Test před Wimbledonem. Murray bude hrát poprvé v Eastbourne

23. 6. 2018, 10:38
Aktuality 5
Andy Murray si chce před potvrzením účasti ve Wimbledonu otestovat svou formu a fyzickou připravenost. Britský tenista vracející se po téměř rok dlouhé pauze zaviněné zraněním kyčle přijal divokou kartu na domácí turnaj ATP 250 v Eastbourne, kterého se zúčastní poprvé v kariéře.
Profily hráčů
Andy Murray

Andy Murray od loňského Wimbledonu dlouho nehrál. Konkrétně 342 dnů. Rozhodl se totiž řešit dlouhodobé problémy s kyčlí, se kterou byl v lednu na operaci. 

Na kurty se vrátil tento týden na domácí trávě v londýnském Queen's Clubu, kde svedl vyrovnanou třísetovou bitvu s Nickem Kyrgiosem. Australanovi, kterého dnes čeká semifinále, podlehl po více než dvou a půl hodinách boje 6-2 6-7 5-7.

I když jednatřicetiletý náročné utkání zvládl bez potíží, účast na dalších turnajích nepotvrdil.

"Nevím, jak bude tělo po takovém zápase reagovat. Možná se objevím v Eastbourne a vynechám Wimbledon. Možná si v příštím týdnu zahraju exhibiční zápasy, které budou spadat do přípravy na Wimbledon. K tréninku jsem se vrátil teprve před pár týdny a začínal jsem hodně zlehka. Proto jsem rád, že se mi podařilo sehrát vyrovnanou partii s Nickem," prohlásil v úterý.

V pátek bývalý první hráč světa přijal divokou kartu do Eastbourne, kde si podnik ATP 250 zahraje poprvé v kariéře. V týdnu před Wimbledonem chce odehrát minimálně jeden ostrý zápas a poté zváží svou účast na třetím grandslamu sezony, který v letech 2013 a 2016 ovládl.

"Těším se, na trávě v Eastbourne budu mít více času na přípravu. V roce 2010 jsem tam hrál Davis Cup a tak vím, že tam jsou excelentní kurty a zázemí," řekl Murray. "Bylo příjemné se v Queensu vrátit k soutěžním zápasům a jen doufám, že na tom budu v příštím týdnu v Devonshire Parku stavět."

V Eastbourne si na divokou kartu zahraje také Švýcar Stan Wawrinka. Nejvýše nasazenými budou Argentinec Diego Schwartzman (11. v ATP), domácí Kyle Edmund (17.), Kanaďan Denis Shapovalov (25.) a Ital Marco Cecchinato (30.). Srb Novak Djokovič titul obhajovat nebude.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Patik
Dva blbé losy alebo dve možné porážky v prvom kole môžu rozhodnúť o tom že Andy sa vykašle na Wimbledon a bude chcieť ešte radšej potrénovať.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak hlavne, aby nechytl do prvniho kola Wawrinku nebo Edmunda:)
Reagovat
smazaný uživatel
uz sa stalo :D wawra v1. kolea Edmund v druhom :)))))
Reagovat
Mrkev05
????????????
Reagovat
smazaný uživatel
mankote:D)
Jsem si myslel, ze si delas legraci, a fakt, koukam na to, a nestacim se divit... tak to ma Sir Andy drsnou proverku pred Wimbledonem.

https://en.wikipedia.org/wiki/2018_Eastbourne_International_%E2%80%93_Men%27s_Singles
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist