Tenisté se dozvědí soupeře pro příští ročník Davisova poháru

25. 9. 2018, 12:36
Aktuality 9
Čeští tenisté vyhlížejí soupeře pro kvalifikační kolo nového formátu Davisova poháru pro příští rok. Při středečním losu budou mezi nasazenou dvanáctkou a můžou hrát stejně jako v nedávné baráži s Maďarskem, čelit silné Austrálii, ale je i možné, že jméno soupeře ještě nebudou znát.

Z nebezpečných protivníků výběru kapitána Jaroslava Navrátila hrozí vedle Austrálie i Švýcarsko, za které by mohli nastoupit Roger Federer či Stan Wawrinka, Nizozemsko, ale nepříjemné může být například i Rusko s Karenem Chačanovem.

Dále mohou Češi narazit na Chile, Uzbekistán, Indii, Kolumbii či jet do Brazílie. Jména zbylých dvou možných soupeřů z euro-africké zóny budou známa až koncem října a v úvahu přicházejí Izrael, Bosna a Hercegovina, Portugalsko či Bělorusko.

"Doufám hlavně v přijatelného soupeře v domácím prostředí, protože moc příležitostí pro fanoušky vidět nás v Česku asi už nebude," řekl kapitán Navrátil po vybojované výhře v Budapešti 3-2 na zápasy, kterou zajistil v pátém duelu Lukáš Rosol.

Češi jsou mezi nasazenou dvanáctkou spolu s letošními čtvrtfinalisty Belgií, Německem, Itálií a Kazachstánem a vítězi barážových klání Argentinou, Velkou Británií, Rakouskem, Japonskem, Srbskem, Švédskem a Kanadou.

Letošní semifinalisté Francie, Španělsko, Chorvatsko a USA mají v novém formátu soutěže jistou účast ve finálovém turnaji, v kterém bude o "salátovou mísu" bojovat 18 týmů během týdne na jednom místě v dosud neznámém dějišti. Dva týmy obdrží volnou kartu. Všechny zápasy se budou hrát už jen na dva vítězné sety.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
Fransoas
Dokud hráli úžasnej šoumen a bavič - Štěpánek a Bedych, tak to byli tahouni týmu.V současné době takovéto hráče nemáme.Je faktem, že je to týmová soutěž.Poslední zápas s Maďary měl vypadat jednoznačně bez jejich dvou hvězd.Když jsem to sledoval, nevěřil jsem vlastním očím.Ty dva mlaďasové hráli před domácím publikem a dali do zápasu veškerou energii. V některých chvílích to bylo nad jejich možnosti.Naštěstí to dopadlo dobře.Bylo by určitě výhodnější postoupit přímo. Bude záležet jaký bude soupeř a taky na dané formě až se to bude hrát.
Reagovat
ttopi
Prosím, chci Švýcary :-)
Reagovat
Fandina
Já ne, už jsem je viděla mockrát a nechci, aby naši kluci prohráli.
Reagovat
smazaný uživatel
to si potom nevyberes:-)
Reagovat
Fandina
pár šancí mezi nenasazenými tam je
Reagovat
ttopi
Jestli nechceš, abychom prohráli, potřebujeme postoupit přímo :D
Reagovat
Fandina
Nestahuj kalhoty, dokud je brod daleko :-)).
Reagovat
ttopi
Daleko je brod, daleko. Ale naše sestava se po cestě k brodu nezmění :-))))
Reagovat
Fandina
To nevíš, jestli se změní, hezně, obsazením a také nevíš, jaká bude sestava protihráčů :-)).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist