Thiem v Riu zvládl přesun na antuku, Bellucci si vyšlápl na Nišikoriho

22. 2. 2017, 07:27
Aktuality 11
ATP RIO DE JANEIRO - Dominic Thiem zvládl rychlý přesun z evropských hal na jihoamerickou antuku, když v Riu de Janeiro odstartoval výhrou nad Srbem Jankem Tipsarevičem. Už šestou výhru v řadě přidal šampion z Buenos Aires Aleksandr Dolgopolov, naopak poražený finalista z Argentiny Kei Nišikori v Brazílii nepotvrdil pozici nasazené jedničky a v 1. kole prohrál s domácím Belluccim.
Thomaz Bellucci (@ rioopen.com)

Dominic Thiem si letos znovu naplánoval velkou porci turnajů a nebojí se ani rychlých změn povrchů a klimatického prostředí. V lednu si dal tři turnaje v Austrálii, v posledních dvou týdnech absolvoval dvě akce v evropských halách a nyní už hraje na antuce v Jižní Americe. 

Pouhé čtyři dny po překvapivé porážce na tvrdém povrchu v hale v Rotterdamu (ve čtvrtfinále prohrál s Herbertem) vstoupil do dalšího podniku ATP 500 na antuce v Riu de Janeiro. Navzdory krátkému času na aklimatizaci však vstup do turnaje zvládl. 

Třiadvacetiletý Rakušan si na úvod poradil s bývalou světovou osmičkou Srbem Jankem Tipsarevičem. Druhý nasazený Thiem vyhrál svůj první antukový zápas od loňského léta 6-4 7-5, když v závěru střetnutí získal od stavu 4-5 dvanáct fiftýnů v řadě. 



Osmý hráč světa Thiem letos odehrál pět turnajů, ale ještě ani jednou nepostoupil dál, než do čtvrtfinále. Po třinácti zápasech má bilanci 8-5. Dalším soupeřem loňského semifinalisty bude další Srb Dušan Lajovič (h2h 2-0). Mimochodem, už příští týden bude hrát zase na tvrdém povrchu v Acapulku.

V době večerní výhry Thiema byl již ze hry venku nejvýše nasazený Kei Nišikori, který prohrál druhý zápas během tří dnů. V neděli totiž neuspěl ve finále turnaje v Buenos Aires. V Riu si na pátého hráče světa vyšlápl domácí Thomaz Bellucci, který vyhrál 6-4 6-3 a připsal si teprve třetí výhru v sezoně. 

"Nic mi nefungovalo. Myslím, že podmínky se oproti minulému týdnu hodně změnily. Míčky byly hodně těžké a odskakovaly vysoko. Bylo pro mě obtížné se přizpůsobit. Neměl jsem z úderů dobrý pocit, neměl jsem svůj den," řekl sedmadvacetiletý Nišikori.



"On je hodně agresivní hráč, ale já se dnes dobře bránil. To byl klíč k vítězství. Jsem moc šťastný, že jsem si připsal takovou výhru před domácím publikem. Když totiž člověk vstoupí na kurt a má za sebou podporu tisíce lidí, je to výjimečný pocit," řekl Bellucci.

Devětadvacetiletý Brazilec zaznamenal teprve šestý skalp hráče Top 10 (opět na antuce) a první po téměř pěti letech. Jeho nejcennější výhrou zůstává postup přes tehdy světovou čtyřku Andyho Murrayho na antuce v Madridu 2011.

O postup do čtvrtfinále si Bellucci zahraje s krajanem a rovněž levou rukou hrajícím Thiagem Monteirou. Proti sobě ještě nehráli, ale v Riu jsou spolu přihlášeni do čtyřhry. "Známe se spolu dlouho. Zítra spolu budeme hrát čtyřhru, bude to pro nás emotivní zápas," přiznal Bellucci.

Na rozdíl od Nišikoriho zvládl první kolo v Riu Japoncův přemožitel z Buenos Aires Aleksandr Dolgopolov. Ukrajinský tenista dva po dny po triumfu v Argentině porazil 6-4 6-4 předloňského šampiona Davida Ferrera a vyhrál šestý zápas v řadě. Naopak Španěl v osmém letošním duelu utrpěl už pátou porážku.

• ATP 500 RIO DE JANEIRO •
Brazílie, tv. povrch, 1.439.995 dolarů
úterní výsledky (21. 02. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Bellucci (Braz.) - Nišikori (1-Jap.) 6-4 6-3
Thiem (2-Rak.) - Tipsarevič (Srb.) 6-4 7-5
Carreňo (4-Šp.) - Souza (Braz.) 6-3 6-2
Ramos (5-Šp.) - Robert (Fr.) 6-2 6-0
Dolgopolov (Ukr.) - Ferrer (6-Šp.) 6-4 6-4
Delbonis (Arg.) - Lorenzi (7-It.) 4-6 6-1 6-4
Zeballos - Berlocq (oba Arg.) 6-2 6-3
Estrella (Dom. rep.) - Pella (Arg.) 6-2 7-5
Fognini (It.) - Robredo (Šp.) 6-2 6-4
Monteiro (Braz.) - Elias (Portug.) 2-6 7-6(4) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
peggy
Je smutne,ze techto turnaju se nezucastnil Rafa,jsou to jeho zamilovane a nebo se boji proher.I divaci jsou radi,kdyz tam je.Jeho boj!!!
Reagovat
Frick
A k čemu je olympijskej centr, když se pak největší turnaj hraje na montovanym kurtu?!
Reagovat
24tomas
Co kdyby Thiem začal, když už, tak zase nosit kšiltovku a k ní normální oblečení? Tohle je katastrofa.
Reagovat
dunphy
To je tvůj názor. Mně se to třeba líbí. :D
Jo a čím je to stávající oblečení tak nenormální?
Reagovat
24tomas
http://www4.pictures.zimbio.com/gi/BNP+Paribas+Open+Day+9+SUA_5z7IkXll.jpg

http://www4.pictures.zimbio.com/gi/2016+Brisbane+International+Day+7+AEQledAB7XNl.jpg

http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Dominic+Thiem+Miami+Open+Day+9+UvraIxGZUTql.jpg

vs.

http://www1.pictures.zimbio.com/gi/2017+Australian+Open+Day+4+x5VOgYcnvzBl.jpg

http://www1.pictures.zimbio.com/gi/2017+Australian+Open+Day+8+7Bw3oQ4m1hVl.jpg

...opravdu je potřeba něco dodávat?
Reagovat
dunphy
Děkuji za tu práci co sis s tím dal, nicméně pořád na tom nevidím nic katastrofálního. Spíš ty máš prostě averzi k oranžové nebo tak něco. :D
Reagovat
24tomas
já nevím, podle mě by měl na kurtu budit respekt a ne vypadat jak bonbon
Reagovat
Fandina
Super oblečení, Thiemovi to tam moc sluší.
Reagovat
George_Renel
On asi rád jako bonbon vypadá. .-)
Reagovat
kada.tom
tak nějak jsem očekval, že Belluci a Tipsarevic vyřadí dva nejvýše nasazené ... no, dopadlo to půl na půl ... snad se Dom chytí a ideálně turnaje vyhraje :-)
Reagovat
turista
Dom by mohl v Riu uspět když Španělé a Nišikori jsou tak z formy a Rafa tam není.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist