Tenisté letos inkasují za titul na US Open 3,8 milionu dolarů

17. 7. 2018, 22:51
Aktuality 15
Vítězové mužské a ženské dvouhry získají na letošním tenisovém US Open prémii 3,8 milionu dolarů (asi 84,3 milionu korun). Celková dotace čtvrtého grandslamového turnaje roku vzrostla na 53 milionů dolarů (1,176 miliardy korun). Oznámili to zástupci americké tenisové asociace.

Zvýšení prémií se dočkají i šampioni ve čtyřhře. Vítězné dvojice mužů i žen inkasují 700.000 dolarů. Více než tři miliony dolarů si rozdělí hráči v kvalifikaci.

V loňském roce vydělali vítězové dvouher 3,7 milionu dolarů, celková dotace činila 50,4 milionu dolarů. Od roku 2013 vzrostly podle USTA prémie na US Open o 57 procent.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
letityfanousek
Ženský by měly dostat maximálně polovinu. To je můj názor. Chlapi dřou jako koně (5 setů), prostě udělají 2x víc práce než ty hekny
Reagovat
Fandina
Jedná se o dvě rozdílné kategorie, ženy nikdy nejsou schopny vydat tolik síly a energie, nemají na to fyzické předpoklady. Je to jako srovnávat slepičí a kohoutí zápasy. Jde o rozdílné soutěže. Náklady jsou ale totožné. Všichni se musí připravit.
Reagovat
Denis92
Za 2 tyzdne ti neda 3,8mega ani Uniqlo..tak sup sup to vyhrat :)
Reagovat
Marduch
Loni se prozíravě hnal do pitomého Montrealu, letos úžasně načasoval oznámení o Uniqlo s pytlem prachů asi z důvodu útrpného nedostatku publicity před Wimbledonem. A dva GS navzdory dobré formě fuč.
Reagovat
spaniel
:D ty jsi mimon
Reagovat
Marduch
píšu jenom to, co vidim:)
Reagovat
spaniel
Na letosnim W rozhodne dobrou formu nemel. To, ze nevyhral, absolutne nesouvisi s Uniqlo. Navic nacasovani oznameni bylo proto, ze mu proste vyprsela smlouva a podepsal novou. To mel hrat v F&F, kdyz mel novou smlouvu. Chybou nebyl ani lonsky Montreal, slo mu o jednicku a zraneni se neda predvidat.Jine by bylo, kdyby prohral USO kvuli unave.

Je proste nutne si priznat, ze v 36/37 uz nebude mit neustalou vykonnost jako zamlada, ale ze to bude vic rozkolisane a sanci na GS bude mit jen pokud bude odpocaty, nacasuje formu a povrch bude rychlejsi.
Reagovat
Pe3k
Že je Marduch mimo, to neni žádná novinka.
Reagovat
Marduch
nevim, nějak si nedokážu představit, že by třeba těsně před RG s timhle vyšel Rafa.. Co se týče Montrealu, na tom se tady shoduje víc FFF. Zranění se nedá s určitostí předvídat, ale rozhodně je u šestatřicetiletého sportovce v období, ve kterém je naakumulováno hodně zápasů, na místě určitá zdrženlivost, prevence, když je USO za dveřma. Je takové přísloví, když chceš všechno, nemáš nakonec nic.
Reagovat
Frick
ať se to pořádne zdaní.
Reagovat
blixa
Tobě z toho na dávky stejně nic nekápne, marně skuhráš.
Reagovat
Stan_Borowitz
proč to raději nepošlou hladovějícím Afričanům, aby měli na převoz do Evropy.
Reagovat
blixa
Klid, blíží se doba ledová (to není fór). Za pár století to Aričanům oplatíme migrací na stálezelenou Saharu ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Líbí se mi tvůj optimismus, ale v době, kdy se to stane, se budou zpátky na Saharu stěhovat už jen Afričani...
Reagovat
Kytka
Afričany do Evropy nebrat. Já bych to posílala šupem zpátky. Je to jen ekonomická migrace. Po čase zjistí, že ani v Evropě pečení holubi do huby nelítají, a že se musí pracovat, aby se člověk uživil. práce, to jim nic neříká. A pak tu dělají jen bordel.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist