsem nehrála, a proto pro mě bylo asi nejtěžší oprostit se od jakýchkoli očekávání a jít na kurt s tím, že si to chci užít. Je důležité jít na kurt a být v pohodě, nenadávat si za to, když se něco nevydaří, protože se to stává zcela běžně, natož pak když tak dlouho nehrajete. Je to těžké, protože v hlavě máte nějakou představu o tom, co umíte, až v tom zápase se ale ukáže to, jak na tom doopravdy jste. Jasně, udělala jsem dneska nějaké hloupé chyby, ale beru to jako první krok směrem ke zlepšení," řekla k utkání dvojnásobná grandslamová šampionka.

"Bylo to jako na houpačce. V některých pasážích jsem hrála výborně, drželo mě podání, míče jsem trefovala tak, jak jsem chtěla, pak ale přišel zlom a já hrála to, co mi ona diktovala. Dobré ale je, že jsem ustála klíčové momenty. Jsem ráda, že jdu dál."

"Mám v sobě spoustu emocí - některé jsou krásné, některé horší, takže je to takový mix všeho, co se v poslední době odehrálo. Teď jsem ale šťastná, protože jsem zpátky ve své zóně," řekla aktuálně až 204. hráčka světa. "Je krásné vidět zase všechny ty známé tváře. Spousta lidí mě velmi mile přivítala, což mě hodně potěšilo. Ten, kdo tohle nikdy nezažil, tak tomu asi nemůže rozumět, ale pro mě to znamená strašně moc. Měla jsem při nástupu na kurt slzy v očích, byla jsem dojatá a neuvěřitelně šťastná."

"Byla jsem dlouho v dost nepříjemné situaci, kdy jsem vlastně nevěděla, kdy a kde začnu hrát. Strašně dlouho jsem se připravovala, tvrdě pracovala na tom, abych byla v dobré formě, ale ta nejistota byla děsivá. Pořád jsem měnila plány, pořád jsem něco vyjednávala a někdy prostě přišly dny, kdy jsem ani nemohla trénovat. V tomhle mi ale hodně pomohl syn."

"Když jsem byla s ním, hráli jsme si a já se mu dívala do očí, dodalo mi to vždy hrozně moc sil. Pořád jsem ho pusinkovala, protože to je moje oblíbená činnost (smích), on už ale někdy začal ručičkou naznačovat, že už jako stačí. Tohle je asi zase něco, co nejde slovy úplně popsat, ale ty pocity, které ve vás to malé mimino vyvolává, jsou neuvěřitelné. Budu se snažit být vždy tou nejlepší mámou, která bude své dítě maximálně podporovat a milovat."

 

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Bohužel jsem usnul ještě před zápasem a neviděl jsem, jak Bělorusko porazilo tým SI Swimsuit 2018. Když je to čtyřhra, tak záznam asi nikde nebude. Holt si musím počkat na 2. kolo, abych viděl hrát Viku s Arynou... Jinak je dobrý, že Vika bude hrát proti Sloane i v singlu. Tak snad to zase dopadne vítězně pro Viku.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist