Také Kingová chce kvůli výrokům Courtové přejmenovat arénu

12. 1. 2018, 22:22
Aktuality 39
Krátce před začátkem Australian Open se další tenisová legenda vyslovila pro přejmenování Arény Margaret Courtové. K loňské výzvě Martiny Navrátilové se dnes připojila i Američanka Billie Jean Kingová, které rovněž vadí výroky Courtové na adresu homosexuálů, bisexuálů a transgenderových osob.
Billie Jean Kingová

"Byla jsem v pohodě až donedávna, kdy řekla tolik hanlivých věcí o mé komunitě. To se mě opravdu hluboce dotklo v srdci i na duši. Řekla bych, že už by tam (na stadionu) neměla mít svoje jméno," řekla novinářům Kingová, která na Australian Open dorazila po osmi letech oslavit 50. výročí svého triumfu na turnaji. Ve finále tehdy porazila právě Courtovou.

Pětasedmdesátiletá Australanka, která má rekordních 24 grandslamových titulů ve dvouhře, působí už řadu let jako pastorka a vystupuje proti homosexuálům. Loni v rozhlase prohlásila, že tenis je plný leseb a děti identifikující se s opačným pohlavím označila za dílo ďáblovo.

Navrátilová, která se stejně jako Kingová otevřeně hlásí k homosexuální orientaci, už tehdy vyzvala k přejmenování arény v Melbourne Parku, která nese jméno Courtové od roku 2003. Ředitel turnaje Craig Tiley uvedl, že organizátoři tuto záležitost probírali, ale stadion přejmenovat nehodlají. Courtová se prý letos na Australian Open nechystá, ale v budoucnosti je podle Tileyho i nadále vítána.

Kingová uvedla, že by na kurtu pojmenovaném po Courtové nehrála. K bojkotu nikoho nabádat nechce, ale tenisty vybídla, aby si celou věc nechali projít hlavou a srdcem. Lituje toho, že Courtová, která žije v Perthu, do Melbourne nepřijede. "Mohly bychom to probrat. Vřele bych ji uvítala," řekla Kingová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

39
Přidat komentář
patriks
americké genderové aktivistky a organizace. Dokáží přeměnit obraz světa tak, že menšiny začínají ovládat většinovou společnost. Většinová (heterosexuální) společnost tak bude muset skákat, jak menšiny budou pískat.
Reagovat
COMEON
presne tak ..
Reagovat
FulnekUltras
a spíše se podívejte, po jakých skutečných šmejdech se jmenují jiná místa ve světě. Například letiště v Praze. Tam byste mohla napřít svou zjevně potlačovanou aktivitu - ovšem raději bez obnažování.
Reagovat
Fandina
Šmejd jsi ako rad ty.
Reagovat
enka
Není šmejd-akorát má v hlavě funkční mozek
Reagovat
Fandina
Jen šmejd nazývá druhé šmejdy a nemyslí mozkem.
Reagovat
hippos
přesně tak, jenom v banánové republice můžou pojmenovat letiště po prominentovi totalitních režimů, snad se smaží v pekle tenhle sociopatickej vožrala
Reagovat
Fandina
Prominent totalitního režimu, tos mě rozesmál.
Reagovat
hippos
tak evidentne o havlovi a jeho rodine nic nevis
max znas tu postsametovou propagandu
Reagovat
Fandina
Evidentně nevíš nic ty, a znáš jen posametovou protihavlovskou propagandu.
Reagovat
Kozoroh
Tady je vidět, jak máš omezený rozhled. Ve světě jsou letiště pojmenovaná po Kennedym, de Gaullovi i Janovi Pavlovi II., proč by stejnou poctu nemohl mít i Havel?
Reagovat
hippos
kennedy=promiskuitní feťák a vožrala
de gaull=militantní sadista
jp II.=hlavní důvěrník organizace potlačující lidská práva a svobody

sem havel a jeho pocta přesně zapadá
Reagovat
Fandina
Jj, samá banánová republika a největší politické osobnosti zemí, světa. Proto se po nich pojmenovává.
Reagovat
Enterprise
Carl Gustav Mannerheim - gambler a ožrala
Winston Churchill - ožrala, kuřák
Mustafa Kemal "Atatürk" - ožrala

Zas v tak špatné společnosti ožralů zase nebude :-)
Reagovat
hippos
tihle panove neceho opravdu dosahli navzdory dablum
havel byl jenom blekota zvanil
Reagovat
Enterprise
Tak mají spolu něco hodně společného - všichni měli své době spoustu obdivovatelů i zapřísáhlých odpůrců. A podobně je to i s Havlem - jedni jej považuji skoro za otce vlasti, druzí za největší neštěstí národa. A jak už mnohokrát historie ukázala, pravda bývá někde uprostřed :-)
Reagovat
FulnekUltras
(_I_) tam, kde za 14 dní skončí fikus
Reagovat
Fandina
Vůbec ničemu nerozumíš. Jsi hloupý.
Reagovat
Nola
kto je Havel? nas spolocny prezident, po revolucii, ale ma aj ine prenosti :D
architekt? bytove jednotky postavene za komunistov nazval kralikarny.... sluzia u nas aj u vas dodnes :D asi nebol nikdy v NY :D ako by pomenoval mrakodrapy? osie hniezda, alebo potkanie nory? o.i. su tam dokonca kralikarny, ktore maju protipoziarne schodiky, ktore sa spustaju nadol :D
reziser? spisovatel? dramaturg? chlastanie piva a primitivne repliky, napise aj moja nezletileta neterka
pocula som, ze bo disident s obrovskym majetkom, ktory mu znarodnili....

my mame pomenovane letisko v BA po Stefanikovi... vy si kludne pomenujte po Havlovi
Reagovat
Fandina
Tvoje nezletilá neteř dovede být scénáristou, dramaturgem a spisovatelem? Jak se jmenuje?
Reagovat
Nola
dnes sa bavim :D
kedysi som napisala, ze tebe odpovedat nikdy nebudem, dnes to pravidlo porusim 2 krat, ale musim...
opytam sa otvorene, videla si hru od p. Havla ? /nech mi pan prezident odpusti, uz nie je medzi nami/
Reagovat
Fandina
Ano viděla ale neviděla jsem žádnou hru od tvé neteře. Líbí se mi, jak každý umí o všem mluvit, ale skutek utek.
Reagovat
Aussie
Havla jsem poznal, když ještě byl kulisákem. Byl jsem jím v té době také, v K. Varech, kam přijel se souborem ze Zábradlí. Líbil se mi.
Potkával jsem ho potom ještě při schůzích KANu. Líbil se mi.
Když byl prezidentem, žil jsem už v Austrálii, takže soudit nemohu.
Jeho hry jsem viděl tři, Zahradní slavnost, Vyrozumění a Stíženou možnost soustředění. Líbily se mi. Líbí se také hodně lidem po světě, většinou těm inteligentním. Ti, co ho v Česku shazují shazují jen sami sebe.
Reagovat
FulnekUltras
Svou pravou tvář sebestředného maloměšťáka dostatečně ukázal, až když měl prezidentskou odpovědnost za Československo. Když se v roce 1992 lámal chleba, utekl z funkce jako malý zbabělý smrad. A tím už pak taky zůstal. Momentálně po něm v Česku už pár let větráme - přestože nenávistný odér pokryteckých posthavloidních "inteligentů" tady bude ještě pár dnů cítit.
Reagovat
Fandina
Žádný Havlovec není schopen ze sebe vysypat tolik nenávisti, kolik jich ty a tobě podobní sypete na něj.
Reagovat
Aussie
Ten smrad zavání až sem, mám ale pocit, že je jiného původu.
Reagovat
Fandina
Tak samozřejmě. Václav Havel byla osobnost. Také jsem měla možnost se dostat do jeho blízkosti. A dlouho jsem neviděla tak lidsky skromného člověka.
Reagovat
smazaný uživatel
Havel bol mozno kvalitny disident,ale ako prezident to nabola ziadna vyhra,teda aspon zo slovenskeho pohladu,urcite nebol prezidentom "bezneho obcana"
Reagovat
Fandina
Po pádu komunistů to byla dobrá volba, člověk, který byl perzekuován, ten, kdo bojoval za svobodu slova i lidských práv v době jejich vlády se stal reprezentatem země. A byl to dobrý prezident. Člověk, za kterého se nemusel nikdo stydět.
Reagovat
smazaný uživatel
tie tisice ludi,ktory aj jeho zasluhou prisli o pracu(myslim zbrojarensky priemysel+naviazany strojarensky atd.),si o jeho humanistickych reciach myslia svoje,srbi tak isto:),u nas by ziskal v priamej volbe max 4%
Reagovat
Fandina
Havel žádný zbrojní průmysl na Slovensku nezrušil, to bylo věcí těch, kdo za to na Slovensku odpovídali, vlády a hlavně těch, kdo přestali za vyrobené zboží platit.
Reagovat
Fandina
Respektive na dluh do socialistického tábora i do zemí, které bylo v zájmu Rusku, které všechno řídilo. Těžko jako za totáče dodávat někomu zboží a nedostávat zaplaceno.
Reagovat
FulnekUltras
kuš babo... máš to nabiflovaný z havlobible a nevieš o tom nič ;)
Reagovat
Fandina
Jsi hloupý a ničemu nerozumíš. Blbečku.
Reagovat
smazaný uživatel
samozrejme,ze len on sam nie,jeho spoluzodpovednost dnes takmer vsetci popieraju,to je pravda,ale o jeho zachranu sa nepricinil,vtedy sa o nerentabilnych zbrojovkach nepisalo,to az neskôr ked uz boli zrusene...
Reagovat
smazaný uživatel
Vaclav Havel osobne samozrejme nic take ako zrusenie zbrojoviek nenariadil,ale jeho postoje k tomu prispeli
Reagovat
Fandina
Je potřeba si uvědomit, že s krachem socialistického tábora a SSSR se radikálně změnila situace ve světě co se týká hospodářství i poptávky nejen po zbrojním průmyslu. Československo bylo vlastně na chvostu těch změn, téměř poslední, kde komunismus krachnul. Přisuzovat tyhle změny Havlovy, který byl do té doby komunisty zavíraný neodpovídá realitě. A hlavně, v roce 1992 Československo skončilo. Házet to na něj je alibismus.
Reagovat
smazaný uživatel
alibizmus nealibizmus,este sme nemali prezidenta,ktoreho by sme aj mali radi,Dubcek mal nasliapnute...
Reagovat
Fandina
Dubčeka jsem měla ráda. Pamatuji na rok 1968 a i potom. To byl hodný člověk.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist