Tenisty roku jsou Djokovič a Serena

18. 12. 2014, 13:53
Aktuality 99
Podle očekávání dopadla letošní volba nejlepších tenistů za rok 2014 podle Mezinárodní tenisové federace (ITF). Cenu za letošní sezonu si odnesly obě světové jedničky: Novak Djokovič ji získal počtvrté, Williamsová dokonce už popáté.
Serena Williamsová a Novak Djokovič s loňskými cenami

Sedmadvacetiletý Novak Djokovič má za sebou další úspěšnou sezonu, v níž ovládl Wimbledon a vybojoval sedmý grandslamový titul v kariéře. Také se vrátil na první místo žebříčku a vyhrál celkem sedm turnajů, mezi nimi i Turnaj mistrů a podniky Masters v Indian Wells, Miami, Římě a Paříži.

Serena Williamsová byla světovou jedničkou celý rok a na US Open si připsala osmnáctý titul na grandslamech. Cenu ITF získala jako nejstarší tenistka ve dvouhře.

"Jsem moc poctěna, že mě ITF popáté vyhlásila tenistkou roku," uvedla Williamsová v reakci na ocenění. "Byl to rok výzev a triumfů, a vyhrát další grandslam a zakončit rok jako světová jednička jsou úspěchy, na které jsem velmi hrdá."

Nejlepšími deblisty byla pojedenácté za posledních dvanáct let vyhlášena americká dvojčata Bob a Mike Bryanové. Mezi ženami bylo potřetí za sebou oceněno italské duo Sara Erraniová/Roberta Vinciová.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

99
Přidat komentář
gigin
Ještě k tomu RG. Tam bylo blitek mrak. Samo i z mé strany. Ale ty ses pak přinesl druhý den s gloskou, kde si něco řekl... moje odpověď byla - věděl jsem, že jsi formát..
Moc mne mrzí, že jsem se sekl...
Reagovat
gigin
http://sketchtoy.com/63968271
Reagovat
VlS
Bohužel to vystihuje realitu až brutálně přesně
Reagovat
mrafe
Poslala jsem dnes Erneskovi hlas a začíná se propadat.
Reagovat
gigin
Děkuju!!
Já mám podezření, že tady z TP někdo posílá záměrně hlasy tomu šoférovi :((
Reagovat
Fandina
Pošlu zase Ernimu. Dejte sem odkaz, ať nemusím hledat!
Reagovat
Fandina
Našla jsem níže odkaz a hlasovala. Teď má 37,6, ale ten první 44,1. Tak se uvidí.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad jen nechceš říct, že je něco špatného na tom, že ne každý tady bude skákat, jak ty budeš pískat?
Reagovat
gigin
Fandina: Díky..
Hirschna: ???? Ty si fakt divný. A navíc zrovna ty mi můžeš od jisté doby (určitě víš od které), víš co...
Reagovat
smazaný uživatel
Takže ty vážně čekáš, že mu pošlu hlas po tom, co jsi náš fanoušky RF označil za žumpu (přičemž je to ještě jedenvz těch slušnějších výrazů tady na tp)?

A já že jsem divný...
Reagovat
gigin
Jo no, žumpa to byla, co tu někteří předvedli na RG.. Ale jo no, jen si ulev.. hezký večer..

A od tebe by ten hlas byl stejně neplatný..
Reagovat
ta-dah
Ponevadz se tady resil nize, a prestoze sem to tema nepatri, myslim, ze neni na skodu vzpomenout cloveka, ktery byl architektem moderniho mysleni. Presahoval veskere ceske dostupne predchozi, soucasne a myslim i budouci politiky o mili, bohuzel se kvuli sve vyjimecnosti a genialite minul i s valnou casti sveho naroda, aniz by to byval chtel. Nemohl byt tuctovy, protoze takovy nebyl. Neni divu, ze vetsina lidi mu nemohla rozumet, proste byli schopni premyslet jen v jistych naucenych kategoriich, porad to same, v duchu predchozi moralky, pojeti sveta, tezkeho dedictvi komunistickeho rezimu.To neni fraze. Uz docela dlouho ziju jinde a to si uvedomite, jak je svet jinde ve srovnani s myslenim v CR. A to mel Havel porad na mysli - tu moznost uzasneho, svobodneho byti, myslim, ze o tu svobodu predevsim mu slo. Vsechno ostatni muzeme vlastnimi silami ziskat, ale pokud nemame svobodu, je to o nicem. A my si ji ani po tolika letech nedokazeme vazit a potazmo ani cloveka, ktery se o ni nejvic zaslouzil a pro nehoz tak mnoho znamenala. Jak se rika, kazdy ma, co si zaslouzi. I my to mame - Zemana, nefungujici stat, zoufale obcany. Dobre nam tak. Nic jineho si nezaslouzime.
Reagovat
blixa
LIKE ! Hezky napsáno.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale no tak! Předlistopadový VH by si o autorovi takového adoračního textu pomyslel, že to je zcela jistě provokatér a agent StB.
Reagovat
slacker
DISLIKE, ten kult delaji v CR
Reagovat
ta-dah
No jo, no.
Reagovat
smazaný uživatel
podpis.. Jo a svicku jsem zapalila... :-)
Reagovat
ta-dah
:-)
Reagovat
slacker
jednu z tech naaranzovanych u Kone?
Reagovat
Fandina
když jí sama zapálila, tak to bylo aranžování? Proč by to dělala?
Reagovat
gigin
http://sketchtoy.com/63968271
Reagovat
VlS
Souhlasím s tebou, že osobní svoboda ( a odpovědnost za svůj život )je alfou i omegou existence.
Havel je vnímán v zahraničí jako ten, kdo se o tu svobodu zasloužil. Doma to tak jednoduché není a je spousta ludí, kteří nevědí co s tou svobodou a hlavně nevědí, co s jejím rubem - onou zodpovědností. K tomu je potřeba asi trochu delší cesta a asi to vyřeší až další generace, které se už narodili svobodné a možnost ji užívat je pro bě zcela přirozená. Jsem optimista.
Já Havla vnímám jako ikonu bohe o svobodu, zásluhy za její dosažení bych mu ve velkém nepřipisoval ( což není důvod, proč po něm plivat). Jsou to drobné rozdíly, které zahraničí nevnímá, ale to je téma na dlouhou debatu, která s tenisem opravdu nesouvisí.
Reagovat
smazaný uživatel
je to opravdu na dlouhou debatu .. :-)
Reagovat
VlS
A to ještě pravděpodobně bez pozitivního výsledku :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak. :-)
Reagovat
Fandina
Podle mě je Václav Havel bojovník za svobodu oprávněně. Žil v době, kdy se v naší zemi musel ctít jeden názor, to, co nadiktovala jedna politická strana a co šířila média. On byl ten, kdo si přál, aby to bylo jinak a také proti tomu vystupoval, bojoval. Podle mě je tohle jeho velká zásluha a proto tohle ctí a uznávám. I já jsem se měla možnost krátce s ním osobně setkat a jako člověk mi byl moc milý a sympatický. A pořád ho mám ráda. Čest jeho památce!!!
Reagovat
gigin
http://imgup.cz/images/2014/12/18/ao15.jpg
Reagovat
a.magerova
NUDA :-/
Reagovat
smazaný uživatel
netlac na pilu, je to dobre, vidim oblaka, vlny, neznost, prislib leta takovy... tuseni je mnohdy silnejsi nez vykrik.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
se mi tohle mohlo stat??? :-))) Reagovat jsem chtela samozrejme! na novou kolekci Berdi. To mam z toho, jak jen stale cekam, starnu a GS nikde.. ;-)
Reagovat
Kozoroh
Tak proč nefandíš Djokerovi? Poslední čtyři roky Djokarna dobyla aspoň jeden GS turnaj, s Berďou se ho nedočkáš, přejdi k nám :-) A nezestárneš :-D
Reagovat
smazaný uživatel
ohoho, diky moc za slechetnou nabidku, ale Berda je takovy muj rebelsky solich (a mam jich vic, srdcovky treba) pokud jde vsak o skutecny tenis, jsem naprosto saturovana, umim si totiz vybrat v kazde ere to nejlepsi.. ;-)
Reagovat
VlS
Podezřívám tě, že ti jde víc o tenis, než o jeho ikony
Reagovat
Nola
zasluzene, je to pekne ocenenie, darcek pod stromcek, to je tak vsetko.... vacsiu hodnotu ma koncorocne hodnotenie World No. 1, vsetky ostatne ocenenia zalozene na hlasovani fanusikov, novinarov, pochybnych TV stanic stoja za velke .....
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím, mě by třeba ocenění od fanoušků potěšilo minimálně skoro stejně, jako to oficiální.. už jen kvůli tomu, že fanoušků máš .. tak stomilionkrát víc :D
Reagovat
Kozoroh
Zde bych souhlasil s Nolou, že turnajové tituly, GS triumfy a pozice jedničky na konci roku jsou pro tenisty prvořadé a ceny od fanoušků, novinářů nebo členů komisí jsou jen příjemným bonusem k tomu.
Reagovat
smazaný uživatel
"Šampión, ktorý nikoho nezaujíma" Písalo sa v USA po Lendlovom víťazstve na US Open.

Išiel si svoje a prizabudol na média, ktoré mu to hlavne v Amerike dali pocítiť.
Ale ja by som tiež radšej GS a No 1.
Reagovat
Nola
samozrejme ocenenie fanusikov potesi, fanusikov si ziskavas pocas celej svojej kariery....spytaj sa Fedfans, co by ich potesilo viac, v roku 2014 urcite post NO1, preco? chybal maly krocik ..... naviac Fedex nema konkurenciu vo fans zakladni, ma sice menej fanusikov na FB a twitteri ako Rafa, ale jeho fans zakladna nema hranic a nepotrebuje sa realizovat na socialnych sietach...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je opravdu síla...když tu nečtu přiblblé postřehy šílenců kolem Kvitové,tak zase tyhle dvě hovádka sem pletou něco úplně jiného...na blití...Takhle kazit takovou nádhernou hru jako je tenis...!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Vítězové,kteří si to určitě zaslouží. Oba opravdový sympatáci a profíci.
Reagovat
gigin
http://www.delfi.lv/sports/news/gada-balva-sporta/jaunumi/balso-par-2014gada-popularako-sportistu-balsojuma-otra-karta.d?id=45349264#a_emb_141892764601742_690
Reagovat
Kozoroh
Kdepak 1, už 2% ztrácí :-P
Reagovat
smazaný uživatel
A proč nevyhrál Rožírek???!!! Měl to vyhrát jednoznačně on a jenom on!!!
Reagovat
Mayo
Egoista ? :D
Reagovat
Kozoroh
Dnes jsou tomu 3 roky, kdy nás opustil milovaný prezident a dramatik Václav Havel. Kdy jste tuto zprávu dozvěděli (myšleno v hodinách, samozřejmě)? Zapálili jste za pana Havla svíčku? A byl někdo z Vás na Václavském náměstí toho dne?

Já se o smrti bývalého prezidenta dozvěděl v pořadu Otázky Václava Moravce, hostem pořadu byl tehdejší premiér Petr Nečas. Byl to smutný den pro mě, celou zemi a celý svět.
Reagovat
slacker
Bez s tim kultem osobnosti nekam jinak
Reagovat
smazaný uživatel
Uff, Havel a kult osobnosti? Používej prosím jen slovní spojení, jejichž významu rozumíš :-)
Reagovat
slacker
Pouc me cim Causa Havel neni kultem?
Reagovat
Kozoroh
A ty nás pouč, v čem "Causa Havel" je kultem osobnosti. Jinak je tvoje ubohé tvrzení pro smích.
Reagovat
slacker
Ubohy jsi ty jako pesak budovani kultu.
naprikladam pokusem ocenit jeho film Odchazeni rekordnim poctem Ceskych lvu. Prejmenovananim ulic a jinych objektu. Tvoje vyhlaseni souteze o co nejefektivnejsi vzpominku na okamzik kdy ses "to" dozvedel. "Spontanni" vytvoreni srdicka ze svicek u Kone na Vaclavaku (vcera jsem videl jak to tam aranzovali takze nic spontanniho), plakat na budove Muzea uz nekolik tydnu.
Opravdu nechci vyjmenovavat dalsi atributy kultu osobnosti.
Reagovat
VlS
Kdyby zde bylo něco, jako kult osobnosti, tak už teď za ty kecy sedíš na služebně a dvě gorily z tebe právě vytloukají duši. Prd jsi zažil a pamatuješ. To, že si tady můžeš otírat ústa tak, jak to děláš je samo o sobě důkazem, že buď vůbec nevíš o čem mluvíš, nebo záměrně lžeš.
Proti tvojí neurvalosti a złobě je Kdokoliv jinej na TP zlatíčko. Tak zlýho a nenávistnýho člověka jsem jinde asi nepotkal.
Reagovat
slacker
To a to je ten vas spolecny hlavni omyl. represe neni nutna podminka kultu osobnosti
Reagovat
slacker
Kult osobnosti (latinsky cultus = uctívání) obecně spočívá v glorifikaci (tzn. v tomto případě v neúměrném zveličování zásluh a vlastností) a silně zritualizovaném uctívání vůdčí osobnosti uvnitř určitého hnutí nebo v rámci celé společnosti. Nejčastěji se vyskytoval tento jev ve 20. století, především v diktaturách, výjimkou ale není ani v dnešních demokratických společnostech.

Nic o nutnosti represe
Reagovat
Kozoroh
"Na přelomu 20. a 21. století proslul pěstováním megalomanského kultu osobnosti i prezident Turkmenistánu Saparmurat Nijazov, který se nechával oslovovat jako ?Turkmenbaši? (otec všech Turkmenů), napsal knihu Ruhnama, jejíž obsah se musel vyučovat na turkmenských školách, přejmenoval měsíce v roce podle sebe a členů své rodiny a nechal si postavit řadu soch (nejznámější z nich byla umístěna na vrcholku ?věže neutrality? v hlavním městě Turkmenistánu Ašchabadu)."

Oslovoval se u nás Havel "otcem všech Čechů"? Pojmenovával měsíce podle sebe a přátel?? Stavěl si sochy za doby prezidentování (1989-2003)???
Reagovat
slacker
Sorry ale ja nerikam ze kult Havla je ten nejvetsi pod sluncem. Ale kult to je
Reagovat
Kozoroh
Pleteš si pojmy kult osobnosti a přirozená úcta k osobě.
Reagovat
slacker
No to si troufam rici ze rozhodne nepletu. Na zacatku mozna kdysi jen ucta ted uz davno prerostla v kult tedy " v glorifikaci (tzn. v tomto případě v neúměrném zveličování zásluh a vlastností) a silně zritualizovaném uctívání vůdčí osobnosti uvnitř určitého hnutí nebo v rámci celé společnosti".
Hodne s tom angazuje i toceni vsemoznych dokumentu o Havlovu a jejich nasledne temer automaticke ocenovani filmovymi cenami. Trestikova se svym Rene ktere uspelo v zahranici se musela utopit v ceskem rybniku kvuli dokumentu Obcan Havel.
Reagovat
Kozoroh
http://kultura.idnes.cz/dokumentarni-filmy-obcan-havel-a-rene-sklizeji-uspech-v-evrope-pbw-/filmvideo.aspx?c=A081016_114310_filmvideo_ob

Úspěch obou filmů byl i v zahraničí srovnatelný, jak je v článku uvedeno, tak Občan Havel byl promítán na Berninale a dočkal se pochval od kritiků. Takže je mylné tvrdit, že mimo zahraničí byl dokument René o několik tříd úspěšnější než Občan Havel.

Mimochodem recenze obou filmů na CSFD.cz jsou podobné - Občan Havel 77%, René 78%.
Reagovat
Kozoroh
* v zahraničí jsem chtěl napsat.
Reagovat
VlS
Realita je, že Havel je v zahraničí vnímán podstatně pozitivněji než doma.
Reagovat
ta-dah
A proc? Je to tim, ze ceske mysleni trpi nanosy predsudku a neni schopne se temi hromadami prohrabat, to ani nezminuju neschopnost jakekoli vlastni zodpovednosti. Veru smutne cteni...
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme že je. Čo sa malo, to sa predalo. (sprivatizovalo)
Omrvinky zostali..
Reagovat
smazaný uživatel
U nás Mečiar nepredal, tak je tiež vnímaný, ale trošku inak ;)
Reagovat
rod_laver
Po bitvě každý generál, veškerá privatizace se nemohla odehrávat formou té malé stejně jako vše nechat státu. Jaké je tvé řešení krom nadávání? Víš, jak probíhala privatizace v Polsku či Maďarsku?
Reagovat
smazaný uživatel
Moje riešenie, ak privatizovať tak iba vo vnútri štátu. Zákaz privatizovať zahraničným firmám. Potom by už Václav nebol taký obľúbený..

Nevadilo by, že to dostanú priatelia a známy, len nech sa dobre starajú a zisky nech ostanú doma, a nie v zahraničí.

Tuneluješ? Jedna ruka sa odreže a hotovo, potom druhá atď. Normálne podla zmluvy.
Reagovat
rod_laver
aha, tak to mi stačí.
Reagovat
rod_laver
Ale přece jen - nebylo přece jenom stinnou stránku privatizace to, že podniky zprivatizovaly domácí subjekty, většinou bývalí stbáci, veksláci a spojení osob, které pomocí nesplacených úvěrů se dostalo k podílům? Právě že privatizace do rukou zahraničních subjektů dopadla vesměs dobře (např. VW).
Reagovat
smazaný uživatel
A nato aby sa to stihlo, ste museli zavrieť nejakého poslanca v deň voľby prezinta. Ale možno sa mýlim, nie?
Reagovat
rod_laver
Já si nejsem úplně jistý, jestli zrovna hybatelem privatizace byl Havel, který ekonomickým otázkám moc nerozuměl a pocházel z tak bohaté rodiny (Lucernu potom prodali skoro za miliardu), aby tohle musel řešit. Sládek ve vazbě by neměl na třetí kolo vliv. Co tam máš dál?
Reagovat
smazaný uživatel
A kde vidíš, ze by som nadával?
Proste čo sa malo, to sa stihlo predať.
Preto ta obľuba za hranicami.
Bola to bábka(loutka), ktorá splnila svoj účel.

U nás tou bábkou bol Dzurinda.
Cize nenadávam, ale iba konštatujem, ok?
Reagovat
tito
Já osobně proti kuponové privatizaci nic nemám, vadí mi více, co následovalo. Kdyby byl odpovídající právní rámec s průběžnou modifikací, tak bychom byli úplně někde jinde. Pamatuji si, jak bylo manipulováno s informacemi ( viz Wall Street, ale proti zdejším gaunerům byl Michael nebezpečný asi jako hošík s rybičkou, kdo se tenkrát pídil po zveřejňovaných informacích ví), následováno významně podcenovými prodeji celých balíků akcií v držení FNM a dokončeno povinnými odkupy od drobných akcionářů. Zločiny následovaly zločiny. A to je jen výsek, který se týkal akciového trhu. Třeba ve zmiňovaném Maďarsku uvolňovali na burzu státem vlastněné blue chips po 5% balících, čímž dosáhli desíti až dvacetinásobku ceny, za jakou byla stejná firma prodaná u nás.Netvrdím že u všech, ale u některých podniků, které jsem tenkrát sledoval, tomu tak bylo. Pokud by byla vůle alespoň jednoho politického subjektu, celý systém se dal změnit už kolem roku 96,97. Ale nebyla a tak mašinerie vytvořená Klausem a jeho okolím, následně posílená Zemanem a Opoziční smlouvou vedla k faktickému vytunelování celého státu, včetně strategických podniků. Troufám si tvrdit, že celý proces, když nabral na obrátkách, byla schopna zastavit jen nastolená diktatura. Mé informace jsou hodně zběžné, ale osobně nevím, který stát z bývalého Východního bloku tak promrhal svůj počáteční ekonomický potenciál. Včetně Ruska.
Pro NaturalGut- Václav Havel už z podstaty našeho systému s tím nemohl nic zásadního udělat, protože tady v té vekslácko esteébácké nomenklatuře nebyl spojenec. Chápal jsem jeho frustraci tenkrát a názor neměním. Ale rozhodně nebyl ten, kdo "prodával" a rozhodně nebyl "bábikou" . Toto je nepochopení či neznalost reálií.
Reagovat
George_Renel
Já bych nechal Havla v klidu spát. Bezesporu byl ikonou r. 89. Nelze se však na něj dívat jako na bezchybnou modlu. Morálně etických nedostatků měl více než dost, stačí připomenout neuvážené amnestie, milosti pro kamarády(ky) a jejich blízké, stejně jako restituce a jeho chování v době konce jeho první ženy. Ala jak říkám, nechme ho odpočívat v pokoji, svoji dějinnou úlohu sehrál, není třeba mu stavět svatozář.
Reagovat
Stan_Borowitz
Sto bodov na potleskomeri! Hezky se čte normální realistický pohled po té směsici nenávistných blábolů a více či méně naivních či obdivných komentářů, které skutečně dost připomínají plačky NAD Josifem Vissarionovičem.

Jelikož jsem VH znal poměrně dobře, souhlasím a mohl bych dodat ještě leccos jak v jeho prospěch, tak neprospěch, ale jak říkáš - nechme ho v klidu spát a vzpomínejme na to dobré.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nikdy bych neřekl, že vzdělaný a inteligentní člověk jako ty uvěří pohádkám o právním rámci.

Mimochodem, připadá ti dnešní Maďarsko 20x bohatší než Česká republika, když to tam všechno dělali o tolik líp? Mně tedy ne.
Reagovat
tito
To nebyly žádné pohádky, to byla realita, o kterou se tenkrát zajímalo jen málo lidí. Společnost díky restitucím, MP a KP jela na steroidech a vystřízlivění mělo přijít až o mnoho let později. Domníváš se, že obchodování při zatajovaných informacích přístupných pouze zainteresovaným je košér a právně v pořádku? Fakt? Manipulace s výsledky hospodaření( negativní HV), či jejich nezvěřejňování? Hele nevím, jak jsi to vnímal ty, ale dopátrat se tenkrát informací, natož jednoduchých ukazatelů jako např. P/E ratio byl zázrak. V tomto informačním vakuu docházelo nejprve k převzetí a potom ke stahování firem z BCPP a následnému odkupu akcií za určenou cenu od malých akcionářů. O perličkách jako získání majoritního balíku managementem z prostředků a.s. pod fiktivní firmou, u níž byl dohledatelný tak max. PO box ani nemluvě. Věnoval jsem se v té době nákupu akcií a průšvihy typu MUS byly dohledatelné již v době jejich vzniku, ne s odstupem deseti či kolika let. Otázkou je, koho to tenkrát zajímalo. 1-2% malých akcionářů?? (Pochopitelně myslím ty, kteří obchodovali, nikoliv jen získali v KP). Na rozdíl od civilizovaných zemí, kde je nákup akcií společností či podílových fondů běžnou investiční příležitostí u třeba 50%. S takovou masou se pochopitelně již tak manipulovat nedá. Netvrdím, že se mělo privatizovat českou cestou, přineslo by to profit jen spekulantům, ale prodávat tenkrát např. Léčiva a.s. za dvojnásobek tehdejší nominální hodnoty, či Vodovody a kanalizace za řádově desítky milionů, byl výsměch. Pokud ty to tak nevnímáš, tak já ano. A nepotřebuji k tomu uvěřit nějakým "pohádkám", názor jsem zvyklý si utvářet sám. A nechápu, proč by mělo být Maďarsko 20x bohatší, mělo úplně jinou výchozí pozici a pochopitelně mají zase jiné problémy. Uvedl jsem příklad dílčích prodejů s cílem dosáhnout nejvyšší hodnoty, nic víc. To, že se tenkrát mrhalo rodinným stříbrem, mi nikdo nevymluví.
Reagovat
Stan_Borowitz
V tomto s tebou víceméně souhlasím, ale jak to proboha souvisí s existencí nebo neexistencí právního rámce? Tenkrát snad neexistoval trestný čin zneužívání informací v obchodním styku (neboli anglicky "insider trading")? Nebo trestný čin podvodu? A tak dále... samozřejmě že ano.

Nebylo to tedy o žádném právním rámci, ale jako vždy o lidech. Nebyl tady skoro nikdo, kdo by s tím právním rámcem uměl pracovat. Jediné řešení, kterým se to dalo obejít, byl model NDR. Prostě pohlcení větším sousedem, kde to všechno už léta funguje, a podřízení se jeho jurisdikci (včetně orgánů, které s ní umí pracovat). Ale ani tam to nešlo úplně dobře a bez problémů, přestože to SRN stálo nepředstavitelné peníze (kam se hrabou naše transformační náklady). Prostě žádná zkratka, kterou by se dalo přeskočit těch skoro 50 let devastace, neexistovala. To je potřeba si přiznat.
Reagovat
VlS
Tak to je tedy pitomost. Čí je na Slovensku energetika - Italů, čí je Slovnaft - Maďarů, čí je automotive - Korejců a Němců, čí je železo - američanů co je Slováků? Nadávání na poměry.
Reagovat
slacker
A ktera gorila z tebe vytloukla dusi v minulem rezimu?
Reagovat
rod_laver
VISi, je to marný, je to marný, je to marný.. já si kult osobnosti představuji např. pod tímto

http://cs.wikipedia.org/wiki/Saparmurat_Nijazov

nikoliv ve spojení s Havlem, ale každý vidí to, co chce..
Reagovat
Stan_Borowitz
Možná je to problém zmatení pojmů, ale fakt je, že nad zakládajícím příspěvkem tohoto vlákna (Kozoroh) by si předlistopadový Havel pomyslel, že to je asi něco z Rudého práva o Stalinovi.

Děcka, neblbněte, VH byl člověk z masa a kostí, se svými přednostmi a chybami. A že těch chyb neměl málo, to si pište. S lítostí musím říct, že VH z poloviny devadesátých let a dále by si Kozorohův příspěvek už nejspíš četl s potěšením, rozšafně přitom pokyvoval hlavou a spokojeně se usmíval.
Reagovat
smazaný uživatel
LIKE!

... a nejen VH je člověk z masa a kostí, se svými přednostmi a chybami.
Reagovat
smazaný uživatel
samozřejmě "byl"
Reagovat
Kozoroh
Pěšák budování kultu - nejsem havlofil a min. jednu věc bych Havlovi za jeho pol. působení vytknul, ale to neznamená, že bych si dnes neměl připomínat jeho památku.
Odcházení - Havlův film sice získal hodně, konk. 12 nominací na Lva, ale nakonec získal jen 2 sošky - za nejlepší střih (Jiří Brožek je rekordmanem tuzemských filmových cen, má 8-člennou lví "smečku" + se podílel na řadě filmů (Je třeba zabít Sekala, Babí léto, Nuda v Brně, Osluhjoval jsem anglického krále atd.)) a scénář (Havel), víc sošek získaly filmy jako Poupata nebo Alois Nebel.
Pojmenovávání ulic a ost. objektů - ulice, letiště a další objekty jsou zcela běžně pojmenovávány po významných osobnostech, státnicích - nevím, kolik je ulic nebo náměstí pojmenováno po Masarykovi, proč by stejná pocta neměla být prokázána i Havlovi?
Reagovat
slacker
No jestli nejsi havlofil tak se bojim jak se projevuji ti "skutecni" :-))
Reagovat
gigin
No můj milovaný prezident to určitě nebyl.
Reagovat
rod_laver
Můj taky ne, ale trocha úcty neuškodí. Asi nebylo těžké být "nejoblíbenější" mezi těmi zbylými dvěma hovady. :D
Reagovat
ta-dah
A kdo byl? To by mne veru zajimalo...!
Reagovat
gigin
Nikdo. Mi je celá politika fuk.
Reagovat
ta-dah
Dekuji za odpoved.
Reagovat
Jan
Havel otevřel cestu k záhubě této země. Většina lidí je v chudobě, zlikvidovaný průmysl, zemědělství, zbytky patří často cizincům a zisk jde pryč ze země. Státní dluh takový, že to nikdy nikdo nesplatí. Lidi platí jak mourovatí za vodu, plyn, elektřinu, teplo a ceny všeho se pořád šroubují nahoru. Morálka politiků, kteří všechno za hubičku rozprodali a mají královské platy za nicnedělání, sedí v dozorčích radách, kde hrabou další peníze za nic. Havel mi nebyl sympatický od prvního okamžiku, co jsem ho uviděl. Prolomil Benešovy dekrety na svůj a Schwarzenbergův majetek.
Reagovat
blixa
Hmmm, tak to se pro dnešek raději klidím. Jak říkal Jan Werich, "kde blb, tam nebezpečno !"
Reagovat
mrafe
:-D
Reagovat
Mayo
Vyhrali to tí, čo to mali vyhrať. Takže je všetko s kostolným poriadkom.
Reagovat
VlS
V biathlonu začíná znovu řádit naše princezna amazonka Gábina. Asi dnes vyhraje sprint.
Reagovat
Kozoroh
No1e toto ocenění získal už počtvrté za sebou, což kromě něj dokázali jen Sampras a Federer!

Ale neodpustím si poznámku k redaktorovi - do nadpisu by se mělo psát příjmení a pro rozlišení osob iniciál křestního jména, nadpis by tedy vypadal takto -> Tenisty roku jsou Djokovič a S. Williamsová. Psát jen křestní jméno je amatérské, to už by do nadpisu mohl rovnou redaktor napsat -> Tenisty roku jsou Novak a Serena. Osoby tenisu znalí samozřejmě ví, o koho se jedná. Jde prostě o princip.
Reagovat
PetaM
No, o Sereně jako o Sereně píšou snad všichni. Zatím jsem neviděl článek, kde by se o Sereně zmiňovali jako o S. Williams. Je ale fakt, že třeba New York Times nečtu no .. :D
Reagovat
Kozoroh
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/630639-djokovic-a-williamsova-jsou-nejlepsimi-tenisty-roku-podle-itf.html
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/627021-berdych-porazil-cilice-a-po-boku-sereny-williamsove-vyhral-i-mix-slammers-maji-druhou-vyhru.html#section-artcl

Třeba web sport.cz vždy píše příjmení Sereny v titulku článku. To samé platí i o její sestře Venus:
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/624839-video-venus-williamsova-se-blyskla-jako-indicka-tanecnice.html#section-artcl

Ostatní články:
http://www.eurodenik.cz/sport/serena-williamsova-se-potreti-v-rade-stala-jednoznacne-tenistkou-roku
http://www.siol.net/sportal/tenis/2014/12/serena_williams_in_novak_dokovic_najboljsa.aspx

Takže nejen New York Times :-)
Reagovat
PetaM
Tak to je ono ... Sport.cz nečtu :D Ale okey, vzal jsi to až příliš doslova :D Já chodím na idnes, a na FB mám spoustu amerických/anglických stránek, WTA a tak, všude Serena, takže mě to zmátlo no :D
Reagovat
Mayo
aj v iných športoch je to tak, že píšu len meno a priezvisko nie alebo pár nemenovaných napíšu iba meno a u iných zase priezvisko...ale tiež si myslím, že by mali písať priezviská alebo teda obe
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist