Thiem v Buenos Aires zničil Monfilse a je ve finále

17. 2. 2018, 22:05
Aktuality 15
ATP BUENOS AIRES - Dominic Thiem na antukovém turnaji ATP 250 v Buenos Aires pokračuje ve skvělých výkonech. Vítěz ročníku 2016 v semifinále za hodinu hry zničil Gaëla Monfilse a svou neporazitelnost v argentinské metropoli prodloužil na osm zápasů. O svou celkově devátou trofej na okruhu ATP si zahraje s Aljažem Bedenem.
Profily hráčů
Dominic Thiem

Dominic Thiem vždy sbíral největší úspěchy na antuce, a proto není žádným překvapením, že si po skončení australského léta zvolil přesun do Jižní Ameriky, kde se v únoru koná hned několik antukových podniků.

Na své první zastávce v Buenos Aires zatím válí. Set neztratil s domácími Pellou i Zeballosem ani s dnešním papírově mnohem těžším soupeřem Gaëlem Monfilsem. Svého francouzského soka dokonce zničil, když mu za hodinu hry povolil pouhé tři gamy a po drtivém vítězství 6-2 6-1 postoupil do finále.

Thiem v dnešním utkání nečelil jedinému brejkbolu a celkem čtyřikrát Monfilse brejknul, přestože Francouz výborně podával (79% trefených prvních servisů). Čtyřiadvacetiletý Rakušan však 43. hráči světa nedovolil uhrát ani polovinu míčů po prvním a druhém podání a i počtvrté o sedm let staršího soupeře zdolal.

V Buenos Aires tak prodloužil svou neporazitelnost. Při své premiéře v roce 2016 vyhrál všech pět zápasů a slavil titul. O další, sedmý z antuky a celkově devátý v kariéře, se zítra ve svém 14. kariérní finále popere s Aljažem Bedenem. Trofej pro vítěze naposledy zvedl nad hlavu loni v únoru v Rio de Janeiru.

Se Slovincem, který je ve finále na okruhu ATP potřetí a bude útočit na premiérový triumf, se utká počtvrté. Ve vzájemné bilanci vede 2-1. Bedene v prvním semifinále přehrál 6-4 2-6 6-1 domácího Federica Delbonise.

• ATP 250 BUENOS AIRES •
Argentina, antuka, 648.180 dolarů
sobotní výsledky (17. 2. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Thiem (1-Rak.) - Monfils (Fr.) 6-2 6-1
Bedene (Slovin.) - Delbonis (Arg.) 6-4 2-6 6-1
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

15
Přidat komentář
Kozoroh
Jestli letošní RG nevyhraje Nadal, tak titul získá Thiem. Rok od roku předvádí Dom na antuce lepší hru. Někdy to musí klapnout a možná už letos.
Reagovat
Krisboy
Taky si myslím. Mohl by Rafu dát ve finále :) Ačkoliv antukový tenis obecně moc nemusím, mám radši rychlejší hru na hardech, tak na Doma se kouká moc pěkně. Je takovej elegantní, stylovej.
Reagovat
Kozoroh
Z mladých (ročníky 1990) má Dom na RG nejlepší předpoklady k triumfu. Jeho problém není, jak se dostat do ČF a dál, jako tomu je u ostatních mladých a u Doma vlastně taky na zbylých majorech, ale jak odstavit Nadala. Nadalovi bude ale v červnu 32 let a v tomto nebo vyšším věku se na RG slavilo jen 2x - Rosewall 1968 (33 let) a Gimeno 1972 (34 let). Pochybuju, že Rafan opět vyhraje RG 3x-4x za sebou, jak v minulosti, po 30 už je to složitější a obzvlášť na RG.
Reagovat
Krisboy
Neviděl jsi včerejší zápas s Monfem? Hrál Dom tak dobře, nebo Gael tak špatně? Ten výsledek je dost jednoznačnej...
Reagovat
Kozoroh
Zápas jsem neviděl, ale podle ohlasu z netu Dom hrál skvěle.

http://www.menstennisforums.com/#/topics/939738?page=1
Reagovat
dunphy
Jestli se do toho můžu vložit. Já na zápas koukal a řekl bych, že Dominic hrál svůj antukový standard, prostě fakt dobře a solidně. Monfils ale pomáhal, hrál hodně nesoustředěně a celou dobu vypadal, jak kdyby tam ani nechtěl být, natož vyhrát. Tak jsem to aspoň vnímal já :)
Reagovat
Krisboy
Já jsem Monfilse viděl v prvním kole proti Cuevasovi. Taky nehrál nic moc, ale Cuevas byl úplně tragickej :)
Reagovat
dunphy
Jo, já na zápas koukal kvůli Domovi. Monfilse až tak nakoukaného nemám, ale stejně z něho mám občas pocit, že kdyby možná trochu omezil všechny ty parádičky a víc se občas soustředil, tak mohl v kariéře dosáhnout ještě lepších výsledků, talent má fakt veliký. Ale tak každý to holt bere nějak jinak ten sport, no :)
Reagovat
Krisboy
Tak o tom žádná. V posledních cca dvou letech sice asi trošku "zvážněl", ale to už je asi trochu pozdě...hlavně, že ho to baví a že nás bavěj ty jeho skopičiny :)
Reagovat
turista
Thiem je na antuce tak výborný, že jednou může ve statistikách překonat i svého krajana Mustera.
Reagovat
turista
Až se vrátí Djoker na okruh tak se na antuce změní rozložení sil a bude to zajímavější.
Reagovat
smazaný uživatel
najskor by mohol skusit vyhrat aspon nejaky Masters na antuke
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
kada.tom
Paráda, s Aljažem to finále snad zvládne, je třeba, aby si zase zvedl sebevědomí, poslední dobou to bylo trochu slabší :-)
Reagovat
turista
Titul v BA by Dominicovi neměl uniknout.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist