Thiem si poprvé zahraje na Turnaji mistrů

4. 11. 2016, 23:40
Aktuality 18
Osmička účastníků pro letošní Turnaj mistrů je kompletní. Dnešní porážky Berdycha a Tsongy v Paříži rozhodly o tom, že poslední volné místo obsadil poprvé v kariéře třiadvacetiletý Rakušan Dominic Thiem.
Profily hráčů
Dominic Thiem

Start na letošním Turnaji mistrů, který se v Londýně bude konat od 14. do 20. listopadu, si postupně zajistil Srb Novak Djokovič, Brit Andy Murray, Švýcar Stan Wawrinka, Kanaďan Milos Raonic, Japonec Kei Nišikori, Francouze Gaël Monfils, Chorvat Marin Čilič a jako poslední Rakušan Dominic Thiem. Pozice náhradníků budou nabídnuty českému tenistovi Tomáši Berdychovi a Belgičanu Davidu Goffinovi.

Třiadvacetiletý Thiem bude společně s Monfilsem na Turnaji mistrů debutovat a bude jeho nejmladším účastníkem. Rakouský tenista se do Londýna kvalifikoval především díky skvělé první polovině sezony, od léta se i kvůli problémům s kyčlí a levým kolenem spíše trápil a málem z postupových pozic vypadl.

Nejblíže k tomu měl Berdych, pokud by ve čtvrtfinále turnaje Masters 1000 v Paříži porazil Murrayho. Ve hře pak byl ještě Jo-Wilfried Tsonga, jenž potřeboval turnaj vyhrát, ale ve čtvrtfinále prohrál s Raonicem.

Thiem se letos probojoval celkem šestkrát do finále - v Buenos Aires, Acapulku, Nice a ve Stuttgartu získal tituly. Na Roland Garros si zahrál poprvé v semifinále grandslamu a v této sezoně také poprvé pronikl do elitní desítky světového žebříčku.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
Kozoroh
Thiem by měl přehodnotit svůj příznivý postoj vůči menším turnajům, neboť se na nich unaví a na větší a podstatnější podniky mu nezbyde energie. Další věcí je, že Connorsovy časy, kdy si hráč mohl nahrát kvanta bodů na libovolném počtu turnajů pominuly.
Reagovat
Pe3k
Snad od pristi sezony bude volit svuj kalendar turnaju jinak...
Ale u antukaru se casto stava ze objizdeji kvanta malych turnaju a ocividne tim ziskal bodu dost...
Reagovat
kada.tom
přesně tak, měl by se nad výběrem turnajů zamyslet a specializovat se hlavně na ty větší turnaje, jako hráč TOP 10 by měl zkrátka program upravit :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Bude tam za fackovaciho panáka.berdych by byl atraktivnější sok... hrál pěkný tenis s Murayem a nebyl by bez šance v Londýně.j e to jen můj osobní názor.
Reagovat
smazaný uživatel
No jestli se nepletu, tak téměř vždy na TM byl Berdych jen do počtu, jinak, fackovací panák.
Reagovat
Torresek
Dominic má potenciál na TOP 3 do budoucna. Celý rok hrál parádně ale poslední 2 turnaje hrál jak Lukyn Rosol :D je na něm jestli si dá hlavu dopořádku do TM a nebo tam bude jak fackovací panák.
Co se týče bedřicha tak ten tam byl pro to aby soupeři získavali body již několikrát. Navíc sudí budou jen rádi že tam nebude aby se hádal.
Reagovat
Krisboy
Taky si myslím. Vždycky to někomu nesedne, letos to tipuju na něj. Rozhodně to ale neznamená, že mu to přeju.
Reagovat
Kozoroh
Ikdyby Dom byl za fackovacího panáka, měli bychom se na něj zlobit? Na TM bude nováčkem, proti všem outsider, výhrou jen překvapí. Pozná prostředí londýnské O2 arény a příště bude zkušenější.
Reagovat
a.magerova
Berdych za 6 let na TM vyhrál celkem 6 zápasů, z toho loni ani jeden, 2011 - vyhrál dva a dostal se do SF, ostatní roky vždy výhra jednoho zápasu, navíc loni na jeho zápas s Nishikorim ani nebylo vyprodáno, nakonec prý vstupenky rozdali školám... takže o atraktivitě nemůže být řeč, bohužel... :-/
Reagovat
Pe3k
U nas se ve skole rozdaavaly max. tak rady (zdarma). V Londyne jsou to vstupenky na wtf. Holt jiny kraj, jiny ....
Reagovat
Nola
kks ty si skolak?
Reagovat
Pe3k
Sama si kks. Nepoznas minuly cas ve vete?
Reagovat
Torresek
Tak to je škoda,poslední 2 zápasy hrál jak Rosol když měl bojovat o TM a stejně tam je. :/
Reagovat
Mayo
Thiem na TM, to je vostuda. Tam sa uz hocikto dostane.
Reagovat
Kozoroh
Hloupost, Thiem je nová krev a tu tenis potřebuje.
Reagovat
Krisboy
Nedostane se tam hocikto. Jen osm hráčů, kteří nasbírají za sezónu nejvíce bodů.
Reagovat
Mayo
:D :D :D :D :D :D :)
Reagovat
kada.tom
S odřenýma ušima a na poslední chvíli! Ale gratulace :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist