Thiem v Barceloně zdolal Murrayho a má první skalp světové jedničky

29. 4. 2017, 16:11
Aktuality 21
ATP BARCELONA - Dominic Thiem na antuce v Barceloně zdolal Andyho Murrayho a připsal si svůj premiérový skalp světové jedničky, Ve finále se rakouský tenista utká s domácím Rafaelem Nadalem, který útočí již na 10. titul z barcelonské antuky.
Dominic Thiem

Rakouský tenista Dominic Thiem porazil poprvé v kariéře světovou jedničku Andyho Murrayho a v Barceloně si zahraje o titul. Devátý hráč žebříčku vyhrál nad Britem 6-2 3-6 6-4.

Thiem je ve finále na ATP Tour podvanácté, titulů zatím posbíral osm. Nadal jich jen na antuce získal už padesát a na kurtu, jenž nese jeho jméno, dnes v semifinále uspěl proti Horaciu Zeballosovi z Argentiny 6:3 a 6:4.

Před týdnem v Monte Carlu se Nadal stal podesáté králem tamního Masters, v Barceloně může oslavit další jubileum. Na desátý titul pak bude útočit i na Roland Garros.

Trojnásobný grandslamový šampion Murray se v Barceloně ani na pátý pokus nedostal do finále. Předchozí dvě výhry nad rakouským mladíkem měl z tvrdého povrchu a na antuce mu podlehl po více než dvou hodinách. Opět měl problémy s vlastním servisem, udržel ho jen ve druhém setu, který vyhrál. V první i třetí sadě mu ho Thiem prolomil vždy třikrát.

• ATP 500 BARCELONA •
Španělsko, antuka, 2.373.330 dolarů
sobotní výsledky (29. 04. 2017)
• Dvouhra - finále •
Thiem (4-Rak.) - Murray (1-Brit.) 6-2 3-6 6-4
Nadal (3-Šp.) - Zeballos (Arg.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
peggy
Rafa,VAMOS!povedlo se to co si pral.Je to antukovy kral.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa vyhrá QF a porazený si s ním spraví Selfie a na instagram napise, vysledok nie je dolezitý, hlavne ze mam fotku s Rafom.

Rafa vyhrá SF a porazený si s ním spraví Selfie ešte na kurte :)

Nie som fanusikom tohto prístupu, ale to je tak, ked hrajú legendy zápasy s fanusikmi...:)

Zajtra s Thiemom to bude bitka, bohuzial mi celá unikne.(Ak by ma niekto hladal).. Rafa je favoritom, ale ruku do ohna by som za vyhru nedal. Mozno tak Petríčkovu :)
Reagovat
a.magerova
By člověk řekl, že když maj společné šatny, tak maj příležitostí dost, ale asi to bude jak v Angelice, horní a dolní harém a favoritky... ;-)
Reagovat
mahycek
Dnes, taky box na Nova sport Kličko........
Reagovat
panzer.dragon
už se těšim
Reagovat
smazaný uživatel
Dopadlo to zle.

Ale 10 kôl celkom vyrovnaný súboj, klobúk dole pred 41 ročným chlapom, legendou.
Reagovat
Kozoroh
Estoril -
https://en.wikipedia.org/wiki/2017_Estoril_Open_?_Singles

Mnichov -
https://en.wikipedia.org/wiki/2017_BMW_Open_?_Singles

Istanbul -
https://en.wikipedia.org/wiki/2017_Istanbul_Open_?_Singles
Reagovat
Torresek
Prosím o názor někoho kdo sledoval zápas Dominica.
Hrál Murray zle nebo si to Dom vybojoval ? Moc dobře vím že už ho několikrát porazila vlastní hlava a jsem moc rád že teď se mu podařilo vyhrát veliký zápas. Jen tak dál
Reagovat
dunphy
Dominic hrál rozhodně podle mě celý zápas lépe a horší byl jen v pár velmi krátkých pasážích (nejhorší asi od stavu 3-4 ve druhém), kdy kupil kvanta zbytečných chyb. Ale jinak bojoval fakt dobře, špatně vůbec nehrál a výhru si rozhodně zasloužil, i když Andy na úplném konci teda hodně pomohl pár nešťastnými rozhodnutími ve výměnách.
Reagovat
dunphy
*téměř celý zápas
Reagovat
Mayo
Horacio sympatak. Ešte sa s Rafom aj odfotil.
Reagovat
gigin
Dnes Ct1, 21:30 hod.
Reagovat
a.magerova
20:00 - 22:05 - PRIMA COOL
Reagovat
Krisboy
Lucas taky jede jak pila.
Reagovat
Mayo
Horacio hra neskutočný tenis.
Reagovat
Krisboy
Včera hrál naprosto skvěle.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebaví ma to. Len málo Nadalových zápsov sa môže "popýšiť" týmto prívlastkom. Nadal hrá dnes zle a tak nejak tuším, že to aj tak vyhrá. Veľmi zlá kombinácia.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Fandina
Tak to koukám, ale faktem je, že Dom hrál dobře. Občas jsem na ně koukla, dávali to na SuperTennise.
Reagovat
Krisboy
Sqěle, Domi, udělals mi radost!!!
Reagovat
dunphy
Mně taky! I když Andy teď hraje úplné prd, tak jsem se celkem dost bál. No a během zápasu snad ještě víc po těch všech šancích, co Dominic pozahazoval. :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist