Tenistky odehrají semifinále Fed Cupu na antuce ve Stuttgartu

27. 2. 2018, 16:01
Aktuality 24
Německé tenistky odehrají semifinále Fed Cupu s českým týmem ve Stuttgartu. Dnes to oznámil německý svaz. Na antuce v Porsche Areně by měly 21. a 22. dubna nastoupit dvě nejlepší německé hráčky, světová desítka Angelique Kerberová i dvanáctka Julia Görgesová.

Německý tým v prvním kole porazil v Minsku 3:2 loňské finalistky Bělorusky, i když bývalá světová jednička Kerberová ani Görgesová nehrály. České tenistky v Praze vyřadily Švýcarsko.

"Je fajn, že budeme hrát (semifinále) doma. A pro fanoušky je úžasné, že přivítáme takovou tenisovou velmoc, jako je Česko. Dají se očekávat špičkové zápasy," řekla po postupu reprezentační šéftrenérka Barbara Rittnerová.

Český kapitán Petr Pála místo i povrch očekával. "Protože tam pak následuje turnaj na antuce, kde většinou všechny holky hrají, tím to je pro něj nejideálnější varianta. Kerberová tam dvakrát vyhrála (2015 a 2016), takže to je z jejich pohledu jasná volba," řekl ČTK Pála. "Proti nám není snadné vybrat povrch. Je jasné, že rychlý dát nemůžou, a tohle je teoreticky nejhorší, ale naše holky umí na antuce hrát všechny."

Stuttgart je v poslední době tradičním dějištěm fedcupových utkání. Němky tam český tým přivítaly i v únoru 2012 a ve čtvrtfinále prohrály 1:4, ale tehdy se hrálo na tvrdém povrchu. "I když to výsledek neukazuje, tak to bylo těžké utkání," řekl Pála a přesně si pamatoval, že první den Iveta Benešová překvapila výhrou nad Sabine Lisickou 6:2 ve třetím setu a Petra Kvitová zdolala 10:8 v rozhodujícím dějství Görgesovou.

Posledním vzájemným duelem bylo před čtyřmi lety finále v Praze, kde český výběr zvítězil 3:1 a začal tím cestu za hattrickem.

České tenistky vyhrály sedm z osmi zápasů s Německem. To uspělo jen v roce 1987, kdy mělo v týmu Steffi Grafovou. Stránka Fed Cupu však připomněla, že na antuce vyhrály Češky od roku 2007 jen jediný zápas.

ČTK, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

24
Přidat komentář
Frick
To se tam asi bude muset vybudovat další kurt, ne? Na kvaldu jeden dvorec (jako ten sekundární pro hlavní soutež) stačit nebude...

Nebude se nakonec hrát někde venku...?
Reagovat
EllNino
vždyť to není poprvé, co k tomu dojde, takže na to jsou určitě připravení :) Bude se hrát normálně vevnitř
Reagovat
Frick
Nevim, mne tio přijde trochu divný, mít svatbu s přítomností maximálně tak rodičů nebo sourozenců.

Mne by to přišlo nehezký ke kamarádum bratrancum, sestřenicim, tetám, strýčkum, prarodičům (můžou ještě mít) atp.

Vyměnit exotiku za lidi. A copak je horší mít svatbu někde v létě v Čechách?

A co, stejně nejlepší svatba byla https://www.youtube.com/watch?v=qlyRSfYe1pk
Reagovat
EllNino
To je každýho věc ... a tebe to trápit nemusí, ty se oženíš leda tak s vlastní rukou
Reagovat
Frick
Něčí myšlenkové pochody jsou... unikátní. Psychiatra by to možná zajímalo.
Reagovat
Frick
Ty blbečku, nedochází ti, že svatba je nejdůležitější společenský setkání rodiny a přátel. Teda je vlastně ještě jedno. Na to se ale chodí v černém a není moc veselé. Proto mi zrovna přijde nepochopitelný ho takto svázat kvůli tuzbě po exotické.
Reagovat
George_Renel
Moc tomu nerozumíš, tak se nevyjadřuj. Jednak je to její 2. svatba a ta se i v minulosti řešila v užším kruhu. Dále, v současnosti stojí svatba se vším všudy pro běžnou 60 člennou širší rodinu cca 200 000. Jistě, něco se vrátí na darech, ale přesto. Lepší je ty peníze věnovat budování společné domácnosti. Já jsem se ženil před 40 lety se 6 hosty na radnici a dvojnásobkem u hostiny a v pohodě. Necítíme se ochuzeni. V dnešní době, kdy rozvodovost takřka přesahuje 50% a ty méně se rozvádějící spolu již řádku let žijící, a mnohdy mající potomka, to prostě vidí jinak.
Reagovat
EllNino
ta první věta je celkem nesmysl ...svatba se týká hlavně ženicha a nevěsty a je jedno, jak si to zařídí :D To, že ty jsi vyžírka a přijdeš o hostinu, už je věc druhá :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak u rómské komunity to tak nesporně platí, ale tady to není tak fixní. Někdo má rád velkou svatbu, někdo střední, někdo mini, někdo super mini. U svatby je důležitý slib manželský, všechno ostatní je otázka vkusu. Sám jsem zažil svatbu lidí po padesátce, kde byli jen rodiče, děti a svědci. Prostě ti lidé to dělají kvůli sobě, zejména v tomhle věku, a když mají rádi svůj klid, tak mi přijde dogmatické lpět na představě, že na svatbě musí být hodně lidí.
Reagovat
Empe
Tak Hlaváčková prý bude hrát s Niculescu... :D
Reagovat
aligo
WTF??? OMG!!!
Reagovat
tommr
to by nemusel bejt tak špatnej deblovej pár. Pamatuju si, že Niculescu jeden čas hrála debla s Klárou Koukalovou a docela jim to šlo ... :)
Reagovat
tommr
bylo předem jasný, že Němky si nevyberou tvrdej povrch, kterej by naše hráčky zvýhodnoval. Antuka to našim trochu ztíží, ale ani pro Kerberovou to není zrovna její nejlepší povrch ...
Velkou výhodou je ovšem povrch z hlediska naší nominace a přípravy. Všechny naše nejlepší budou určitě hrát navazující turnaj ve Stuttgartu a tak můžou spojit přípravu na FC s přípravou na antukovou sezónu. Pála se tudíž nemusí bát žádných omluvenek ...
Reagovat
smazaný uživatel
Stuttgart je trochu specifický antukový turnaj, a Angii tam v posledních letech hrála nejlepší antukový tenis. Taky jsem to čekal, jelikož se jim v minulosti na hardu proti češkám nevedlo. Takže logická volba. Je to sice za 2 měsíce, a průběžně bude zřejmé s jakou formou se hráčky budou potkávat, ale vzhledem k antuce bych lehce favorizoval Němky. Kerber, Goerges a možná již i Laura, to ve Stuttgartu na antuce umí.
Reagovat
lars
Laura asi hrat nebude FC
Reagovat
smazaný uživatel
Hrát bude až 2. dubna, ale bude zřejmě záležet, jak na tom bude herně.

http://www.puntodebreak.com/2018/02/27/laura-siegemund-fecha-retorno-escalofriante-lesion
Reagovat
a.magerova
potvrdil Blesk.cz Petr Suchoň. Svou manželku Kláru Koukalovou si vzal 2. února na ostrově Mauricius, kde snoubenci před svatbou strávili pár dní dovolené.
Reagovat
Kozoroh
4. místo - Margaret Courtová
http://www.tennis.com/pro-game/2018/02/50-greatest-players-open-era-w-no-4-margaret-court/72401/

Coby dcera továrníka Smitha naplňovala tehdejší stereotyp tenistů coby potomků zámožných rodičů, kteří si sportem nevydělávají. Amatérský status tenisu, který trval do konce 60. let, však představoval korzet, který omezoval bílý sport. Většina výsledků "Big Marge" spadá do amatérské éry před dubnem 1968, tudíž jsou méněcenné. Courtová nemá v tenisovém světě takový respekt, jaký si vysloužily její následovnice Martina Navrátilová nebo Steffi Grafová, které se už potýkaly s profi-konkurencí.
Reagovat
blixa
Tak tohle mi přijde jako výstřel hodně mimo, ale což ...
Reagovat
FulnekUltras
Maggie holt uhnula od soudobé "korektní" linie - ale rozumní lidi si jistě udělají názor sami...
Reagovat
smazaný uživatel
Bývalá světová jednička se v roce 1970 stala první hráčkou v otevřené éře, která získala čistý Grand Slam, tj. vyhrála všechny čtyři velké turnaje v jedné sezóně. Po ní pak čistý grandslam získala ještě Němka Steffi Grafová.

že by?
Reagovat
Frick
2-2-3

Je to určitě velmi pěkná bilance, na to, že jedna velká naděje na ZOH vůbec neodcestovala a tak druhá nebyla rozhodně 100% fit.

Bohužel, už to byla druhá taková olympiáda, kde medailovou bilanci velmi pravědpodobně negativně ovlivnilo zranění jedné z horkých "želízek v ohni". Kokrétně v Soči šlo o hrdinku her letošních.

Jen pro představu - na začátku ledna byl kurz na více než 6,5 medaile 5,00.

V zásadě všude tam, kde se s plackou počítalo, tam přišly a naopak jsme se dočkali i nečekaných kovů Karolíny, Bimba a hlavně samozřejmě Ester.

I přes ty zdr. se možná čekalo, že Martina to zlato z té "své" 5000m mít bude, bohužel, Holanďanka se vytáhla.

Největším zklamáním tedy asi zůstane hokej, kde bylo na místě v tu placku doufat.

Letošní hry pak jen potvrdily trend, že zimní hry se u nás co do zisku cenných kovů celkem přibližují těm letním. Pokud si vezmu "dvojičky" LOH-ZOH, tak to máme:

2008 - 3-3-1
2010 - 2-0-4

2012 - 4-3-3
2014 - 2-4-3

2016 - 1-2-7
2018 - 2-2-3

----------------------

1996 - 4-3-4
1998 - 1-1-1

2000 - 2-3-3
2002 - 1-2-0

...myslím, že skutečně celkem rozdíl...
Reagovat
aligo
to není překvapení :)) doufám že tam nebude nakydáno půl metru té antuky a že jí tam bude jak na zmíněném turnaji WTA :))
Reagovat
FulnekUltras
doufejme doufejme ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist