Thiem je v Madridu poprvé ve finále turnaje Masters. Vyzve Nadala

14. 5. 2017, 08:57
Aktuality 47
ATP MADRID - Dominic Thiem na antuce v Madridu porazil Pabla Cuevase z Uruguaye a postoupil do svého největího finále. V něm třiadvacetiletý Rakušan vyzve letos na antuce neporaženého Španěla Rafaela Nadala, s nímž prohrál před dvěma týdny v Barceloně.
Dominic Thiem

Dominic Thiem i Pablo Cuevas si v Madridu zahráli v semifinále turnaje Masters 1000 poprvé a jeden z nich měl jistotu i postupu do největšího finále kariéry. 

Ze vzájemného souboje odešel jako vítěz třiadvacetiletý Thiem. Rakouský tenista v žádném z deseti gamů při svém podání neztratil víc jak dva fiftýny a i když zahodil celkem osm brejkbolů, jeden brejk v každém setu mu stačil k výhře 6-4 6-4. Postup slavil pár minut po půlnoci.

"Dnes mi fungoval servis, což byl klíč k úspěchu. Pablo je hlavně na antuce velmi silný soupeř a dnes to potvrdil. měl jsem spoustu brejkbolů, ale skvěle mi je odvracel," komentoval Thiem, který o osm let staršímu soupeři oplatil porážku z předloňského Roland Garros.

Semifinalista loňského French Open Thiem postoupil do svého 13. finále, v nichž má bilanci 8-4. Na antuce je ve finále podesáté v kariéře a potřetí v sezoně. V únoru triumfoval v Riu de Janeiro, před dvěma týdny v Barceloně nestačil na Rafaela Nadala

A právě třicetiletý Španěl bude jeho soupeřem i ve finále v Madridu. S Nadalem prohrává ve vzájemné bilanci 1-3, pokaždé se střetli na antuce. Španělský tenista letos na antuce ještě neprohrál, čtrnáctou výhru přidal v odpoledním utkání s Novakem Djokovičem.

"Je to neuvěřitelné. Nedokážu pochopit, že si s ním (Nadalem) podruhé v krátké době zahraju finále velkého turnaje," uvedl Rakušan. "Hraje jako ve svých nejlepších časech. Bude to těžké," dodal.

• ATP WORLD TOUR MASTERS 1000 MADRID •
Španělsko, antuka, 6,408.230 eur
sobotní výsledky (13. 5. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Nadal (4-Šp.) - Djokovič (2-Srb.) 6-2 6-4
Thiem (8-Rak.) - Cuevas (Urug.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

47
Přidat komentář
kadol
Víte někdo o nějakém funkčním streamu? Díky
Reagovat
tito
http://live.robinwidget.org/streamvideo8/thiem-vs-nadal-atp-madrid-live-stream-783760.html
Reagovat
kadol
díky
Reagovat
Pe3k
Zvláštní, člověk by řekl, že taky Coric s jeho obrovským antukovým potencionalem postoupí do finále, no nestalo se tak...chyba bude jako obvykle na straně pomýleného tenisového analfabeta, asi víte koho tím myslím...
Tak teď vážně, už si nebudem robit srandu s z trola z Petržalky. Dom nemá vela šancí, jeho strop vidím v tom, že uhraje set. Běhal hraje doma, sebevědomí až na půdu po tom co po 3 letech porazil 20% Djokovice...
Faktem je, že když nehraje téměř 36 lety Federer, tak je Řafa hned za ním (tak jak je roky zvykem) nejlepším hráčem na světě. Pravda, pole antukaru je komicky slabé, ale na to si krom všech tenisových fandů, nikdo nevzpomene...
Včerejší jubilejní duel, byl bohužel jeden z nejslabší ch, vinou Djokovice. Řafa hrál svou hru, vracel pěkně míčky a čekal až se Novak vyhaze...snad nám dnes hoši ukáží jak se to na té cihle hraje :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Ono to je jedno..byly doby, kdy si Djokovic honil triko na 20% Nadalovi, holt karta se obrátila a nikdo si nemůže být jistý tím, že něco bude trvat.. :)
Reagovat
Pe3k
Pravda. Jak Rafa tak Nole i Muray zažili obrovský propad. Roger něco podobného v roce 13, ale to bylo hlavně vinou zraněných zad a dokázal se zase vrátit na vrchol. Nadalovi to trvalo 3 sezony, uvidíme co Nole nebo Můra. Pořád uvažuju, kdo z DjokoMurarny je víc v hajzlu. Asi ten Novak, u něj je ten herní propad znatelnější a jedno je jisté, s Pepiekem Imazu se z těch sra-cek nedostane.
Reagovat
smazaný uživatel
Ako krásne neunášaš..:)

To je balzam na dušu, ty šašo....
Reagovat
Pe3k
Prý neunasim ;D
Asi si zapomněl kdo vyhrál poslední grandslam... já si v klidecku přečkam antukove pachtění a už vyhlizim Wimbledon. Bel19ve :D
Reagovat
smazaný uživatel
To, kto vyhral posledný GS sa predsa vobec nevylučuje s tým, že neunášaš..Ty hlavička...Celý ten príspevok je len tvoj hysterický výkrik do tmy..Reagovat na teba vecne a argumentmi je celkom zbytočné, so šimpanzom sa tiež nebudeš baviť o štiepení atómov, že...
Reagovat
Pe3k
Co bych měl neunaset? To si pořád nenapsal...Byl si v zoo? Nebo proč sem furt tahas ty zvířata? Nejdřív koně, teď šimpanzi. Historii tvého internetového prohlížeče bych raději vidět nechtěl... tím štěpením atomů si to zabil, 2% troll z Petržalky z reklamy až ke štěpení atomů :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pane Bože, dopraj tomu neborákovi, nech chytí zlatú rybku a dá mu trochu rozumu...

Splietaš piate cez deviate, nechápeš preneseným významom, ty si fakt len sprostý baník :)
Reagovat
Pe3k
Tak vysvětluj.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi chytil invenční krizi, jelikož mu Roger nehraje a nemůže si lebedit pod vousy, a Rafova tenisová forma ho moc nepotěšila, tak si potřebuje honit ego na zdejších diskutujících.
Reagovat
atptour
Jasne,takze pouze Federer vyhrava nad hraci ve 100% forme.Boze,to jsou zase nazory odbornika.Kdyz Nadal a Djoko byli ve 100% ci tomu podobne forme,tak je Federer porazil vyjimecne.Proc se mu asi pet let nepodarilo vyhrat GS?
Reagovat
smazaný uživatel
Je to neuveritelné, ale Rafa pomaly, ale isto začína ďalšiu svoju antukovú rivalitu, so zástupcom ďalšej generácie. Postupne sa tu už vystriedali tri famílie a zástupcovia niekolkých období, cez Moyu nar. 1976, H2H 6:2, s Federerom (1981), Djokovicom (1986) až po Thiema (1993) v súčasnosti...Pomaly dvatsaťročné obdobie skvelých hráčov, ktorí si všetci rad za radom na Nadalovi postupne vylámali zuby. Kde by všetci mohli byť...Je to úžasné sledovať..Samozrejme Thiem to može zlomiť a preklopiť H2H na svoju stranu jedného dňa. Mal by ale začať vyhrávať, lebo každá ďalšia prehra ho bude pomaly nahlodávať a vytvárať ten pomyselný blok...
Reagovat
Franky
Napriek vsetkemu Nadal zostane 'iba' niekde 2-5 najlepsi hrac historie a ako vecna dvojka v ATP rebricku :)
Reagovat
atptour
Trapny a zbytecny nazor od nekoho,koho hodne stve,ze ma Nadal formu a vyhrava.Chtelo by to vetsi nadhled.Na druhou stranu 2.-5.hrac historie dld tebe ma extra pozitivni bilanci s Federerem,tedy momentalne tim nej v historii.Proste je uzasne,ze po tricitce Rafa a Roger vyhravaji,tecka.Zavíst je ubohost.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak hlavně že si tohle nenapsal maestru Forehandovi když tu neunasel a kopal kolem sebe jak malý rozmazleny decko když Roger nakladal nadalovi. ..
Reagovat
atptour
Ja na diskusi nejsem porad,vlastne vyjimecne.Cetl jsem onen nazor a jen jsem zareagoval.Prochazet x prispevku bere cas.Vadi snizovani urovne jakeholiv z tech super hracu historie.
Reagovat
smazaný uživatel
Kopal?...Aj budes konkretny, alebo si si len tak zatrepal?..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Kamosko, ty si úplne v lese. Venuj sa ty radšej behu, kto nemá v hlave, má v nohách, raz darmo...
Reagovat
Pe3k
On v lese, ty v pralese :)
Reagovat
smazaný uživatel
A dalsi atlet sa ozval. Tento má dokonca tak v nohach, ze stovku podla jeho slov zabehne za 10.3...:)
Reagovat
Pe3k
Na střední sem běhal za 12, já atlet ty analfabet :) každý má něco :)
Reagovat
smazaný uživatel
Analfabet?...Naozaj si pises s analfabetom..Aj vies co to slovo znamená?...:Tvl, úderka..Migel, Franky, Rybar...IQ 100..Dohromady..:)
Reagovat
Pe3k
Vsadím 100? že mám větší iq jak ty 1% Petrzalko. Vyhrál som, dlužíš mi ecek ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, ze o tvojom IQ maju ludia uz obraz, aj bez ďalsej stavky. Prezentujes sa tu ako taký jednoduchy cloviečik, v poslednych dnoch tu len pobehuješ a mávaš tou svojou malou pästičkou. Jak taký malý chlapec, ktorý sa hlási o slovo v kruhu dospelých. Och, úbohý Petríček...Snad aspon tie ryby berú a prinášajú trochu radosti do tejto pochmúrnej existencie..
Reagovat
Pe3k
Pěkně si to napsal. Tím kruhem dospělých myslíš koho? Ty blabolat a Frantz? Já jen tak, abych ti rozuměl o čem vlastně točíš...
Btw. primitivně se tu prezentujes hlavně ty.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty ale v hlavě určite nemáš, to každej normální člověk musí poznat :))
Reagovat
Nola
vcera prehrala Kikina, dnes prehra Dominic, spolocne foto nepusti, tak nemaj zbytocne obavy, Dominic zacne vyhravat velke antukove turnaje, az ked bude Rafa v dalsom "prepade", co tuto sezonu nehrozi
Reagovat
Stan_Borowitz
To je pravda. Před dost dlouhým časem řekl něco podobného i Federer v nějakém rozhovoru, kde se ho ptali něco ve smyslu, proč mu to nejde i na antuce jako na jiných površích. On na to odpověděl, že to není tím, že by na antuce neuměl hrát nebo by mu nějak neseděla, ale že odpověď je jediná, a to je Rafa. Že je Rafa na antuce fenomenální, což je prostě smůla minimálně pro celou jednu generaci skvělých antukových hráčů...

Ale nepředbíhejme, uvidíme, co dnes předvede Dominic.
Reagovat
turista
Djokovič je ročník 1987.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda. Ja ich nejako podvedome stále pokladám za rovesníkov, celú kariéru bok po boku.
Reagovat
rod_laver
Před tím, co Rafa předvádí od začátku roku, smekám. Málokdo čekal, že se vrátí tak silný stejně jako se vrátil Roger. Na konci roku oba dva budou v TOP 2, věřím tomu.

Řeči o tom, že Rafa využil slabé formy Andyho či Novaka, neberu. Zaprvé je Rafa ve velmi dobré formě, takže by je pravděpodobně přejel i tak a zadruhé přece to je to, co činí Rafu a Rogera těmi nejlepšími v historii, že dokážou hrát na špici tak dlouho. To si myslím, že Novakovi prostě chybí (Rafa měl nástup 4 roky dřív), Andyho jako jedničku neberu a vždy za nimi zaostával.

Forehande, pokud máš zájem, taky bych se přidal do sázky o kdo, kdo z těchto dvou uvedených bude první a kdo druhý :-) Teď je sázka o to pro tebe zajímavější, protože po antukové sezoně bude Rafa utíkat Rogerovi o třeba 3000 bodů.
Reagovat
Marduch
"Zaprvé je Rafa ve velmi dobré formě, takže by je pravděpodobně přejel i tak"
Velmi odvážné.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, Rode ;)

Súhlasím, kľudne sa pridaj. Miesto v mojom bare je voľné a zmestia sa tam aj dva nové prírastky.

Ja by som sa za Rafu a proti Rogerovi stavil z princípu vždy, aj pri zlých výhliadkach. Ale dnes si naozaj myslím, že lepším na konci roku bude Nadal. Pocitovo Rogerovi neverím, že úspešne naskočí do rozbehnutého vlaku aj druhýkrát a možno práve tú dobrovoľnú pauzu bude považovať s odstupom času za kľúčovú.

Marduch, prečo odvážne?..Myslím, že minulosť nám priniesla množstvo príkladov, ktoré túto tézu potvrdzujú.
Reagovat
smazaný uživatel
A aby som ešte toho Rogera trochu rozviedol.

Je iné nastupovať do tenisového kolotoča v januári, kedy po pauze nastupujú všetci. A iné, keď sú všetci v plnom hernom zaťažení. Navyše Roger teraz nastúpi v inej pozícii a ten tlak bude citeľný.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím to dost podobně, záleží ale, v jaké kondici se Roger udržuje. Osobně jsem nečekal takovou antukovou převahu od Rafy po těch letech, a i když ho Roger v Americe vyklepal, tak hraje Rafa v pohodě a je nad věcí.

Taky se podivuji, že Roger alespon ten Řím nehraje a pokud mu los na Roland Gaross nebude přát, a chytne nějakého rozehraného antukáře, tak nebude stačit.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer hrá na jednu kartu. 1000b, ktoré by na antuke možno získal zamení skor za duchovnú pohodičku, nemusí sa depkovať z prehier. Aj za cenu herného výpadku...A tráva bude nový povrch pre všetkých, chýbajúci zápasovy rytmus dobehne svojou prirodzenou preferenciou tohto povrchu. Povedal by som, ze na toto sa práve spolieha..
Reagovat
rod_laver
Výborně, také by se u mě v baru trochu místa našlo, stejně jako v Rogerově výkladní skříni, ve které ještě pár trofejí letos přibude :-))

Jde tedy o to, kdo bude žebříčkově lépe postavený na konci sezóny? Dáme si limit finanční ohledně lahve, abys mi pak nesháněl Macallan 30 yo? Nechci, aby se ti sázka tak prodražila :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Predpokladám, že to je nejaká Whiskey, či?....:)

S Denisom92 sme sa dohodli tusim na 50 eur budget, niečo si vyberiem a pošlem ti rovno link, aby si to kúpil napred. Predsa len TM je pred Vianocami, tak aby to človeka potom finančne nezaskočilo :)

Pravidlá sú easy, kto uhrá v sezóne viac bodov. Snad sa obom budu vyhybat zranenia.
Reagovat
rod_laver
Jj, whisky, do 50 EUR se vlezu. Až Rafa vyhraje zase nějaký antukový turnaj, tak si připiju na jeho zdraví, není zapotřebí u takových turnajů plýtvat něčím lepším.

Jsme teda dohodnuti, pošlu ti odkaz také s předstihem :-)
Reagovat
Nola
teba som tu dlho nevidela...vitaj
zaujimave, ako si zmenil nazor, spominas, co si tvrdil 2 roky nazad?
lopticka je gulata a nikdy nemozes dopredu odhadnut, co sa stane za rok, dva, tri...
Reagovat
rod_laver
Ahoj Nolo,

díky za zprávu, potěšila :-)

Vše teď sleduji z povzdálí a mysl ladím primárně na Wimbledon :-) Jak se máš ty?

Ano, vzpomínám si a opravdu jsem takový vzestup nečekal.. ale taky jsem loni říkal, že bychom Rafu úplně odepisovat neměli a hlavně že ve stínu tehdejších Noleho úspěchů se zapomíná na to, co Rafa vše dokázal. Máš pravdu, tenis je v tomto obtížně predikovatelný.. dovolím si ale tipnout, že Andy se už na první místo po pádu nevrátí, jinak je u trojice R, R a N snad možné vše..
Reagovat
Stan_Borowitz
Grigora a hlavně když jsem viděl, jak hrál, bylo mi jasné, že je to druhý finalista po Rafovi, u kterého mi to bylo jasné, když porazil Fabia a viděl jsem Novaka, jak teď hraje.

Mohl by to být hodně vyrovnaný souboj a Dom, když bude hrát jako dosud, není bez šance. Uvidíme, jak se popere s atmosférou prvního velkého finále.
Reagovat
Krisboy
Šance určitě má, ale není jich mnoho a jsou maličké :) Hraje dobře, ale Rafa ještě lépe a ve finále doma prostě neprohraje. Pokud Doma nesemele atmosféra nebo nervozita, bude rozhodně těžším soupeřem, než Nov4k...
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak Rafa, jak už to u něj bývá, se s blížící se šancí na titul stává stále větším dravcem, který cítí blízkou kořist, a je o to těžší ho porazit. Hodně záleží na tom, jak bude Dominic podávat, a to se zase bude odvíjet od jeho psychického rozpoložení. Takže moment je rozhodně na straně Rafy, o tom žádná.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist