Thiem v Chengdu nezaváhal, Kyrgios nevyužil mečboly proti Andersonovi

29. 9. 2016, 22:48
Aktuality 15
ATP CHENGDU - Nejvýše nasazený hráč turnaje v čínském Chengdu Rakušan Dominic Thiem potvrdil roli favorita proti domácímu Di Wuovi a postoupil do čtvrtfinále. Naopak už po svém prvním vystoupení se se svým prvním turnajem od US Open rozloučil Australan Nick Kyrgios, byť měl dva mečboly.
Dominic Thiem

Dominic Thiem v neděli prohrál finále na halovém turnaji v Métách, na dalším turnaji v čínském Chengdu se však dokázal rychle aklimatizovat a odstartovat očekávanou výhrou. Nejvýše nasazený Rakušan si dnes poradil dvakrát 6-4 s domácí naději Di Wuem a postoupil do čtvrtfinále. 

Třiadvacetiletý Thiem sice přišel hned o svůj první servis a prohrával 0-2, ale pak získal čtyři gamy v řadě, nečelil žádnému dalšímu brejkbolu a bez problémů si připsal 56. výhru v sezoně.

Ve čtvrtfinále se světová desítka Thiem utká v prvním vzájemném duelu se Španělem Albertem Ramosem. Ten dnes zdolal přemožitele jediného českého tenisty v soutěži Radka Štěpánka Tchajwance Yen-Hsun Lua.

Svůj vstup do turnaje naopak nezvládl Nick Kyrgios. Druhý nasazený Australan sice vyhrál nad Jihoafričanem Kevinem Andersonem první set a v tie-breaku druhé sady měl za stavu 6-4 dva mečboly, jenže je nevyužil a zápas ztratil. I když Kyrgios v prvních dvou sadách odvrátil všech šest brejkbolů, v rozhodujícím dějství přišel dvakrát o podání, na returnu uhrál pouze dva fiftýny a nakonec prohrála 6-3 6-7 2-6.

Ve svém pátém letošním čtvrtfinále se Anderson střetne s Viktorem Troickým (h2h 2-1). Srbský tenista dnes zdolal 6-3 4-6 6-2 Kypřana Marcose Baghdatise a zaznamenal teprve druhou výhru v sedmém vzájemném duelu

• ATP 250 CHENGDU •
Čína, tv. povrch, 947.735 dolarů
čtvrteční výsledky (29. 09. 2016)
• Dvouhra - 2. kolo •
Thiem (1-Rak.) - Di Wu (Čína) 6-4 6-4
Anderson (JAR) - Kyrgios (2-Austr.) 3-6 7-6(6) 6-2
Ramos (5-Šp.) - Yen-hsun Lu (Tchaj-wan) 7-6(4) 3-6 6-4
Troicki (6-Srb.) - Baghdatis (Kypr) 6-3 4-6 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
A je to tu, Dominic out. Tak toto som tušila, keď som nižšie písala komentár.
Reagovat
Kozoroh
Thiem hazarduje se svou účastí na TM, měl by se šetřit na Masters podniky...
Reagovat
EllNino
Dominicovi by tenhle výpadek měl dát pár facek a měl by si uvědomit, že to není stroj ...
Reagovat
kada.tom
moje slova ... teď má týden volna ("chytře" vynechává 500ky v Asii ...) a snad se dá dohromady do Šanghaje ...

tak nějak jsem tušil, že v Cheng-du vypadne brzo ... ale jednu výhodu to má - Grigor má do SF o něco lehčího soupeře než jakým by byl Dom :-)
Reagovat
Kozoroh
Ale podle Wikipedie bude hrát v Pekingu - https://en.wikipedia.org/wiki/2016_China_Open_%E2%80%93_Men%27s_Singles#Seeds
Reagovat
kada.tom
v plánu jsem to neviděl, každopádně bude-li tam hrát, tak z mé strany omluva za mystifikaci ..
Reagovat
kada.tom
Grigor v SF, super, snad se tam potká s Domem :-)
Reagovat
Fandina
Grigor to na Shwartzmana nějak neumí, minule s ním jidený zápas prohrál a teď zase prohrál první set 4:6. Tak držím palce, aby zkusil otočit. Gríšo go!
Reagovat
Fandina
Potěšil, sice prohrával 2:4, ale nakonec ve druhém setu 6:4. Tak ještě jeden set Gríšo go!
Reagovat
Fandina
Mám radost, nakonec to dal!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Som v rozpakoch. Dominic má v tomto roku odohraných 27 turnajov, najviac z top 20. Týmto tempom a štýlom hry môže akurát tak zhumpľovať telo a rýchlo skončiť. Už v Métach bolo vidieť, že je unavený a predsa si nedá pokoja. Iste chce získať resp. udržať dobrú pozíciu v rebríčku, ale takto niééé!

No a Gyros? Ešte nedávno sa kikiríkalo ako rýchlo sa stane no 1 a "skutek utek". Obávam sa, že svojim prístupom a silovou hrou skončí rovnako.

Boom okolo Bornu je tiež ta-tam. No, ešte je mladý, tak môže niečo dohnať.

Podobne aj Dima, ktorý už bol v top 10. Ten chalan sa úplne zosypal. Chvála, že sa mu v poslednej dobe darí. Len či už nie je neskoro, má 25 rokov a 4 tituly. Posledné 2 roky nič. V jeho veku mala terajšia špička oveľa viac. Rafa 46, Roger 45, Djokovič 34 titulov, rátala som na roky nie na mesiace. :) Nišikori o necelý rok starší má 12, rovnako starý Raonič 9 titulov. Je v mojom tíme, ale mám obavy.
Ak som sa prepočítala, rada sa nechám opraviť.
Reagovat
gigin
Gyros těžká skolióza, tak dva, tři roky a finito.
Reagovat
Tornes
http://discuss.tennis/tennis-news/on-the-cherry-path-an-up-and-coming-player-and-his-unorthodox-coach/

Tohle by mohlo mnohé vysvětlit...
Reagovat
turista
To je sice pravda, ale ve 29 letech měl Nadal 67, Djokovič 66 a Federer 65 titulů takže se ta špička srovnala.
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem, či si pochopil. Mne išlo o to, že Dimu pasovali za veľkú nádej tenisu, ale vo svojich 25 rokoch má iba 4 tituly a v jeho veku vyššie menovaní už oveľa viac. Tým som nechcela porovnávať počet titulov hráčov terajšej špičky a nedajbože vyzdvihovať niektorého z nich. Skrátka, porovnávala som Dimu s ostatnými v jeho 25 rokoch.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist