Tenisté roku: Nadal a Wozniacká

14. 12. 2010, 13:47
Aktuality 7
Nepříliš překvapivě dopadla volba Mezinárodní tenisové federace (ITF), která dnes vyhlásila nejlepší hráče roku 2010. Mezi muži cenu získal Španěl Rafael Nadal a v ženské kategorii zvítězila Caroline Wozniacká. Oba laureáti jsou současnými světovými jedničkami.
Rafael Nadal

Čtyřiadvacetiletý Nadal získal podruhé v kariéře ocenění od ITF díky sezoně snů. Po zisku pátého titulu na Roland Garros a druhém triumfu ve Wimbledonu se rodák z Mallorky vrátil před Švýcara Rogera Federera na první místo žebříčku a skvělý rok korunoval vítězstvím na US Open, díky němuž zkompletoval takzvaný kariérní Grand Slam.

"Je pro mě ctí být jmenován nejlepším hráčem už podruhé," komentoval výsledek Nadal. "Po složitém roce 2009 je to skvělý pocit být znovu světovou jedničkou a konečně vyhrát US Open. Mým cílem je dál se zlepšovat a každým rokem být lepší než v tom předchozím."

O čtyři roky mladší Caroline Wozniacká se stala první seniorskou držitelkou ceny ITF z Dánska. Hráčka polského původu, jež aktuálně trénuje v Prostějově, za který bude hrát extraligu, letos vyhrála šest turnajů WTA. Sice neuspěla na grandslamech, ale jako čtvrtá nejmladší tenistka historie zakončí kalendářní rok coby světová jednička. Mladší než ona už byly jen Martina Hingisová, Monica Selešová a Steffi Grafová.

"Jsem vážně hrdá, že jsem zařazená mezi ty bývalé nejlepší hráčky roku," radovala se Wozniacká. "Zažila jsem skvělý rok 2010 a tvrdě dřu, aby rok 2011 byl ještě lepší," dodala.

Aktuální lídři žebříčků získali titul mistrů světa ITF také ve čtyřhře. Posedmé během osmi let byla oceněna americká dvojčata Bob a Mike Bryanovi, mezi ženami jsou na vrcholu hned po první kompletní společné sezoně Gisela Dulková z Argentiny a Italka Flavia Pennettaová.

Juniorskými šampiony byli vyhlášeni Juan Sebastián Gómez z Kolumbie a Ruska Darja Gavrilovová.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
skott
Naprosto stejna situace jako pred dvema lety, kdy cenu ziskala Jankovic, aniz by vyhrala cokoliv, co zastituje ITF.Nechapu proc rovnou nevyhlasi dopredu, ze je to automaticke oceneni toho, kdo ukonci sezonu na prvnim miste zebricku a zadna dalsi kriteria neexistuji.
Serena 2 GS
Clijsters 1 GS + silnejsi vysledky na turnajich nez Wozniacki
Schiavone 1 GS + Fed Cup

Wozniacki na ITF = vubec nic, obdobna situace jako vitezstvi Pennetty s Dulko, kdyz Shvedova/King a Venus/Serena mají kazde po dvou grandslamech!
Reagovat
smazaný uživatel
je to na zamyslenie no
Reagovat
smazaný uživatel
Mas sice pravdu,ale je to oceneni za celej rok,ne za dva,nobo 3 turnaje...vyhrat GS je samozrejme neco uplne jinyho,nez bezny turnaj,ale Caroline letos vyhrala tech turnaju opravdu hodne...
Reagovat
smazaný uživatel
presne, GS jesice GS, ale caro vyhrala toho dost.
Reagovat
smazaný uživatel
http://carolinewozniacki.wgz.cz/
Reagovat
skott
I kdyby to melo byt oceneni za cely rok, tak by se nemelo zapominat na to, ze Serena byla jednickou 3/4 roku!
Ale jde o to, ze pokud udeluje cenu ITF, mela by logicky zohlednovat v prvni rade vykony na svych akci a tam byly letos tri tenistky lepsi nez Wozniacki.Mozna bych se mene divil tomu, kdyby Wozniacki zvolila hrackou roku WTA a prihledla k jejim 6 titulum a zakonceni roku na pozici svetove jednicky, ale i ta sama vybrala radsi Clijsters.Takhle to pusobi dojmem, ze nekomu bylo jenom trapne, aby hracka, ktera by teoreticky mela vladnout zenskemu tenisu, neziskala zadnou vyrocni cenu.
Reagovat
BooOoo
i když Caroline podala velmi dobré výsledky, možná by si toto ocenění zaloužila i Věrka Zvonarevová ..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist