Thiem udržel svou neporazitelnost na antuce v Buenos Aires. O finále se utká s Monfilsem

17. 2. 2018, 15:48
Aktuality 2
ATP BUENOS AIRES - Posledním nasazeným hráčem na turnaji v Buenos Aires zůstal jeho předloňský vítěz Dominic Thiem. Rakouský favorit v Argentině vyhrál i svůj sedmý zápas, když si ve čtvrtfinále poradil s domácí Guidem Pellou. Argentince vyřadil i jeho příští soupeř Francouz Gaël Monfils, který zdolal Leonarda Mayera.
Dominic Thiem

Dominic Thiem se loni vyšplhal na post světové čtyřky, od postupu do semifinále French Open však ani jednou nevyhrál víc jak tři zápasy po sobě a pouze jednou si zahrál čtvrtfinále.

Až s návratem zpět na antuku si Thiem připsal čtyři výhry v řadě. Po potvrzení role favorita v Davis Cupu proti Bělorusům naplňuje papírové předpoklady i na turnaji ATP 250 v argentinském Buenos Aires, kam se vrátil po roční pauze.

Šampion z roku 2016 si letos poradil zatím se dvěma domácími soupeři. Po Horaciu Zeballosovi vyhrál 2-0 na sety i nad Guidem Pellou, kterého zdolal 7-6 6-4 a ani ve čtvrtém vzájemném utkání s ním tak neprohrál set.

"K ideálnímu výkonu jsem měl daleko, ale soupeř hrál dobrý zápas a nejdůležitější je pro mě vítězství a postup dál," řekl čtyřiadvacetiletý Rakušan Thiem. 

Šestý hráč světa Thiem se do semifinále dostal podruhé od loňského Roland Garros, v lednu v Dauhá ale k utkání proti Gaëlu Monfislovi kvůli nemoci nenastoupil.

Nyní bude mít možnost bojovat o své celkově čtrnácté a první finále od loňského května v Buenos Aires a znovu chtěl osud tomu, aby konečně došlo na souboj s Monfilsem. Rakušan nad ním vede ve vzájemné bilanci 3-0.

Jednatřicetiletý Francouz Monfils ve čtvrtfinále zdolal 6-4 3-6 6-3 domácího Leonarda Mayera a poprvé od dubna 2016 postoupil do semifinále antukového turnaje.

Přemožitel Jiřího Veselého a Španěla Alberta Ramose Aljaž Bedene v Argentině vyřadil i domácí nasazenou pětku Diega Schwartzmana. Slovinský tenista zvítězil 6-4 6-4 vedení ve vzájemné bilanci zvýšil už na 4-0.

O své třetí finále se osmadvacetiletý Bedene, který zatím nemá titul z turnaje ATP, utká s dalším Argentincem a posledním domácím zástupcem Federicem Delbonisem (h2h 1-1). Ten porazil 6-3 7-5 Španěla Guillemra Garcíu-Lópeze a poprvé od dubna 2016 postoupil na okruhu ATP mezi kvarteto nejlepších. Sedmadvacetiletý Argentinec bude usilovat o své páté finále.

• ATP 250 BUENOS AIRES•
Argentina, antuka, 648.180 dolarů
páteční výsledky (16. 02. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Thiem (1-Rak.) - Pella (Arg.) 7-6(7) 6-4
Monfils (Fr.) - Mayer (Arg.) 6-4 3-6 6-3
Bedene (Slovin.) - Schwartzman (5-Arg.) 6-4 6-4
Delbonis (Arg.) - García-López (Šp.) 6-3 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
dunphy
Snad to bude kvalitní a napínavý zápas! Samozřejmě ale přeju Domovi :)
Reagovat
smazaný uživatel
V Doha se neutkali kvuli nemoci Thiema, ted uz do toho jdou. Thiem vyhraie jasne
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist