Těhotná Azarenková: Návrat nechci uspěchat, ale hrát budu brzy

12. 12. 2016, 17:30
Aktuality 35
Viktoria Azarenková se za pár týdnů stane matkou. Těhotenství si běloruská tenistka užívá, ale zároveň se těší na svůj návrat na tenisové kurty. Neustále se udržuje v kondici a věří, že už brzy zase bude hrát. Ale nechci nic uspěchat, musím být připravená, řekla.
Profily hráčů
Viktoria Azarenková (© twitter V.A.)

Viktoria Azarenková vstoupila do sezony 2016 jako znovuzrozená. Bývalá světová jednička po vleklých zdravotních problémech znovu začala vyhrávat a žebříčkem WTA raketově stoupala vzhůru. Z prvních 27 zápasů jen jednou prohrála, vyhrála velké turnaje v Indian Wells a Miami a v žebříčku se vyhoupla na 5. místo.

Pak ale začala mít údajné problémy s kolenem - odstoupila z turnaje v Madridu, nedohrála svůj úvodní zápas na French Open a odhlásila se z Wimbledonu. Za vším ale mohlo být i těhotenství, ke kterému se veřejně přiznala v polovině července, kdy oficiálně přerušila kariéru.

Narození miminka, které čeká s přítelem Billem McKeaguem, sedmadvacetiletá Běloruska očekává na začátku roku 2017. V rozhovoru pro Tennis Channel přiznala, že si těhotenství užívá, ale zároveň se těší na návrat na kurty.

"Tenis je můj život, ale tohle je jeho jiná část. Těhotenství mi přináší úplné jiné zkušenosti, než jsem dosud zažila. Teoreticky ten proces znáte, ale když si to teď všechno prožívám na vlastní kůži, tak začínám do hloubky chápat celé to kouzlo. A musím říct, že je to docela jízda," řekla Azarenková. 



"Užívám si teď spoustu aktivit, na které jsem předtím neměla čas. Třeba jenom spát ve vlastní posteli je pro tenisty opravdový luxus," vypíchla běloruská tenistka, jež začala studovat ekonomiku a obchodní práva na univerzitě v Los Angeles. 

Kdy se znovu vrátí na tenisový okruh, není pochopitelně schopná říct. Ale bude to prý brzy. A nic nepodceňuje. I během těhotenství se udržuje v kondici, navštěvuje fitness kluby a ještě nedávno si udržovala i techniku úderů.

"Nemám pocit, že mi teď chybí něco, co bych nebyla schopná zase začít dělat. Chci se zase brzy dostat zpět tam, kde jsem skončila. To je můj cíl," prohlásila dvojnásobná vítězka Australian Open.

"Chybí mi fanoušci a zápasové napětí na kurtu, ale pro návrat si nedávám žádný časový strop. Byla bych ráda, kdyby to bylo co nejdříve, ale dávám tomu přiměřený čas, abych se plně zotavila a byla připravená. Nechci nic uspěchat. Teď před porodem je opravdu těžké říct, co se bude dít. Uvidím, ale jsem si jistá, že už brzy budu zase hrát tenis."

Video zveřejněné uživatelem Victoria Azarenka (@vichka35), Zář 1, 2016 v 3:24 PDT

Power and smile thru pregnancy:) stay ready so you don't gotta get ready #doitmoving

Fotka zveřejněná uživatelem Victoria Azarenka (@vichka35), Říj 9, 2016 v 1:01 PDT

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

35
Přidat komentář
Frick
Pokud by byl Viktoriin návrat úspěšný, mohlo by to víc holek přivést k myšlence, že stát se matkou během kariéry není zas takový problém?
Reagovat
VlS
Ty děláš, jakoby byla mezi sportovkyněmy úplně výjimecná. Není, je jich víc.
Reagovat
fialka
Mohla by prezradiť, či to bude chalan či baba. :)
Reagovat
gigin
Přijde kohout do porodnice sestřička povídá: Blahopřeji, tatínku, je to vejce.
Reagovat
fialka
super :)
Reagovat
VlS
A to znáš, jak pan Novák přijde do porodnice a křičí " ukažte mě mýho Pepíčka" a sestřička mu říká, Pane Novák, jak bych vám to řekla, on je malinko postiženej. A pan Novák říká : " a to nevadí, tak bude mávat ručičkama a nožičkama" a sestra říká, " no to je ten problém, on ručičky a nožičky nemá". " Ale stejně mě ho ukažte". Tak ho sestra dovede k postýlce a am leží velký ucho.
Pan novák se rozněžní a povídá :" Pepíčku, to jsem já, tvůj tatíne". A sestra mu říká,:" musíte víc křičet pane Novák, on kapku nedoslejchá".
Reagovat
EllNino
Galina Voskoboeva a Ksenia Pevak se postaraly o vyřazení nasazené jedničky a dvojky ... a Pervushina porazila další nasazenou Cindy Burger ...

Ksenia oznámila konec kariery, ale zřejmě si to ještě rozmyslela, bylo by fajn to ještě zkusit, je to ročník Nasti Pavlyu, takže ještě dost mladá, snad už se jí budou vyhýbat zranění, to samé platí pro Galinum, která je ale bohužel o dost starší .. :)
Reagovat
janek_da
Vezme si Vika při porodu MTO?
Reagovat
smazaný uživatel
mamka by mněla býd ze svym dítěm nafurd a pořádně to vychovad aby stoho nevyrost zpratek rozmazlenej a uřvanej jako jeho mamka kdoto má furd poslouchad je to všecko vo výchově ja bejd ní užse nikdy nevrátim víte
Reagovat
Frick
užse nikdy nevrátim víte

------------------------------------

Škoda, že tenhle post se neskládá jen z těchto slůvek
Reagovat
blixa
No kdybys to napsal ty, a dodržel ... to by bylo na menší oslavu ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/288634/nova-hvezda-k-pliskove-a-spol-velky-tenisovy-talent-chce-hrat-za-cesko.html ale žádné překvapení když má k ČR takový vztah, sice se nedá očekávat že bůh ví co vyhraje, ale hodila by se, na GS další holka co má na 2.-3.kolo
Reagovat
Frick
Hlavně, že Vašek za nás nemohl hrát. Kromtoho je to divný, aby si tenistka měnila občanství kvůli tomu, že někde pobývá, když 65-85% času v roce tam nepobývá...
Reagovat
VlS
A ty víš, proč to chce? Třeba se jí u nás líbí, no.
Reagovat
Frick
Cetkovská taky nehrála za Francii...
Reagovat
VlS
A proč ty furt musíš někomu kecat do toho, co má chtít, nebo nechtít? Je to její věc, ne? Škrábe tě to na krku? Tak si vem jiný triko.
Reagovat
blixa
To je proto, že Frick jak správný ultralevičák sám ví nejlépe, jak mají správně žít ostatní ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Co bys chtěl? Konečně tenistka, která nemá trvalý pobyt v Monaku, ale v Praze a stejně se ti furt něco nelíbí. :D Akorát je fakt, že není až tak dobrá...
Reagovat
EllNino
tak dobrá být může, na konci roku měla skvělou formu a je ročník 1994 klepe na dveře první stovky, to není špatné :) ...

Ale znáš Fricka, ten jí stejně fandit nebude :D
Reagovat
PetaM
Vice mimčo přeju, ale přijde mi to strašně nezodpovědné ... Každopádně nevím, jestli bylo plánované, nebo jen někdo někdy na něco zapomněl, nebo jestli se někdy někde něco protrhlo ... :)

Hlavně ať je zdravé a tak :)
Reagovat
Frick
Zdá se, že to nemuselo být úplně v plánech.

Pokud to tak je, tak aspoň vidíme, že jak je Vika fajn.

Máša by šla určitě vejškrab. :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi taky vejškrab...
Reagovat
gigin
v klidu odroď, nestresuj sa, já na tebe počkám. Doufám, že to kindervajíčko bude spratek po tobě, ať si ho užiješ. Těším se na tebe moc! Davaj!!
Reagovat
gigin
*fracek po tobě
Reagovat
smazaný uživatel
Toho fracka nechám stranou (víš, že s tím nesouhlasím), ale přál bych si, aby Vika měla holku. Už jenom proto, že další tři moje oblíbené sportovkyně letos porodily syna, tak aby byla nějaká změna. :D Navíc pokud by se její dcera dala na tenis, tak bych se toho ještě měl dožít... :)
Reagovat
VlS
Hoši, zásluhy prdlajs a budete jí do toho kecat?:-)
Hlavně ať to normálně a bez komplikací proběhne. Jinak nevím co je nezodpovědnýho na tom mít v 27 prcka.
Reagovat
smazaný uživatel
To je jasný. :) A co je na tom nezodpovědnýho, to se musíš zeptat o vlákno výš... :D
Reagovat
VlS
Promiň, tak jsem to myslel.
Reagovat
smazaný uživatel
Odkaz na tohle video jsem tady dával předevčírem (akorát, že to nebylo na youtube)... :D
Reagovat
blixa
No a ještě prskej Monty, že nemá "baťůžek". Teda spíš batoh :D To víš, my vizionáři ... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem čekal, kdy s tím přijdeš... Ale já teď zase můžu kontrovat Kotyzovou světélkující pleší. :D
Reagovat
blixa
To klidně kontruj, proti Kotyzově světélkující pleši nic nenamítám :D
Reagovat
smazaný uživatel
S primadonou Plíškovou už je to horší, co? :D
Reagovat
blixa
Neriskuj svůj mladý život, ano ?! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
tady se to hlavne uspechalo s timhle clankem...;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist